واضح آرشیو وب فارسی:سياست روز: ديويد هيل : آمريكا و فرانسه هدف مشتركي را در لبنان دنبال مي كنند
دستيار معاون وزير امور خارجه آمريكا در امور خاور دور سفر اخيرش به بيروت را به منزله سرآغاز مرحله اول شراكت نظامي بين آمريكا و لبنان دانست .
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران « ديويد هيل » دستيار معاون وزير امور خارجه آمريكا در امور خاور دور در گفت وگو با روزنامه كويتي الراي العام اظهار داشت : سفر اخير من به بيروت در راستاي مرحله اول طرح شراكت نظامي بين آمريكا و لبنان انجام شد و ماه آينده براي از سرگيري مرحله دوم اين طرح و ارايه سلاح هاي جديد به ارتش لبنان به بيروت سفرمي كنم .
وي در خصوص درخواست ميشل سليمان رئيس جمهور لبنان از آمريكا مبني بر ايجاد روابط با سوريه هم چون فرانسه و موضع آمريكا در قبال اين درخواست گفت : آمريكا و فرانسه هدف مشتركي را در لبنان دنبال مي كنند. ما خواهان لبناني مستقل و صاحب حاكميت هستيم و به همراه فرانسوي ها صلح و ثبات را براي مردم لبنان و ملت هاي منطقه خواستاريم .
هيل تصريح كرد : اما در خصوص تعامل با دولت سوريه ابتدا مي خواهيم گام ها و مواضع محسوس و حقيقي را از سوي رهبران سوري شاهد باشيم كه جلوه گر تحول بزرگ و اساسي در سياست سوريه به ويژه در قبال لبنان باشد. اما از آ نجا كه اين كشور هم چنان با حمايت از گروه هاي تروريستي نقض حقوق بشر عدم مراقبت از مرزهايش با عراق و اعطاي سلاح به حزب الله لبنان به سياست هايش ادامه مي دهد ما هيچ گونه تغييري را در مواضع سوريه شاهد نيستيم .
هيل در پاسخ به اين سئوال كه آيا اخبار منتشر شده مبني بر اعطاي هلي كوپترهاي كبرا توسط آمريكا به لبنان صحت دارد يا خير گفت : آمريكا از سال 1385 رابطه نظامي قدرتمندي با لبنان دارد تاكنون كمك هايي معادل 400 ميليون دلار به لبنان ارايه كرديم كه بخش عظيمي از آن به آموزش و تجهيز نيروهاي صلح اختصاص يافت و آنچه كه اكنون با مقامات نظامي و سياسي لبنان بررسي مي كنيم نحوه مشاركت در مرحله آتي است .
دستيار معاون وزير امور خارجه آمريكا در امور خاور دور هم چنين از تعيين ژان قهوجي به عنوان فرمانده ارتش لبنان استقبال كرد و گفت : ما خواهان اجراي كامل قطعنامه 1701 شوراي امنيت به ويژه در خصوص توقف ارسال سلاح به حزب الله هستيم و متاسفانه تاكنون با موضع مثبتي از سوي سوريه در اين خصوص روبه رو نشديم .
هيل در خصوص دادگاه بين المللي براي محاكمه عاملان ترور رفيق حريري نخست وزير اسبق لبنان اظهار داشت : موضوع تشكيل اين دادگاه بين المللي هم چنان به قوت خود باقي است و هيچ گونه قرارداد سياسي براي تغيير در اين روند وجود ندارد اما در اين مرحله بايد تحقيقات بين المللي بدون دخالت هاي سياسي ادامه يابد و هنگامي كه تحقيقات كامل شد بايد به دادگاه بين المللي ارايه شود. اين مقام آمريكايي خاطرنشان كرد كه آمريكا خواهان حل و فصل ديپلماتيك موضوع مزارع شبعا است .
وي افزود : ايجاد روابط ديپلماتيك بين سوريه و لبنان امري ضروري است اما نبايد تنها به تبادل سفرا منحصر شود بلكه بايد ابتدا مرزهاي مزارع شبعا ترسيم شده و بعد از آن روابط دو كشور بر اساس اصل احترام متقابل برقرار شود.
هيل با اشاره به انتخابات پارلماني كه قرار است بهار آينده در لبنان برگزار شود اظهار داشت : اميدواريم اين انتخابات به طور شفاف و سالم برگزار شود و جامعه بين المللي از هيچ كمكي براي حمايت از برگزاري عادلانه و شفاف انتخابات به دور از دخالت هاي خارجي دريغ نخواهد كرد.
يکشنبه 17 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سياست روز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 104]