واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: رييس جديد مجمع صادركنندگان تركيه انتخاب شد
آنكارا - رييس جديد مجمع صادركنندگان تركيه موسوم به " تيم " به عنوان سكاندار صادرات اين كشور با برگزاري انتخابات بين اعضاي اين مجمع انتخاب شد.
به گزارش ايرنا، مجمع صادركنندگان تركيه با 47 هزار عضو و دارا بودن 59 اتحاديه صادراتي و 23 بخش اقتصادي يكي از نهادهاي مدني موثر و سكاندار صادرات اين كشور است.
اين انتخابات روز گذشته سه شنبه و در پانزدهمين مجمع عمومي تيم درمركز اين نهاد مدني در استانبول برگزار شد.
دوران رياست هفت ساله " اوغوز ساتيجي " بر مجمع صادركنندگان تركيه از بخش نساجي بر اين نهاد خاتمه يافت و به جاي وي " محمد بيوك اكشي " از بخش چرم با سهمي در حدود يك درصد در كل صادرات تركيه، مديريت صادرات اين كشور را كه اكنون به 130 ميليارد دلار در سال رسيده ، عهده دار شد.
در انتخابات (تيم ) چهار نامزد از بخش هاي مختلف صادرات تركيه به رقابت پرداختند كه در نهايت بيوك اكشي كه پيشتر به عنوان نايب رييس تيم فعاليت داشت، با كسب 201 راي از اعضاي مجمع به رياست تيم انتخاب شد.
مجمع عمومي تيم داراي 344 عضو است كه فقط 328 تن از آنها در جلسه مجمع عمومي شركت داشتند.
شورايي اجرايي تيم متشكل از 23 بخش توليد مي باشد كه تاكنون حاكميت اين شورا در انحصار اتحاديه هاي صادراتي استانبول از بخش هاي نساجي و مواد خام نساجي و صنايع پوشاك بود.
بخش نساجي و پوشاك تا گذشته نه چندان دور با در انحصار داشتن بيش از 33 درصد صادرات تركيه، به عنوان لوكوموتيو صادرات اين كشور شناخته مي شد و به همين علت مديريت TIM را نيز به خاطر داشتن اعضاي بيشتري در هيات مديره آن در اختيار داشت.
درچند سال اخير بخش صنايع خودروسازي و درسال جاري ميلادي نيز بخش آهن و فولاد بر بخش نساجي و پوشاك تركيه در صادرات پيشي گرفت و سهم نساجي در كل صادرات اين كشور تا 17 درصد افت كرد.
" كرشاد توزمن " وزير بازرگاني خارجي تركيه طي سخناني بعد از اعلام نتايج انتخابات تيم گفت: تنها منبع نشاط تركيه را توسعه صادرات اين كشور تشكيل مي دهد و تركيه اكنون در بين كشورهاي بزرگ بازرگاني خارجي قرار گرفته است.
او با اشاره به اهميت حياتي صادرات براي اقتصاد تركيه گفت: افت يك درصدي در رشد اقتصادي تركيه موجب افت سه درصدي در صادرات تركيه مي شود و در شرايطي كه مالكيت شركت ها در اروپا يكي پس از ديگري دست عوض مي كند و بحران در دنيا روبه گسترش است، تركيه بايد بيش از گذشته و با حساسيت براي حفظ و توسعه بازارهاي صادراتي خود تلاش كند.
اوغوز ساتيجي رييس پيشين تيم نيز گفت: صادرات تركيه از 36 ميليارد دلار در سال 2002 به قريب به 107 ميليارد دلار در سال 2007 و در هشت ماه اول سالجاري به 3/90 ميليارد دلار رسيد و مي رود كه امسال به بيش از 130 ميليارد دلار برسد.
تيم به عنوان يك نهاد مدني مهم در تركيه با يك بودجه 100 ميليون ليرترك جديد خود بر صادرات 130 ميليارد دلاري اين كشور مديريت دارد.
ساختار اين نهاد مدت هاست بحث محافل اقتصادي است و قراراست با تصويب قانوني ساختار آن كه اكنون با يك مصوبه هيات مديريت مي شود و تقريبا يك نهاد نيمه دولتي ديده مي شود، اصلاح گردد.
اولين گام براي تشكيل اتحاديه هاي صادراتي در تركيه در سال 1932 برداشته شد ولي بعداز كودتاي 1980 و گذر به نظام اقتصاد آزاد در اين كشور در مديريت " تورگوت اوزال " رييس جمهور فقيد تركيه، با اجراي الگوي رشد اقتصادي متكي به صادرات در اين كشور، موضوع نهادهاي مدني فعال در زمينه صادرات بطور جدي تري مطرح گرديد.
تيم 17 سال پيش به عنوان يك اتحاديه صنفي نيمه دولتي وارد صحنه شد. اين نهاد مدني قانون خاص خودرا ندارد و براساس يك مصوبه هيات دولت تاسيس شد و بنابراين همواره به عنوان نهادي كه در راستاي تعليمات دولت حركت مي كند، از آن ياد شد و نتوانست به ساختار خودمختاري دست يابد.
البته پيش نويس لايحه اي براي تدوين قانون خاصي براي اين نهاد مدني آماده شده ولي گفته مي شود اتحاديه اتاق ها و بورس هاي تركيه TOBB به عنوان بزرگترين نهاد مدني فعال در بخش اقتصادي تركيه و كنفدراسيون اتحاديه هاي كارفرمايان تركيه با تشكيل نهادهاي جداگانه اي براي صادرات و واردات تركيه مخالفت مي ورزند.
خاورم**2011**230**1436**1373
چهارشنبه 20 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]