واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: 26شهريور آغاز سال تحصيلي كلاس اولي ها اضطراب كلاس اولي ها - خانواده ها نقش موثري در كاهش اضطراب دارند
كلاس اولي ها در روزهاي نخست آغاز سال تحصيلي جديد همواره با اضطراب و استرس به مدرسه مي روند، خانواده ها با رفتار و گفتار خود مي توانند اضطراب اين كودكان را در حد متعادل كاهش دهند.
ْآماده نكردن كلاس اولي ها براي حضور در مكان جديد مي تواند، نخستين روز بازگشايي مدارس را به كام او تلخ كند و ممكن است اين مساله تا پايان تحصيلات در فرد باقي بماند و او هرگز نتواند با محيط آموزشي كنار بيايد.
اين ترس و اضطراب از مدرسه مي تواند پيشرفت هاي تحصيلي و اجتماعي او را با كندي روبرو كند و همه كوشش هاي خانواده و مدرسه نيز به هدر خواهد رفت.
با اينكه گذارندن دوره پيش دبستاني براي كاهش استرس و اضطراب نوآموزان موثر است، اما با توجه به امكانات موجود، بسياري از نوآموزان نمي توانند در اين دوره ها شركت كنند و همين خاطر با مشكلاتي در نخستين روزهاي بازگشايي مدارس روبرو مي شوند.
"عليرضا رحيمي" مديركل دفتر ابتدايي و پيش دبستاني وزارت آموزش و پرورش در باره مشكلات رفتاري برخي از كلاس اولي ها در روز نخست مدرسه به خبرنگار ايرنا، گفت: در سال هاي اخير 50 درصد از دانش آموزان پايه اول دوره پيش دبستاني را طي كرده اند. خوشبختانه اين دسته از دانش آموزان مشكل خاصي براي ورود به پايه اول ابتدايي ندارند.
وي افزود: همه تحقيقات علمي نشان مي دهد دانش آموزاني كه در كلاس هاي پيش دبستاني شركت كرده باشند، در جنبه هاي مختلف تحصيلي و اجتماعي جلوتر از بقيه دانش آموزان هستند.
مدير كل دفتر ابتدايي و پيش دبستاني وزارت آموزش و پرورش در باره ساير نوآموزاني كه دوره پيش دبستاني را طي نمي كنند، گفت: اين دسته از دانش آموزان با توجه به تغييرات پيش آمده در زندگي خانواده ها، معمولا مشكل خاصي ندارند و به ندرت دانش آموزاني پيدا مي شوند كه روز اول مدرسه با مشكلات عاطفي مواجه شوند.
وي درعين حال افزود: پيشنهاد ما به اولياي دانش آموزان اين است كه از هم اكنون با بچه هاي خود راجع به مدرسه صحبت كنند. لوازم مدرسه را با خوشحالي و دوستي براي آن ها تهيه كنند و كيف و كفش و دفتر و مداد را با همراهي كودك خريداري كنند تا خريدهاي مشاركتي و جمعي را تجربه كنند.
مديركل دفتر ابتدايي و پيش دبستاني وزارت آموزش و پرورش توضيح داد: در اين ميان خود خانواده ها هم مي توانند از خاطرات شيرين دوران كودكي و روزهاي اول حضور در مدرسه براي بچه ها تعريف كنند تا اين دسته از دانش آموزان براي حضور در مدرسه رغبت بيشتري پيدا كنند.
وي به آن دسته از اوليايي كه فكر مي كنند فرزندشان در نخستين روز مدرسه دچار بي تابي مي شود توصيه كرد: در روزهاي باقي مانده تا آغاز سال تحصيلي، سعي كنند با فرزند خود به اطراف مدرسه كوچه و خيابان مدرسه و اگر توانستند داخل محيط مدرسه و كلاس ها بروند، تابلو مدرسه را براي او بخوانند تا او با محيط مدرسه بيشتر آشنا شود.
"رحيمي" اظهار داشت: توصيه مي كنم اولياي دانش آموزان آن روز را در اختيار دانش آموز باشند، اگر شاغل هستند، مرخصي بگيرند و براي بيرون آمدن از محيط مدرسه عجله نكنند، چون اين كار براي آن دسته از دانش آموزاني كه با جدايي از پدر و مادر نگران هستند، مشكلات بيشتري ايجاد مي كند.
وي گفت: اولياي دانش آموزان، هنگام مرخص شدن كودك خود از مدرسه نيز حضور داشته باشند، تا به همراه دانش آموزان به خانه بروند. ضمن آنكه با مديران نيز هماهنگ باشند و دانش آموزي كه ناسازگار است، لزوما او را براي همه ساعت ها نگه ندارند، بلكه او را پس از يك ساعت يا هر اندازه كه به تشخيص ولي دانش آموز و معلم و مدير باشد، مرخص كند.
"رحيمي" افزود: انتخاب دوست هم سن و سال در اين مراحل بسيار مفيد است و خانواده ها مي توانند ميان همسايه ها و فاميل چنين دانش آموزاني را شناسايي كنند و دانش آموزان ناسازگار با محيط مدرسه را به همراه او به مدرسه بفرستند.
او تصريح كرد: نخستين روز حضور كودك در مدرسه آن چنان براي آماده سازي او براي قرار گرفتن در جامعه موثر است كه مي تواند مسير زندگي او را تغيير دهد، مسيري كه مي تواند با عشق به مدرسه و يا تنفر از محيط درس و تحصيل همراه شود.
شنبه 23 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 210]