واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: سالنهاي سينما در مازندران بيرونق تر ازهميشه
داخلي. فرهنگي. سينما. مازندران.
سالنهاي سينما از جمله اماكني هستند كه در گذشته جايگاه ويژهاي در ميان مجموعه تفريحات و سرگرميهاي فرهنگي مردم داشتند و شهروندان با اهداف گوناگون از اين محيط فرهنگي بهره مند ميشدند.
ولي آنچه كه اين روزها به چشم ميخورد بيرونقي و سوت و كوري اين مكان ها در مازندران است وبه نظر ميرسد كه اگر اين بيميلي مخاطبان هنر هفتم به حضور در سالنهاي سينما ادامه پيدا كند بايد شاهد تسريع در روند تغيير كاربري اين سالنها باشيم.
حالا ديگر اين يك موضوع قطعي است كه با وجود دستگاههاي صوتي و تصويري پيشرفته ، تلويزيون و ماهواره در درون خانهها ، سينما هابه طور طبيعي بخشي از مخاطبان خود را از دست دهند تا جايي كه سينماروهاي پر و پا قرص گذشته نيز ديگر سالي يك دفعه هم به سينما نميروند.
به اعتقاد كارشناسان فرهنگي نبود تنوع و جذابيت فيلم ، نبود قانون كپي رايت و فرسوده بودن محيط و سالنهاي سينما در كاهش مخاطبان آن تاثير فراوان داشته است.
توزيع چند مورد فيلمهاي سينمايي همزمان با اكران فيلم موجب شده است تا بسياري از علاقهمندان به خريد سي دي ( (CDاكتفا كرده و سينما نروند.
بطور مسلم خريد يك دي وي دي ( (DVDبا ۱۳فيلم سينمايي آن هم با قيمت ۱۵هزار ريال ميل به سينما رفتن را به شدت كاهش ميدهد.
در مازندران نيز همانند ساير استانها اين مساله كاملا به چشم ميخورد و دوستداران سينما با مشكلات ديگري از قبيل نبود سالنهاي سينما و توزيع نا عادلانه آن در شهرها نيز رو به رو هستند به گونهاي كه برخي از شهرهاي اين استان اصولا فاقد سالن سينما هستند.
در حال حاضر مازندران داراي ۱۲سالن سينما است كه اين تعداد نيز از پراكندگي مناسبي برخوردار نيست به گونهاي كه برخي از شهرها داراي دو سينما بوده و اغلب شهرها نيز فاقد آن هستند.
از ۵۲شهر استان تنها هفت شهر ساري ، بهشهر ، آمل، تنكابن،بابل، بابلسر و چالوس داراي سينما هستند و شهروندان ديگر شهرها در صورت تمايل به استفاده از هنر هفتم بايد به اين شهرها مراجعه كنند.
اين در حالي است كه به گفته "محمد اسماعيل امامزاده" مدير كل فرهنگ و ارشاد مازندران : امسال مبلغ سه ميليارد و ۸۰۰ميليون ريال از سوي اين اداره كل جهت بازسازي و مرمت سالنهاي سينما به صورت بلاعوض در اختيار اين اماكن قرار گرفته است.
برخي از شهروندان مازندراني اعتقاد دارند سينماهاي استان فاقد جذابيت لازم بوده و ديگر در اوقات فراغت مردم سهمي ندارد.
اين افراد در گفت و گو با خبرنگار ايرنا وجود سيستمهاي صوتي و تصويري و كلوپها و فروشگاههاي عرضه سي دي و نوارهاي ويديويي به شدت مخاطبان سينما را كاهش داده است.
"مرتضي نادري" شهروند ساروي ميگويد: صنعت سينما در مازندران به دليل نداشتن سالنهاي مناسب مظلوم بوده و نقش آن به طور روز افزون كم رنگتر ميشود.
استفاده از سينما در گذشته به صورت يك فرهنگ جاي خود را در زندگي مردم باز كرده بود كه اين فرهنگ به ويژه در مازندران رو به فراموشي نهاده است.
اين هنرمند ۶۲ساله اعتقاد دارد براي رويكرد شهروندان به سينما، بايد تمهيداتي از سوي متوليان فرهنگي صورت پذيرد كه با توجه به بودجه كمي كه براي مقوله فرهنگ اختصاص مييابد ، اين امر به دشواري انجام ميشود.
خوشنويس مازندراني ميگويد: مقوله فرهنگ نيز مانند ساير عرصهها بايد مرزبندي شود در حالي كه اين طور نيست و تلويزيون به طور متوسط با نشان دادن ۱۰فيلم سينمايي در هفته ، مخاطب را به سوي خود كشانده و از سينما دور كرده است.
يكي از شهروندان ساروي ميگويد: با توجه به عدم صرفه اقتصادي نميتوان انتظار افزايش سالنهاي سينما را داشته باشيم ، بلكه بايد ميل و رغبت در ميان مردم ايجاد شود.
به اعتقاد "رضا كياسري" سالنهاي متناسب ، در دست گرفتن ابتكار عمل وهماهنگي نمايش فيلمهابا موقعيتهاي فصلي وزماني ، نقش سينما در اوقات فراغت دانش آموزان ، بهرهگيري از امكانات و فن آوريهاي مدرن و غيره از عواملي است كه در جذب مخاطبان سينما تاثير گذار است كه متاسفانه هيچ يك از اين فاكتورها در مازندران وجود ندارد.
"سيد علي سيدپور" از كاركنان حوزه هنري با اعتقاد بر اينكه سينماهاي استان نياز به مرمت و بازسازي دارند ، ميافزايد: تا كنون سه سالن سينما در شهرهاي آمل ، بهشهر و ساري بازسازي شده است.
وي با بيان اينكه هفت سالن از ۱۲سالن سينما تحت پوشش حوزه هنر است ، افزود: استقبال شهروندان از سينما بستگي به نوع فيلم دارد كه صاحبان سينما بايد اين مهم را در نظر گيرند.ك/۴
پنجشنبه 21 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 244]