تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 10 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):روزه سپر آتش (جهنم) است. «يعنى بواسطه روزه گرفتن انسان از آتش جهنم در امان خواهد بود...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1835806066




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

فلسفه حجاب


واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: فلسفه حجاب


بانوان گوهرهاي گرانبهايي هستند كه بايد با دقت هر چه تمام‌تر از تيرس صيادان نامحرم و نامحرمان صياد دور و مصون نگه داشته شوند و لباس پوشيدن، شأني از شئون انسان است و پديده‌اي است كه تقريباً به اندازه طول تاريخ بشر سابقه و به قدر پهنه جغرافيايي امروزي زمين گسترش دارد. اين پديده با خصوصيات مختلف فردي و اجتماعي انسان در ارتباط است و مي‌توان آن را از ديدگاه‌هاي مختلفي از قبيل روان‌شناسي، اخلاق، مذهب، اقتصاد و... مورد مطالعه قرار داد. ريشه بيشتر انحرافات ديني و اخلاقي نسل جوان را در لابلاي ا فكار و عقايد آنان بايد جستجو كرد. علاوه بر اين بدحجابي و رعايت نكردن حريم پوشش كافي چه از سوي مردان و چه از طرف زنان نيز در اشاعه فساد و فحشا سهم به سزايي دارند.

حجاب چيست؟

از مجموعه تحقيقاتي كه به عمل آمده، مسلم شده كه لباس دست‌كم پاسخگوي سه نياز آدمي است: يكي اينكه او را از سرما و گرما و برف و باران حفظ مي‌كند، ديگر اينكه در جهت حفظ عفت و شرم به او كمك مي‌كند و بالاخره به او آراستگي و زيبايي و وقار مي‌بخشد. منشأ اصلي پيدايش لباس، نياز به محفوظ ماندن، عفيف ماندن و زيبا بودن است. اما اشتباه است اگر تصور كنيم كه مي‌توانيم اين همه اختلاف و تنوع را كه در لباس افراد جوامع مختلف و در دوران‌هاي مختلف ديده مي‌شود تنها با درنظر گرفتن اين سه اصل توجيه كنيم.

طبقات مختلف اجتماع با توجه به وضع اقتصادي و درآمد خود لباس‌هاي گوناگون مي‌پوشند. لباس زنان، مردان، كودكان، شهرنشينان و روستاييان، افراد كارمند و غيركارمند همه و همه با هم تفاوت دارند.معمولاً مذاهب هم درباره نوع لباس دستوراتي دارند، چنانچه در اسلام نيز درباره پوشش تن، قواعد و دستوراتي وجود دارد و اصطلاح «حجاب» در جامعه امروز ما، گوياي همين نوع پوشش اسلامي است.

رابطه لباس و فرهنگ

معني لباس را همه مي‌دانيم، اما فرهنگ عبارت است از كلي‌ترين بينش و نگرشي كه در يك جامعه نسبت به جهان وجود دارد. رابطه لباس و فرهنگ به اندازه‌اي قوي است كه وقتي يك خارجي و غريبه وارد محيطي مي‌شود، نخستين علامتي كه او را مي‌شناساند، همان لباس اوست. گويي انسان‌ها با لباس خود با يكديگر صحبت مي‌كنند.

انسان بسته به اينكه براي جهان چه معنايي قائل باشد، خود را چگونه موجودي بشناسد، چه سرنوشتي براي خود تصور كند و سعادت خود را در چه بداند، لباس پوشيدنش متفاوت است.

به طور كلي منظور اين است كه اگر در جامعه‌اي مثل جوامع امروز غربي، مذهب در خصوص نوع لباس ساكت باشد و مصالح اجتماعي نيز قانوني براي اندازه و شكل لباس مردم وضع نكرده باشد، باز چنان نيست كه قاعده و ملاكي بر كيفيت پوشش مردم حاكم نباشد.

لباس انسان نخستين تابع فرهنگ جامعه اوست و سپس تابع سليقه او. جامعه غربي امروز با لباسي كه بر تن دارد، با ما سخن مي‌گويد. اگر به اين سخن گوش فرادهيم، فلسفه و فرهنگ غرب را خواهيم شنيد.

تاريخچه حجاب

با توجه به بيانات استاد مطهري در كتاب مسأله حجاب، در ايران باستان و در ميان قوم يهود و احتمالاً در هند حجاب وجود داشته و از آنچه در قانون اسلام آمده سخت‌تر بوده است. اما در جاهليت عرب وجود نداشته و به وسيله اسلام در عرب پيدا شده است.

رابطه حجاب با فرهنگ اسلامي

اگر انسان بر حسب فرهنگ غربي، موجودي است كه معنويت فرع و روبناي زندگي مادي اوست، در فرهنگ اسلامي موجودي است كه معنويت كمال مطلوب و غايب و نهايت زندگي اوست.

معنويت كمالي است كه با مراقبت و تلاش و با دقت در به كارگيري و بهره‌وري به اندازه از همه مواهب جسمي و روحي براي انسان حاصل مي‌شود.

نكته مهم اين است كه در اسلام، معنويت و روحانيت به هيچ‌روي در مقابل ماديت و جسمانيت قرار نگرفته است و چنان نيست كه انسان مجبور باشد براي رسيدن به حقيقت معنوي واقعيت مادي خويش را نابود كند، بلكه براي آن است كه به اندازه بياموزد تا بتواد با حفظ اعتدال از افراط و تفريط مصون بماند.

فلسفه پوشش اسلامي

چهار دليل عمده را مي‌توان به عنوان فلسفه پوشش در اسلام برشمرد كه عبارت‌اند از:

الف ـ آرامش رواني، ب ـ استحكام پيوند خانوادگي، ج ـ استواري اجتماع، د ـ ارزش و احترام زن

پرواضح است كه هرگاه حريم عفاف و پوشيدگي طبق اصول مطروحه در اسلام و حدود مشخص شده از سوي قرآن به درستي رعايت شود، آرامش رواني بر فرد و جامعه حكمفرما و پيوندهاي خانوادگي مستحكم و جامعه استوار خواهند بود و زنان نيز حرمت و جايگاه واقعي خود را كسب و حفظ خواهند كرد.

سلامت اخلاق اجتماعي

علاوه بر مسئوليتي كه تك‌تك افراد نسبت به نگهباني از مرزهاي اخلاقي جامعه دارند، نظام حكومتي هر جامعه و زمامداران آن نيز مسئوليتي مضاعف در ترقي، انحطاط، شكست و پيروزي ملت‌ها دارند. نقش موازين اخلاقي و ملكات نفساني را نبايد ناديده گرفت. حجاب عفاف اجتماعي را تقويت كرده و عفاف اجتماعي نيز در تنظيم و سلامت اخلاق اجتماعي نقش موثر دارد.

استحكام بنيان خانواده

سلامت خانواده نقش موثر و مستقيمي در سلامت جامعه دارد. زيرا گفته‌اند خشت نخست بناي جامعه خانواده است و هرگاه اين خشم محكم و استوار باشد، ساختمان جامعه نيز محكم و مستقيم برپاي خواهد ماند.

اسلام خانواده را كانون عشق و محبت و فضاي بسيار مناسبي براي رشد استعدادها و خلاقيت‌ها مي‌داند، لذا در تحكيم بنيان‌هاي اين مجموعه مقدس، هر عاملي را كه موجب صميميت بيشتر و محبت افزون‌تر بين زن و مرد شود، مفيد مي‌داند و حجاب نيز در اين زمينه نقش بسيار مهم و مفيدي را ايفا مي‌كند.

زينب بهمدي




 شنبه 16 شهريور 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: اطلاعات]
[مشاهده در: www.ettelaat.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 249]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن