واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: كوتاه از صنعت و انرژي
پالايشگاهي در حد تابلو!ايسنا- نماينده مردم آبادان در مجلس شوراي اسلامي گفت: ساخت پالايشگاه جديد آبادان تنها در حد نصب تابلو باقي مانده و عملا فعاليت اجرايي اين پروژه آغاز نشده است. عبدا... كعبي نماينده مجلس هشتم، توضيح داد: ساخت اين پالايشگاه تاكنون پيشرفت فيزيكي قابل توجهي نداشته است.
وامهاي 20ميليوني براي حمايتهاي معدني
مهر- اعتبارات مورد نياز طرح اعطاي تسهيلات از سوي وزارت صنايع براي حمايت از دارندگان پروانههاي اكتشافي در سالجاري اختصاص يافت.
مديركل نظارت و كنترل عمليات سازمان زمينشناسي و اكتشافات معدني كشور گفت: بازپرداخت وام به عهده دارندگان پروانههاي اكتشافي كه تا 35درصد از عمليات اكتشافي را انجام دادهاند، خواهد بود و آنها ميتوانند پس از بررسيهاي لازم از سوي اين سازمان تا سقف 20ميليون تومان از بانكها وام دريافت كنند.
نادعلي اسماعيلي دهج تاكيد كرد: در صورت مثبت بودن عمليات، بازپرداخت وام برعهده خود دارندگان است. در غير اين صورت بيمه غرامت آن را پرداخت خواهد كرد.
6ميليارد تومان تسهيلات به همراه استمهال بدهي
ايسنا- دولت با هدف حل مشكلات نقدينگي صنايع توليدي كشور، مصوبه اعطاي 1/6ميليارد تومان تسهيلات و استمهال بدهي 30 واحد توليدي را از سوي معاون اول خود براي اجرا ابلاغ كرد. پايگاه اطلاعرساني دولت اعلام كرد: اعضاي كميسيون منتخب دولت مامور رسيدگي به مشكلات واحدهاي توليدي با پرداخت اين تسهيلات از محل اعتبار كميسيون مندرج در قانون بودجه سال 87 كل كشور با تضمين دولت و رعايت آييننامه اجرايي اعطاي تسهيلات 308 واحد توليدي كشور موافقت كردند.
حل اختلاف با «ستاد»
ايسنا- مديرعامل گروه صنعتي ملي با اشاره به اينكه افزايش قيمت كفش در سال جاري را برخي توليدكنندگان به گروه تحميل كردند گفت: هماكنون 5درصد از بازار در اختيار كفش ملي است و با وجود همه مشكلات پيش رو در پي حفظ و حتي افزايش اين سهم تا پايان سال هستيم.
سياوش زراعتي اظهار داشت: برنامه شناسايي داراييها و حل اختلافات موجود بر سه بخش از داراييهاي گروه صنعتي ملي از ستاد اجرايي فرمان حضرت امام (ره) و مسوولان مربوط در حال پيگيري و برطرف شدن است.
كد ملي، رمز كارت هوشمند ديزلسواران
ايسنا- مدير سامانه هوشمند سوخت با اشاره به اينكه توزيع گازوئيل بدون رمز سوخت انجام نميپذيرد، گفت: چهار رقم سمت راست كارت ملي دارندگان خودروهاي ديزلي به عنوان رمز كارت هوشمند گازوئيل مالكان خودرو محسوب ميشود.
عبدالرضا اميني افزود: با توجه به اينكه 85درصد كارتها تحويل دارندگان خودرو شده است، اين افراد بدون اعمال سهميهبندي ميتوانند از جايگاهها سوختگيري كنند و كساني كه موفق به دريافت كارت خود نشدهاند، بايد از كارتهاي جايگاهدار استفاده كنند.
اتلاف 70درصدي صحت ندارد
ايرنا- مديرعامل سازمان توسعه برق ايران، اتلاف 70درصدي برق را در شبكههاي برقرساني كشور به صراحت رد كرد.
اين خبر در واكنش به سخنان اخير مدير گروه انرژي مركز بررسي استراتژيك رياست جمهوري از سوي محمد بهزاد عنوان شده است.
وي بار ديگر آمار صحيح هدرروي برق را در شبكه 18درصد اعلام كرد و گفت: از اين ميزان، فقط 4درصد مربوط به بخش توزيع است.
استاندارد اتلاف برق 8درصد است
ايسنا- رييس دانشكده برق دانشگاه صنعت آب و برق گفت: اتلاف انرژي الكتريكي در ايران بيش از حد معمول دنيا است.
احمد سالمنيا حد معمول اتلاف انرژي الكتريكي در دنيا را 8درصد خواند و گفت: اتلاف انرژي در ايران از توليد در نيروگاهها آغاز ميشود و در خطوط انتقال و توليد ادامه مييابد، بخشي از اين هدررويها به شبكههاي توزيع و بخشي ديگر به انشعابات غيرمجاز مربوط است.
وي تصريح كرد: مشكل ما در شبكه توزيع مربوط به فرسودگي شبكه است كه به علت كمبود بودجه، شركتهاي توزيع، نوسازي و بهسازي نشدهاند.
سهجانبهگرايي امنيتي
ايسنا- ايران بهدنبال دست يافتن به مكانيسمي سهجانبه براي تامين امنيت عرضه خط لوله صلح است.
به گزارش ديلي اكسپرس هند، مقامات ايراني در نامهاي به هنديها اعلام كردهاند در صورت اجرايي شدن پروژه، ايران خواستار مكانيسمي سهجانبه براي مديريت امنيت عرضه گاز در خط لوله صلح است.
خارگ ميزبان نفت بهرگانسر
شانا – رييس منطقه نفتي بهرگان اظهار داشت: سكوهاي جديد ميدان نفتي بهرگانسر وارد مدار توليد شدند و هماكنون نفت خام از اين ميدان براي صادرات به جزيره خارگ فرستاده ميشود.
محمدباقر سليماني افزود: قرار است بعد از راهاندازي سكوهاي ميدان نفتي بهرگانسر، كارخانه خشكي اين مجموعه نيز به همراه واحدهاي نمكزدايي به بهرهبرداري برسد.وي در ادامه با اشاره به اينكه هيچ مشكلي براي فروش نفت سنگين ميدانهاي سروش و نوروز وجود ندارد، گفت: در حال حاضر توليد نفت سنگين اين دو ميدان روزانه 160هزار بشكه در روز است.
ابرو بادو مه و خورشيد براي تامين مالي «مترو»
ايسنا – معاون ايدرو از تامين مالي پروژه خط 3 مترو تهران از چند بانك خبر داد و گفت: به نظر ميرسد اين منابع فقط از بانك صنعت و معدن كه تعهد 100ميليون دلاري در اين زمينه دارد تامين نشود.
خليل ارجمندي خاطرنشان كرد: باتوجه به محدود بودن منابع بانكي و علاقهمندي چند بانك خصوصي از جمله پاسارگاد با تامين مالي پروژه خط 3 مترو تهران، احتمالا تامين مالي اين پروژه از چند بانك انجام خواهد شد.
وي افزود: قصد داريم از حساب ذخيره ارزي و منابع حاصل از فروش اوراق مشاركت از سوي شهرداري تهران نيز براي تامين مالي اين پروژه استفاده كنيم.
سرمايهگذاري 320ميليارد دلاري كشورهاي عربي
ايسنا- كشورهاي حاشيه خليج فارس تا سال 2018 بيش از 320ميليارد دلار در بخش انرژي سرمايهگذاري ميكنند.
كشورهاي عضو شوراي همكاري خليج فارس براي تقويت بخش نفت، گاز، نيرو و پتروشيمي تا 10 سال آينده بيش از 320ميليارد دلار در اين بخشها سرمايهگذاري خواهند داشت.
اختراع دانشجوي ايراني در راه ثبت بينالمللي
ايسنا- محققان موفق به ايجاد پوششهاي نانو كريستال روي تيتانيوم خالص تجاري شدند.
اين پوششها كه بيشتر براي افزايش مقاومت در برابر خوردگي و سايش قطعات به كار ميروند، قابليت كنترل سطح ويژه، ضريب هدايت حرارتي تخلخل و ... را دارند.
محمود علياف خضرايي در تشريح اين كار گفت: مشتريان اين طرح در ايران صنايع نفت و گاز و پتروشيمي و صنايع خودروسازي هستند كه در خارج از كشور صنايع هوا فضا و توليدكنندگان فرمول يك نيز به آنها اضافه ميشوند.
اين تحقيق كه ثبت اختراع آن در داخل كشور انجام شده است، مراحل ثبت بينالمللياش در حال پيگيري است.
افزايش توليد و صادرات معدن و صنايع معدني
در چهار ماه نخست امسال ميزان توليد فولاد خام به بيش از 3ميليون و 411هزار تن و ميزان توليد محصولات فولادي به حدود 5/3ميليون تن رسيد كه در مقايسه با مدت مشابه سال گذشته به ترتيب 6 و 2درصد رشد داشته است.
ميزان توليد سنگآهن در چهار ماه نخست امسال با رشد 26درصدي نسبت به دوره مشابه سال قبل به رقميبيش از 2/8ميليون تن رسيد.
ميزان توليد زغالسنگ نيز با بيش از 391هزار تن، رشدي 20درصدي را در مقايسه با مدت مشابه سال قبل تجربه كرد. ضمن اينكه ميزان استخراج آن نيز با افزايشي 11درصدي نسبت به دوره مشابه سال قبل به بيش از 687هزار تن رسيد.
پايگاه اطلاعرساني ستاد خبري همايش نقش معدن در اقتصاد ايران گزارش داد: آلومينيوم يكي ديگر از توليدات صنايع معدني است كه توليد آن در چهار ماه نخست سال جاري برابر با 77هزار و 313 تن بود. اين ميزان در مقايسه با مدت مشابه پارسال رشدي معادل 23درصد نشان داد. در حال حاضر شركتهاي ايرالكو و المهدي تنها توليدكنندگان آلومينيوم كشور هستند. ميزان توليد مس نيز در مدت ياد شده به بيش از 64هزار تن رسيد.
ميزان توليد فولاد خام كه در سال 86 رقميحدود 2/10ميليون تن راپشت سر گذاشت، قرار است در سال 87 به حدود 11ميليون تن برسد. همچنين ظرفيت توليد فولاد خام با افتتاح و راهاندازي طرحهاي در دست اجرا تا پايان سال 87 به 15ميليون تن خواهد رسيد.
در سال 86 همچنين ميزان توليد مس 202هزار تن، شمش آلومينيوم 204هزار تن، سنگآهن بيش از 21ميليون تن، زغالسنگ بيش از يكميليون تن و سيمان بيش از 42ميليون تن بود.
بر اساس اين گزارش، در 4 ماه نخست سال جاري ميزان صادرات محصولات معدني 31درصد از كل صادرات صنعتي و معدني كشور را به خود اختصاص داد.
چهارشنبه 13 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 97]