تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 13 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):زيارت امام حسين عليه السلام را رها نكن و دوستان خود را هم به آن سفارش كن، كه در ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1849242602




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

ايجاد يك سرور پشتيبان لينوكسي


واضح آرشیو وب فارسی:پی سی سیتی: ايجاد يك سرور پشتيبان لينوكسي - بخش اول
ارزاني بي‌علت است!



http://www.jamejamonline.ir/Media/images/1389/10/25/100833244960.jpg



در سال گذشته، مبحث محاسبات ابري موج گسترده‌اي ايجاد كرد كه بسياري تمايل پيدا كردند اطلاعات خود را به سرور ديگري منتقل كنند و كليه داده‌هاي خود را بر بستر اينترنت بگذارند (البته نه به ‌صورت عمومي و قابل دسترس). سرويس‌هاي پشتيبان‌گيري زيادي به ‌صورت رايگان و پولي همانند دراپ‌باكس و اسكاي‌درايو وجود دارند كه گاهي اوقات به اندازه يك ديسك سخت نيز فضا در اختيار كاربر مي‌گذارند. قبل از آن كه آدم بخواهد با پرداخت هزينه اطلاعات خود را به سروري مطمئن و خارجي منتقل كند مي‌توان به يك راه‌حل ديگر انديشيد كه بدون پرداخت هزينه انجام مي‌شود و با لينوكس قابل پياده‌سازي است.
لازم به اشاره اين نكته است كه رايگان بودن يك چيز نبايد مانع امن بودن يا محدود بودن امكانات آن شود. در ‌واقع پيكربندي‌هاي لازم براي اين راه‌حل به‌ گونه‌اي بايد انجام شود كه نرخ قابل اعتماد بودن چنين راه‌حلي نيز در وضع قابل قبولي باشد. در مورد اين راه‌حل خاص، استفاده از RAID براي پشتيبان‌گيري يك امر اساسي است.
ريد (RAID) نرم‌افزاري، همان طور كه از نامش بر مي‌آيد، ارائه‌اي موازي از ديسك‌هاي ارزان است كه به جاي آن كه از طريق سخت‌افزار مخصوص و با هزينه بالا انجام شود، به صورت نرم‌افزاري صورت مي‌پذيرد. كليد اصلي چنين كاري نيز هزينه آن است. همان طور كه سخت‌افزار مخصوص آن قابليت‌هاي بيشتري به پيكربندي پيش‌فرض سيستم اضافه مي‌كند، مي‌توان اين اقدام را به صورت نرم‌افزاري نيز انجام داد. يكي از تنها نقص‌هاي روش نرم‌افزاري، بازدهي پايين‌تر آن نسبت به سخت‌افزاري است، چراكه سخت‌افزارهاي مخصوص عموما يك ماشين كوچك (RAM+CPU)‌ را براي محاسبات لازم و انتقال داده به چند ديسك ميسر مي‌كنند.
با استفاده از سيستم ريد نرم‌افزاري، بخشي از بازدهي پردازنده فدا مي‌شود، اما هزينه ايجاد سيستم پايين مي‌آيد، هرچند پردازنده‌هاي امروزي مقدار زيادي توان پردازشي دارند كه همواره از آنها استفاده نمي‌شود. در اين مثال بخصوص كه مي‌خواهيم از يك سيستم به‌عنوان فايل سرور استفاده كنيم، استفاده از پردازنده براي امور ديگر مساله مهمي نخواهد بود.




پيش‌نيازها
دانش اوليه نسبت به ريد و كاربردهاي آن (ر.ك. كليك شماره 216صفحه 13)‌
سيستم‌عامل دبياني (اوبونتو، مينت،‌ دبيان)‌
ويرايشگر متني: (VIM, gedit, nano)‌
بسته به نوع ريدي كه مي‌خواهيد ايجاد كنيد، لازم است حداقل دو ديسك سخت مستقل به سيستم متصل شده باشد، در اين مثال از ? ديسك مختلف استفاده خواهيم كرد.
انتخاب ديسك‌ها گام مهمي است كه نبايد سرسري از آن گذشت و بسياري ممكن است با از بين رفتن ديسك‌ها و خرابي اطلاعات مواجه شوند. هيچ گاه از ديسك‌هاي مصرف‌كننده استفاده نكرده و به‌جاي آن از ديسك‌هاي مخصوص سرور استفاده كنيد.
اين موضوع البته هدف اين مطلب مبني بر ارزان بودن سرور پشتيبان را رد نخواهد كرد، از آنجا كه مهم‌ترين بخش يك فايل‌سرور، ديسك سخت است نبايد بسادگي از كنار اين مساله گذشت و تمام پيكربندي و داده‌هاي مهم را روي ديسك‌هايي گذاشت كه به هر حال بر اثر نوسانات يا تكان خوردن امكان خرابي بالايي دارند. ضمن آن كه بايد اشاره شود ديسك‌هاي مصرف‌كننده قرار نيست 24 ساعت و 7 روز هفته روشن باشند و سرويس بدهند. به‌طور معمول در چنين شرايطي بعد از 1/5 تا 1/8 سال پس از راه‌اندازي سرور، ديسك‌هاي مصرف‌كننده از كار مي‌افتند؛ هرچند به دليل ماهيت ريد، هيچ داده‌اي حذف نمي‌شود، اما پايين آمدن زمان سرويس‌دهي سرور، هزينه مجدد براي جايگزين‌كردن اطلاعات خود ممكن است هزينه‌اي بالاتر از هزينه خريد ديسك‌هاي سروري داشته باشد.
گاهي عده‌اي ممكن است معتقد باشند كه بين اين دو نوع، نرخ خرابي يكسان است، هر چند اين اصل ممكن است درست باشد، اما درايوهاي سروري از نظر S.M.A.R.T در سطح بالاتري هستند و همچنين نسبت به ديسك‌هاي مصرف‌كننده با تاخير بيشتري وارد بازار مي‌شوند. از اين رو توصيه مي‌شود كه براي ارتقاي كيفي ريد، از ديسك‌هاي سروري استفاده كنيد.
پارتيشن‌بندي ديسك‌ها
در گنو/لينوكس مي‌توان از تمام ديسك براي ذخيره‌سازي استفاده كرد، اما در اينجا با پارتيشن‌بندي مي‌خواهيم بخشي از ديسك را جدا كنيم و به ابزارهاي بازيابي و اضطراري اختصاص دهيم تا در موارد خاص بتوان از آنها استفاده كرد. در اين مطلب از ابزار fdisk استفاده خواهيم كرد، اما اگر بخواهيد با ديسك‌هاي بزرگ‌تر از 2 ترابايت كار كنيد بايد از ابزار مناسب اين كار همچون gparted استفاده كنيد. براي شروع مي‌توان از دستور زير استفاده كرد:
sudo fdisk /dev/sdb
توجه كنيد كه نصب اوبونتو در درايو dev/sda/ انجام شده است، بنابراين اولين ديسك خالي بعد از آن sdb خواهد بود.
گزينه‌هاي موجود در fdisk به‌صورت زير است. بعد از اين دستور كليدهاي زير را بزنيد:
n براي ايجاد پارتيشن جديد
p براي ايجاد يك پارتيشن اصلي
1 براي تعداد پارتيشن‌ها
t براي تغيير نوع
fdتنظيم براي تشخيص خودكار ريد توسط لينوكس
w ذخيره تغييرات و خروج
براي تمام ديسك‌ها چنين عملي را تكرار كنيد.
ايجاد ريد 10 لينوكسي
مزيت استفاده از ريد 10 لينوكسي اين است كه لينوكس مي‌تواند از تعداد ديسك‌هاي غير زوج استفاده كند تا بازدهي و امنيت سيستم را افزايش دهد. همچنين مي‌توان اين ارائه 10 را در يك گام انجام داد.
حالا بايد ديسك‌هايي كه در مرحله قبلي آماده كرده‌ايم را به‌صورت يك ارائه در بياوريم. اين اقدام با نوشتن دستور زير صورت مي‌گيرد:
sudo mdadm--create/dev/md0--chunk=256--level=10--p f2—raid-devices=5/dev/sda1/dev/sdb1 /dev/sdc1 /dev/sdd1 /dev/sde1--verbose
حالا بهتر است پارامترهاي اين دستور را با هم بررسي كنيم:
گزينه
chunk=256 حجم بايت‌هايي است كه تكه‌هاي ريد به آن تقسيم خواهد شود. رقم 256 براي ديسك‌هاي جديدتر پيشنهاد مي‌شود. گزينه
level=10 نيز از ريد 10 لينوكسي استفاده مي‌كند. گزينه
p f2 از نقشه چرخشي دور استفاده مي‌كند و 2 نشان مي‌دهد كه ارائه از هر داده دو كپي تهيه خواهد كرد. اين كه چرا از نقشه دور استفاده كرده‌ايم به اين دليل است كه طرح‌بندي فيزيكي داده‌ها روي ديسك يكسان نباشد. اگر به ‌دليل مشكلات توليدكننده يك ديسك، داده‌اي خراب شد و ديسك‌هاي شما هر دو از يك نوع و مدل بودند، كپي آن نيز خراب نشود. با استفاده از اين گزينه، داده‌هاي پشتيبان روي نقاط متفاوتي با ديسك اصلي ذخيره مي‌شود و به‌ اين ترتيب ريسك خرابي داده‌ها پايين‌تر مي‌آيد. بعد از ايجاد ارائه، پردازشي جهت همخوان كردن اطلاعات انجام مي‌شود و بعد از آن مي‌توان از اين ارائه فورا استفاده كرد. پروسه همخوان كردن را مي‌توان از طريق دستور زير مشاهده كرد:
Watch-d cat /proc/mdstat
ايجاد فايل پيكربندي
هرچند مطمئن هستيم اوبونتو به‌صورت خودكار مي‌توان ارائه را اسكن و فعال كند، اما براي محكم‌كاري فايل پيكربندي لازم را ايجاد مي‌كنيم. سيستم به‌ صورت خودكار اين فايل را توليد نمي‌كند و قاعدتا همه مشخصات و پارتيشن‌هاي ديسك RAID را به‌خاطر نمي‌آورد، بنابراين اطلاعاتي كه در اين فايل پيكربندي قرار مي‌گيرد، اطلاعات حساس و مرتبط با وضعيت ديسك‌هاست و عدم تنظيم صحيح آن مي‌تواند منجر به ذخيره خراب اطلاعات و از دست رفتن فوري آنها شود. براي اين كه اطلاعات را درست و صحيح وارد كنيم، مي‌توان از دستورmdadm-detail-scan-verbose استفاده كرد كه خروجي آن، ورودي مناسبي براي فايل پيكربندي خواهد بود.
اگر از توزيع ديگري بجز اوبونتو استفاده مي‌كنيد، توجه داشته باشيد كه اكثر توزيع‌ها فايل mdadm.conf را در مسير etc/ جستجو مي‌كنند، اما اوبونتو اين فايل را در مسير etc/mdadm/ جستجو مي‌كند.
به اين ترتيب، دستور فوق را به‌صورت زير بازنويسي مي‌كنيم تا فايل تنظيمات ايجاد شود:
sudo mdadm—detail—scan--verbose » /etc/mdadm/mdadm.conf
توجه داشته باشيد كه بايد از فايل ايجاد شده، كاراكتر صفر را حذف كنيد. براي مطمئن شدن از درستي فايل پيكربندي كافي است دستور زير را وارد كنيم:
Mdadm--examine--scan
براي حل مشكل رخ داده، فايل etc/mdadm/mdadm.conf/ را باز كرده و عبارت metadata
=00.90 را به ‌صورت زير تبديل كنيد: metadata=0.90
اجراي دستور Mdadm--examine--scan اين بار بدون هيچ پيغام خطايي كار مي‌كند. ادامه تنظيمات را در شماره بعدي پيگيري خواهيم كرد.






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پی سی سیتی]
[مشاهده در: www.p30city.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 95]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن