واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: بررسي تطبيقي المپيك ۲۰۰۸پكن با ادورا قبل بر اساس مطالعه آماري آيا ايران درالمپيك ۲۰۰۸پكن، نا كامترين المپيك را تجربه كرد؟
ورزش. همگام با المپيك ۲۰۰۸پكن . المپيك. مقايسه آماري
خبرگزاري جمهوري اسلامي(ايرنا):دفتر پژوهش و بررسيهاي خبري -هادي افتخاري :دلايل ناكاميهاي ورزشكاران ايران در بازيهاي المپيك ۲۰۰۸پكن ، بحث روز محافل خبري است. در اين گزارش سعي شده با دادههاي آماري، عملكرد ورزشكاران المپيكي ايران در ادوار گذشته المپيك بررسي شود:
در روشهاي آماري براي تعيين ميزان موفقيت كاروان اعزامي ، نميتوان فقط به تعداد مدالهاي بدست آمده در هر دوره از بازيهاي المپيك استناد كرد، بلكه بايد به عوامل ديگري نيز در اين بررسيها توجه كرد.
از جمله موارد مهم ميتوان به تعداد ورزشكاران شركتكننده در اين رويداد مهم ورزشي نسبت به تعداد ورزشكاران هر كشور توجه كرد و از آن درصد امكان كسب مدال را بدست آورد.
براي بررسي اين مهم ، در گزارش زير، ره آورد ورزشكاران ايراني در ۶دوره المپيك گذشته (بازيهاي المپيك سالهاي ۱۹۸۸سئول ، ۱۹۹۲بارسلون ، ۱۹۹۶ آتلانتا ، ۲۰۰۰سيدني ، ۲۰۰۴آتن و ۲۰۰۸د پكن) ، مورد بررسي قرار ميگيرد و با استفاده از دادههاي آماري اين رقابتها و تجزيه و تحليل آنها بر اساس ۳محور ذيل، نتيجهگيري را بر عهده مخاطب قرار ميدهيم:
الف : نسبت ورزشكاران شركتكننده ايراني در اين دورهها به كل ورزشكاران ب : نسبت تعداد مدالهاي كسب شده توسط ورزشكاران ايراني به تعداد ورزشكاران اعزامي ايران .
ج : نسبت رشتههاي ورزشي كه ايران در آنها نماينده داشته به تعداد مدال هاي كسب شده ورزشكاران ايراني .
جدول شماره يك بر اساس محور (الف):
توزيع فراواني ورزشكاران ايراني و نسبت آن با كل ورزشكاران شركتكننده در بازيهاي المپيك:
نام دوره تعداد ورزشكاران المپيك تعداد ورزشكاران ايراني درصد امكان كسب مدال
---------------------------------------------------------------------- ------------------------------- ۱۹۸۸سئول ---، ۳۸ ، ۹۶۲۷ ، ۰/۳۹۴
۱۹۹۲بارسلون-، ۴۰ ، ۱۰۹۶۲ ، ۰/۳۶۴
۱۹۹۶آتلانتا----، ۱۸ ، ۱۰۶۱۹ ، ۰/۱۶۹
۲۰۰۰سيدني-، ۳۵ ، ۱۱۹۷۹ ، ۰/۲۹۲
۲۰۰۴آتن------، ۳۸ ، ۱۱۰۰۰ ، ۰/۳۴۵
۲۰۰۸پكن-----، ۵۵ ، ۱۰۵۰۰ ، ۰/۵۲۳
---------------------------------------------------------------------- ----------------------------- از تجزيه و تحليل دادههاي آماري جدول فوق كه مربوط به بازيهاي المپيك از سال ۱۹۸۸سئول تا ۲۰۰۸پكن است، ميتوان نتيجه گرفت با توجه به تعداد ورزشكاران اعزامي ايران، درصد امكان كسب مدال توسط ورزشكاران ايراني در المپيك ۲۰۰۸پكن بيشتر از دورههاي ديگر بوده است.
در اين دوره ازرقابتهاي المپيك، ۱۰هزارو ۵۰۰ورزشكار شركت داشتند و كاروان ايران با ۵۵ورزشكار ۵۲صدم درصد امكان كسب مدال داشته است. در صورتي كه در المپيك ۱۹۹۶آتلانتا و ۲۰۰۰سيدني به ترتيب با ۱۷صدم درصد و ۲۹صدم درصد كمترين امكان كسب مدال وجود داشته است.
درصد امكان كسب مدال ورزشكاران ايراني در بازيهاي المپيك ۲۰۰۴آتن ، ۱۹۹۲بارسلون و ۱۹۹۸سئول به ترتيب ۳۶ ، ۳۴و ۳۹صدم درصد نسبت به كل ورزشكاران شركتكننده در اين رقابتها است.
جدول شماره دو بر اساس محور (ب):
توزيع فراواني مدالهاي كسب شده ورزشكاران ايراني و نسبت آن با كل ورزشكاران ايراني شركتكننده در بازيهاي المپيك:
نام دوره تعداد مدالهاي كسب شده تعداد ورزشكاران ايراني درصد امكان كسب مدال
---------------------------------------------------------------------- ------------------------------ ۱۹۸۸سئول ---، ۳۸ ، ۱ ، ۲/۶۳
۱۹۹۲بارسلون-، ۴۰ ، ۴ ، ۱۰/۰۰
۱۹۹۶آتلانتا----، ۱۸ ، ۳ ، ۱۶/۶۶
۲۰۰۰سيدني-، ۳۵ ، ۴ ، ۱۱/۴۲
۲۰۰۴آتن------، ۳۸ ، ۶ ، ۱۵/۷۸
۲۰۰۸پكن-----، ۵۵ ، ۲ ، ۳/۶۳
---------------------------------------------------------------------- ----------------------------- در جدول شماره دو، از تجزيه و تحليل دادههاي آماري بازيهاي المپيك از سال ۱۹۸۸سئول تا ۲۰۰۸پكن ميتوان نتيجه گرفت درصد كسب مدال نسبت به تعداد ورزشكاران ايراني در المپيك ۱۹۹۶اتلانتا بيشتر از دورههاي ديگر بوده است.
در اين دوره ازرقابتهاي المپيك، ۱۸ورزشكار از ايران در اين رقابتها شركت داشتند و كاروان ايران با كسب ۳مدال ۱۶/۶۶درصد كسب مدال داشته است.
در صورتي كه در المپيك ۱۹۹۸سئول و ۲۰۰۸پكن به ترتيب با ۲/۶۳درصد و ۳/۶۳درصد كمترين كسب مدال داشته است.
درصد كسب مدال ورزشكاران ايراني در بازيهاي المپيك ۱۹۹۲بارسلون ، ۲۰۰۰ سيدني و ۲۰۰۴آتن به ترتيب ۴۲/۱۱ ، ۱۰و ۱۵/۷۸صدم درصد نسبت به كل ورزشكاران ايراني شركتكننده در اين رقابتها است.
جدول شماره سه بر اساس محور (ج):
توزيع فراواني مدالهاي كسب شده ورزشكاران ايراني و نسبت آن با رشتههاي ورزشي كاروان ايران در بازيهاي المپيك:
نام دوره مدالهاي كسب شده تعداد رشتههاي ورزشكاران ايراني درصد امكان كسب مدال
---------------------------------------------------------------------- ------------------------------ ۱۹۸۸سئول ---، ۵ ، ۱ ، ۲۰
۱۹۹۲بارسلون-، ۸ ، ۴ ، ۵۰
۱۹۹۶آتلانتا----، ۷ ، ۳ ، ۴۲/۸۵
۲۰۰۰سيدني-، ۱۲ ، ، ۴ ۳۳/۳۳
۲۰۰۴آتن------، ۱۱ ، ۵ ، ۴۵/۴۵
۲۰۰۸پكن-----، ۱۲ ، ۲ ، ۱۶/۶۶
---------------------------------------------------------------------- ----------------------------- از تجزيه و تحليل دادههاي آماري در جدول شماره سه بازيهاي المپيك از سال ۱۹۸۸سئول تا ۲۰۰۸پكن، ميتوان نتيجه گرفت درصد كسب مدال نسبت به تعداد رشتههاي ورزشي ورزشكاران ايراني در المپيك ۱۹۹۲بارسلون بيشتر از دوره هاي ديگر بوده است.
در اين دوره ازرقابتهاي المپيك، ورزشكاران ايراني در ۸رشته ورزشي اين رقابتها شركت داشتند و كاروان ايران با كسب ۴مدال، ۵۰درصد كسب مدال نسبت به رشتهها ورزشي كه نماينده در آن داشته است، كسب كرده . در صورتي كه در المپيك ۲۰۰۸پكن و ۱۹۸۸سئول به ترتيب با ۱۶/۶۶صدم درصد و ۲۰درصد كمترين درصد كسب مدال نسبت به رشتههاي ورزشي نمايندههاي اعزامي وجود داشته است.
درصد كسب مدال ورزشكاران ايراني در بازيهاي المپيك ۲۰۰۰سيدني ، ۱۹۹۶ اتلانتا و ۲۰۰۴آتن به ترتيب با
۸۵/۴۲ ، ۳۳/۳۳و ۴۵/۴۵صدم درصد نسبت به رشتههاي ورزشي ورزشكاران ايراني است .
پيشنهادها:
- حضور ايران در بازيهاي المپيك بايد در رشتههايي باشد كه درصد كسب مدال در آنها بيشتر است و با سرمايهگذاري به موقع در اين رشتههاي ورزشي ، درصد كسب مدال را افزايش دهد.
- در رشتههاي ديگر ورزشي با حضور در رقابتهاي مهم غير از المپيك بر آمادگي آنان براي حضور در رقابتها المپيك تاكيد شود و در صورت بدست آوردن استاندارهاي لازم فني، از آنان براي حضور در المپيك استفاده شود.
- براي كميته ملي المپيك، تعداد رشتههاي ورزشي براي حضور در المپيك مهم نباشد، بلكه رشتههاي مدال آور مد نظر باشد.
- ناكامي ورزشكاران ديگر رشتهها در روحيه ورزشكاران رشتههايي مثل كشتي ، وزنه برداي ، تكواندو و.. تاثير گذار است زيرا بايد فشار افكار عمومي را براي بدست آورن مدال جوابگو باشند و معمولا در اين گونه موارد بر اثر اين فشارهاي عصبي ورزشكاران موفق عمل نميكنند.
گويا ورزش ايران هنوز آمادگي اعزام كاروانهاي ورزشي با تعداد ورزشكاران و رشتههاي متعدد را ندارد.
براي درك بهتر اين موضوع ، در پايان طي جدول زير به رتبههاي ايران در دورههاي قبل المپيك اشاره ميشود كه از ۱۴دوره گذشته بازيهاي المپيك در ۱۱دوره هرچه تعداد ورزشكاران اعزامي به اين رقابتها بيشتر بوده ، رتبه بدست آمده نيز بجاي اعداد كمتر از اعداد بالاتراست.( فقط در دورههاي ۱۹۹۶ ، ۱۹۷۲و ۱۹۷۶اين روند وجود ندارد.)
سه شنبه 19 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 139]