واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان: بدقوليهاي دولت در پرداخت يارانه شير براي صنايع لبني دردسر ساز شد
خبرگزاري فارس: بدهي 300 ميليارد توماني دولت به صنايع لبني چرخهاي از درد سر را در توليد رقم زده است. صنايع لبني به شدت تحت فشار دامدارن براي پرداخت بدهي خود هستند، دامداران به ناگزير دامهاي شيري خود را روانه كشتارگاه ميكنند و مسئولان ناگزيرند هر روز وعده بدهند و در برابر عدم تحقق وعدهها شاهد تجمعهاي اعتراض آميز باشند.
به گزارش فارس، هشتم مردادماه جاري 30 نفر از نمايندگان كارخانههاي لبني سراسر كشور در اعتراض به بدهي معوق يارانه شير و عدم اجراي يارانه حمايتي از سوي دولت مقابل وزارت بازرگاني تجمع كردند،در آن روز معاون پارلماني و هماهنگي وزير صنعت، معدن و تجارت به معترضين قول پرداخت تا 12 مرداد را داد.
اگرچه تا كنون قول دادنها يكي دو بار ديگر تمديد شده است، اما به گفته نمايندگان كارخانهها دارها تا به امروز بيش از 300 ميليارد توماني پرداخت نشه است .
بدين ترتيب بود كه بار ديگر جمعي از صاحبان كارخانجات لبني روز شنبه در مقابل وزارتخانه تجمع كردند.
بر اساس اين گزارش خريد شير از دامداران پيش از اين توسط كارخانهداران انجام ميگرفت و دولت سالانه 500 ميليارد تومان يارانه پرداخت ميكرد تا اين محصول ارزانتر از قيمت تمام شده به دست مصرف كننده برسد.
قيمت هر كيلوگرم شير 350براي مردم تومان بود و به نوعي دولت در هر كيلوگرم 250 تومان يارانه به كارخانجات پرداخت ميكرد، اما مشكل اين بود دولت مبلغ يارانهاي را كه قرار بود به كارخانهها بدهد با بدقولي و با تاخير انجام ميداد، به طوري كه به گفته نمايندگان كارخانههاي لبني در حال حاضر اين ميزان بدهي بيش از 300 ميليارد تومان رسيده است.
از آنجايي كه كارخانهداران براي تامين نيازهاي جاري كارخانه و همچنين پرداخت پول كارگران نياز به اين پول دارند اين عدم پرداخت به گفته آنها در فعاليتهاي روزمرهشان ايجاد اختلال كرده، دامداران نسبت به آنها بياعتماد شده و حاضر نيستند شير خود را به آنها بفروشند و همه اينها دست به دست هم داده تا ظرفيت كارخانههاي كشور با 50 درصد ظرفيت كار كند.
با تمامي اين مشكلات دولت در تير 90 اقدام به حذف يارانه شير از مصرف كننده كرد كه در قبال آن قرار بود از چرخه توليد يعني دامداران و كارخانههاي فرآوري حمايت شود.
بنا بود اين حمايت در قالب توزيع علوفه يارانهدار به ميزان 100 ميليارد تومان و پرداخت تسهيلات 720 ميليارد توماني از سوي بانك سپه باشد،البته قولي هم از سوي وزير جهاد كشاورزي براي افزايش علوفه يارانهدار مطرح بود كه هيچ كدام از آنها تاكنون عملي نشد.
*دامداران روزگارم را سياه كردهاند
خبرنگار فارس براي تهيه گزارش به جمع اين تجمع كنندگان رفت. حسن غيور نماينده كارخانه كام و شير اصفهان در حالي كه شعارهاي اعتراض آميز هم صنفهاي خود به موضوع عدم پرداخت مطالباتشان را همراهي ميكرد، گفت: دامداران روزگارم را سياه كردهاند، نه روز دارم نه شب، آمدهام پولم را بگيرم، دولت 360 ميليون تومان از محل توزيع شير يارانهاي در كشور و90 ميليون تومان بابت توزيع شير يارانهاي مدارس مربوط به سال 89 به من بدهكار است، براي سال جاري هم باز رقم بدهكاري دولت به 360 ميليون تومان رسيده است كه جمع آنها حدود 800 ميليون تومان ميشود.
*دامداران به ما شير نميفروشند
وي ادامه داد: ما هم به بانكها بدهكاريم، مرتب به بانك بهره ميدهيم و آنها هم به بهانه اينكه دولتي هستند هيچ بخشش و اغماضي در تخفيف بهره بانكي ندارند. مهمتر از همه توليد كارخانه به حداقل رسيده و دامداران ديگر اعتمادي به ما ندارند و شير خودشان را به ما تحويل نميدهند، همه اينها خلل در چرخه اقتصاد كشور است.
غيور گفت: من فقط يك ماه به دامدار بدهكارم ولي تحمل نميكنند و پولشان را ميخواهند.دولت بيش از يك سال است به ما بدهكار است و هيچ حرفي نميتوانيم بزنيم دو هفته پيش هم آمديم و با اينكه قول چند روز آينده را دادند اما بعد از گذشت دو هفته هيچكاري نكردند امروز هم از ساعت 6 صبح اينجا هستيم و ساعت 9 صبح مي گويند هيچ مسئولي به سر كارش نيامده است، واقعا كدام وزير و مسئولي است كه ساعت 9 صبح به محل كارش نيايد.
براي اين توليد كننده اصفهاني كه با روحيه خاص شهرستاني به موضوع نگاه ميكند باور اينكه مسئولي ساعت 9 صبح سركارش نباشد، غير قابل باور است اما شايد روزانه هزاران بار اين مسئله در ادارات تهران اتفاق ميافتد و آب هم از آب تكان نميخورد. "رفتوآمدهاي مدير عاملي " ديگر بين مردم هم مصطلح و ضرب المثل شده و به هر حال بايد فرقي باشد!
وي ادامه داد: به ما ميگويند بايد اموال و زمينهاي وزارت بازرگاني را بفروشيم تا پولتان را بدهيم، مملكتي كه روي پول خوابيده مگر ميشود پول نداشته باشد.
* انگار نه انگار قول دادهاند
يك نماينده ديگري ميگويد: دو هفته پيش قول چهارشنبه بعد را براي پرداخت دادند. الان كه آمدهايم انگار نه انگار كه چنين چيزي به ما گفتهاند و چنين قولي دادهاند، كسي تحويلمان نميگيرد.
غيور ادامه ميدهد: مشكل اين است كه دولت اعلام كرد يارانه را از كارخانهداران ميگيريم و به دامداران ميدهيم و آنها را انداختند به جان كارخانهدار، اما نه به كارخانهدار دادند و نه دامدار.
وي ادامه داد: الان دامدار هم بدبخت است. بايد جو را كيلويي 650 تومان، يونجه را به قيمت بالاتر بخرد و شير را به قيمت پايينتر به كارخانهدار بفروشد.
*يارانه شير كجا رفته است؟
نماينده كارخانه كام و شير اصفهان ادامه داد: آقايان بگويند يارانه شير كجا رفته است از كارخانهدار كه گرفتند به مردم و دامدار هم نميدهند پس كجا هزينه ميشود.
*يارانه خرد خرد به درد مردم نميخورد
ناصر خاكشور از واحد لبني استان خراسان اظهار داشت: ميلياردها پول را خرد خرد كردند و به مردم دادند كه هيچ سودي براي كشور ندارد، در حالي كه اين پولها اگر يكجا در بخش توليد سرمايهگذاري ميشد از سود آن كل مردم به نسبت بيشتري برخوردار ميشدند اما چنين نشد و الان كارخانهدار بايد سود وام 28 درصدي بدهد بدون اينكه پولي در چرخه توليد در حركت باشد.
*دولت به قراردادش عمل نميكند
در بين اعتراضها نماينده يكي از كارخانجان جمع را خطاب قرار داده و ميگويد: با اين خبرنگاران صحبت نكنيد. همه اينها دروغ مينويسند، هر چيزي كه خودشان ميخواهند مينويسند. صحبتهايي كه دو هفته پيش داشتيم كجا درج شد اما بعد از اينكه متوجه ميشود گزارش كاملي از اتفاقات تجمع اخير در خبرگزاري فارس منتشر شده خود را مرتضي كلاني مدير عامل شركت جي كوثر و نماينده كارخانه لبني اصفهان معرفي كرده و اينطور شروع ميكند: درد ما پول است، قراردادي با دولت داريم و دولت قراردادش را نقض كرده است. طلبكاريم و بيش از يكسال است كه طلب ما را نميدهد. براي چهارشنبه دو هفته پيش كه قول پرداخت داده بودند بنده شخصا جلوي ماشين آقاي احمدي معاون پارلماني وزير صنعت، معدن و تجارت ايستادم و ايشان گفتند تا پنجشنبه حتما پرداخت ميكنم.
وي افزود: حتي روز شنبه هم قول پرداخت سهشنبه دادند الان ميگويند پول نيست بايد اموالمان را بفروشيم، از صبح ساعت 6 اينجا هستيم اصلا كسي جواب نميدهد.
كلاني گفت: شما به مسئولان بگوييد پيغمبر اكرم (ص) فرموده مومن ميتواند دزد باشد، مسلمان ميتواند آدمكش باشد، اما دروغگو از دين خارج است،دامداران عرصه را به تنگ كردهاند و اينجا مسئولان به ما دروغ ميگويند.
*بدهي بيش از 300 ميليارد توماني دولت به 495 كارخانه لبني
وي گفت: دولت بيش از 300 ميليارد تومان براي 495 كارخانه بدهكار است، يارانه شير مدرسه را هم دو ماه است آموزش و پرورش نميدهد.در كل كشور 55 ميليارد تومان آموزش و پرورش بدهكار است و در استان اصفهان 1.5 ميليارد تومان. آموزش و پرورش استان هم ميگويند برويد تجمع كنيد، شلوغ كنيد مگر ما ياغي هستيم، قرارداد داريم پولمان را بدهند.
*2 ميليارد تومان به فوتباليست ميدهند به توليد كننده نه
كلاني افزود: به آقايان بگوييد آنقدر مسائل را سياسي نكنند، براي فوتبال 5 شبكه را اختصاص دادهاند و براي يك فوتبالي 2 ميليارد تومان مي دهند كه بزند تويسر توپ، اما به اين توليدكنندگان پول نمي دهند براي يك تيم فوتبال 500 ، 600 ميليارد تومان پول هزينه ميكنند و آخرش هم ميبازند اما پول توليدكنندگان را نميدهند.
*طلبكارها حكم جلبم را گرفتهاند
وي افزود: الان طلبكارها حكم جلب براي من گرفتهاند. به هر كارخانه 2 ميليارد تومان بدهكارند بانك به هر وسيلهاي پول خود را از ما ميگيرد، اما ما نميتوانيم پول خود را از دولت بگيريم از سوي ديگر پول دامدار را هم بايد بدهيم.
*دولت پول نميدهد دامهاي شيري به كشتارگاها ميروند
فردي كه خود را دامدار و نماينده كارخانه لبني معرفي ميكند، ميگويد: من قبلا خبرنگار جمهوري اسلامي بودم.
غلام اسماعيل بيك ميگويد: دولت بدهي سال 89 را هنوز نداده كه اين رقم براي استان قم در سال 89، حدود 4.5 ميليارد تومان است وقتي به كارخانجات پول نميدهند آنها هم پول ندارند به دامدار بدهند و دامدار هم مجبور است گاوهاي شيري را به كشتارگاه بفرستد تا شكم بقيه گاوها را سير كند.
حال اين سؤال مطرح است پولي كه سال گذشته براي پرداخت بدهي يارانه شير تصويب شده الان پيش چه كي هست؟
وي ادامه داد: وزارت بازرگاني ميگويد پيش معاونت نظارت راهبردي رئيس جمهور است آنها هم ميگويند وزارت بازرگاني، بايد آمار بدهد بعد از تكميل آمار دوباره نظارت راهبردي ميگويد پول را دو هفته است داه ايم، حتي به ما گفتند شما چك طلبكارانتان را بكشيد پول چند روز ديگر در حساب كارخانهداران است.
*دولت نزول ميگيرد
نماينده يك كارخانه در اصفهان با بيان اينكه من ميدانم امروز خبرنگار جرأت انتشار واقعيتها را ندارد، افزود: يك ريال به كارمند، بانك يا دامدار بدهكار نيستم و دولت حتي يك پاكت شير نتوانسته بنده را جريمه كند، اما با اين حساب چه گناهي دارم كه دولت دو ميليارد تومان پول ما را ندهد. گناه من چيست قرارداد دارم چرا به قرارداد عمل نميشود ،اما بانك يك روز اگر تعطيل ميشود بهرهاش را ميگيرد.
*46 كارخانه لبني در اصفهان تعطيلند
وي ادامه ميدهد: در اصفهان 70 كارخانه لبني بوده كه به 24 كارخانه رسيده است بعد از آزادسازي يارانه هم 4 كارخانه ديگر تعطيل شد و 5 كارخانه هم توليداتش درحد صفر است.
يك نماينده ديگري در حالي كه عكسهايي از شيشههاي شكسته كارخانه و تلي از سنگها را نشانم ميدهد ميگويد: همه اينها كار دامداران است كه به دنبال پولشان هستند.
*چه كسي خبرنگار را راه داده است؟
به هر حال به دنبال صحبت با مسئولي كه به اين نگرانيها پاسخ دهد به طبقه اول وزارت بازرگاني و به عبارت تازهتر صنعت، معدن و تجارت رفتيم تا با فردي كه دو هفته پيش قول پرداخت چهارشنبه هفته پيش را داده بود صحبت كنم.
مسئول دفتر با بهانهتراشيهاي مختلف از قبيل اينكه آيا با روابط عمومي هماهنگي كردهايد؟ رئيس جلسه دارند، بيرون تشريف داشته باشيد سعي در اجرايي نشدن اين مصاحبه داشت. در همين زمان تجمعكنندگان شعارهاي "مرگ بر دروغگو " و "دروغه، دروغه " سر ميدهند. مسول مربوطه يعني آقاي فريدون احمدي معاون پارلماني وزير صنعت، معدن و تجارت با مشاورت مشاورانش براي آرام كردن سروصداها در حال رفتن به طبقه همكف هستند كه فرصتي ميشود تا در بين راه سؤالم را با اين مضمون كه شما دو هفته پيش قول پرداخت بدهي نمايندهها كارخانههاي لبني را دادي اما تا الان پرداخت نشده مشكل چيست؟ بپرسم. اما او خطاب به همراهان خود ميگويد: خبرنگاران نبايد اينجا باشند، چه كسي ايشان را راه داده است؟
اما زماني با اصرار خبرنگار مواجه ميشود پاسخ ميدهد: مشكل تامين اعتبار است بايد به ما پول بدهند.
وي در مورد اينكه چه كسي بايد پول بدهد، گفت: قرار نيست اينها را بگوييم.
احمدي ادامه ميدهد: معاونت نظارت راهبردي رئيس جمهور دستور پرداخت به خزانه را داده است. اما بايد هماهنگي با ستاد هدفمندي يارانهها باشد كه بايد ببينيم به كجا ميرسد.
به هر حال قرار شد آقاي احمدي با تجمع كنندگان صحبت و قولهايي به آنها بدهد.
اما خبرنگار فارس بعد از اينكه چندين بار كارت شناسايياش را بازرسي كردند اجازه تكميل گزارش خود را پيدا نكرد و به بيرون راهنمايي كردند.
اما پيگيري تلفني خبرنگار فارس با مجيد عليداد، رئيس هيات مديره اتحاديه لبني ايران بر اساس گفته معاون پارلماني و هماهنگي وزير صنعت، معدن و تجارت،حاكي است: معاونت برنامهريزي و نظارت راهبردي رئيس جمهور دستور پرداخت 200 ميليارد تومان را داده است كه قرار است اين مبلغ امروز در حساب ستاد هدفمندي يارانهها كارسازي شود و روز سه شنبه در حساب وزارت صنعت، معدن و تجارت خواهد بود.
اما در صورتي كه اين مبلغ نيز در زمان مقرر به حساب نمايندههاي كارخانههاي لبني واريز شود باز رقم بدهي بيش از 300 ميليارد تومان است كه دولت بايد فكري به بقيه بدهيها هم داشته باشد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 348]