واضح آرشیو وب فارسی:فارس: بررسي علل وقوع همسركشي ـ 5 عدم درك صحيح ازدواج، از عوامل همسركشي است
خبرگزاري فارس: يك روانشناس گفت: عدم درك صحيح از ازدواج ميتواند منجر به خشونت، پرخاشگري، عدم امنيت، عدم اعتماد و در نتيجه همسركشي شود.
سياوش لاجوردي در گفتوگو با خبرنگار اجتماعي فارس با بيان اين مطلب كه امنيت يك انسان از نظر روانشناسي داراي 3 مقوله درونرواني، بين فردي و اجتماعي است، افزود: انسانها در بستر اجتماعي رشد ميكنند و با توجه به مسائل پيرامون خود يك سري تفكرات و اعتقادات را ميپذيرند.
وي اضافه كرد: اقدام به همسركشي از ديدگاه درون رواني، به يافتههاي ذهني هر آدم مربوط است كه آن هم با فعاليتهاي شيميايي و بيوشيمي مغز هر فرد مرتبط است.
وي در ادامه گفت: ناهنجاري در رفتار آدمها به نگرش ذهن افراد بستگي دارد كه در نهايت در برخورد با مشكلات باعث به وجود آمدن يك سري اختلالها شده و ميتواند منجر به اقدامات نامناسب شود.
وي با بيان اين مطلب كه انسانها در خلا زندگي نميكنند، اضافه كرد: ارتباطي كه هر شخص با فرد ديگري برقرار ميكند، مربوط به روانشناسي بين فردي افراد است و در اين ارتباطات از يك طرف افراد بر روي ديگري تأثير گذاشته و از طرف ديگر متأثر از رفتار ديگران است.
لاجوردي با بيان اين كه مهمترين مسئله درباره همسركشي به مسائل اجتماعي مربوط است، افزود: ارتباط افراد با يكديگر در جامعه بر روي نوع نگرش آنها در اجتماع و همچنين نوع ارتباطشان تأثير ميگذارد.
وي اظهار داشت: سوءتفاهمها، سازههاي ذهني و باورهاي غلط به همراه تفكرات غيرمنطقي ميتواند در ايجاد انگيزه ارتكاب به همسركشي در بين زوجين مؤثر واقع شود.
و ي با بيان اين مطلب كه جنسيت در مسئله همسركشي دخالت چنداني ندارد، افزود: همانطور كه خيلي از زندگيها در ابتدا عاشقانه شروع ميشود، بسياري از زندگيها هم بدون عشق و با انگيزههاي ديگري آغاز ميشود.
وي در ادامه گفت: انگيزه هر فرد براي ازدواج مجزاي از انگيزه ديگري در اين مقوله است، بعضي از اشخاص به خاطر كسب شرايط اقتصادي مطلوبتر نسبت به گذشته خود، رسيدن به آمال و خيالپردازيهايشان و يا رسيدن به شرايط بهتر خانوادگي، به ازدواجهايي تن ميدهند كه از آن هيچ ديدگاهي ندارند.
وي با بيان اين مطلب كه انگيزه همسركشي در بين زن و مرد متفاوت است، گفت: مسئله غيرت در مرد سنتي ايراني در جامعه ما بسيار پررنگ و با اهميت است، هيچ مردي نميتواند خيانت همسر خود را هضم كند، همان طوري كه درك اين مسئله براي خيلي از اقوام و جوامع پذيرفته شده است.
وي تصريح كرد: زنها معمولاً با پذيرش شرايط خيانت همسر خود كه يا به صورت قانوني و يا غيرقانوني مرتكب شده است از ايجاد بحران در زندگي جلوگيري ميكنند.
وي ادامه داد: البته ديدگاه تعداد اندكي از زنان به خيانت همسرشان همانند مردان است و ممكن است در اينباره دست به اقدامات غيرعاقلانه و ناهنجارانه زنند.
لاجوردي گفت: برخلاف تصور برخي مردان، زنها آن قدر كه به مسائل عاطفي اهميت ميدهند، به مسائل اقتصادي و شرايط در زندگي سخت اهميت نميدهند يك زن اگر از نظر عاطفي و محبت از طرف همسر خود تأمين شده باشد، ميتواند شرايط بدي اقتصادي را تحمل كند.
وي ادامه داد: درباره زنها آنچه مهم است اين است كه زنها در مواجهه با مسائل عاطفي بسيار حساس و غيرقابل پيشبيني عمل ميكنند.
وي با بيان اين مطلب كه خشونت در 2 سطح كلام و عملي خود را نشان ميدهد، اضافه كرد: در پرخاشگري عملي مشاجره بين زوجين منجر به كتككاري شده و در نهايت به اقدامات غيراصولي منتهي ميشود.
وي در ادامه گفت: پيامدهاي كه طلاق دارد خيلي از افراد را از اين امر دور نگه دارد و با اين تفكر كه بعد از طلاق ديدگاهها نسبت به ما چه ميشود آنها به زندگي مشترك بدون تفكر وادار ميكند.
وي اضافه كرد: طلاق آنقدر هم مسئله بغرنج و امر ناپسنديدهاي نيست كه در جامعه عنوان ميشود، اگر دو نفر از نظر فكري و عقلاني نتوانند با هم زندگي كنند طلاق راه حل مناسبي براي ادامه زندگي است.
وي با بيان اين مطلب كه قوانين، بايدها و نبايدها در مسائل اجتماعي خود را نشان ميدهند، افزود: عوامل مؤثر در زندگي افراد كه به رفاه و آسايش زندگي مربوط است، در ايجاد امنيت رواني خانواده در امر ازدواج مؤثر است.
وي به برخي ازدواجهاي بدون تدبر امروزي اشاره كرد و اظهار داشت: ارتباطات قبل از ازدواج با انگيزه بعه دست آوردن تجربه كه در بين جوانان امروزي مطرح است، شناخت كافي آنها را از ازدواج سلب كرده و آرامشي را كه با ازدواج حاصل ميشود، از آنها دور ميكند.
وي افزود: اين افراد نميتوانند به زندگي عادي فكر كنند و در نتيجه ادامه زندگي از ديدگاه آنها بر تنوعطلبي كه در زندگي قبلشان داشتهاند تأثير بسزايي بر زندگي مشترك جديدشان ميگذارد.
وي با بيان اين مطلب كه در امر ازدواج مسائل فرهنگي، اجتماعي بسيار مهم است، اضافه كرد: ممكن است جواني در خانواده دچار ناكاميهايي شده باشد و براي رهايي از اين موقعيت به رفتاري نابهنجار و يا نامطلوب دست زند و يا اينكه به يك ازدواج اجباري تن دهد، كه در نتيجه بعد از مدت كوتاهي از آن دلسرد و منزوي ميشود.
وي تأكيد كرد: عدم درك صحيح از ازدواج ميتواند منجر به خشونت، پرخاشگري، عدم امنيت، عدم اعتماد و در نتيجه همسركشي شود. اقدام به همسركشي اقدامي آني و به هنگام نيست و بايد با توجه به عوامل متأثر در آن شرايط مورد بررسي قرار گيرد.
انتهاي پيام/
سه شنبه 12 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 134]