واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: كرباسچي: مطرح كردن نام خاتمي از سوي سازمان مجاهدين و مشاركت براي در گير كردن كروبي و خاتمي است/عطريانفر:شكاف و انشقاق سنگين ميان اصلاح طلبان ناشي از رويكرد گذشته آنها ست
دبير كل حزب كارگزاران گفت:اقدام برخي اصلاح طلبان به ويژه سازمان مجاهدين و حزب مشاركت در مطرح كردن نام خاتمي به عنوان يكي از گزينهها براي رياست جمهوري در شرايطي كه هنوز نيروهاي اصلاح طلب در اين مورد به توافق نهايي دست نيافتهاند براي درگير كردن كروبي و خاتمي است.
به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران، محمد عطريانفر عضو شوراي مركزي كارگزاران در يادداشتي درنشريه دوم خردادي شهروندآورده است: وضعيت نابساماني كه جبهه اصلاحات گرفتار آن است ريشه در عملكرد گذشته سياست ورزان اين جبهه دارد. در دوم خرداد 76 عمده ترين مسئوليت، ساماندهي جنبش اجتماعي بود كه مردم به جريان انداخته بودند اما اين اتفاق رخ نداد و بزرگان جريان اصلاحات اين مسئوليت بزرگ را ناخواسته بر زمين گذاشتند و به اعتبار غروري كه اعتماد فراگير 75 درصدي مردم براي آنها رقم زده بود گرفتار غفلت شدند و سياست ورزي خود را فداي دولتمردي كردند.
وي به واكاوي مشكلات كنوني جبهه اصلاحات پرداخت و افزود: محصول و پيامد جنبش دوم خرداد اين بود كه اصلاح طلبان اداره امور كشور را در اختيار گرفتند. در اين ميان اصلاح طلبان به جاي عمل به تكليف اصلي كه همان سامان رساندن جنبش اجتماعي و اصلاحي بود، تمام هم و غم خود را معطوف مرتبه نازل به دست گرفتن رياست جمهوري و اداره دولت بود، و در اين رابطه آنچه اكنون بر اصلاح طلبان مي رود كه به موجب آن شكاف و انشقاق سنگيني بر آنها بار شده، ناشي از همان رويكرد و غفلت گذشته است.
عطريانفر ادامه داد: اصلاح طلبان قادر نبودند حداقل از سطح تعارض با جريان رقيب بكاهند، حتي قادر به پيشگيري از بروز اختلاف سنگين ميان جريانات اصلاح طلب هم نشدند.
عضو حزب كارگزاران در ادامه خاطرنشان كرده است: در حال حاضر كه جبهه اصلاحات قصد دارد در انتخابات رياست جمهوري آينده فعال باشد گفتمان اصلي آنها بايد اين باشد كه آيا اصلاح طلبان از آينده تحليلي درست در اختيار دارند. با توجه به اينكه اكنون آنچه اصلاح طلبان از جامعه دريافت مي كنند و در خلال نظرسنجي ها به آن مي رسند اين حقيقت است كه هنوز واجد پايگاه اجتماعي هستند.
نويسنده اين يادداشت مي افزايد؛ پيروزي اصلاح طلبان نيازمند يك سامانه اجرايي و توافق جمعي است. علاوه بر آن به يك رهبري جامع الاطراف و صاحب نفوذ و موجه نيازمنديم كه از دل اين انسجام و توافق بروز مي يابد و در حال حاضر چهره هايي همچون هاشمي، خاتمي و كروبي مي توانند پرچم آن را برعهده بگيرند.
اين نويسنده در ادامه به جدا شدن مهدي كروبي از متحدان تاريخي اصلاح طلب اشاره كرده و آورده است؛ ظرفيت مهدي كروبي ظرفيتي تاريخي است و اصلاح طلبان چون فرصت زيادي تا برگزاري انتخابات ندارند و جز اتحاد و اميد به پيروزي چاره اي نمي توانند داشته باشند، بايد نغمه هاي جداطلبانه چه از جانب احزاب نزديك به خاتمي و چه حاميان كروبي بايد با اعتراض ديگر اصلاح طلبان همراه شود.
عطريانفر در پايان متذكر شده است؛ با توجه به موقعيت خاص خاتمي پيشنهاد اين است كه كروبي عزيز در فرصت هاي باقيمانده يك تصميم هوشمندانه بگيرد و يك پيام باطل السحري را به جامعه سياسي ايران منتقل كند. پيام مبتني بر اين حقيقت كه هرگونه اختلاف را در ميان اصلاح طلبان حرام مي داند و اين چنين خويشتن داري جوانمردانه را در ميان اصلاح طلبان از خود به نمايش مي گذارد.
همچنين غلامحسين كرباسچي دبير كل حزب كارگزاران نيز طي يادداشتي در اين نشريه آورده است: به راستي تكروي در اعلام حمايت از نامزديكروبي يا خاتمي در چنين شرايطي چه خدمتي به ايشان است؟
وي آورده است: كروبي، از شناخته شدهترين شخصيتهاي مبارزي است كه همواره پناه همه ياران مبارز حضرت امام (ره) بود. چگونه عملكرد عدهاي ميتواند از چنين روحاني پاكي كه جز بنا به ضرورتهاي انقلاب تن به قبول مسئوليت نداده، تصوير فردي قدرت طلب را بسازد كه گويي مدام و به هر بهانه در جستجوي موقعيت است؟ياران كروبي در حزب اعتماد ملي كه در اصل يا لااقل در ميان مردم سرانگشتان قدرت كروبي هستند با چه تحليلي در اين مقطع زماني براي چگونه مطرح كردن كروبي تصميم گرفتند و همين جمع از ياران كروبي اين تصميمات را يكسويه و بدون دريافت نظرات ديگر جريانهاي سياسي اصلاح طلب به يكباره عملي كردند.
غلامحسين كرباسچي با اشاره به برتريهاي وجودي شخصيتكروبي اظهار داشت: وي از بنيانگذاران جبههاي از روحانيت (روحانيون مبارز) است. كروبي در اين راه تا پاي از دست دادن همه چيز خود پيش رفت و هيچگاه به خاطر ترس از دست دادن منافع شخصي در برابر مخالفت هااز باورهايش عقب نشيني نكرده است با چنين سابقه، شناخت و برداشتي از دولت كه اين روزها بسياري از ياران كروبي در تعجب كه چگونه عدهاي از دوستان ايشان چنين شيوهاي زودهنگام، يك طرفه و خارج از چارچوب برنامهريزي با ديگر همفكران او را براي كانديدا كردنش انتخاب كردند و به يكباره كروبي را در سيماي شخصيتي به تصوير كشاندند كه در پي كسب قدرت و رياست، خود را در مقابل محمد خاتمي، عضو ديگري ار جبهه روحانيون مبارز قرار ميدهد.
وي در ادامه تصريح كرد: به راستي آيا نميشد طراحي صحنه و برنامهها را به گونهاي پيش برد كه همه جريانهاي همفكر و همسو با كروبي در مورد برنامههايي كه براي انتخابات حساس اين دوره در پيش دارند به جمع بندي برسند و جريان نامزد شدن وي يا هر يك از ديگر نامزدهاي اصلاح طلبان به گونهاي كه در شان آنها باشد در افكار عمومي مطرح شود.
امروز بسياري از همين ياران كروبياند كه نه به اصل حضور ايشان در انتخابات كه به شيوه كانديدا كردن او معتقدند و دغدغه آنها اين است كه چرا برخي با فكر محدود با شخصيتهاي انقلاب چنين مي كنند. اين در حالي است كه اقدام برخي اصلاح طلبان به ويژه در سازمان مجاهدين انقلاب اسلامي و حزب مشاركت در مطرح كردن نام خاتمي به عنوان يكي از گزينهها براي رياست جمهوري در شرايطي كه هنوز نيروهاي اصلاح طلب در اين مورد به توافق نهايي دست نيافتهاند در همين راستا و براي درگير كردن اين دو چهره درون حزبي است.
البته در اين ميان تنها شخصيت كروبي يا خاتمي نيست كه در جريان خام فكريهاي گروهي از افراد مخدوشمي شود. حتي اگر فرض بر اين باشد كه در مبارزه انتخاباتي كه پيش رو داريم با تداوم همين شيوه كروبي يا خاتمي به پيروزي برسند آيا ارزش اين پيروزي به اندازهاي هست كه ايمان، اعتقاد و باور مردم به روحانيون و شخصيتهاي برجسته اي مانند اين دو عزيز مخدوش شود.
دبير كل حزب كارگزاران در اين نوشته مي افزايد، ممكن است همگان در هنگامه گفت و گوها و تحليلها در مورد اينكه بايد به همه اين مسايل توجه ويژه داشت اتفاق نظر داشته باشند، اما تك رويها و تصميم گيري هاي يك جانبه وا ستفاده ابزاري از نيروهاي اعتقاد آفرين نشان ميدهد كه شايد برخي براي به دست آوردن پست و مقام احتمالي در كنار بزرگان سياسي و شخصيتهاي برجسته حاضرند انقلاب، اسلام و حيثيت و آبروي بي بدليل كروبي را قرباني كنند.ش
شنبه 16 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 174]