واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: واكنش مردم عادي پاكستان به انتخاب زرداري
تهران / واحد مركزي خبر / سياسي 87/06/17
خبرگزاري المان در گزارشي از اسلام اباد نوشت ...
اعجاز عفريدي دانش اموز مدرسه به انتخاب اصف علي زرداري رئيس جمهور جديد پاكستان بي تفاوت است زيرا به علت كشته شدن پسر عمويش در بمب گذاري انتحاري روز شنبه عزادار و از مشغله زيادي برخوردار است .
عامل انتحاري روز شنبه پس از انكه موفق نشد از پست امنيتي عبور كند و وارد يك بازار شلوغ در نزديكي پيشاور مركز ايالت مرز شمال غرب شود خودروي خود را منفجر كرد .
ساعاتي بعد عفريدي جسد پسر عموي خود را از زير اوار ناشي از تخريب يك ساختمان براثر اين انفجار بيرون مي اورد يعني درست همان زماني كه زرداري به همراه خانواده و طرفدارانش در يك ميهماني حضور پيدا كرده بود تا پيروزي خود را در انتخابات رياست جمهوري جشن بگيرد .
عفريدي افزود براي ما هيچ فرقي نمي كند زرداري يا كس ديگري رئيس جمهور پاكستان شود . طالبان بر اين منطقه حكومت خواهد كرد و برادران ، پدران و فرزندان ما همچنان طعمه درگيري بين انها و نيروهاي امنيتي خواهند بود .
اين بي اعتمادي در پاكستان به ويژه در ايالت مرز شمال غرب و مناطق قبايلي اشفته نزديك اين ايالت زياد به چشم مي خورد زيرا اين مناطق بطور مستقيم در معرض حملات شورشيان طالبان از مرز افغانستان هستند.
در ابتدا ، اعضاي طالبان و القاعده پس از حمله سال دو هزار و يك به افغانستان از مناطق قبايلي براي حملات فرا مرزي عليه نيروهاي بين المللي تحت فرماندهي امريكا استفاده مي كردند اما چند سال بعد انها
انها به پاكستان روي اوردند و به استفاده از از مناطق اطراف ايالت مرز شمال غرب پاكستان براي حملات خود پرداختند .
جلوگيري از نفوذ طالبان به پاكستان شايد مهمترين چالشي باشد كه زرداري با ان روبرو خواهد بود .
رسول بوكس راعي استاد علوم سياسي دانشگاه لاهور گفت مردم خواستار كارامدي سياسي از زرداري هستند و از او مي خواهند كه امنيت در اولويت كاري وي قرار داشته باشد .
وي هشدار داد درصورت شكست زرداري در اين زمينه ، ممكن است مردم درخصوص برقراري دموكراسي در پاكستان دچار نااميدي و سرخوردگي شوند و در ميان نظاميان يا حتي نيروهاي افراطي به دنبال يك راه حل باشند .
تلاش هاي ضد تروريسم در پاكستان تاكنون بين مذاكرات پيشنهادي با شبه نظاميان و اقدام شديد عليه انها معلق بوده است . اين مسئله باعث تيرگي روابط پاكستان با متحدان غربي خود به ويژه امريكا ظرف چند هفته اخير شده است.
امريكا چهارشنبه گذشته نخستين حمله زميني خود را به داخل پاكستان انجام داد كه بنا به گفته مقامات دولتي پاكستان حدود بيست كشته درپي داشت .
پاكستان نيز در واكنش به اين اقدام امريكا از ارسال كمك براي نيروهاي سازمان پيمان اتلانتيك شمالي ناتو در افغانستان ازطريق خاك خود جلوگيري كرد .
احمد مختار وزير دفاع پاكستان گفت انچه انها (امريكايي ها ) درحال انجام دادن در مناطق مرزي ما هستند قابل قبول نيست .
وي افزود ما ارسال كمك براي نيروهاي ناتو را ازطريق خاك خود متوقف كرده ايم تا انها بدانند ما در اين زمينه تا چه حد جدي هستيم .
طلعت مسعود تحليلگر مسائل دفاعي گفت مسئله مهم در حال حاضر بهبود روابط پاكستان با غرب و بازگشت ان به سطحي است كه در زمان پرويز مشرف رئيس جمهور مستعفي پاكستان بوده است .
بهبود روابط پاكستان با غرب مي تواند به زرداري در تقويت اقتصاد اين كشور كمك كند.
پاكستان از متحدان نزديك امريكا در مبارزه جهاني عليه تروريسم است اما تلاش هاي ناكافي اسلام اباد در مقابله با شبه نظاميان در مرز پاكستان با افغانستان باعث نااميدي واشنگتن شده است.
وزارت دفاع امريكا پنتاگون چندي پيش اعلام كرد شورشياني كه در پاكستان مخفي شده اند بزرگترين تهديد براي امنيت افغانستان به شمار مي روند .
اين در حالي است كه پاكستان اين مسئله را كه به نيروهاي خارجي اجازه مي دهد وارد خاك اين كشور شوند تكذيب مي كند.
دولت جديد پاكستان پس از روي كار امدن اقدام نظامي در مناطق مرزي اين كشور را بطور گسترده متوقف و در عوض تلاش هايي را براي امضاء موافقتنامه صلح با گروه هاي شبه نظامي اغاز كرد تا از اين طريق خشونت ها در اين كشور را پايان دهد .
اما مقامات افغان و ژنرال هاي امريكايي معتقدند اين اتش بس موجود در مرز پاكستان باعث تشديد حملات شبه نظاميان عليه افغانستان خواهد شد .
باتوجه به اقتصاد درحال ركود پاكستان و افزايش شورش هاي گروه طالبان در اين كشور ، اكنون اصف علي زرداري بايد تصميم بگيرد كه ايا زمان براي رويارويي با نواز شريف رقيب ديرينه خود و دامن زدن به بي ثباتي در پاكستان مناسب است يا اينكه بايد در جهت تلاش براي مقابله با ناارامي ها و تقويت اقتصاد اين كشور گام بردارد .
زرداري و نواز شريف امسال با تشكيل ائتلاف موفق شدند پرويز مشرف مجبور به كناره گيري از سمت خود كنند اما ماه گذشته ائتلاف انها با شكست روبرو شد و شريف به يك رهبر مخالف با حزب زرداري تبديل شد .
تحليلگران از ان بيم دارند كه خصومت هاي گذشته منجر به تشديد ناارامي ها در پاكستان شود .
اردشير كواسجي از مقاله نويسان برجسته در شماره امروز يكشنبه روزنامه داون Dawn پاكستان نوشت اگر زرداري و ديگران در فكر انتقامجويي از يكديگر باشند ، اين بازي پيش از انكه اغاز شود با شكست روبرو خواهد شد .
تحليلگران مي گويند اگر درگيري هاي سياسي در پاكستان توجه دولت را از سر و سامان دادن به وضع اقتصادي اين كشور منحرف كند و دولت نتواند اقتصاد را تقويت كند ، در انصورت وام دهندگان بين المللي تمايلي به واگذاري ميلياردها دلار به اين كشور نشان نخواهند داد .
محمد حافظ هفتاد ساله درحاليكه به همراه گروهي از طرفداران زرداري پيروزي وي را در خيابان هاي شهر حيدر اباد جشن گرفته بود گفت اينكه چه كسي رئيس جمهور مي شود به ما ربطي ندارد ، انچه براي ما مهم است حل مشكلات امنيتي و مقابله با افزايش قيمت هاست .
..........................................
10101/01013/161/104
يکشنبه 17 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 126]