واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: برگزاري نشست «نقد و بررسي موعودگرايي در سينماي هاليوود» در رايزني فرهنگي داكا در بنگلادش
گروه خبرنگاران افتخاري / دكتر سيد محمد رضا هاشمي: نشست بررسي «موعود گرايي در سينماي هاليوود» با همكاري رايزني فرهنگي ج.ا.ايران در داكا و مركز هنرهاي شرقي در تالار اجتماعات رايزني برگزار شد.
به گزارش خبرنگار افتخاري خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا) در داكا، اين نشست با حضور دكتر «هاشمي» رايزن فرهنگي ج. ا. ايران، پرفسور «انيسالزمان» استاد دانشگاه داكا و «معينالدين خالد» منتقد هنري از مركز هنرهاي شرقي و با حضور تعدادي ار علاقهمندان و كارآموزان فيلم و سينما برگزار شد.
در اين نشست دكتر «هاشمي» پس از تشكر از حضار و به دليل ناآشنا بودن آنان با موضوع نشست، به تبيين مفهوم «موعود گرايي» و «نجات و رستگاري» بشر در قرآن و كتابهاي آسماني پرداخت.
رايزن فرهنگي ج. ا. ايران در داكا در بخشي از سخنان خود اميد به آينده بهتر را جزء اشتراكات بشري دانست و با اشاره به آياتي از قرآن كه در آن از «استخلاف» انسان در زمين ياد ميشود گفت: ارتقاي بشر به مرحله خليفهالهي و وارت شدن در زمين بيانگر حاكميت خير و آينده بهتر انسان و نجات اوست.
دكتر هاشمي سپس با اشاره به توليدات فيلمسازان يهودي و مسيحي در هاليود بر مبناي ايده انسان برتر و منجي، گفت: آنان ايده نجات را مصادره به مطلوب كردهاند و به نفع خود از آن بهرهبرداري كرده و آن را با آمدن حضرت مسيح (ع)، آن هم بر اساس قرائت مسيحيت يهوديزه، گره زدهاند تا هرگونه موعود گرايي خلاف آن را غير واقعي بدانند.
رايزن فرهنگي ادامه داد: منجيگرايي در فيلمهاي هاليود مانند امگا كد 2، ماتريكس، يونگاري، مجموعههاي سوپرمن، بتمن، اسپايدرمن همگي يك هدف اصلي را دنبال ميكنند. منجي فقط غرب و غربي است و آنهم يا گلوساكسون يا يهودي و لذا به طور غير مستقيم به نسل جوان و شيفتهي اين فيلمها تلقين ميشود كه به هر سوي ديگر بروند يا نابود ميشوند و يا به بردگي شيطان در ميآيند.
دكتر هاشمي در ادامه به روند انتخاب سوژههاي فيلم توسط هاليود اشاره كرد و گفت: در ايام جنگ جهاني مثلت شوم مورد توجه توليدكنندگان فيلم در هاليوود مثلث نازيسم، فاشيسم، شيطان بود كه با پروپاگانداي سينمايي عليه حكومت رايش سوم اقدام ميكردند و در سالهاي جنگ سرد اين مثلث به «چين، شوروي، شيطان» تغيير يافت و سپس به مثلث «روسيه، مسلمانان و شيطان» تبديل شد كه در فيلمهايي مانند مردي كه فردا را ديد» از اورسون ولز (در سال 1981) نمود پيدا كرد.
سپس پرفسور «انيسالزمان» استاد دانشگاه داكا با اشاره به اينكه هر كاري پشتوانهاي فلسفي دارد كه ميتوان به كمك انديشه و خرد بدان دست يافت، گفت: فلسفه فكري و ديدگاه غرب اين است كه براي حكومت بر جهان و سلطه بر بشريت خلق شدهاند و لذا به نظر من امروز نميتوان صهيونيستها و مسيحيان مغرب زمين را اهل كتاب شمرد زيرا آنان ديدگاه مبتني بر دين و كتاب آسماني را ترويج نميكنند.
اين استاد دانشگاه داكا همچنين گفت: آرمان نجات و آرزوي آينده بهتر هم به لحاظ اجتماعي و سياسي و هم از نظر معنوي و روحاني از اهميت ويژهاي برخوردار است و به همين دليل در اسلام از حضرت «مهدي» به نام منجي بشريت ياد ميشود و آياتي از قرآن نيز كه دكتر هاشمي بدانها اشاره كرد وعده استخلاف و حاكميت مستضعفان بر زمين را ميدهد.
پرفسور انيسالزمان با اشاره به ظهور امام زمان(عج) و نجات بشريت به دست ايشان اظهار كرد: نبايد برداشت منفي از اين ايده داشت و دست روي دست گذارد بلكه بايد مانند امام خميني (ره) اقدام عملي براي تحقق شرايط ظهور منجي انجام دهيم.
معينالدين خالد نيز در سخنانش ضمن تشكر از برگزاري اين نشست از سوي رايزني و تقدير از سخنان مهم رايزن فرهنگي در باره فيلمهاي هاليوود گفت: شايد غرب و بوش براي برخي از مردم نقش منجي را داشته باشند ولي قالب ملتها چنين نميانديشند و از اين ايده اظهار تنفر ميكنند و دور نيست زماني كه گستاخي غرب با پاسخي مناسب از سوي جهانيان مواجه شود.
اين منتقد هنري در ادامه گفت: مركز هنرهاي شرقي در تلاش براي معرفي سينماي متعهد و مبارزه با سينماي هاليوودي نهضت معرفي فيلمهاي مناسب و سازنده را در پيش گرفته و در اين راستا با همكاري رايزني فرهنگي ج. ا. ايران در داكا به معرفي سينماي ايران و فيلمسازان برجسته و متعهد ايران پرداخته است و اميدواريم با پايان دوره مأموريت دكتر هاشمي اين اقدام ناتمام باقي نماند و با آمدن رايزن جديد ادامه پيدا كند.
سپس دكتر هاشمي در پاسخ به پرسش يكي از حضار در باره ديگر ويژگيهاي نگره هاليوودي به سينما گفت: هزارهگرايي يكي از نگرههاي مهم سياستگذاران هاليود است كه در همين راستا در آغاز هزاره سوم ميلادي هياهوي بسياري براي پايان جهان و نياز بشريت به منجي براي جلوگيري از تباهي بشريت و نابودي جهان توسط سپاه اهريمن، مطرح شد و بازسازي «سوپرمن» و «بتمن» و توليد «مرد عنكبوتي» و «ماتريكس» در اين برهه زماني براي پاسخگويي به تب هزارهگرايي در قالب معرفي الگوي منجي غربي بود.
وي در پاسخ پرسش ديگري در زمينه سكولاريسم و سينماي هاليوود ضمن بيان اينكه تعريف واحدي براي سكولاريسم ارائه نشده است گفت: اگرچه دنياي غرب خود را معتقد به سكولاريسم ميداند اما سينماي هاليوود در زمينه توليد فيلم هاي «موعود گرايانه»، غيرسكولار است زيرا اينگونه فيلمهاي توليدي هاليود با نگره مذهبي و قرائت مسيحيت يهوديزه از كتاب مقدس توليد ميشود و اين در تناقض آشكار با سكولاريسم مورد ادعاي غربيان است.
رايزن فرهنگي در همين ارتباط پايان با اشاره به استفاده هنرمندانه از سينما به عنوان يك ابزار تبليغي توسط زراندوزان و ساستگزاران غربي در راستاي تأثيرگذاري و بيهويت كردن و مسخ ديگران و برتر نشان دادن غرب و غربيان است، گفت: هنرمندان و سينماگران متعهد مسلمان و شرقي نيز ميتوانند از خلاقيت هنري خود و زبان سينما در راستاي گسترش فرهنگ خود و مبارزه با اين هويتزدايي اقدام كنند بدون واهمه از انگهايي كه ممكن است به آنان وارد شود.
پرفسور انيس الزمان نيز در پاسخ به پرسش مزبور ضمن تأييد نظر دكتر هاشمي مبني بر لزوم مقابله با توليدات فيلم و سينماي هاليوود و استفاده ابزاري و سياسي مناسب از آن گفت: اكنون كه شيطان با قرائت ديني از عهدين وارد كارزار سينما و هنر هفتم شده است ما نيز ميتوانيم از مكتب اهل بيت (ع) و ائمه معصوم براي نجات و رستگاري مردم و مقابله با شياطين استفاده كنيم.
رايزن فرهنگي ايران در پايان با اشاره به استفاده هنرمندانه از سينما به عنوان يك ابزار تبليغي توسط زراندوزان و ساستگزاران غربي در راستاي اهداف شوم خود كه بيهويت كردن و مسخ ديگران و برتر نشان دادن غرب و غربيان است، گفت هنرمندان و سينماگران متعهد مسلمان و شرقي نيز ميتوانند از خلاقيت هنري خود و زبان سينما در راستاي گسترش فرهنگ خود و مبارزه با اين هويتزدايي مبارزه كنند.
دوشنبه 11 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 150]