واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: نخستين جلسهي سومين دوره كارگاه آواز استاد محمد رضا شجريان برگزار شد شجريان:تقليد در زمان هنرجويي شرط اوليه يادگيري آواز است
تهران- خبرگزاري ايسكانيوز: استاد محمد رضا شجريان گفت : تقليد كردن در زمان هنرجويي شرط اوليه يادگيري است ولي تقليد در هنگام ارائه كار حرفه اي آواز براي همگان ناپسند است. وقتي يك شيوه در وجود شما شكل گرفت و خانه كرد بايد به سراغ شيوهي ديگري برويد؛ تا درنهايت شيوهي خاص خودتان را پيدا كنيد.
به گزارش خبرنگار موسيقي باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران "ايسكانيوز" به نقل از روابط عمومي مجموعه ي فرهنگي هنري آسمان وابسته به فرهنگستان هنر، نخستين جلسه كارگاه تخصصي آواز استاد شجريان با حضور 23نفر از هنرجويان شامل 13هنرجوي اصلي و 10 هنرجوي مستمع در محل سالن اصلي مجموعه آسمان فرهنگستان هنر برگزار شد.
در ابتداي كارگاه استاد محمدرضا شجريان از سيزده هنرجوي گروه اول خواست تا درباره شيوهي تمرين آواز خود كه به گفته ايشان بسيار حائز اهميت است توضيح دهند.
او پس از شنيدن توضيحات هنرجويان گفت:«شيوهي تمرين براي نتيجه گيري بهتر، بسيار مهم است. خوب گوش كردن و تكرار در آواز، دو اصل اساسي است كه خوشبختانه شما از آنها دور نيستيد.»
استاد شجريان در ادامه درباره اهميت شناخت رديف گفت:« رديف، پايه و اساس موسيقي ما است كه روايتهايزيادي از آن وجود دارد. هركس كه مي خواهد آواز بخواند بايد رديفها را ياد بگيرد اما كسي كه تنهاعلاقهمند به تصنيف است داشتن صداي خوب برايش كافي خواهد بود.»
او افزود:« براي آواز خواندن اينكه شما چگونه رديف را ارائه مي كنيد، چگونه از صدا استفاده مي كنيد، زمان بندي جملههاي رديف ، حالات نتها، چگونهگي بكارگيري تحريرها مهم است. خيليها رديف مي دانند اما آوازشان خوب نيست . در اين كارگاه ميخواهيم اين مشكلات را پيدا و بعد برطرف كنيم.»
محمدرضا شجريان در ادامه گفت:« من روايت خشك و خالي رديف را بدون زيباييهائي كه در حال و هواي تكنيك واحساس دروني خواننده است نمي پسندم مثلايادگيري آواز از صفحات خوانندگاني چون طاهرزاده و قمر و ظلي را به مراتب بر فراگيري رديف آوازي از خوانندگاني كه از صداي خوش وتكنيك صحيح برخوردار نيستند ترجيح مي دهم.
او همچنين درباره موضوع تقليد گفت:« تقليد كردن در زمان هنرجويي شرط اوليه يادگيري است ولي تقليد در هنگام ارائه كار حرفه اي آواز براي همگان ناپسند است. وقتي يك شيوه در وجود شما شكل گرفت و خانه كرد بايد به سراغ شيوهي ديگري برويد؛ تا درنهايت شيوهي خاص خودتان را پيدا كنيد.»
در ادامه كارگاه، هنرجويان به نوبت و به دلخواه به اجراي يك قطعه آوازي پرداختند كه پس از هر اجرا با توضيحاتي ازطرف استاد همراه مي شد.در پايان نيزرايان شجريان به درخواست پدر به اجراي تصنيفي ازآثار استادپرداخت تا كارايي استفاده از CDهاي تمريني كه توسط استاد شجريان فراهم شده است معلوم گردد. اجراي رايان با استقبال هنرجويان مواجه شد.
در پايان جلسه نخست مرحله سوم كارگاه آواز، يك CD از آثار منتخب استاد در اختيار هر يك از هنرجويان قرار گرفت تا آنها تمرينات آوازي خود را بر اساس آن تنظيم كنند.
طبق نظر استاد شجريان هنرجويان در اين دوره از كارگاه به چهار گروه تقسيم شدهاند،كه گروه اول شامل 13 و گروه دوم در برگيرنده 12نفر است كه براي آموزش آواز انتخاب شده اند و زير نظر مستقيم استاد درس مي گيرند و گروههاي سوم و چهارم به عنوان شنونده دروس در كارگاه ها حضور دارند البته گاهي بنا به تشخيص استاد از بعضي از هنرجويان درس پرسيده مي شود .اين گروه از هنرجويان از CDهاي تمريني نيز استفاده خواهند كرد./120
يکشنبه 17 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 96]