واضح آرشیو وب فارسی:سياست روز: دستورالعمل كنترل عيار مصنوعات طلا تدوين شد
با توجه به اهميت طلا و در راستاي يكسانسازي نظارت بر استاندارد اجباري اين كالا در سراسر كشور، دستورالعمل كنترل عيار مصنوعات طلا و نظارت بر واحدهاي توليدي و فروشندگان تدوين و تجديد نظر گرديده كه در آن كميتههاي نظارت مركزي و استاني مدنظر قرار گرفته است.
پريچهر قزلباش، معاون اداره كل نظارت بر اجراي استانداردهاي مؤسسه استاندارد در گفتوگو با ايلنا با بيان مطلب بالا گفت: در راستاي اهداف مؤسسه استاندارد در امر نظارت بر عيار مصنوعات و فلزات گرانبها و استانداردهاي ملي موجود، بر طبق مصوبات شورايعالي استاندارد در خصوص اعلام اجباري استاندارد مصنوعات طلا در سال 67، مؤسسه استاندارد آگهي اعلام اجباري استاندارد مذكور را به كليه توليدكنندگان و توزيعكنندگان اين فرآورده ابلاغ كرد كه به دليل موانع و مشكلات اجرايي در آن زمان، نظارت در اين خصوص به تعويق افتاد.
قزلباش ادامه داد: مؤسسه استاندارد توانسته علاوه بر تجديد نظر بر استانداردهاي ملي موجود، حدود 30 استاندارد ملي در زمينه مصنوعات طلا، نقره، شمش و ديگر فلزات گرانبها را تدوين كند.
وي استانداردهاي ملي مصنوعات تزئيني، عيارهاي رسمي آلياژ فلزات گرانبها، استاندارد ملي 8106 با عنوان اندازهگيري مقدار طلا در آلياژهاي زينتي طلا و روش كوپلاسيون را از جمله استانداردهاي تدوين شده براي طلا خواند و خاطر نشان كرد: در كشور ما عيارهاي رسمي طلا شامل 750 در هزار 18 عيار، 833 در هزار 20 عيار و 916 در هزار 22 عيار ميباشد. بنابراين از نظر استاندارد، توليد پايينتر از عيار رسمي مردود بوده و يا در مقوله عدم انطباق بحراني بررسي ميگردد.
قزلباش عدم انطباق جزئي كه به مواردي اطلاق مي شود كه عيار ممنوع طلا حداكثر تا 5 در هزار از عيار رسمي كمتر است و عدم انطباق عمده كه عيار ممنوع طلا بيش از 5 در هزار تا حداكثر 10 در هزار از عيار رسمي و عدم انطباق بحراني كه عيار مصنوعي طلا بيش از 10 در هزار از عيار رسمي كمتر باشد را از جمله موارد مورد بررسي موسسه استاندارد خواند.
وي افزود: در سال گذشته از 7865 نمونه مورد آزمون 29/32 درصد با عيار 750 و بالاتر، 97/54 درصد داراي عيب جزئي، 56/8 درصد داراي عيب عمده و 18/4 درصد با عيب بحراني شناخته شده است.قزلباش ادامه داد: بنابراين انگگذاري مصنوعات فلزات گرانبها به خصوص مصنوعات طلا منطبق با عيارهاي رسمي ايران و مطابق با استاندارد ملي مربوطه يك الزام محسوب ميشود كه بايد همه توليدكنندگان به آن توجه ويژه داشته باشند.
معاون اداره كل نظارت بر اجراي استانداردها گفت: با توجه به اهميت طلا و به جهت يكسانسازي در نظارت بر استاندارد اجباري اين فرآورده در سراسر كشور، دستورالعمل كنترل عيار مصنوعات طلا و نظارت بر واحدهاي توليدي و فروشندگان تدوين و تجديد نظر گرديده كه در آن كميتههاي نظارت مركزي و استاني مدنظر قرار گرفته است.
قزلباش اعضاي اين كميته را معاونت نظارت بر اجراي استاندارد و سيستم كيفيت (رئيس كميته)، مديركل نظارت بر اجراي استاندارد (دبير كميته)، رئيس اتحاديه طلا و جواهر تهران به همراه نمايندگان بانك مركزي، گمرك، سازمان حمايت از مصرفكنندگان و توليدكنندگان خواند.
معاون اداره كل نظارت بر اجراي استانداردها افزود: در حال حاضر در كشور حدود 7000 واحد توليدي فعال هستند كه بيش از 80 درصد آنها به وسيله اتحاديه صنف طلا و جواهر مناطق خود شناسايي شدهاند ولي تعداد كمي از آنها جواز كسب دارند. قزلباش تصريح كرد: در حال حاضر در سراسر كشور حدود 45 واحد توليدي داراي نشان استاندارد مي باشند كه بيشترين سهم آن متعلق به استان اصفهان است. قزلباش در ارتباط با عملكرد واحدهاي اجرايي سازمان استاندارد طي سالهاي اخير گفت: انجام نمونهبرداري از سطح بازار حاكي از آن است كه درصد عيوب عمده و بحراني كاهش پيدا كرده كه اين نشانگر ايجاد فرهنگ رعايت استاندارد است.
چهارشنبه 20 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سياست روز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 100]