تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 14 مهر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):اگر بنده «خدا» مى‏دانست كه در ماه رمضان چيست [چه بركتى وجود دارد] دوست مى‏داشت كه تم...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1820643890




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

درآمدي بر اعجاز رنگ‌ها در قرآن


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: درآمدي بر اعجاز رنگ‌ها در قرآن
گروه خبرنگاران افتخاري / محمد اميدوار: خداوند رنگ‌ها را صفت مشترك بين موجودات اعم از زنده و غير زنده قرار داده و مي‌فرمايد: آيا نديدي كه خدا باران را از آسمان فرود آورد و با آن انواع ميوه‌هاي گوناگون و رنگارنگ پديد آورد و در زمين كوه‌ها و طرق زياد و اصناف و رنگ‌هاي مختلف سفيد، سرخ، سياه خلق فرمود و از اصناف انسان (مرد و زن) و اجناس حيوانات نيز به همين گونه مختلف آفريد.
زندگي بشر از بدو خلقت تحت تاثير دو عامل مهم شب و روز بوده است. انسان با مشاهده علامت شب (تاريكي) به سر پناه خود روي مي‌آورد و با آشكار شدن صبح و روشنايي به سوي تلاش و فعاليت مي‌شتابد.

خداي متعال از دو عامل فوق به عنوان نعمتي بزرگ ياد مي‌كند و در كنار ساير نعمتهايش مي‌فرمايد:و جعلنا الليل لباسا و جعلنا النهار معاشا (يعني شب را براي شما پوششي قرار داديم و روز را براي معاش شما قرار داديم.) اين عملكرد فطري در انسان بيانگر اين است كه انسان ناخودآگاه تحت تاثير رنگها قرار مي‌گيرد و با كشيده شدن پرده آبي تيره بر آسمان احساس نياز به استراحت و آرامش در او به وجود مي‌آيد؛ و با طلوع صبح و آشكار شدن نور و روشنايي زرد رنگ به انسان نيروي تكاپو و فعاليت دست مي‌دهد. بنابراين پيشينه شناخت رنگها و احساس نياز به آنها به صورت تكويني در خلقت وجود داشته است.

از اين رو خداوند رنگ‌ها را صفت مشترك بين موجودات اعم از زنده و غير زنده قرار داده و مي‌فرمايد: آيا نديدي كه خدا باران را از آسمان فرود آورد و با آن انواع ميوه‌هاي گوناگون و رنگارنگ پديد آورد و در زمين كوهها و طرق زياد و اصناف و رنگ‌هاي مختلف سفيد، سرخ، سياه خلق فرمود و از اصناف انسان (مرد و زن) و اجناس حيوانات نيز به همين گونه مختلف آفريد.

خداوند متعادل در آيه مذكور به وسيله رنگ‌ها و تنواع موجودات جاندار و بي‌جان توجه انسان را به مساله توحيد جلب مي‌كند تا نشانگر اين باشد كه چگونه از آب بي‌رنگ صدها هزاران رنگ پديد آورده و از عناصر محدود و معين موجودات كاملا متنوع و زيبا را آفريده است. جهت تبيين شگفتي رنگ‌ها، به خواص آنها از منظر آيات و روايات اشاره مي‌كنيم.

خواص رنگ سبز

در قرآن كريم، از ميان همه رنگ‌ها به رنگ سبز به عنوان رنگ لباس بهشتيان معرفي شده است: ويلبسون شباباًَ خضراً من سندس و استبرق؛ لباس‌هاي سبز حرير و ديبا بپوشند.

مسرّت‌بخشي و شادآور بودن

اگر آب مايه حيات است، رنگ سبز نشانگر طراوت و زندگي مي‌باشد چرا كه طبيعت با اين رنگ لباس حيات به تن مي‌كند. خداوند متعال اين شگفتي را به صورت زيبا ترسيم كرده و مي‌فرمايد:

و جعلنا من الماء كل شيء حييعني؛ به وسيله آب هر چيزي را زنده قرار داديم.

فاخرجنا به نبات كل شيء فاخرجنا منه حقيراء؛ ‌به وسيله آب هر گونه گياه برآورديم و از آن گياه جوانه سبزي خارج ساختيم.

رنگ سبز، رنگ گياهان وطبيعت است و خداوند آنها را مظهر مسرت و شادي معرفي مي‌كند: فأنبتنا به حدائق ذات بهجة؛ پس به وسيله آب باغهاي بهجت انگيز رويانيديم. در تعريف بهجت آورده كه البهجة حسن اللون و ظهور السرور فيه؛ بهجت بهترين رنگ است و شادي و نشاط در آن ظهور دارد.

امام صادق عليه السلام در بيان خاصيت رنگ سبز مي‌فرمايد:"سه چيز غم و غصه را از بين مي برد 1- آب 2- رنگ سبز 3- خوشرويي.

* تقويت تحمل پذيري و صبر

امروزه علم با گذشت قرن‌هاي متمادي خاصيت تقويت تحمل‌پذيري اين رنگ را اثبات كرده است. دانشمندان جهت اثبات اين امر آزمايشي را به شرح زير بر روي كارگران انجام دادند.

كارگران را به دو گروه تقسيم كردند، به گروه اول صندوق‌هاي سبز و به گروه دوم صندوق‌هاي سياه رنگ جهت حمل دادند. كساني كه صندوق‌هاي سبز را حمل مي‌كردند بدون هيچ گونه شكايتي با صبر و حوصله كار خود را به اتمام رسانند، ولي حمل‌كنندگان صندوق‌هاي سياه هم‌وزن با صندوق‌هاي سبز از خستگي زياد، كمردرد، ناراحتي كليه و ... شكايت مي‌كردند. علاوه بر اينكه اين رنگ بر سلامتي روح انسان تاثير دارد، بر رشد و سلامتي جسم نيز موثر است.

يافته‌هاي دانشمندان

با توجه به يافته‌هاي دانشمندان مي‌توان به موارد زير به عنوان فوايد ديگر سبز اشاره كرد.

تسكين درد ميگرن، از بين بردن بي‌خوابي، پايين آوردن فشار خون، درمان يا تسكين بعضي از بيماري‌هاي عصبي، بالابردن ادراك.

خواص مثبت اين رنگ تا زماني است كه از 200 لوكس تجاوز نكند، بنابراين رنگ سبز گياهان بهترين و معتدل ترين نوع اين رنگ است، و تمام خواص فوق را دارد.

مباحث مرتبط

خواص رنگ قرمز از منظر آيات و روايات

رنگ زرد از منظر آيات و روايات
 سه شنبه 19 شهريور 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[مشاهده در: www.iqna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 276]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن