واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: مركز پژوهشهاي اسلامي صدا و سيما راه ورود حوزههاي علميه به عرصه رسانه است
گروه خبرنگاران افتخاري / ميترا توسلي: مدير خانه فرهنگ و هنر مركز پژوهشهاي صدا و سيما گفت: مركز پژوهشهاي صدا و سيما در راستاي تأمين نيازهاي پژوهشي و برنامهسازي صدا و سيماي جمهوري اسلامي به آموزش و پرورش طلاب مستعد و هنرمند ميپردازد.
به گزارش خبرنگار افتخاري خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا) به نقل از مركز خبر حوزه، «احمد اسفنديار»، مدير خانه هنر و انديشه مركز پژوهشهاي صدا و سيما با اشاره به فعاليت طلاب هنرمند در اين مركز گفت: خانه هنر و انديشه مجموعهاي آموزشي و پژوهشي و زيرنظر مركز پژوهشهاي صدا و سيما است كه در راستاي تأمين نيازهاي پژوهشي و برنامهسازي صدا و سيماي جمهوري اسلامي به امر آموزش و پرورش طلاب مستعد و هنرمند ميپردازد.
وي با اشاره به گزارشي از عملكرد واحد آموزش خانه هنر و انديشه در 10 سال گذشته خاطر نشان كرد: خانه هنر و انديشه از ده سال پيش با هدف ايجاد پل ارتباطي بين حوزه و رسانه شكل گرفت و اولين واحد اين مجموعه، واحد آموزش بود تا بتواند با برگزاري دورههاي آموزشي زمينهساز ورود طلاب به مباحث رسانهاي باشد.
اسفنديار تصريح كرد: در مدت فعاليت اين واحد، بيش از پانصد نفر از هنرآموزان طلبه و غير طلبه، دورههاي آموزشي گوناگون را گذرانده و اكنون برخي از آنان جذب مجموعه صدا و سيماي مركز قم شده و يا در مراكز فرهنگي ـ هنري مشغول فعاليت هستند. گروهي از آنان نيز در مراكز آموزش عالي هنر در شهرهاي قم و تهران تحصيلات خود را ادامه ميدهند.
مدير خانه هنر و انديشه مركز پژوهشهاي صدا و سيما در ادامه به تبيين گزارش آماري واحد آموزش خانه هنر و انديشه پرداخت و بيان كرد: در دورههاي آموزشي اين واحد، تاكنون در رشتههاي ويراستاري 65 نفر، نويسندگي 54 نفر، فيلمنامه نويسي 205 نفر، نقد فيلم 156 نفر، تصويربرداري 39 نفر، كارشناسي احكام 22 نفر، تاريخ سينما 46 نفر، كارگرداني 25 نفر، تدوين هشت نفر، رسانه پژوهي يازده نفر، مستندسازي ده نفر و پژوهشگر رسانه بيست نفر؛ از خواهران و برادران طلبه و غير طلبه فارغ التحصيل شدهاند.
اسفنديار در بخش ديگري از سخنان خود تصريح كرد: واحد آموزش اين مجموعه متناسب با نيازهاي مركز پژوهشهاي اسلامي صدا و سيما و مراكز حوزوي، برنامههاي آموزشي خود را بهبود بخشيده و كاربردي كرده است.
وي با بيان اينكه تاكنون چندين دوره آموزشي به سفارش مراكز حوزوي و پژوهشي برگزار شده است، اظهار كرد: برگزاري دورههاي پژوهشگر رسانه به درخواست اداره كل پژوهشي مركز پژوهشها؛ دوره كارشناسي احكام به درخواست اداره كل خدمات رسانهاي مركز پژوهشها؛ دوره نقد فيلم و فيلمنامهنويسي به درخواست جامعه الزهراي قم؛ دورههاي مديريت توليد، تصويربرداري، كارگرداني تلويزيوني، تدوين، صدابرداري و كارگاه انيميشن به درخواست شبكه بينالمللي هاديTV و دوره نقد فيلم به درخواست جمعي از طلاب مدرسه علميه معصوميه قم، از دورههاي است كه از سوي خانه هنر و انديشه برگزار شد.
مدير خانه هنر و انديشه در ادامه از برگزاري دورههاي پيشنياز دانشكده صدا و سيماي مركز قم به طور مشترك از سال تحصيلي 87 ـ 88 خبر داد و گفت: پيشنويس طرح توسعه فعاليت آموزشي در درون مدارس حوزه علميه قم و حوزههاي علميه مشهد و تهران تهيه و به شوراي طرح و برنامه مركز ارائه شده است.
وي همچنين درباره گستره همكاري آموزشي خانه هنر و انديشه، و صدا و سيماي جمهوري اسلامي ايران اظهار كرد: اين همكاريها در سه محور دنبال ميشود كه محور اول باعنوان دورههاي آموزشي درخواستي جهت تقويت جنبه رسانهاي طلاب همكار با رسانه كه شامل دورههاي تربيت كارشناس برنامه، مشاور برنامهسازان، پژوهشگر و نويسنده برنامه و نويسنده برنامههاي نمايشي است.
اسفنديار در ادامه دوره آموزشي ويژه طلاب غير ايراني جهت همكاري با شبكههاي راديويي و تلويزيوني برونمرزي كه شامل دوره هاي فني تصويربرداري، تدوين، كارگرداني و دورههاي غير فني كارشناس برنامه، اجراي برنامه، نويسندگي، پژوهشگر را محور دوم اين همكاريها برشمرد.
وي افزود: برگزاري كارگاههاي آموزشي براي اساتيد، فضلا، ائمه جمعه و جماعات در قم و تهران پيرامون مباحث مرتبط با رسانه نظير نقد و تحليل، تحليل محتوا، جهانيسازي رسانهاي، افق رسانه، مراحل توليد و ارزيابي برنامه؛ محور سوم همكاري اين خانه با صدا و سيماي جمهوري اسلامي ايران را تشكيل ميدهد.
مدير خانه هنر و انديشه با اشاره به برنامههاي تحقيق و پژوهش در خصوص عناوين دين و هنر، دين و رسانه و فلسفه هنر از سوي اين مركز بيان كرد: تلاش براي آموزش طلاب جوان و خلاق در موضوعات مختلف هنري همچون فيلمنامه نويسي، تحليل و نقد فيلم، كارگرداني، مستندسازي و زيباييشناسي تصوير از اهداف مهم اين مجموعه است كه با آموزش بيش از دويست هنرجو از زمان تأسيس در سال 1376، بروز و ظهور پيدا كرده است.
اسفنديار در پايان گفت: پژوهش در امر رسانه و پرداختن به موضوعاتي همچون فلسفه هنر، رابطه دين و هنر، دين و رسانه و تشكيل كارگروههاي پژوهشي در اين خصوص از ديگر اهداف اين مجموعه به شمار ميرود كه در اين راستا نيز از تلاش و بنيه علمي طلاب در جهت تحقيق و پژوهش استفاده شده و محصول آن، به صورت كتاب و جزوه در اختيار علاقهمندان و پژوهشگران سازمان صدا و سيما قرار ميگيرد.
همچنين، خانه هنر و انديشه مركز پژوهشهاي صدا و سيما، همچنين در راستاي فعاليتهاي خود، از سال 1385 اقدام به انتشار ماهنامه علمي ـ هنري با عنوان«رواق هنر و انديشه» كرده است كه در خصوص مباحث بنيادين و نظري در باب هنر و دين، رسانه و دين، فلسفه هنر، نقد و تحليل آثار تلويزيون و سينما، اطلاعرساني و مباحث كاربردي ديگر در اين عرصه، مطالب مفيد و ارزشمندي را در اختيار علاقهمندان قرار ميدهد.
جمعه 22 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 174]