واضح آرشیو وب فارسی:کيهان: تصويب يك فوريت جدايي سازمان ميراث فرهنگي از رياست جمهوري
نمايندگان مجلس شوراي اسلامي درجلسه ديروز و در يك فضاي پرهياهو يك فوريت طرح انتزاع سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري از رياست جمهوري را با هدف برخورد با رحيم مشايي تصويب كردند.
درصورت تصويب نهايي اين طرح، سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري از زيرمجموعه رياست جمهوري جدا گشته و بخش فرهنگي و گردشگري آن به وزارت ارشاد و قسمت صنايع دستي اش نيز به وزارت صنايع ملحق مي شود. اين طرح پس از آن در دستور كار مجلس قرار گرفت كه تعدادي از نمايندگان هفته پيش طرح سؤال از رئيس جمهور را به دليل عدم برخورد با مشايي رئيس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري به خاطر اظهاراتش درباره دوستي با مردم اسرائيل دنبال كردند. اما در مقابل بسياري از نمايندگان ضمن مخالفت با طرح سؤال از رئيس جمهور معتقد بودند اين اقدام اولاً در 30 سال گذشته سابقه نداشته است و ثانياً موضوع برخورد با مشايي آن قدر اهميت ندارد كه به خاطرش رئيس جمهور به مجلس بيايد و زيرسؤال برود.
برهمين اساس اين نمايندگان براي جلب نظر نمايندگاني كه به دنبال طرح سؤالي از رئيس جمهور بودند طرحي را تهيه كردند كه هم نظر نمايندگان براي برخورد با مشايي تأمين مي شد و هم رئيس جمهور زيرسؤال نمي رفت. اين طرح همان طرح جدايي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري از رياست جمهوري و الحاقش به وزارت ارشاد بود.
طراحان اين طرح بر اين اعتقادند كه با تصويب طرح فوق سازمان مشايي تحت وزارت ارشاد قرار مي گيرد و آنها مي توانند براي برخورد با وي از وزير مربوط به راحتي سؤال كنند و از ابزارهاي نظارتي قانوني به آساني بهره گيرند.
البته اين طرح مخالفاني نيز دارد. اينان معتقدند نبايد به خاطر برخورد با يك فرد كه يك موضوع گذرا و مقطعي است يك اقدام غيركارشناسي و شتابزده از سوي مجلس صورت گيرد.
بهرحال محسن كوهكن عضو هيئت رئيسه مجلس به عنوان يكي از طراحان طرح جدايي سازمان ميراث فرهنگي از رياست جمهوري در جلسه علني ديروز با ارائه توضيحاتي در ضرورت فوريت اين طرح گفت: با اين طرح مسئول سازمان ميراث فرهنگي مستقيما در برابر مجلس پاسخگو خواهد بود.
در ادامه ستار هدايت خواه به عنوان مخالف اين طرح گفت: دليلي كه كوهكن براي طرح فوريتي مطرح كرد، اگر با دقت نگاه نكنيم و راي بدهيم خداي نكرده در بيرون مجلس مورد وهن قرار گرفته مي شود. يعني به دليل آن كه يك مسئولي اظهارات اشتباهي داشته و مجلس از ابزار نظارتي نتوانسته استفاده كند بنابراين مي خواهد يك دستگاه را دستخوش تحول كند.
مخبر كميسيون فرهنگي ادامه داد: بخش ميراث فرهنگي و گردشگري از بخش هاي مهم توليد ثروت و ايجاد اشتغال است كه به صورت مستقل تاسيس شده است و اين كه اين بخش مهم را زيرمجموعه وزارتخانه اي كه مسئوليت متفاوت مثل سينما، مطبوعات و مساجد دارد، با اهدافي كه در قانون برنامه چهارم براي اين سازمان پيش بيني شده ناسازگار است.
وي با بيان اينكه وزارت ارشاد به دليل گستردگي فعاليتش هم اكنون با مشكلات فراواني روبروست گفت: در اين شرايط الحاق سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري به وزارت ارشاد كار اشتباهي است و لذا ما نبايد براي يك مسئله مقطعي اين كار را انجام دهيم.
سپس حشمت الله فلاحت پيشه عضو كميسيون امنيت ملي به عنوان موافق طرح فوق گفت: يكي از ابزارهاي نظارتي مجلس، سؤال است اما در 30 سال گذشته چند بار از رئيس جمهور در اين جا سؤال شده است؟ در حالي كه اگر سازمان ميراث فرهنگي زيرمجموعه وزارتخانه باشد به راحتي از وزير سؤال مي شود و نظارت كامل صورت مي گيرد.
فلاحت پيشه گفت: اين را وهن مجلس نگيريد؛ زيرا هرگاه مجلس تلاش كند چتر نظارتي خود را افزايش دهد به نفع مجلس است و نه وهن مجلس.
بنابراين گزارش، در هنگام سخنان موافق و مخالف صداي چهار- چهار گفتن نمايندگان به عنوان موافق طرح، فضاي مجلس را پر كرده بود و هنگام راي گيري نيز تعدادي از نمايندگان شعار مرگ بر اسرائيل را به نشانه اعتراض به اظهارات مشايي سر مي دادند.
در پايان اين مذاكرات پرسروصدا، يك فوريت طرح جدايي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري از رياست جمهوري به رأي گذاشته شد كه با 146 رأي موافق، 86 رأي مخالف و 8 رأي ممتنع به تصويب رسيد.
بررسي جزئيات و كليات اين طرح در ماههاي آينده صورت مي گيرد.
مجلس لايحه حمايت از مصرف كننده را اصلاح كرد
نمايندگان مجلس شوراي اسلامي لايحه حمايت از حقوق مصرف كنندگان را اصلاح كردند.
اصلاح اين لايحه كه در نشست علني ديروز مجلس انجام شد با هدف رفع ايرادات شوراي نگهبان به لايحه حمايت از حقوق مصرف كننده صورت گرفت.
براساس اصلاحيه صورت گرفته در ماده 2اين لايحه، كليه عرضه كنندگان كالا و خدمات، منفرداً يا مشتركاً، مسئول صحت و سلامت كالا و خدمات عرضه شده مطابق با ضوابط و شرايط مندرج در قوانين و با مندرجات قرارداد مربوط يا عرف در معاملات هستند و بايد كليه خسارات مادي و معنوي ناشي از عيوب يا عدم انطباق كالا يا خدمات مشخص شده را جبران كنند.
همچنين براساس اصلاحيه صورت گرفته در تبصره 1 ماده 3 اين قانون فروش اجباري يك يا چند نوع كالا يا خدمات به همراه كالا يا خدمات ديگر ممنوع شد.
براساس ماده 4 اين قانون نيز مقرر شد كليه عرضه كنندگان اعم از توليدكنندگان و واردكنندگان كالاهاي سرمايه اي ازجمله خودرو سنگين يا سبك ماشين آلات صنعتي، كشاورزي، راهسازي و لوازم خانگي مكلف به داشتن نمايندگي رسمي و تعميرگاه مجاز، تأمين قطعات يدكي و ارائه سرويس و خدمات بعد از فروش مي باشند.
براساس اصلاحيه صورت گرفته در ماده 14 اين قانون نيز مقرر شد به منظور تسهيل و تسريع در رسيدگي به تخلفات در راستاي استيفاء حقوق مصرف كنندگان، انجمن هاي حمايت از حقوق مصرف كنندگان موظف شدند شكايت هاي واصله از افراد حقيقي را بررسي و در صورت عدم توافق طرفين دعوا (شاكي و مشتكي عنه) جهت رسيدگي قانوني به سازمان تعزيرات حكومتي ارجاع نمايند.
سازمان مذكور موظف است تشكيلات مربوط به صنوف مشمول قانون نظام صنفي را براساس تخلفات و مجازات هاي مقرر در قانون نظام صنفي مصوب 82 و در ساير موارد براساس قوانين و مقررات موضوعه رسيدگي و حكم را صادر و اجرا كند.
براساس ماده 16 اين قانون نيز مقرر شد مسئوليت جبران خسارات وارده به مصرف كننده با تشخيص مرجع رسيدگي كننده به عهده شخص حقيقي يا حقوقي اعم از خصوصي و دولتي باشد كه موجب ورود خسارت و اضرار به مصرف كننده شده است. درمورد شركت هاي خارجي علاوه بر شركت مادر، شعبه يا نمايندگي آن در ايران مسئول خواهد بود.
اصلاح مواد آيين نامه داخلي مجلس آغاز شد
نمايندگان مجلس بررسي طرح اصلاح موادي از آئين نامه داخلي مجلس شوراي اسلامي را آغاز كردند.
كليات اين طرح سه ماه قبل در صحن علني به تصويب رسيد و از آن زمان تاكنون در كميسيون اصلاح آئين نامه داخلي مورد بررسي قرار گرفت و در نهايت اصلاحات در 37 ماده تنظيم شد. در جلسه ديروز مجلس چند ماده ابتدايي اين طرح به تصويب رسيد.
فولادگر: همه كارشناسان در طرح تحول اقتصادي اتفاق نظر دارند
نماينده مردم اصفهان گفت: در مباحث كلي طرح تحول اقتصادي و ريشه يابي علل مشكلات، همه صاحب نظران و كارشناسان داراي اتفاق نظر هستند.
حميدرضا فولادگر در نطق پيش از دستورش افزود: همانطور كه رئيس جمهور محترم در مصاحبه 3 هفته پيش خود گفت اين دولت با برنامه ريزي اساسي، اجراي تحولات را شروع خواهد كرد ولو اينكه اين دولت مجري آن باشد يا نباشد.
فولادگر ادامه داد: پس چنانچه عده اي شتابزده در آستانه انتخابات رياست جمهوري به دنبال اجراي آن باشند علاوه بر اينكه توجهي به محتواي كلام معصومين در توصيه هايي كه به مسائل دنيوي و اخروي داشتند، نكرده اند بلكه به توصيه هاي مقام معظم رهبري در جلوگيري از اقدامات شتابزده نيز پيروي نكرده اند.
حيدرپور: اشكالات دستورالعمل آموزش و پرورش برطرف شد
نماينده مردم شهرضا گفت؛ با تعاملاتي كه با وزير آموزش و پرورش انجام گرفت تقريبا تمامي اشكالات دستورالعمل اصلاحي توسط ايشان مرتفع گرديد.
عوض حيدرپور در نطقش افزود: ما به آنچه وظيفه داشتيم عمل كرديم و اميدواريم در خصوص آموزش و پرورش و آموزش عالي بتوانيم به وظيفه خود عمل كنيم چرا كه اداره آينده كشور به دست تربيت معلمان صورت مي گيرد.
حمله يك دوم خردادي به دولت
يك نماينده دوم خردادي مجلس با حمله به دولت نهم مدعي شد عملكرد دولت با وعده هايش همخواني ندارد.
سيدمحمدمهدي پورفاطمي نماينده دشتي و تنگستان در نطق پيش از دستورش به رغم اينكه اذعان كرد طرح تحول اقتصادي مهمترين دغدغه كشور است اما گفت: آيا اجراي تحولات اقتصادي در اين مقطع زماني با توجه به اقتصاد بيماري كه دولت با آن روبروست مي تواند گشايشي در امر معيشت مردم داشته باشد و آيا عملا قابل اجراست؟
يکشنبه 24 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: کيهان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 137]