واضح آرشیو وب فارسی:مهر: خوش چهره تاكيد كرد:فضاي نقد از سوي دولت بايد به فال نيك گرفته شود / اشتغال با وام ايجاد نمي شود
نماينده سابق مجلس شوراي اسلامي گفت پذيرش فضاي نقد در ارتباط با طرح تحول اقتصادي بايد از ناحيه دولت به فال نيك گرفته شود و اگر شعارهاي اصولگرائي با شكست مواجه شود نظام به ناكارامدي متهم مي شود .
به گزارش خبرنگار مهر، دكتر محمد خوش چهره كه در جمع جوانان جامعه اسلامي مهندسين سخن مي گفت ضمن تاكيد بر لزوم پذيرش فضاي نقد در ارتباط با طرح تحول اقتصادي تصريح كرد : جا افتادن فضاي نقد در ارتباط با طرح تحول اقتصادي و بيان ابراز نگراني ها بجاست و بايد از ناحيه دولت به فال نيك گرفته شود.
در صورت شكست شعارهاي اصولگرائي نظام به ناكارآمدي متهم مي شود
وي با اشاره به اينكه بين نمايندگان مجلس هفتم و هشتم با دولت نهم اختلافات اساسي وجود داشته و دارد اظهار داشت : البته اين اختلافات نه در هدف ها بلكه در روشها و تاكتيك ها بوده است و شعارهاي مطرح شده از سوي رئيس جمهور جداي از اينكه به اين موضوع بپردازيم كه مثلا مصادره شده اند يا از باورهاي ايشان برخواسته اند ،كه اگر از باورهاي ايشان برخواسته اند باور هاي سطحي يا عميق هستند ، اصل و عمق آرمانهاي اصولگرائي بوده كه مطرح شده است.
نماينده مردم تهران در مجلس هفتم ادامه داد : لذا آن اندازه كه نگران اين دولت و مجلس اصولگرا هستم نگران دولتها و مجلس هاي سابق نبودم چرا كه در صورت شكست اين شعارها نظام به ناكارآمدي متهم مي شود .
اشتغال با وام ايجاد نمي شود
خوش چهره با اشاره به اشتغال به عنوان يك ضرورت ، آن را در گرو رونق توليد دانست و تصريح كرد : هرگز اشتغال با وام ايجاد نمي شود بلكه بايد موانع توليد برداشته شود و پروژه اي عمل كردن نتيجه نمي دهد بلكه بايد برنامه و پلان داشته باشيم . طرح زود بازده ابزار است و نه هدف و بايد بخشي از مجموعه سياستها كه در قالب بسته ارائه شود عملي شود ، همان طور كه بزرگاني مثل آقاي ناطق نوري هم گفته اند و انتقادات صريحي مطرح كرده اند چرا كه در غير اين صورت آنچنان كه اتفاق افتاد تنها اثر آن بالا رفتن معوقات و با چالشهاي جدي مواجه شدن بانك ها بوده است .
برخي سياستهاي جاري به اهداف اصولگرائي منجر نمي شود
وي با تاكيد بر اينكه همچنان مدافع سرسخت شعارها و آرمانهاي مطرح شده هستيم، ادامه داد : ولي قطعا بعضي از سياستهاي جاري كشور به اين اهداف منجر نمي شود .
پس از امام (ره) هيچ يك از دولتها سياست راهبردي در زمينه مسكن نداشتند
اين استاد دانشگاه درمورد بحث مسكن در كشور اظهارداشت: نگاه امام(ره) به مسكن يك نگاه استراتژيك بود چرا كه بلافاصله بعد از ورود به كشور جريان زاغه نشيني و كپر نشيني را رصد كردند و بلافاصله پس از تشكيل كميته هاي انقلاب دستور تاسيس نهاد بنياد مسكن و حساب صد امام را صادر كردند و اين ادامه داشت تا زمان جنگ و از وضعيت خاص جنگ كه بگذريم هيچ يك از دولتها از راهبردي در اين زمينه برخوردار نبوده اند .
خوش چهره تاكيد كرد : ارزيابي عدالت با شعار و حرف نيست بلكه شاخص دارد و مهمترين شاخص آن مسكن است .
اين نماينده سابق مجلس تصريح كرد : 60 تا 65 درآمد افراد در ايران خرج مسكن مي شود كه اين در كشور ما هرگز استاندارد نيست و استاندار جهاني آن زير 20 درصد است كه در اين راستا شوراي شهر و شهرداري و مجلس و دولت مقصر هستند و بالا رفتن نرخ زمين و مسكن ارزش افزوده كاذب است .
وي به وجود مافيا كه همواره شعار آن داده مي شود اشاره كرد و اظهار داشت : در جريان مسكن قطعا يك جريان سازمان يافته مافيا وجود خارجي ندارد بلكه فقدان نظارت به آن دامن مي زند .
اين استاد دانشگاه تصريح كرد : موضوع مسكن يك بسته است و ضريب رشد قيمت مسكن در نواحي بسيار محدودي از منطقه 1-2-3 تهران شروع مي شود سپس با ضريبي به ديگر مناطق تهران و نهايتا به شهرستانها سرايت مي كند كه جهت حل مشكل فوق بايد از سوداگري جلوگيري شود و حضور پررنگ دولت در تامين مسكن كه مكانيزم و استاندارهاي خاص خود را دارد يك راه است .
وي با اشاره به تبليغات و استفاده هائي كه جناح رقيب از نقضان هاي موجود مي كند به مناظره خود با محمد رضا خاتمي اشاره كرد و گفت : قطعا مشاركت يك جريان برانداز بود كه همواره روي خطوط نظام پا مي گذاشت .
عليرغم انتقادات به برخي قوانين احترام به قانون اصل است
خوش چهره ادامه داد : عليرغم انتقاداتي كه به برنامه 5 ساله داريم به هر حال اين برنامه ها قانون هستند و تاكيد رهبر معظم انقلاب هم احترام به قانون است .
وي در ادامه به بيماري هلندي كه در مقطعي از مجلس هفتم رواج پيدا كرده بود، اشاره كرد و 3 برابر شدن در خواست ها در لايحه اي كه دولت در اولين سال كاري خود به مجلس ارائه داده بود يك بدعت تورم زا دانست و تصريح كرد : موفقيت دولتها به اتخاذ سياستهاي عالمانه است نه وصل شدن به پول و حكايت چنين رفتاري مشابه بيماري است كه مثلا بيماري خوني دارد و بايد روزي يك كيسه خون به خود تزريق كند و وقتي مي فهمد خون ماده با ارزشي است به جاي يك كيسه مي خواهد سه كيسه خون تزريق كند و طبيعي است كه در اين صورت خون از چشم او بيرون مي زند .
طرح تحول اقتصادي براي دولتهاي بعد الزام آور نيست
اين نماينده سابق مجلس با اشاره به طرح تحول اقتصادي تصريح كرد: اولين ضرر و عيب اين طرح اين است كه براي دولتهاي بعد الزام آور نيست و ثانيا خارج از برنامه و ضربتي در صدد اجراي آن هستند كه اين رويه بد مسبوق به سابقه نيز هست مثلا در انتهاي دولت آقاي هاشمي آقاي عادلي رئيس وقت بانك مركزي طرح ضربتي انقلاب اقتصادي را مطرح كرد و در انتهاي زمان اصلاحات نيز طرح ساماندهي اقتصادي و طرح ضربتي استغال مطرح شد .
شجاعت با ميزان برخورداري از عقلانيت ارزيابي مي شود
خوش چهره ادامه داد : در سال پاياني دولت فعلي هم شعار شجاعت در طرح تحول اقتصادي داده مي شود و البته شجاعت را بايد با ميزان برخورداري از عقلانيت و منطق ارزيابي كرد و الا مثلا دست زدن كودكي نابالغ به سيم برق شجاعت نيست .
وي در ادامه فقدان انسجام دروني و عدم مشخص بودن جزئيات را از جمله نواقص و خلاهاي عمده طرح تحول دانست و تصريح كرد : با نگاه بدبينانه مي توان اينگونه نتيجه گرفت كه اين طرح اصلا منطق اقتصادي ندارد و داراي منطق سياسي و تبليغاتي در آستانه انتخابات رياست جمهوري دهم مي باشد همانگونه كه نمونه هاي آن در دوران سازندگي و اصلاحات وجود داشته است و در تحليل بند بند آنچه به عنوان تحول اقتصادي مطرح مي شود اين نگاه بدبينانه نمود بيشتري هم پيدا مي كند .
اين استاد دانشگاه تصريح كرد : جريانهاي سياسي علاوه بر آنكه بايد آينده نگري داشته باشند بايد آينده نگاري نيز داشته باشند .
عدم درك مفهومي از واژه ها منجر به سوء استفاده ابزاري مي شود
خوش چهره با بيان اينكه از واژه ها به دليل عدم درك مفهومي استفاده ابزاري مي شود، ادامه داد : براي جلوگيري از اين مسئله بايد شاخص هائي داده شود مثلا در زمان اصلاحات كه عده اي مرتب شعار توسعه سياسي را مي دادند و عده اي در مقابل شعار توسعه اقتصادي مي دادند و هريك از اين اصطلاحات را مقدم بر ديگري مي دانستند اما درك مفهومي اكثر آقايان در هر دوطيف از مفاهيم يكديگر به شدت متفاوت بود و فاصله زيادي از هم داشت .
رواج شايعه و خرافه اسلاميت نظام را تهديد مي كند
وي با بيان دو خطر عمده كه جمهوريت و اسلاميت نظام را تهديد مي كند، ادامه داد : اين دو خطر عبارت است از رواج شايعه و خرافه به عنوان دشمن اسلاميت و تغيير مدل انتخاباتي و خارج شدن از مدل فعلي به مدلي كه تاثير گذاري سرمايه و پول بر روي آرا را به حداقل مي رساند به عنوان يك ضرورت جمهورت حفظ جمهوريت نظام است .
اين نمانيده سابق مجلس در پايان سخنان خود در پاسخ به سوالي كه از وي پرسيده شده بود كه آيا فرم اقتصادي را پر كرده است يا خير، گفت : اين فرم را پر نكرده ام ولي در خانه ما موجود است و در فرصت باقي مانده كه ظاهرا تمديد هم شده انشاالله تكميل خواهد شد .
سه شنبه 19 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 187]