واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان: خبرنگاري به سبك انقلاب اسلامي
خبرگزاري فارس: اكنون با قرار گرفتن جمهوري اسلامي در مركز هجمههاي رسانهاي و فرهنگي جهان استكبار، ميتوان بهخوبي به اهميت سبك «خبرنگاري انقلاب اسلامي» پي برد؛ خبرنگاري كه سعي دارد با رعايت تمام اصول حرفهاي خبر، نقش تاريخي خود را در تبيين گفتمان انقلاب اسلامي به خوبي ايفا كرده و حقانيت ايران اسلامي را در اين جنگ رسانهاي به اثبات برساند.
«بنده به عنوان گرانبارترين مسئول در نظام جمهوري اسلامي كه اين بار را هم خيلي خوب و با همه وجود حس ميكنم، در عالم سياست هيچ دغدغهاي ندارم .
در عرصه مسائل اقتصادي - كه آن هم فصل مهمي از مسائل كشور است- بنده از لحاظ حركت اقتصادي جامعه، هيچ دل نگراني ندارم، با اين حال غمي در دل دارم كه غم گرفتاري گرفتاران و طبقات ضعيف جامعه است.
و اما در عرصه فرهنگ، بنده به معناي واقعي كلمه احساس نگراني ميكنم و حقيقتا دغدغه دارم. اين دغدغه از آن دغدغههايي است كه آدمي به خاطر آن گاهي ممكن است نصف شب هم از خواب بيدار شود و به درگاه پروردگار تضرع كند، من چنين دغدغهاي دارم»
اين جملات بخشي از بيانات مقام معظم رهبري در ديدار فعالان فرهنگي در سال 73 است، سخنان مهم و منحصر بفردي كه بهخوبي بار سنگين فرهنگي كشور را نشان ميدهد، امري كه هنوز مطالبات اصلي رهبري و مردم را برآورده نكرده و در عين حال بايد به آن اضافه كرد دغدغه جنگ نرم را كه اين روزها با جنگ رسانهاي عليه كشورمان قدرتنمايي ميكند.
وقتي جمهوري اسلامي در سايه گفتمان اصيل و ديني امام راحل به توليد قدرت نرم در دنيا ميپردازد و مباني مدرنيته را با چالشي اساسي روبرو ميكند، وقتي وزير خارجه سابق آمريكا، رايس، ايران را كشور توليدكننده و حمايتكننده تروريست مينامد و هنگامي كه نيكسون رئيس جمهور اسبق ايالت متحده، ايران را كليد توازن قوا در دنيا ميخواند و مدعي ميشود هر كشوري كه ايران را در اختيار داشته باشد، كليد دنيا را در دست دارد، بايد لشكركشي نرم استكبار را براي براندازي تنها حكومت ديني جهان باور كرد و جنگ رسانهاي را از برجستهترين مؤلفههاي جنگ نرم و جنگهاي مدرن به حساب آورد؛ امري كه به مثابه راهبرد و استراتژي انتخابي نظام سلطه براي تسلط بر افكار و اراده ملتها قلمداد ميشود.
با توجه به اينكه در جنگ رسانهاي خشونتي اعمال نميشود، وقوع آن براي مردم نامحسوس است و از سوي ديگر نيز بسيج عمومي براي اين عرصه كاربرد ندارد و به اصطلاح، جنگ رسانه جنگ بين نخبگان است؛ بيدليل نيست اگر خبرنگاران را سربازان خط مقدم اين جنگ نرم و حساس خطاب ميكنند؛ چه اينكه با بازنماييهايي خبري فعالان عرصه رسانه است كه تصويرسازي در افكار عمومي و به تبع آن گفتمانسازي در جامعه شكل گرفته و روند مسائل در كشور جهتدهي ميشود.
آنچه حوزه خبر و رسانه را در اين نبرد حساس مهم كرده است، شريان حياتي «اطلاعات» و تصوير سازيهاي ذهني است كه از آن براي هدايت افكار عمومي استفاده ميشود، امروز شايد خبر و اطلاعات، گرانبهاترين مقوله براي همه باشد كه با كنترل آن ميتوان به همه چيز دست يافت.
برخي نظريهپردازان ارتباطات معتقدند امروز جهان در دست كسي است كه رسانهها را در اختيار دارد و از اين طريق گفتمان خود را بر افكار جمعي غالب ميكند؛ در عين حال از سويي ديگر ميدانيم سرمايه هر رسانه مخاطبان آن هستند و يك رسانه بدون اين سرمايه ارزشمند تقريباً هيچ است؛ از اين رو اگر بنا باشد ويژگيهاي مهم خبري يعني حقيقت، صداقت و جامعيت درخبرپردازي رسانه مغفول واقع شود ديگر سرمايه و مخاطبي باقي نخواهد ماند تا براي آنها درخط مقدم رسانهاي نبردي مقدس رقم بخورد.
علت اصلي سرنوشت ساز شدن چنين جنگ تمام عيار رسانهاي، انگارهسازي و نوع روايتي است كه از حوادث و اتفاقات صورت ميگيرد يعني رسانهها سعي دارند بر اساس تفكرات و اعتقادات خود به اخبار به گونهاي جهتدهي كنند كه بيشترين تاثيرگذاري را بر افكار عمومي داشته باشد و به نحو احسن آنها را با خود همراه سازد از همين رو قطعاً هيچكس منكر نقش رسانهها در تأثيرگذاري عميق و سريع در شكلگيري نگرشها و باورهاي جامعه نسبت به مسائل داخلي و بينالمللي نيست.
به اين ترتيب اهميت خبر و نقش پررنگ خبرنگاران در نبرد نرم رسانهاي بهخوبي روشن ميشود و وقتي اين حوزه كاري در نظرمان جلوه بيشتري مييابد كه بدانيم رهبر حكيم و مدبرمان در اين باره معتقدند «رشد سياسي ذهن مردم يك كار فرهنگي است».
اكنون با قرار گرفتن جمهوري اسلامي در مركز هجمههاي رسانهاي و فرهنگي جهان استكبار، ميتوان بهخوبي به اهميت سبك «خبرنگاري انقلاب اسلامي» پي برد؛ خبرنگاري كه سعي دارد با رعايت تمام اصول حرفهاي خبر، نقش تاريخي خود را در تبيين گفتمان انقلاب اسلامي به خوبي ايفا كرده و حقانيت ايران اسلامي را در اين جنگ رسانهاي به اثبات برساند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 217]