واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: ايستگاه جامعه
ممنوعيت فروش محصولات دخاني تا شعاع صد متري
مراكز فرهنگي، آموزشي و ورزشي
ايسنا: مسوول دبيرخانه ستاد كشوري كنترل دخانيات وزارت بهداشت با اشاره به ابلاغ به وزارت بازرگاني گفت: بر اين اساس، صنف خواربارفروش و سوپرماركتداران با حداقل فاصله يكصد متر از مراكز فرهنگي، آموزشي، ورزشي و مذهبي مجاز به فروش محصولات دخاني هستند. مهندس خديجه محصلي با بيان اينكه براي اجراي 20 ماده قانون جامع كنترل و مبارزه با دخانيات نيازمند فراهمآوري مقدماتي هستيم، افزود: مطابق ماده 13 اين قانون، دخانيات در ادارات دولتي و وزارتخانهها استعمال نميشود.
وي با بيان اينكه در استان همدان در ابتكاري نو با همكاري استانداري و وزارت بهداشت گروه نظارت بر نحوه اجراي قانون در سازمانها تشكيل شده است، تصريح كرد: سالها است كه روي ممنوعيت كامل تبليغات دخانيات فعاليت ميشود و دستورالعمل ضوابط صدور پروانه فروش براي محصولات دخاني آماده و تا پايان سال عملياتي خواهد شد.
مسوول دبيرخانه ستاد كشوري كنترل دخانيات وزارت بهداشت در ادامه از تهيه دستورالعمل الصاق هشدارهاي بهداشتي روي محصولات دخاني در اين ستاد خبر داد و افزود: اين دستورالعمل تا ابتداي بهمنماه اجرايي ميشود.
زنان مجرد هم ميتوانند فرزندخوانده داشته باشند
ايلنا: معاون اجتماعي سازمان بهزيستي از ارائه لايحهاي به مجلس شوراي اسلامي خبر داد كه در صورت تصويب آن شرايط فرزندخواندگي در حد چشمگيري تسهيل ميشود.
علي شاكري گفت: بهزيستي معتقد است كه تا حد امكان، كودكان تحت حمايت بايد به داخل خانوادهها بروند و بر اين اساس لايحه تسهيل واگذاري اين فرزندان را به مجلس دادهايم و در انتظار تصويب آن هستيم.
براساس آمارهاي منتشره از سازمان بهزيستي در حال حاضر 21 هزار كودك بيسرپرست دائمي يا موقت در مراكز اين سازمان نگهداري ميشوند و از اين تعداد 85 درصد فاقد سرپرست باصلاحيت هستند يا به عبارت ديگر بيسرپرست موقت يا بدسرپرست هستند.
به گفته مسوولان بهزيستي سالانه تنها هزار كودك به خانوادهها واگذار ميشود و در حال حاضر به ازاي هر كودك، 5/7 خانواده متقاضي فرزندخواندگي تشكيل پرونده دادهاند.
اين مشكل از آنجا ناشي ميشود كه براساس قوانين موجود در كشور غيرقابل سلب است و 85 درصد كودكان تحت حمايت بهزيستي والديني دارند كه به علت اعتياد، بزهكاري، انواع بيماريها يا مسائل اخلاقي به طور موقت صلاحيت سرپرستي كودك خود را از دست دادهاند، به همين دليل امكان واگذاري سرپرستي آنها به ديگران وجود ندارد.
بنابراين اشكالات قانوني در صدور احكام امين موقت و فرزندخواندگي كه بايد از سوي دستگاه قضايي صورت گيرد، ضرورت بازنگري قانون حمايت از كودكان بدسرپرست را به وجود آورده است.
مسوولان بهزيستي معتقدند اگرچه در حال حاضر تعداد خانوادههاي متقاضي فرزندخواندگي از تعداد كودكان بيسرپرست بيشتر است، اما شايد تا 10 يا 20 سال آينده اين نسبت تغيير كند و نيازمند تسريع روند واگذاري فرزندان چه به طور موقت و چه به طور دائمي به خانوادههاي متقاضي باشيم. مديركل دفتر شبهخانواده سازمان بهزيستي در گفتوگوي تفصيلي به تشريح پيشنويس قانون جديد حمايت از كودكان بيسرپرست پرداخت. او با اشاره به اينكه در قانون فعلي تنها همسراني ميتوانند تقاضاي فرزندخوانده كنند كه نهتنها فرزندي نداشته باشند و ناباروري آنها تاييد شده باشد، بلكه 5 سال نيز از مدت ازدواج آنها زمان سپري شده باشد.
او گفت: براساس اصلاحات جديد شرط گذشت پنج سال از زمان ازدواج حذف شده و در صورتي كه پزشك ناباروري زوجين را تاييد كند، امكان واگذاري فرزند به آنها به وجود ميآيد.
مدير كل دفتر شبهخانواده بهزيستي از سوي ديگر اعلام كرد: همچنين خانوادههايي كه يك فرزند دارند نيز ميتوانند تقاضاي تا سه فرزندخوانده را به سازمان بهزيستي ارائه كنند.
الوند در رابطه با حداكثر سن همسران متقاضي فرزندخوانده با بيان اينكه اين اشكال در برخي مواقع باعث موج تقاضاي فرزندخواندگي از سوي افراد مسن به قصد داشتن كمكحال در دوران كهنسالي ميشد، اعلام كرد: در قانون فعلي يكي از زوجين بايد حداقل 30 سال داشته باشد، اما حداكثر سن مشخص نشده، كه در اصلاحيه جديد حداكثر سن دستكم يكي از همسران 50 سال عنوان شده است.
او همچنين گفت: در صورت تصويب قانون جديد زنان مجرد نيز در صورت داشتن شرايط مناسب و تاييد نظر كارشناسان بهزيستي ميتوانند فرزندي بيسرپرست را به فرزندخواندگي قبول كنند.
به گفته الوند يكي ديگر از اصلاحيات موجود در پيشنويس جديد قانون حمايت از كودكان بيسرپرست اين است كه ايرانيان مقيم خارج از كشور نيز ميتوانند تقاضاي فرزندخواندگي كنند و پس از شش ماه اقامت در ايران، در صورت احراز صلاحيت نگهداري از كودك دوباره به محل اقامت خود سفر كنند. مديركل دفتر شبهخانواده بهزيستي از سوي ديگر با اشاره به مبهم بودن بحث امين موقت در قانون فعلي حمايت از كودكان بيسرپرست گفت: سال گذشته مشكلات امين موقت در جلساتي با مسوولان سازمان دادگستري برگزار و براساس آن اصلاحات جديدي در قانون اعمال شد.
الوند اظهار كرد: اگرچه امين موقت در قانون حمايت از كودكان بيسرپرست كمرنگ ديده شده است و اين امر موجب شده تا بسياري از قضات به امين موقت اعتقاد نداشته باشند، اما حكم امين موقت در مفاد قانون اساسي كشور لحاظ شده است و ميتوان با استناد به آن احكام امين موقت را صادر كرد.
دومين همايش و نشست مشترك زنان مسلمان و مسيحي
اعتماد ملي: دومين سمينار و نشست مشترك زنان مسلمان و مسيحي با عنوان از چهارم تا هفتم سپتامبر 144 تا 17 شهريور) در گوتنبرگ سوئد برگزار ميشود.
به گزارش موسسه گفتوگوي اديان، اين برنامه به همت شوراي جهاني كليساها، موسسه گفتوگوي اديان و كليساي سوئد ترتيب داده شده است. حجتالاسلام والمسلمين، سيد محمدعلي ابطحي، رئيس موسسه گفتوگوي اديان، هدف از برگزاري اين سمينار را دعوت كردن و مشاركت دادن زنان مسلمان و مسيحي حرفههاي مختلف شامل معلمان، روحانيون، فعالان جامعه مدني، استادان دانشگاه، سازمانهاي غيردولتي، فيلمسازان، شاعران و نويسندگان به موضوع صلح عنوان كرد. وي ميگويد: اين سمينار در نظر دارد مجمعي براي انعكاس و گفتوگو ميان زنان اديان مختلف در خصوص محوري مشترك فراهم آورد؛ محوري كه هم براي زنان و هم براي مردان اهميت دارد و آن موضوع چيزي نيست جز ساختن جهاني پر از صلح. به گفته رئيس موسسه گفتوگوي اديان، اين سمينار، دومين نشست مشترك از پروژهاي سهساله است كه توسط موسسه گفتوگوي اديان ايران و شوراي جهاني كليساها انجام ميشود كه سال گذشته فاز اول آن در تهران برگزار شد.
انتهاي خبر // روزنا - وب سايت اطلاع رساني اعتماد ملي//www.roozna.com
------------
------------
سه شنبه 12 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 87]