واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان: این دستگاه برای سه كار است:
1.ولت متر برای اندازه گیری اختلاف پتانسیل.
2.آمپرمتر برای اندازه گیری شدت جریان مدار.
3.اهم متر برای اندازه گیری مقاومت مدار.
مولتی متر ها در دو نوع با شكل ظاهری مختلف ساخته شده اند.
1.آنالوگ (عقربه ای)(Analog multimeter)
2.دیجیتالی digital multimeter)
طبق قرارداد بین المللی سیم قرمز مثبت (+) و سیم سیاه منفی (-) است. هر مولتی متر صفحه مدرجی دارد كه مقادیری در آن نوشته شده است. در قسمت پایین یك سلكتور یا كلید تنظیم قرار دارد كه می توان بنا بر نیاز خود آنرا در وضعیت دلخواه به حركت درآورد. بنابراین بوسیله این كلید محدوده ولت متر ، اهم متر و یا آمپرمتر تنظیم می شود.
در داخل دستگاه یك باطری.5 است كه در موقع اندازه گیری مقاومت، جریان این باطری وارد مدار خواهد شد بنابراین اگر باطری این دستگاه، در آورده شود، نمی توان از اهم متر استفاده نمود.
توجه كنید كه برای اندازه گیری ولتاژ ، سلكتور دستگاه در وضعیت اهم نباشد چون باعث سوختن دستگاه خواهد شد.
1ـ اهم متر:
این محدوده برای اندازه گیری مقدار مقاومت مدار است . بنابراین سلكتور را روی محدوده اهم متر قرار می دهید. سپس دو سر سیم را به مقاومت مورد نظرتان اتصال دهید و مقدار مقاوت را از روی صفحه ی مولتی متر می خوانیم.
2- ولت متر:
برای اندازه گیری ولتاژ مدار باید سلكتور را در محدوده ولت متر قرار داده شود. همانگونه كه ملاحظه می نمائید روی دستگاه دو قسمت برای ولتاژ درنظر گرفته شده است. جریان برق دو نوع است: مستقیم (DC) و متناوب (AC) كه برروی مولتی مترها نمادِ جریانِDC بصورتِ است و نمادِ جریانِACبصورتِ است كه در این مولتی متر این دو نماد را با هم و بصورتِ نشان داده است. این مولتی متر می تواند ولتاژها را با دو دقتِ میلی ولت(mv) و v بخواند.
بنابراین برای اندازه گیری جریان مستیم یا متناوب ، سلكتور را در آن محدوده قرار می دهید.
3-آمپرمتر:
برای اندازه گیری میزان جریان عبوری از یك مدار یا قطعه بایستی كه سلكتورِ مولتی متر را برروی آمپرمتر تنظیم كنیم و سپس دو سرسیمِ مولتی متر را به مدار یا قطعه مورد نظرتان اتصال دهید و مقدار جریان عبوری را بخوانید.این مولتی متر می تواند جریان ها را با دقت میلی آمپر(mA) و آمپر برای ما بخواند؛ البته بعضی از مولتی مترها دارای قسمت میكرو آمپر هم هستند.
4.تستِ دیود:
برای اینكار تنها لازم است كه سلكتورِ مولتی متر را برروی قسمتِ تستِ دیود قرار دادیم،سپس دو سرسیمِ مولتی متر را در دو طرف دیود مورد نظر قرار می دهیم و اگر از مولتی متر صدایی شنیده نشد،دیود ما سالم است.(به اصطلاح دیود نباید اتصال كوتاه شده باشد.)
5.برای اندازه گیری دمای اتاق.
6.برای اندازه گیری دما.
7.DC/AC:
اگر ولتاژی كه ما می خواهیم آنرا اندازه گیری كنیم DC یا AC باشد،با فشار دادن این دكمه مولتی متر را برروی DC یا ACقرار می دهیم.
8.ON/OFF: برای روشن و خاموش كردن مولتی متر.
9.برای اندازه گیری جریانهای بیش از 20آمپر از این قسمت استفاده می شود و قبل از اندازه گیریِ جریان باید سیمِ قرمز را در این قسمت قرار داد.(البته در بعضی از مولتی مترها این قسمت برای جریانهای بیش از 10آمپر است و در كنارش10A نوشته شده است.)
10.برای اندازه گیری جریانهایی كه كمتر از 1آمپر هستند و قبل از اندازه گیریِ جریان باید سیمِ قرمز را در این قسمت قرار داد.
منبع الکترونیک
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 1838]