واضح آرشیو وب فارسی:پی سی سیتی: http://bohora.com/golf/wp-content/uploads/2009/04/golf-review.jpg
http://www.hotel.gamanta.lt/hotel.gamanta.lt/galery/_gamantahotel/golf3_.jpg
تازیخچه گلف
1413 میلادی زمان شروع گلف در اسکاتلند برای شاهزادگان و درباریان بود تا سال 1457 و بعد از سال 1457 بازی کردن گلف ممنوع شد که تا سال 1503 ادامه داشت بعد از سال 46 سال بازی گلف از سرگرفته شد و بعد از این تاریخ بازی گلف همگانی شد.
اولین باشگاه گلف جهان درسال 1754 میلادی در سنت اندروزاسکاتلندانگلیس آغاز بکار کرد.
درایران گلف ازسال 1924 میلادی شروع شد و تا زمان ملی شدن نفت هیچ ایرانی در باشگاههای گلف کشور عضو نبود بعداز ملی شدن نفت ایرانیها به بازی گلف پرداختند.
بازی گلف به دلایل بسیاری پرطرفدارترین بازی در دنیاست. مبتدیان نیز درهر گروه سنی که باشند باندازه پیشکسوتان از این بازی لذت می برند. بازی گلف نیروی فکری و آمادگی جسمانی بازیکن هر دو رامی طلبد و در عین حال که موجب تنوع و تفنن می شود می تواند در شخص احساس دلسردی و یا بالعکس عادت مفرط پدید آورد. بازی گلف در عین حال که می تواند یکی از مشکلترین بازیهای دنیا باشد چنانچه بادر نظرداشتن رموز بهره گیری بهتر از موقعیتهای بازی ؟ می تواند یکی از لذت بخش ترین بازیها باشد. هدف عمومی بازیکنان گلف این است که چطور ضربات با ارزشی را ذخیره و حساب ضربات خود را پائین نگهدارند. چرخش صحیح و چوب گیری خوب اصول بازی موفق می باشند اما یک بازیکن تمام عیار باید دارای چهار خصوصیات باشد
اول یکنواختی Consistency دوم خونسردی و آرامش Composureسوم شعور عمومی Common Senseچهارم تمرکز حواس Concentration
که موارد فوق را باید با دید مثبت و افکار خوشبینانه کامل نمود تا اجراء لازم برای بازی نوین گلف رادر دست داشت.
یک دور بازی 4 ساعته گلف تقریباً حدود پنج دقیقه آن صرف زدن ضربات به توپ می شود چنانچه بازیکن 5 دقیقه دیگر را هم صرف اعمال معمول پیش از زدن ضربه نماید مجموعاً ده دقیقه خواهد شد که شخص باید در خلال آن به هماهنگی کامل در بازی و در نتیجه بدست آوردن کمترین حساب ضربات نایل شود. در یک دوره چهار ساعته بازی گلف بازیکن با انگیزه بازی گلف حدود 8 کیلومتر پیاده روی می کند.
گلف در ایران
حدود 85 سال پیش همزمان با ورود اتباع خارجی به منظور کشف و استخراج نفت در مناطق نفت خیز جنوب کشور این ورزش نیز وارد ایران شد. تا قبل ازملی شدن صنعت نفت هیچ ایرانی راهی به این بازی نداشت و بازی گلف انحصاراً در دست خارجیان بوده، پس از ملی شدن صنعت نفت علاقمندان ایرانی به این ورزش در نواحی جنوب مانند مسجد سلیمان، آغاجاری، گچساران، اهواز و آبادان با اشتیاق و علاقه هر چه تمامتر به این ورزش روی آوردند بطوریکه در حال حاضر شهرهای اهواز، آبادان، ماهشهر، مسجد سلیمان و دیگر شهرهای استان خوزستان بیشترین علاقمندان و ورزشکاران این رشته را به خود اختصاص داده اند وعموماً کارکنان شرکت نفت این ورزش مفرح و با نشاط را انجام می دهند. به جز نواحی جنوب کشور در هیچ کجای ایران ورزش گلف متداول نبوده ودر تهران نیز این رشته بصورت اختصاصی و در مجموعه ورزشی انقلاب که در سال 1340 تاسیس شده بود توسط خارجیان مقیم تهران که عمدتاً کارکنان سفارتخانه های خارجی بودند انجام می شد. پس از انقلاب شکوهمنداسلامی تمامی علاقمندان بدون هیچگونه محدودیتی بازی گلف را آغاز نمودند و این علاقمندی باعث گردید تا تشکیلات ورزش گلف کشور از اردیبهشت ماه سال 1370 در قالب یک کمیته آغاز بکار نموده و با توسعه فعالیتهای خوددر فاصله کوتاهی رسماً به عنوان فدراسیون گلف جمهوری اسلامی ایران معرفی و در لیست فدراسیونهای رسمی کشور قرار گرفت. این فدراسیون در سال 1996 میلادی به عضویت شورای جهانی گلف درآمد و درسالهای اخیر با کنفدراسیون گلف آسیا و اقیانوسیه نیز مرتبط شده است. در حال حاضر شهرهای تهران، خراسان، قم، اهواز، آبادان، مسجد سلیمان، ماهشهر، اصفهان و شیراز دارای هیئت های ورزشی فعال می باشند و همه ساله مسابقات گوناگونی در سطوح مختلف برگزار می شود.
زمین و تجهیزات گلف
زمین استاندارد گلف داری هجده(18) حفره می باشد فاصله حفره ها از نقطه شروع و از یکدیگر متفاوت بوده و معمولاً بین 100 تا 600 یارد متغیر می باشد که در این فواصل موانع گوناگونی از قبیل موانع آبی و شنزار و چمنزارهای بلند و پرپشت طراحی و گنجانده شده است.
قوانين كلي گلف:
قوانين کلي گلف عبارتست از 34 قانون مدون باضافه تعداد زيادي تبصره و متمم و استثنائات.
آبانس (هندي کپ) HANDICAP
هندي کپ يا امتياز تعادلي، بازيکنان سطوح مختلف را قادر مي سازد که با يکديگر به رقابت بپردازند. هندي کپ بر اساس تعداد ضرباتي که بازيکن در يک دور بازي از «پار» تجاوز مي کند تعيين مي گردد ماکسيمم هندي کپ براي آقايان 36 و براي خانمها 40 مي باشد هند کپ بر اساس ميانگين سه دور بازي تعيين مي گردد.
زمين گلف استاندارد:
شامل 18 حفره و سه نوع پار و جمع تعداد ضربات 72 مي باشد.
اول پار(PAR) سه براي آقايان از 250 تا 100 پارد
دوم پار(PAR) چهار براي آقايان از 470 تا 251 پارد
سوم پار(PAR) پنج براي آقايان از ---- تا 471 پارد
پار PAR، تعداد ضربات بدون اشتباه يک ميدان که با اعداد 3و 4و 5 مشخص مي شود.
سه نوع گريپ GRIP وجوددارد.
1- OVERLAPING
2- INTERRLOCKING
3- TEN FINGER GRIP
محوطه شروع THE TEEING GPOUND
محوطه اي مسطح با چمن درو شده و کوتاه که اولين ضربه از اين محوله بازي مي شود.
محوطه موانع HAZZARDS
اين موانع در مسير حفره ها بنحوي طراحي شده اند که هريک از مسيرها را بطور متفاوتي مشکل و رقابت برانگيز مي کند.
محوطه عادي زمين THE FAIR WAY
اين محوله تمام مسير از نقطه شروع تا حفره را در بر مي گيرد و در اطراف مسير محوطه هائي از چمن هاي پرپشت و درو نشده وجود دارد.
هدف بازي THE AIM OF THE GAME
هدف بازي انداختن توپ به ترتيب در حفره هاي هيجده گانه با استفاده از چوبهاي متفاوت و زدن کمترين تعداد ضربات مي باشد.
بازيها بصورت انفرادي ودو نفره و سه نفره و نهايتاً چهارنفره انجام مي شود. اساساً دو نوع بازي متفاوت وجوددارد يکي رقابتهاي ضربه اي و ديگري بازيهاي مسابقاتي که در بازيهاي مسابقاتي بازيکني که بيشترين تعداد حفره را بدست مي آورد و در بازيهاي ضربه اي بازيکني که مسير بازي را با کمترين تعداد ضربات طي کند برنده بازي خواهد بود.
گرين GREEN
محوطه اطراف حفره را گويند که داراي چمن يکدست و بدقت کوتاه شده مي باشد.
حفره HOLE
قطر حفره 5/4 اينج(43/11 سانتي متر) و عمق آن حداقل 4 اينچ(16/10 سانتي متر) مي باشد.
چوب پرچم THE FLAGSTICK
پرچم براي مشخص کردن مکان حفره در آن گذارده مي شود معمولاً رنگ پرچم براي حفره هاي 1-9 زرد و براي حفره هاي 10-18 قرمز مي باشد.
چوبهاي گلف THE GLUBS
اصولاً 3 نوع چوب گلف وجود دارد چوبي، آهني، پاتر، بر حسب اينکه شات داراي چه خصوصياتي باشد براي زدن آن نوع چوب از نظر بلندي دسته و زاويه صفحه فرق مي کند هر چه زاويه صفحه بيشتر باشد ارتفاع شات بيشتر خواهد بود به اين زوايه اصطلاحاً (لافت) (LAFT ) چوب مي گويند.
ست کامل گلف شامل 14 عدد چوب(GLUBS) مي باشد چهار عدد وود (WOOD ) نه عدد آهن (IRONS)و يک عدد پاتر(PUTTER) مي باشد.
توپ THE BALL
توپ گلف از لاستيک باروکش خارجي پلاستيک ساخته شده است که سطح آن براي دقت نشانه روي و برد بيشتر داراي خلل و فرجهائي مي باشد.
ملزومات Accessories
ساک: ساکهاي گلف در اندازه و وزنهاي متفاوت و با جنسهاي گوناگون وجود دارد.
پايه توپ
پايه توپ براي ضرباتي است که بازيکن مي تواند اولين بار ضربه هر حفره را از روي آن بازي کند انواع چوبي و پلاستيکي در دسترس مي باشد.
علامتگذاري محل توپ BALL MARKER
در روي گرين ودر جاي توپ بازيکن بطور موقت قرار مي گيرد.
چتر UMBRELLA
همراه داشتن يک چتر گلف، اغلب براي بازيکن بسيار سودمند واقع خواهد شد.
آداب بازي
آداب بازي به همان اندازه که براي خود بازي اهميت قائل است رعايت حق تقدم و ادب را هم مهم مي داند. هرچند که نکات زير قانون نيستند اما رعايت آنها در بازي حايز اهميت بسياري است.
?- هنگام آماده شدن بازيکن تا پايان سوئينگ نزديک او نايستيد و حرکت و صحبت نکنيد.
?- تا زمانيکه گروه جلويي از مسير خارج نشده بازي را شروع نکنيد.
?-هميشه بدون تاخير بازي کنيد و پاتينگ گرين را همراه با افراد گروه ترک کنيد.
?-از گروه هاي سريع تر دعوت کنيد بازي را زودتر از شما انجام دهند و کنار برويد تا آنها عبور کنند.
?- چمن هاي کنده شده را در هنگام بازي سر جايشان قرار دهيد و جاي پاها را در بانکر ها هموار کنيد.
?- بر روي خط پات بازيکنان ديگر قدم نگذاريد و راه نرويد.
?- کلاب ها را در پاتينگ گرين نيندازيد. ( پرتاب کردن کلاب توسط بازيکن عصبي کاري زشت و زننده است)
?- ميله پرچم پاتينگ گرين را با دقت سر جايش بگذازيد و بعد از برداشتن ميله پرچم آن را به آهستگي خارج از پاتينگ گرين قرار دهيد.
تعاريف
قوانين بازي گلف بر اساس تعاريف آن نوشته شده است. آگاهي از روابط تعريف شده به کاربرد صحيح قوانين کمک خواهد کرد. اين تعاريف شامل موارد زير است:
تينگ گراند: محل شروع ميدان است که با دو تي مارکر مشخص مي شود.
به سمت گرين: همه منطقه بازي گلف ( مسير گلف ) به استثناي تينگ گراند و پاتينگ گرين ميدان هاي طي شده که شامل فيروي، راف، بانکر و هزارد ( رو به رو يا جانبي ) است.
بانکر و موانع آبي است که مي تواند رو به رو يا جانبي باشد.
پاتينگ گرين: منطقه اي مخصوص که براي غلتاندن توپ مشخص شده و شامل حفره اي است به قطر 25/4اينچ.
اوت آو باند: زميني که بازي در آن ممنوع است، به عبارت ديکر جزء مسابقه نيست.
يک توپ وقتي که همه آن خارج از محدوده باشداوت آو باند است (محدوده ها در قوانين محلي مشخص مي شود)
موانع بي اثر: اشياء طبيعي مانند سنگ ها، برگ ها، و سرشاخه ها مشروط به اين که آزاد باشند، درگير در خاک يا چمن نباشند، روييده نباشند، تعبيه و محکم نشده باشند و به توپ گير نکرده باشند.
موانع: اشياي ساخت دست انسان به استثناي:
• اشيايي که اوت آو باند را معلوم مي کنند.
• هر قسمت از يک شي ء غير منقول ساخته انسان که خارج از محدوده باشد.
• هر ساختمان و بنايي که توسط هيات بررسي در قوانين محلي به عنوان قسمت جداي ناپذير از مسير مسابقه بيان شده است.
آب پيش بيني نشده : هر انباشتگي موقت و گذري آب در مسير مسابقه که قبل يا بعد از اين که بازيکن در پشت توپ قرار بگيرد قابل دبدن باشد. ( شبنم، برفک، برف آب پيش بيني نشده نيستند.)
زمين تحت تعمير: شامل هر قسمت از مسير مسابقه که توسط هيات بررسي مشخص شده باشد. همچنين موادي که براي بردن انباشته شده و سوراخ ايجاد شده توسط مسئول نگهداري از گرين ولو اين که علامت گذاري نشده باشد.
قوانين بازي:
قبل از اينکه بازي را آغاز کنيد:
قوانين محلي را روي کارت اسکور بخوانيد.
يک علامت شناسايي روي توپتان بگذاريد. بسياري از گلفر ها با همان مارک توپ بازي مي کنند و اگر شما نتوانيد توپتان را شناسايي کنيد گمشده محسوب مي شود.
کلابهايتان را بشماريد. حداکثر مي توانيد 14 کلاب همراه داشته باشيد.
در طول بازي، از کسي راهنمايي و پيشنهاد نخواهيد به جز همبازيتان و هيچ پيشنهادي به هيچ کس ندهيد به جز همبازيتان.
در طول يک ميدان نمي توانيد هيچ ضربه تمريني داشته باشيد.
قوانين
ضربه زدن از روي تي
تي را بين دو نشانگر تي قرار دهيد و نه در جلوي آنها. مي توانيد تي را حداکثر در فاصله اي به طول دو کلاب پشت خط جلويي نشانگر هاي تي قرار دهيد و ضربه بزنيد.
ضربه زدن به توپ خارج از اين منطقه:
در مچ پلي ( match play ) جريمه اي ندارد اما رقيب شما مي تواند از شما بخواهد که دوباره آن ضربه را بازي کنيد و در استرک پلي ( stroke play ) شما حتما دو ضربه جريمه مي گيريد و سپس بايد از منطقه صحيحي بازي کنيد.
بازي کردن توپ
توپ را از همان جايي که افتاده است بازي کنيد. جاي توپتان، منطقه مشخص شده سوئينگتان يا خط و مسير بازيتان را با حرکت دادن، خم کردن يا شکستن هر چيزي که ثابت يا روييده است تصحيح نکنيد مگر طبق قوانين.
چيزي را به سمت پايين فشار ندهيد يا اين که وضعيت بهتري ايجاد نکنيد.
اگر توپ شما در يک بانکر يا يک واتر هزارد قرار بگيرد، زمين بانکر يا زمين يا آب داخل واتر هزارد را تا قبل از داون سوئينگ ( Down swing ) لمس نکنيد.
توپ بايد کاملا ضربه بخورد و نبايد فشرده و يا برداشته شود. به عبارت ديگر در اين منطقه کلاب شما نبايد با زمين برخورد کند در صورت تماس ، دو ضربه جربمه دريافت مي کنيد.
بازي با يک توپ اشتباه ( به جز در يک هزارد ): در مچ پلي شما آن ميدان را از دست مي دهيد. در استروک پلي دو ضربه جريمه مي گيرد و سپس بايد توپ صحيح را بازي کنيد.
بازي با يک اشتباه در يک هزارد: جريمه اي ندارد زيرا در هزارد نمي توانيد علف ها را کنار بزنيد.
ویرایش:امید
توجه:
دوستان عزيزي كه قصد مطلب نوشتن در بخش ورزش را دارند، لطفا به ويرايش پست ها و خوانا بودن آن دقت فرمايند
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پی سی سیتی]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 154]