واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان: سلامت نیوز : استرس موجب اختلالات جسمی چون ضربان قلب، اختلال در تنفس و گوارش و احساس دردهای استخوانی و جسمی می شود.
کارشناس ادارة سلامت روان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی ضمن بیان این مطلب اظهار داشت: فشار روانی ، نیرویی است که چون فشار آن بر هر قسمتی از بدن وارد شود ، کار آن را مختل می کند و زمینۀ ناراحتی فکری را در انسان فراهم می كند.
دكتر شهناز باشتی افزود: هر عملی که موجب برهم خوردن تعادل روانی انسان و تغییرات سریع احساسی، عاطفی، خلقی و رفتاری شود، استرس زا محسوب می شود همچنین عدم توانایی در برقراری ارتباط با دیگران، احساس خودکم بینی، ترس از اظهار وجود، از دست دادن اعتماد به نفس و نومیدی استرس زا است.
وی استرس را مهمترین تأثیر شهرنشینی بر سلامت روان دانست و گفت: شهرنشینی و پیشرفت تمدن امروز، دگرگونی روابط اجتماعی بخصوص زندگی در شهرهای بزرگ و شلوغ، فشارهای جسمی و روانی ناشی از ترافیک، آلودگی های هوا، امواج و صدا موجب تشدید استرس می شود.
این روانشناس تصریح كرد: رشد شهرنشینی، مشکلات ناشی از تبعیض در محیط کار و زندگی باعث ایجاد ترس و فشارهای روانی شده که در نهایت بر سلامت و بهداشت روانی انسان لطمه می زند و تلاش برای مقابله با نارضایتی های حاصله از این گونه مشکلات غالباً ناموفق می ماند.
به گفته وی، مرگ عزیزان، ستیزه و جدایی در کانون خانواده، ترس از بیکاری، نداشتن امکانات مناسب اجتماعی، شهرنشینی و سکونت در محلات پرجمعیت ، ترافیک سنگین در راه خانه و محیط کار، همگی از عوامل استرس زا به حساب می آیند.
وی ادامه داد: استرس با سن، جنس، وضعیت تأهل، رضایت شغلی، وضعیت مسکن، تحصیلات، تعادل بین میزان درآمد و هزینۀ زندگی در ارتباط است و افسردگی، اضطراب، وسواس، پرخاشگری و دردهای جسمی به دلیل استرس تشدید می شوند.
كارشناس اداره روان در خصوص نشانه های استرس گفت: داشتن فشارهای عصبی، فکری و عاطفی، دلشورة بی مورد، احساس درد در نواحی قلب، گردن، سینه، کتف و دست یا پا، زود به گریه افتادن، احساس تنهایی و غم، احساس خستگی و کوفتگی در عضلات، بدخوابی، کرخت شدن قسمتهایی از بدن و عضلات، نارضایتی از محیط کار و زندگی در برخورد با همکاران و اعضای خانواده، زود عصبانی شدن، نگران آینده بودن، خودخوری، بیقراری، افسردگی، اضطراب و پرخاشگری، بدگمانی، نداشتن ثبات عاطفی خلقی و رفتاری مناسب، لرزش و پرش عضلانی، پیری و مرگ زودرس همگی از نشانه های استرس هستند.
وی تصریح كرد: با توجه به تفاوت های فردی، همۀ نشانه ها را نمی توان در یک نفر دید بلکه ممکن است در فردی فقط تعدادی از این نشانه ها مشهود باشد و باید این نكته را در نظر داشت كه در جامعۀ شهری و صنعتی امروز، استرس بخشی از زندگی اکثر مردم شده و بر اثر تقابل انسان با محیط کار و زندگی پدید می آید پس لازم است افراد برای حل این معضل با متخصصان امر مشاوره كنند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 254]