تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 15 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم(ص):دانايى سرآمد همه خوبى‏ها و نادانى سرآمد همه بدى‏هاست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1838157365




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

گزارشبازار فولاد در انتظار پايان تابستان


واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: گزارشبازار فولاد در انتظار پايان تابستان
مركز خدمات فولاد ايران- پس از افزايش مستمر قيمت‌هاي فولاد تا ژوئن، قيمت‌ها در آگوست به سرازيري افتاد.
سنگ‌آهن:
صادرات سنگ‌آهن از هند به دنبال وضع عوارض 15‌درصدي، افزايش كرايه حمل و تنزل قيمت اين كالا در بازار جهاني كاهش يافت. با افزايش عوارض صادراتي سنگ‌آهن هند، تقاضاي چين براي سنگ‌آهن اين كشور پايين آمد، اما دليل ديگر اين كاهش تقاضا، قيمت ارزان تر سنگ‌آهن استراليا بود كه 25 دلار پايين‌تر و در قيمت 115 دلار هر تن عرضه مي‌شد. در هفته سوم آگوست همگام با كاهش قيمت‌هاي بيلت و قراضه، قيمت سنگ‌آهن نيز در چين كاهش يافت و از آن جايي كه توليد و واردات سنگ‌آهن در چين از تقاضاي آن پيشي‌گرفته، بازار اين كالا در فصل سوم راكد بوده و احتمالا در فصل چهارم نيز اين وضعيت ادامه مي‌يابد.
در هفته آخر آگوست به دليل كمبود تقاضا، موجودي سنگ‌آهن در چين بالا رفته بود و به سختي به فروش مي‌رفت. اين در حالي بود كه قيمت سنگ‌آهن وارداتي 22 دلار پايين تر از قيمت نوع داخلي آن بود كه اين امر به قيمت داخلي اين كالا لطمه زد.
قراضه:
قيمت قراضه نيز مانند سنگ‌آهن در آگوست روندي نزولي داشت. در اوايل آگوست، قيمت قراضه ژاپن در ازاكا كاهش يافت. اين روند كاهشي قيمت قراضه ژاپن تا آخر آگوست ادامه يافت و قيمت آن به 415 دلار هر تن رسيد كه نسبت به قيمت قبلي 63 دلار كاهش داشت. در اين ماه قيمت قراضه سنگين كلاس 1 و 2 تركيه نيز با 160 دلار كاهش نسبت به دو ماه قبل به 560 دلار هر تن رسيد. قيمت همين قراضه در اروپا 520 دلار پيشنهاد مي‌شد كه باز هم خريداري براي آن نبود.
از سوي ديگر موجودي قراضه در آمريكا به دليل كاهش تقاضا افزايش يافت. بسياري از كارخانه‌ها در آمريكا براي سرويس‌هاي دوره‌اي، توليد خود را متوقف كردند. بنابراين حجم سفارش قراضه از سوي آن‌ها كاهش يافت كه به تنزل قيمت منجر شد. علاوه بر كاهش تقاضاي قراضه در بازار داخلي آمريكا، بازار صادرات آن نيز كساد بود.
صنايع فلزي در شمال چين به دليل بازي‌هاي المپيك كار خود را تعطيل كرده بودند و خريداران ترك نيز در تعطيلات به سر مي‌بردند. تمام اين عوامل موجب شد كه قيمت قراضه 62 دلار هر تن در آمريكا كاهش بيابد. دولت عربستان نيز در اوايل آگوست صادرات قراضه خود را محدود كرد كه اين امر موجب كاهش 10‌درصدي قيمت آن در داخل عربستان شد. در اين ميان قيمت پايه قراضه در روسيه در اواخر آگوست اندكي افزايش يافته و به 510 دلار هر تن فوب رسيد.
زغال‌سنگ:
در اين ماه قيمت زغال‌سنگ پس از افزايش‌هاي شديد در ماه‌هاي گذشته، اندكي كاهش يافت. قيمت اين كالا در آمريكا حدود 20 دلار و در اروپا حدود 13 دلار هر تن افت كرد. علت اين كاهش قيمت، كمبود فصلي تقاضا و كاهش اخير قيمت نفت و گاز بود. چين به دليل تامين نياز نيروگاه‌هاي خود، سهميه صادرات زغال‌سنگ را در نيمه دوم كاهش داده است. بنابراين، احتمال افزايش قيمت مجدد اين كالا وجود دارد.
به پيش‌بيني تحليل‌گران، از آن جايي كه احتمال دارد قيمت نفت مجددا افزايش يابد، قيمت زغال‌سنگ نيز در ماه سپتامبر كه زمان اوج مصرف اين كالا است، افزايش مي‌يابد. ‌گرچه اين افزايش از روزهاي اخير نيز آغاز شده و علت آن، وقفه در حمل و نقل و كاهش ميزان صادرات زغال‌سنگ از بندر نيوكاسل و همچنين صادركنندگان عمده ديگر مثل چين، اندونزي و ويتنام است.
بيلت:
قيمت بيلت نيز در اين ماه كاهش داشت. بيلت تركيه در هفته اول آگوست حدود 30 دلار هر تن كاهش داشت. زيرا تقاضا از جانب كشورهاي خاورميانه به دليل افت فصلي تقاضا پايين آمد و در هفته دوم قيمت آن به 975 دلار رسيد. در حالي كه كشورهاي سي آي اس بيلت را در قيمت 940 تا 960 دلار هر تن پيشنهاد مي‌كردند. بيلت درياي سياه نيز براي دومين بار ظرف يك ماه 200 دلار هر تن كاهش يافت و به 1000 تا 1060 دلار هر تن در هفته اول و 950 تا 1000 دلار در هفته دوم رسيد، چرا كه چين با وارد كردن بيلت ارزان قيمت خود به بازار، سهم بازار روسيه و اوكراين را‌گرفت و آن‌ها نيز مجبور به كاهش قيمت‌هاي خود شدند. كمبود تقاضاي جهاني بيلت بر صادرات اين كالا از چين تاثير گذاشت. تقاضا در بازار داخلي نيز به دليل بازي‌هاي المپيك كم بود. به همين دليل، توليد‌كنندگان قيمت‌هاي خود را پايين آوردند. در اواخر آگوست قيمت بيلت چين به زير 900 دلار هر تن سي اند اف هم رسيد.
فولاد‌هاي ساختماني:
قيمت‌هاي مفتول، ميله‌گرد و ديگر فولادهاي ساختماني نيز همين وضعيت رو به كاهش را داشت. قيمت ميله‌گرد چين در هفته اول به 1040 تا 1050 دلار هر تن فوب و در هفته سوم به 900 تا 950 دلار هر تن رسيد. قيمت ميله‌گرد در تركيه 13‌درصد و در عربستان 6 تا 10‌درصد به دليل كاهش قيمت قراضه تنزل يافت. در اين ميان، به‌رغم ركود بازار ميله‌گرد، توليد‌كنندگان روسي و اوكرايني حاضر به پايين آوردن قيمت‌هاي خود نبودند و 1170 تا 1200 دلار هر تن پيشنهاد قيمت مي‌دادند. بازار مفتول نيز در اين ماه كسادتر از قبل شده بود. خريداران اروپايي در تعطيلات خريد خود را متوقف كرده بودند. خريداران خاورميانه نيز به دليل پيشنهادهاي ارزان قيمت چيني از خريد امتناع مي‌كردند.
در كل مي‌توان گفت علت اصلي كاهش قيمت‌هاي فولاد در آگوست، كاهش تقاضاي جهاني براي آن بوده است. از سوي ديگر، بالا بودن هزينه‌هاي حمل و نقل كه پس از افزايش‌هاي مكرر در ماه‌هاي ژوئن و جولاي در همان سطح باقي مانده است، كمبود انرژي و كمبود عرضه مواد اوليه موجب بالا رفتن هزينه‌هاي توليد شده است. در چين به دليل بازي‌هاي المپيك، توليد و فعاليت‌هاي تجاري كاهش يافت. كشورهاي اروپايي و آمريكايي در تعطيلات به سر مي‌بردند و از طرفي اقتصاد رو به ضعف اين كشورها نيز به كاهش تقاضا دامن مي‌زد. كشورهاي خاورميانه كه در سايه رشد ساختمان‌سازي از مصرف‌كنندگان عمده فولاد به حساب مي‌آيند، به دليل فصل‌گرما و تعطيلي پروژه‌هاي ساختماني و همچنين نزديك شدن به ماه مبارك رمضان و تعطيلات عيد فطر تقاضاي كمي ‌براي فولاد داشتند. در اين ماه در اوكراين نيز تقاضا آن قدر پايين بود كه باعث شد توليد‌كنندگان فولاد در نامه‌اي به نخست وزير خود ابراز نگراني كرده و از تعطيلي كارخانه‌هاي خود خبر دهند. با توجه به پيش‌بيني‌هايي كه صورت‌گرفته تقاضاي فولاد چين در نيمه دوم سال جاري پايين مي‌آيد. زيرا فعاليت‌هاي ساختماني در چين كاهش يافته است. اين در حالي است كه عرضه و واردات همچنان بالا است كه اين امر موجب نوسان شديد قيمت‌ها در بازار داخلي چين شده است. از سوي ديگر به دليل اختلاف زياد قيمت‌ها در بازار داخلي و بازار جهاني كه منجر به افزايش صادرات در چين‌گرديد، دولت بر آن شد كه تخفيف در عوارض برخي كالاهاي فولادي را حذف كند و عوارض برخي كالاها از قبيل كك را افزايش دهد كه اين امر به صنعت فولاد برخي كشورها از قبيل هند كه يك سوم واردات كك آن از چين تامين مي‌شود، لطمه زد. حتي شايعه شده است كه دولت چين قصد دارد تخفيف در عوارض صادراتي تمام محصولات فولادي را حذف كند كه اين امر منجر به كاهش صادرات و پايين آمدن مجدد قيمت‌ها در بازار داخلي اين كشور خواهد شد. با اين وجود، مدير آرسلور ميتال معتقد است‌ گرچه در برخي از بازار‌ها خصوصا در جنوب اروپا و آمريكا، اندكي تقاضا كاهش يافته، ولي در مجموع، هيچ ضعف عمده‌اي در تقاضاي جهاني مشاهده نمي‌شود. وي اظهار داشت: عدم تعادل ميان عرضه و تقاضا در سال‌هاي آينده، فضاي پويا و مستحكمي ‌را در قيمت‌گذاري‌ها ايجاد خواهد كرد. بنا بر ارزيابي‌هاي MEPS، با شروع مجدد فعاليت‌هاي ساختماني در خاورميانه پس از ركود فصلي در تابستان، قيمت فولاهاي ساختماني كه حدود 30‌درصد كاهش يافته، اندكي افزايش خواهد يافت، اما رشد ضعيف اقتصاد جهاني، امكان افزايش زياد قيمت‌ها را از بين مي‌برد.
انواع ورق:
قيمت‌هاي انواع ورق نيز در ماه آگوست روند نزولي داشت. ورق‌گرم چين در هفته اول آگوست با اندكي كاهش در قيمت 1000 تا 1020 دلار هر تن معامله مي‌شد و با كاهش‌هاي مكرر در طول اين ماه به 940 تا 950 دلار هر تن در آخر آگوست رسيد.
در هفته اول آگوست اين كالا در تايوان 1030 دلار و در آمريكا 1075 دلار هر تن معامله مي‌شد. در هفته دوم، قيمت ورق‌گرم درياي سياه براي اولين ماه در چند ماه اخير 40 تا 50 دلار هر تن كاهش يافت.
قيمت ورق سرد نيز پيوسته در حال كاهش بود. در اوايل آگوست قيمت ورق سرد چين با 20 دلار كاهش نسبت به اواسط جولاي به 1120 دلار هر تن رسيد.
شايعه لغو تخفيف در عوارض صادراتي اين كالا در چين در كنار تنزل قيمت‌ها مانع از خريد و فروش اين كالا در آگوست مي‌شد. قيمت ورق سرد در تايوان حتي به 1028 دلار هر تن هم رسيد. ‌گرچه خريداران باز هم تمايلي به خريد نشان نمي‌دادند.
ورق گالوانيزه نيز از اين كاهش قيمت‌ها مستثني نبوده است. در هفته اول آگوست، قيمت ورق گالوانيزه با 30 تا 40 دلار كاهش نسبت به اوايل جولاي به 1110 تا 1120 دلار هر تن رسيد و با كاهش‌هاي پيوسته در آخر جولاي به 1070 تا 1080 دلار تنزل يافت.
اين در حالي بود كه صادرات اين كالا در چين به دليل كاهش قيمت در بازار داخلي، تقاضاي كم در بازار جهاني و اقدامات ضد دامپينگ از سوي اتحاديه اروپا متوقف شده بود.
 يکشنبه 17 شهريور 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[مشاهده در: www.donya-e-eqtesad.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 259]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن