واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: ساماندهي موتورسيكلت سواران در يزد ضروري است
داخلي. اجتماعي. حمل و نقل. موتورسيكلت
طرح برخورد با موتورسواران متخلف طي ساليان اخير در استان يزد آغاز شده و اخير بر شدت آن افزوده شده است.
به گزارش ايرنا، اجراي اين طرح موجب رضايت مردم استان و بويژه شهروندان يزدي شده و آنان خواستار برخورد جدي تر با مخلان نظم و آسايش مردم هستند.
امااينكه طرح ياد شده تاچهميزان موفقيت آميز بوده و توانسته ضمن كاهش حوادث ترافيكي، موجب ايجاد نظم و آسايش مردم شود جاي تامل دارد.
مسوولانراهنمايي ورانندگي استان بارها اعلام كردهاند با كساني كه به نحو صحيح ازاين وسيله نقليهاستفادهنكنندبرخورد قانوني خواهند نمود و تاكنون نيز اينطور بوده است.
نكته قابل توجه آنكه اجراي طرح ياد شده با درايت راهنمايي و رانندگي و حمايت دستگاه قضايي ادامه دارد اما نه تنها تعداد موتورسيكلتهاي شهر كاهش نيافته بلكه كاهش تخلفات نيز محسوس نبوده است.
با اين وجود روزانه دهها دستگاه موتورسيكلت در قالب اين طرح توقيف ميشود، اما باز هم شاهد جولان راكبان اين وسيله نقليه در سطح شهر هستيم و مردم هنوز آنطور كه شايسته بوده كاهش تخلفات را احساس نكردهاند.
متوليان و كارشناسان امر بايد، علت اين معضل را بررسي كنند و ضمن ادامه اجراي طرح مورد اشاره، براي ساماندهي بهتر اوضاع، نسخهاي جديدتر بپيچند و طرحي نو در اندازند.
جولان موتورسوران متخلف در شهر يزد، ذهن مسوولان استان را در سالهاي اخير به خود مشغول كرده و ظاهرا ميزان برخورد با اين دسته از موتورسواران كافي نبوده و همين امر لزوم بررسي راههاي جديدتر و البته قانوني را ضروري مينمايد.
در طرح برخورد با موتورسواران مزاحم و متخلف كه هنوز هم در اين خطه ادامه دارد آنچه بيشتر مورد توجه بوده وجود كلاه ايمني، پلاك و گواهينامه بوده است.
اما آنچه از قلم افتاده و كمتر به آن توجه شده وجود نزديك به ۳۰۰هزار دستگاه موتورسيكلت در استان، بويژه شهر يزد است كه بايد براي اين معضل نيز فكري انديشيد.
هماكنون توليدكنندگان و فروشندگان اين وسيله نقليه در استان، آن را با تسهيلات آسان در اختيار خريداران قرار ميدهند كه خود عامل افزايش موتورسيكلت در استان است.
استفاده بيرويه و بعضا بدون ضوابط عدهاي از موتورسواران در شهر يزد، موجب شده تا حتي آن دسته از كساني كه از اين وسيله نقليه به صورت سالم استفاده ميكنند نيز در رنج باشند.
مسوولان دانشگاه علوم پزشكي شهيد صدوقي يزد از تصادفات رانندگي، بعنوان دومين عامل مرگ و مير در استان نام ميبرند اما متاسفانه اين مشكل همچنان به قوت خود باقي است.
بر اساس پژوهش انجام شده از سوي دانشگاه علوم پزشكي يزد، سالانه يكهزار مورد ضربه مغزي ناشي از تصادف در شهر يزد گزارش شده كه ۷۰درصد آن متعلق به موتور سواران است.
اين بررسي نشان ميدهد ميانگين هزينه سه هزار مصدوم تصادف در شهر يزد، يك ميليارد و ۵۸۱ميليون ريال است و اگر زمان بيكاري مصدومين را طي يكسال، محاسبه نماييم معادل ۳۶هزار روز يا يكصد سال كاري خواهد شد.
همچنين كارشناسان اعلام كردند وضعيت تصادفات رانندگي طي سالهاي اخير در استان يزد نشان ميدهد اين معضل اجتماعي در ميان بيسوادان و كمسوادانبيشتر از تحصيل كردهها است و شغل اغلب فوت شدهها نيز آزاد، كارگر يا بيكار بوده است.
مدير فرهنگ ترافيك راهنمايي و رانندگي فرماندهي انتظامي استان يزد گفت:
در نامهاي كه از سوي راهنمايي و رانندگي استان براي مسوولان كشوري و استاني ارسال شده بر لزوم حل معضل موتورسواري در اين خطه تاكيد شده است.
سروان "ناصر رهاوي" به خبرنگار ايرنا گفت: در اين نامه پيشنهاد شده از موتورسيكلتهاي گازي با حجم ۵۰سيسي كهداراي قدرت مانورپاييني است استفاده شود.
وي با تاييد مشكلات موجود در زمينه موتورسواري در استان اظهار داشت:
استفاده بيش از حد از موتورسيكلت، موجب شده تا نه تنها معضل ترافيك حل نشود بلكه شاهد بروز سوانح و حواثي در اين زمينه باشيم.
وي اضافه كرد: حل اين معضل، مشاركت مردم، مسوولان استان و دستگاههاي اداري را ميطلبد و پليس به تنهايي قادر به حل آن نيست.
وي گفت: خانوادهها و سازمانهاي دولتي بايد بر زير مجموعههاي خود نظارت كافي داشته باشند تا فرهنگ ترافيكي در استان نهادينه شود.
استان يزد ۹۸۸هزار نفر جمعيت دارد كه ۳۵۰هزار نفر آنان در شهر يزد ساكن هستند. ك/۴
يکشنبه 24 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 237]