واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: كارشناسان: نهادينه كردن فرهنگ اهداي خون به برنامهريزي و اطلاع رساني نياز است
داخلي. اجتماعي. اهداي خون.
شماري از مسوولان و كارشناسنان در غرب مازندران گفتند: برنامهريزي و اطلاع رساني براي نهادينه كردن فرهنگ اهداي خون در كشور و اين منطقه امري اجتناب ناپذير است.
اين كارشناسان، تبليغات ، برگزاري همايشها، تجليل از اهداءكنندگان خون و ارايه امكانات و تجهيزات خونگيري در همه مناطق را از جمله عوامل مهم تامين خون مورد نياز كشور و بسترسازي و آگاهسازي آحاد جامعه براي اهداي خون جهت سلامتي بدن را ضروري دانستند.
به اعتقاد اين عده در جامعه ما به اين مقوله مهم ، كمتر توجه شده و مسوولان امر بايد در اين بخش به طرق مختلف برنامه ريزي دقيق اتخاذ نمايند.
آنان در گفت و گو با خبرگزاري جمهوري اسلامي ، جلوگيري از بيماري سكته، ايجاد شادابي، تخليه خونهاي فرسوده، جايگزين شدن خونهاي تازه، تشكيل گلبولهاي زنده و رايگان بودن آزمايشات را از جمله مزاياي اهداي خون بر شمردند.
طبق آمار در حال حاضر در كشور به ازاي هر هزار نفر ۲۵نفر و در كشورهاي توسعه يافته ۵۰در هزار خون ميدهد كه اين آمار نشان ميدهد كه براي نهادينه كردن فرهنگ اهداء خون در كشور بايد برنامهريزي كرد.
مسوول بخش تالاسمي بيمارستان آيتالله طالقاني چالوس گفت:براي نهادينهشدن فرهنگ اهداي خون در اين شهرستان اطلاع رساني از اهميت ويژهاي برخوردار است.
" محمود نظمي " در گفت و گو با ايرنا افزود : رسانههاي ارتباط جمعي به ويژه صدا و سيما در دستيابي به اين مهم،نقش بسيار اساسي و اثرگذار دارد.
وي اظهارداشت : رسانهها ميتوانند با به تصوير كشاندن بيماران تالاسمي به جامعه مردم را از كمبودها و نيازهاي اساسي كه اكنون اين گونه بيماران با آن دست به گريبانند، مطلع سازند.
وي بيان كرد : بهطور ميانگين ماهانه هر بيمار تالاسمي به دو الي سه واحد خون نياز دارد.
وي يادآورشد: بهرغم اينكه بيماران تالاسمي در اين شهرستان از كمبود خون رنج نميبرند،اما گاهي اوقات با كمبود گروههاي خوني مواجه شده كه متوليان امر ناگزيرند اين كمبود را از خارج شهرستان تامين كنند.
وي خاطرنشانكرد: متاسفانه تاكنون به اين مقوله مهم و بسيار حياتي از سوي رسانهها و مسوولان امر توجه چنداني نشده است.
از مجموع بيش از يكصد بيمار خاص در چالوس، دستكم ۴۵نفر تالاسمي هستند.
مسوول پايگاهانتقال خون تنكابن به ايرنا گفت:براي اطلاع رساني و تبليغات بيشتر در جامعه ، متاسفانه با كمبود اعتبار و امكانات روبرو هستيم.
" جلال ميراني " ادامه داد : بايد مسوولان امر براي اشاعه فرهنگ اهداي خون در اين منطقه با ارايه امكانات و تجهيزات بيشتر بسترسازي كنند.
وي برگزاري همايشها، تجليل و اعطاي جوايز به اهداكنندگان مستمر خون را را از ديگر روشهاي هدفمند براي نهادينه كردن فرهنگ اهداي خون در شهرستان ذكر كرد.
وي بيان كرد: افراد خير و نيكوكاري در اين شهرستان وجود دارند كه به صورت مستمرخون اهداي ميكنند كه متاسفانه هيچگونه نامي از آنان برده نمي- شود.
مسوول پايگاه انتقال خون تنكابن بيان كرد : ماهانه حدود ۸۵۰واحد عمل خونگيري در اين پايگاه انجام ميگيرد و گاهي اوقات به هزار واحد نيز مي رسد.
ميراني افزود : اين پايگاه با توليد ۱۰درصد خون استان در بين ديگر شهرستانها در رتبه چهارم قرار دارد.
وي اظهارداشت : حدود ۶۰درصد مراجعهكنندگان به اين نهاد داراي سابقه و به صورت مستمر خون اهدا ميكنند.
وي اضافه كرد : بهطور ميانگين بيشترين اهداكنندگان خون در سنين بين ۲۵ سال الي ۴۵سال هستند.
به گفته وي حدود ۷۵درصد اهداكنندگان خون در اين پايگاه آقايان هستند.
اين مسوول انتقال خون تنكابن بيان كرد: ممكن است كه گاهي اوقات بيماران با كمبود گروههاي خوني از نوع A-Bروبرو شوند اما براي تامين آن ناگزيريم كه اهداءكنندگان داراي اين گروه خوني را فراخوان كنيم.
ميراني يادآورشد : اين مقدار خون توليدي در اين پايگاه براي ۱۳۰بيمار تالاسمي در تنكابن، ۴۰بيمار در رامسر و نيز بيمارستانهاي شهيد رجايي تنكابن، امام سجاد(ع) رامسر و شهيد احمدي نژاد كتالم مورد استفاده قرار ميگيرد.
مسوول پايگاه انتقال خون شهرستانهاي نور، نوشهر و چالوس بااشاره به گردشگر پذير بودن و واقع شدن محور حادثهخيز كندوان در اين مناطق گفت : در اين مناطق به صورت مستمر نياز خون احساس ميشود.
"كامبيز كيادليري " به ايرنا گفت : خون توليد شده در اين منطقه براي درمان بيماران حوادثي، بيماران خاص ، سرطاني و نوزاداني كه نياز به تعويض خون دارند، استفاده ميشود.
وي اظهارداشت : ضروري است كه اهداي خون براي درمان اين گونه بيماران به صورت مستمر انجام بگيرد.
وي بيان كرد: به عنوان نمونه در ماه مبارك رمضان به ويژه در شبهاي قدر با مراجعه انبوه مردم براي اهداي خون روبرو هستيم اما درديگر ماههاي مردم تصور ميكنند كه پايگاه انتقال خوني در اين مناطق وجود ندارد.
وي اظهارداشت : ضروري است مسوولان امر براي مناطق گردشگري به ويژه غرب مازندران به منظور آگاهسازي و تبليغات بيشتر مردم براي اهداي خون اعتبار ويژهاي در نظر بگيرند.
مسوول پايگاه انتقال خون شهرستانهاي نور، نوشهرو چالوس به ايرنا گفت :
در چهار ماهه نخست سال جاري حدود سه هزار و ۱۴۵واحد خون در اين مناطق توليد شده است.
كيادليري افزود : حدود ۶۰درصد خون توليد شده براي بيماران خاص، تالاسمي هموفيلي و دياليزي، حدود ۴۰درصد صرف بيماران حوادثي و بقيه نيز به مركز استان ارسال ميشود.
به گفته وي اين ميزان خون توليد شده براي درمان دست كم ۲۵۰بيمار خاص و به پنج مركز درماني در شهرستانهاي نوشهر، چالوس و نور ارسال ميشود.
مديركل انتقال خون استان مازندران نيز گفت : در كشور به ازاي هرهزار نفر ۲۵نفر و در اين استان به ازاي هر هزار نفر ۳۶نفر و در كشورهاي توسعه يافته ۵۰در هزار خون ميدهند.
" علياصغر حق پرست " در گفت و گو با خبرگزاري جمهوري اسلامي افزود :
مازندران مقام دوم كشوري را در دريافت خون دارد.
وي اظهار داشت : ما براي خونگيري مناطق روستايي كه خون بكر و سالمي دارند، نيازمند پنج اتوبوس سيار هستيم.
وي نياز سالانه خون اين استان را ۱۲۰هزار واحد خون اعلام وخاطرنشان كرد:
ما حدود چهار هزار بيمار خاص در اين استان را تحت پوشش داريم و دو هزار ۹۰۰بيمار تالاسمي داريم كه اين بيماران هر ۱۵روز يكبار به يك واحد خون نياز دارند.
مازندران به لحاظ جمعيت بيماران تالاسمي مقام اول را در كشور دارد.
مديركل انتقال خون مازندران گفت : علاوه بر ۴۴مركز درماني استان ، حضور ميليوني مسافران به اين استان و وقوع تصادفات، نياز خوني ما را افزايش ميدهد.
حق پرست ادامه داد : در ۱۰پايگاه اننقال خون اين استان ، سالانه حدود ۱۰۴هزار واحد خونگيري ميشود.
وي بيان كرد : ما مجبور هستيم ۱۶هزار واحد خوني را با شرايط سخت از استانهاي سمنان، قم، اراك و يزد وارد نماييم.
به استان حدود سه ميليوني نفري مازندران سالانه دست كم ۱۵ميليون مسافر و گردشگر سفر ميكنند.ك/۴
دوشنبه 18 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 186]