تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 12 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام سجاد (ع):هر كس در مسجد سهله دو ركعت نماز بخواند، خداوند، دو سال بر عمر او مى‏افزايد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837092085




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

مسجد میرزا علی اکبر خان اردبیل


واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان: : مسجد میرزا علی اکبر خان که در مرکز اردبیل و رو به روی راسته بازار واقع شده، بنایی است مربوط به دوره قاجار که به سبک معماری سنتی بناهای تاریخی یعنی تاق و چشمه ساخته شده و مصالح غالب آن آجر و سنگ است.


بنای مسجد در اواسط دوره قاجار به دست خانواده امینی ها ساخته شده است. سپس در فاصله سالهای ۱۳۳۰ تا ۱۳۳۵ در دوره زندگی آقا میرزا علی اکبر مجتهد که از روحانیان بسیار با نفوذ اردبیل بوده تعمیرات اساسی روی آن انجام گرفته است. از آنجا که محل درس و منبر آقا میرزا علی اکبر در همان مسجد امینی ها بوده از همان تاریخ مسجد به نام میرزا علی اکبر شهرت پیدا کرده است. مسجد میرزا علی اکبر از آغاز تاسیس به علت اینکه در حساس ترین تاریخ سیاسی و اجتماعی ایران ساخته شده همواره کانون و مرکز تجمعات سیاسی و مذهبی مردم اردبیل بوده است. حتی در فتوی جهادی که میرزا علی اکبر علیه بلشویکها صادر کرد این مسجد مدتها به ستاد نظامی و سیاسی منطقه تبدیل شده بود. در سالهای قبل از انقلاب اسلامی نیز این مسجد کانون حرکتهای انقلابی بود و پس از انقلاب نیز نقش این مسجد به عنوان یک کانون مهم انجام فعالیتهای سیاسی و فرهنگی همچنان حفظ شده است. این مسجد که به مسجد آقا نیز شهرت دارد دارای سه در ورودی است. در شمالی که در مقابل میدان امام قرار گرفته یک در فلزی است که با بافت سنتی مسجد سنخیت ندارد. در دوم که در سمت غربی و مشرف به خیابان سیمتری است یک در چوبی ساده است. در سوم در قسمت جنوبی مسجد است که به کوچه شهیدگاه مشرف است. مسجد دارای دو حیاط اندرونی و بیرونی است و در قسمتی از آنها شیشه های رنگی روی گره چینی ها کار شده است. شبستان اصلی مسجد فضایی است به شکل مربع مستطیل که دارای ۳۶ متر طول و ۹/۳۲ عرض است. در ضلع شمالی مسجد مدرسه علمیه محمدیه بوده است که ساختمان قدیمی آن در سالهای پس از انقلاب تخریب و به سبک جدید ساخته شد. این مدرسه دو طبقه است و برای طلاب علوم دینی چند حجره دارد. ضمنا کتابخانه و قرائتخانه محمدیه نیز در این قسمت از مجموعه مسجد قرار داشت. این کتابخانه برای اولین بار در سال ۱۳۳۹ خورشیدی تاسیس شد که امروز بنای نوساز آن در اختیار طلاب علوم دینی قرار گرفته است. سقف شبستان اصلی مسجد که به صورت تاق و چشمه بنا شده روی ۳۰ ستون استوار شده است. سقف گنبدی است در فاصله ۲۰/۳ متری و دو پایه در جلو و پشت آن زده شده است. اخیرا در وسط این چشمه کلاه فرنگی در دو طبقه ایجاد شده که به هیچ عنوان با معماری سنتی مسجد همخوانی ندارد و در ایجاد آن ملاحظات فنی معمول نشده است. در دو سال گذشته نیز تعمیراتی روی چند پایه صورت گرفته که با کم عرض کردن پایه ها و استفاده از صفحه آهنی، فضاسازی ناموزونی به عمل آمده، اما به دلیل مخالفت سازمان میراث فرهنگی از ادامه این کار جلوگیری شد. همچنین ساختن محراب سنگی و نصب سنگ تراورتن در ازاره دیوار در ردیف محراب ناهماهنگی های بسیاری را در سبک و بافت معماری سنتی بنا ایجاد کرده است. در سال ۱۳۷۰ منار مسجد مورد مرمت قرار گرفت و بخشی از آن مستحکم سازی شد و در حال حاظر با توجه به پایان پذیرفتن تعمیرات لازم این مناره جلوه بسیار زیبایی به خود گرفته است. در مجموع مسجد میرزا علی اکبر به عنوان یک بنای دوره قاجار دارای ارزش و اعتبار مخصوص به خود است و تنها مسجدی است که به همان سبک از دوره قاجار به جا مانده است .






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[مشاهده در: www.freedownload.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 824]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن