واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: پيشرفت سريع ساخت و سازهاي منازل در زمينهاي تصرفي در بندرعباس معاون سياسي امنيتي استاندار هرمزگان: رشد حاشيهنشيني در بندرعباس به سرعت رو به افزايش است
خبرگزاري دانشجويان ايران - بندرعباس
سرويس: شهرستانها
معاون سياسي امنيتي استاندار هرمزگان گفت: با توسعه ورزش در مناطق كمتر توسعه يافته شهري ميتوان از افزايش جرم جلوگيري كرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، محمدحسن پرآور در پنجمين جلسه كارگروه اجتماعي بيان كرد: رشد حاشيهنشيني در بندرعباس به سرعت رو به افزايش است و اين بحث مطرح است كه مهاجرين از توابع استان به بندرعباس مهاجرت كردهاند يا از استانهاي همسايه هرمزگان به سمت استان سرازير شدهاند كه نياز به تحقيق دارد تا بتوان به برنامهريزي مناسبي در اين راستا دست يافت.
وي افزود: بشر از ابتداي خلقت به مهاجرت علاقهمند بوده است و مهاجرت به ذات خود بد نيست، مشروط بر اين كه سازماندهي شده و با مديريت در منطقه جديد همراه باشد.
پرآور با ابراز نگراني از پيشرفت سريع ساخت و سازهاي منازل در زمينهاي تصرفي در بندرعباس اظهار كرد: هيچ نظارتي در اين زمينه وجود ندارد و بايد جهت گيري ما به سمتي باشد كه شهر را با مديريت صحيح اداره كنيم .
وي اذعان كرد: تاكنون اقدامات خوبي در زمينه ارائه خدمات به مناطق كمتر توسعه يافته شهر بندرعباس انجام شده است و با در نظر داشتن اين كه افراد ساكن در اين مناطق از مجموعه جمعيتي اين شهرستان هستند كه هميشه و در همه حال در همه صحنهها حضور دارند ، ارائه خدمات به آنها يك وظيفه محسوب ميشود.
پرآور تصريح كرد: انتخاب 3 محله از جمله محلههاي چاهستانيها، تپه الله اكبر و خور گور سوزان به دليل استحقاق مردم بايد در اين مناطق خدمات رفاهي ارائه شود و اين به منظور رفع عقب ماندگي اين مناطق به صورت ضرب العجلي است.
وي اظهار كرد: جمعيت 48 هزار نفري اين سه منطقه معادل يك دهم جمعيت شهرستان بندرعباس است و بايد نيازها و مشكلات اين قشر بزرگ از ساكنين شهر بندرعباس به سرعت حل شود.
پراور اذعان كرد: همه ادارات و نهادها به وظايف خود در زمينه رفع اين معضلات آگاهي دارند و اقدامات لازم را انجام ميدهند، ولي تاكيد بر اين است كه با نگاهي ويژه و با سرعت مسائل اين مناطق را حل كنند و در راس همه اين نهادها و ادارات فرمانداري بندرعباس براي رفع اين مشكلات بايد اقدام كند.
پرآور خاطرنشان كرد: مهمترين بحث در اين مناطق تلاش در راستاي ارتقاء فرهنگي است و با توجه و تاكيد بر ورزش ميتوان به اين مهم دست يافت و نيز سازمان فرهنگي ورزشي شهرداري با همكاري اداره تربيت بدني هرمزگان با ايجاد زمينههاي لازم ميتوانند در جذب نوجوانان و جوانان به ورزش و جلوگيري و كاهش جرم و بزه موفق شوند.
وي تصريح كرد: يكي از مصوبات دور دوم سفر رياست جمهوري به استان، اعطاي امتياز آب و برق به منازل مسكوني ساخته شده در زمينهاي تصرفي بوده است با جلساتي كه با حضور شهردار و مديران آب و برق استان رفته شد قرار بر اين شد كه به افرادي كه مستحق دريافت چنين تسهيلاتي هستند امتياز آب و برق اعطا شود.
پرآور ياد آور شد: شهرداري براي ايجاد فضاي مناسب و احداث معابر در محلات كمتر توسعه يافته نياز به زمين و جابجايي بعضي خانوارها به منطقه جديد دارد و سازمان مسكن و شهرسازي بايد هرچه سريعتر اين زمين را در اختيار شهرداري قرار دهد .
سرهنگ حسين سرجوقيان، نماينده معاونت پيشگيري نيروي انتظامي هرمزگان گفت: در محلات حاشيهنشين بندرعباس ميزان سرقتها در سال 86 نسبت به سال 85، 50 درصد كاهش و در5 ماه نخست سال 87 در مقايسه با مدت مشابه در سال 86 ميزان 10 درصد كاهش را نشان ميدهد.
سرجوقيان خاطرنشان كرد: بافت فرهنگي اين محلات پايدار نيست و نميتوان انتظار داشت اين آمار همچنان رو به بهبود باشد و با تغييرات اندكي اين آمار به شكل معكوس در ميآيد.
وي بيان كرد: بيشترين آمار درگيريها در محلههاي تپههاي الله و اكبر، چاهستانيها و خور گور سوز ناشي از اختلافات خانوادگي بين اعضاي خانواده است كه از فقر آنها ناشي ميشود.
سرجوقيان تصريح كرد: به علت ساخت و سازهاي غيرمجاز و غيراستاندارد در اين محلات اكثر معابر تنگ و عموما امكان تردد به راحتي در آنها امكان پذير نيست و عموما پليس براي اجراي عمليات خود در اين مناطق با مشكل مواجه است.
وي يادآور شد: طبق دستورالعمل جديد از مراجع انتظامي، شهر بندرعباس به عنوان پايلوت انتخاب شده و نيروي انتظامي درصدد است با همكاري ساير نهادها در استان چهره بهتري در شهر ايجاد كند.
مهتاب حسيني، معاون امور اجتماعي بهزيستي هرمزگان بيان كرد: در مناطق ياد شده تاكنون اقدامات بسياري در زمينه توانمندسازي و كاهش آسيبهاي اجتماعي انجام شده است.
حسيني اذعان كرد: ساماندهي مناطق آسيب ديده و بحرانزا در استانها از سال 85 آغاز شده و با آغاز اين طرح با در نظر گرفتن ميزان بيكاري، مسكن نامناسب، نبود مهارتهاي زندگي، مصرف مواد مخدر و الكل، نبود نظام آموزشي مشخص و فقر عمومي اين سه محله انتخاب شد.
وي با اشاره به اقدامات بهزيستي در اين محلات افزود: هماهنگيها با معتمدين محلهها و ائمه مساجد در جهت جلب اعتماد و فراهم كردن مناسب و گفتوگو با روساي ادارات و نهادها براي جلب همكاري آنها و نيز تلاشهايي در زمينه جلب همكاري اعضاي تيم هاي سيار خدمات اجتماعي در استان صورت گرفت.
حسيني بيان كرد: در راستاي تحقق اهداف طرح، كلاسهاي آموزشي پيش از ازدواج، مهارتهاي زندگي، پيشگيري از اعتياد، پيشگيري از محدوديتها براي2 هزار نفر از اهالي اين محلهها برگزار شد.
وي خاطر نشان كرد: فعاليتهاي پيشگيري زمانبر است و در كوتاه مدت فقط از طريق اندازهگيري تعداد مشاركت كنندگان در طرح ميتوان به موفقيت يا عدم موفقيت آن پي برد ولي براي اعلام ميزان موفقيت طرح به 5 سال زمان نياز است تا بتوان با بررسي شاخصها از آثار اقدامات انجام شده آگاهي يافت.
حسيني در پايان با بيان اين كه مشكلات عديدهاي در مسير اجراي اين طرح وجود دارد گفت: بهزيستي با اعتبارات محدود خود پاسخگوي كمبود اعتبارات و كمبود نيروي كارشناس مورد نياز نيست و به مساعدت بيشتر دستگاههاي اجرايي نيازمند است .
محمود حسينپور، رييس مركز بهداشت استان بيان كرد: تاكنون 48 نفر در سال جاري از خدمات بهداشتي مراكز بهداشت در اين سه محله استفاده كردهاند كه 12 هزار نفر از خدمات پزشكي و سايرين از خدمات بهداشتي اين مراكز استفاده كردهاند.
حسينپور تصريح كرد: دسترسي مردم به خدمات بهداشتي و درماني در اين 3 منطقه در 5 ماهه اول سال جاري تاكنون رشد 21 درصدي را نسبت به مدت مشابه در سال گذشته نشان ميدهد.
انتهاي پيام
چهارشنبه 20 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 667]