تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 22 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):شعبان ماه من است. هر كه ماه مرا روزه بدارد، روز قيامت شفيع او خواهم بود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1840432511




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

اعضاى كشورهاى توليدكننده نفت سياست‌هاى توليد را بررسى مى‌كندحمايت از حفظ سياست‌هاى فعلي


واضح آرشیو وب فارسی:حيات نو: اعضاى كشورهاى توليدكننده نفت سياست‌هاى توليد را بررسى مى‌كندحمايت از حفظ سياست‌هاى فعلي
گروه اقتصادي- اعضاى اوپك در حالى در وين به تصميم‌گيرى درخصوص سياست‌هاى توليد مى‌پردازند كه قيمت نفت از ماه جولاى تاكنون نزديك به 40 دلار كاهش داشته است. نفت در بازارهاى جهانى با يك دلار و 15 سنت كاهش در هر بشكه به 105 دلار و 19 سنت رسيده و سبد نفتى اين سازمان نيز به 101 دلار و 21 سنت كاهش يافته است. ايران در روزهاى اخير خواهان كاهش سهميه توليد از سوى اعضاى اوپك شده است. هوگو چاوز، رئيس جمهور ونزوئلا نيز از درخواست مقام‌هاى ايران حمايت مى‌كند. ليبى نيز چنين تمايلى دارد، اما به نظر مى‌رسد عربستان سعودى به عنوان بزرگ‌ترين توليدكننده نفت عضو اوپك، مخالف چنين پيشنهادى است. خليل وزير انرژى الجزاير رئيس دوره‌اى اوپك اعلام كرده كه اعضاى اوپك درخصوص كاهش احتمالى توليد نفت به مذاكره خواهند پرداخت و به نظر مى‌رسد بازار با مشكل مازاد عرضه مواجه است. به گفته كارشناسان ايراني، ليبي، ونزوئلا و الجزاير از طرفداران كاهش توليد اوپك به منظور جلوگيرى از سقوط بيش‌تر قيمت نفت هستند، در حالى كه كويت، اكوادور، امارات و عربستان با ايجاد تغيير در توليد مخالفند. بر همين اساس اظهارنظرهاى متفاوتى از سوى مقامات اوپك مطرح مى‌شود، وزير نفت عربستان تاكيد كرده كه توازن عرضه و تقاضا در بازارر نفت در شرايط مناسبى است. اين اظهارات از سوى يكى از تاثيرگذارترين اعضاى اوپك، گمانه‌زنى‌ها در اين خصوص كه اوپك توليد را در سطح كنونى حفظ مى‌كند، افزايش داده است.

وزير نفت امارات نيز معتقد است سياست توليد اوپك در اين نشست تغيير نخواهد كرد. به گفته وزير نفت كويت نيز در شرايط كنونى نيازى به كاهش توليد نفت از سوى اوپك نيست و عرضه كنونى نفت بالاتر از ميزان تقاضاست. وزير نفت اكوادور نيز احتمال عدم تغيير در ميزان توليد نفت را مى‌دهد و معتقد است 110 تا 120 دلار قيمت عادلانه‌اى براى هر بشكه نفت به شمار مى‌رود. ايران و ونزوئلا نيز نفت 100 دلارى را مناسب مى‌دانند.

اميدواريم سقف توليد به تعهدات قبلى بازگردد

در همين حال محمدعلى خطيبي، نماينده ايران در اوپك با اظهار اميدوارى نسبت به بازگشت سقف توليد اعضاى اوپك به تعهدات قبلى با هدف ثبات بازا جهانى مى‌گويد: در حال حاضر به طور ميانگين هر كدام از 10 كشور عضو اوپك، نسبت به تعهدات قبلى روزانه 400 تا 500 هزار بشكه افزايش توليد دارند و عربستان بيش‌ترين عدم پايبندى را طى ماه‌هاى گذشته داشته است. محمدعلى خطيبى همچنين بار ديگر تاكيد كرد كه بازار نفت با مازاد عرضه مواجه است و اين نگرانى وجود دارد كه قيمت نفت به سطوح پايين‌ترى سقوط كند. خطيبى افزود: ما معتقديم مازاد عرضه در بازار و مازاد ذخاير در كشورهاى مصرف‌كننده وجود دارد و اين نياز وجود دارد كه بازارها مديريت شود تا به وضعيت باثبات بازگردد. به گفته او، مازاد عرضه در بازار نزديك به يك‌ميليون بشكه در روز است و اين مقدار مى‌تواند درصورتى كه وضعيت توليد به همين‌صورت ادامه داشته باشد، در سه‌ماهه نخست سال آينده به سطوح بالاترى نيز برسد. وى با اين حال وضعيت آينده بازار نفت را به شدت سرماى زمستان پيش‌رو و چشم‌انداز اقتصادى جهان بخصوص در كشورهاى مصرف‌كننده مرتبط دانست و اين عوامل را از مسائل موثر بر آينده قيمت‌هاى نفت ارزيابى كرد. نماينده ايران در هيئت عامل اوپك همچنين هشدار داد كه كاهش قيمت نفت بدين‌‌گونه كه در مدت كوتاهى بيش از 40 دلار سقوط داشته است، مى‌تواند تاثير بسيار زيادى روى سرمايه‌گذارى‌هاى كشورهاى توليدكننده براى افزايش ظرفيت توليد داشته باشد.

به گفته او بازار در شرايط كنونى به ثبات نياز دارد.

احتمال بازگشت به گذشته

آنچه مسلم است همچنان نگرانى تداوم روند كاهشى قيمت نفت‌خام و افزايش ذخاير نفت جهان، بين وزيران نفت حاضر در نشست 149 اوپك وجود دارد. طبق تصميم‌گيرى اوپك در نشست 145 (سپتامبر 2007) قرار بود با احتساب افزايش روزانه 500 هزار بشكه‌اى نفت از ابتداى نوامبر، سقف توليد رسمى براى 10 كشور عضو پايبند به نظام سهميه‌بندى معادل 2/27 ميليون بشكه در روز شود. اين ‌درحالى بود كه در آن زمان قيمت هر بشكه نفت به 80 دلار افزايش پيدا كرده بود و در اين ميان توليدكنندگان اوپك از سوى مصرف‌كنندگان براى پايين‌آوردن قيمت‌ها تحت فشار قرار داشتند، ولى از اين موضوع نيز آگاه بودند كه چشم‌انداز ميزان تقاضاى آينده مبهم است و روند رشد اقتصادى كشورها با علامت سوال روبه‌روست كه سرانجام اوپك تصميم به افزايش نيم ميليون بشكه‌اى نفت گرفت. اين در حالى است كه در ماه‌هاى اخير به دليل افزايش قيمت‌ها، وجود تقاضاى اضافى در بازار و ميزان پايبندى اعضا به سهميه‌ها به‌تدريج به حدود 50 درصد كاهش پيدا كرد كه هم از نظر انضباطى نگران كننده بود و چون اضافه توليد به‌صورت متوازن و متناسب با سهميه‌بندى بين اعضا تقسيم نشده، اعتراض برخى كشورها، موجب شكنندگى اتحاد اعضا شده بود. براساس اين گزارش، در نشست 146 وزيران نفت اوپك در آذرماه سال گذشته در ابوظبى قرار شد توليد نفت اوپك بدون تغيير حفظ ‌شود؛ به‌گونه‌اى كه در بيانيه ‌پايانى اين نشست اوپك آمده بود كه كنفرانس وزيران اوپك با بررسى چشم‌انداز بازار نفت ازجمله برآورد آمارهاى عرضه و تقاضا براى سال 2008 بويژه نيمه‌ اول و دوم اين سال به اين نتيجه رسيد كه اصول بنيادى بازار بدون تغيير باقى مانده است و بازار از عرضه نفت‌كافى بهره‌ مى‌برد و ذخاير تجارى نفت‌خام و فراورده‌هاى نفتى در سطوح مناسبى قرار دارند. سپس در بهمن ماه نشست 147 اوپك در وين برگزار شد كه نمايندگان 13 كشور عضو سازمان كشورهاى صادركننده نفت (اوپك) درحالى كه به‌شدت از سوى مصرف‌كنندگان و بويژه آمريكا براى افزايش توليد تحت فشار قرار داشتند، نهايتا در پايان اين نشست تصميم ‌گرفتند كه با توجه به شرايط مبهم وضعيت اقتصادى جهان، ميزان توليد را تغيير ندهند. اعضاى اوپك در بيانيه پايانى خود اعلام كرد كه ميزان عرضه براى تامين تقاضا در سه‌ماهه نخست سال 2008 كافى است و بنابراين درحال حاضر دليلى براى افزايش توليد وجود ندارد. اين روند چنان ادامه پيدا كرد كه تا حتى در پايان نخستين نشست 148 اوپك در اسفند ماه سال گذشته كه همزمان با قيمت‌هاى سه‌رقمى نفت بود نيز همچنان اعضاى اوپك در وين به‌طور رسمى اعلام كردند ميزان توليد را تغيير نمى‌دهند. و اينك وزيران كشورهاى توليدكننده نفت در وين ضمن بررسى بازار نسبت به ماه‌هاى آتى بازار نفت، تصميم خواهند گرفت.
 سه شنبه 19 شهريور 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: حيات نو]
[مشاهده در: www.hayateno.ws]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 159]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن