واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: با خادمان قرآني فعال در فضاي ديجيتال ـ دكتر بهروز مينائي/ 10 حجتالاسلام مظلومي:نرمافزار «درايهالنور» يك بانك اطلاعاتي غني از اصطلاحات رجالي با رويكردي خلاقانه است
گروه وبلاگ و IT: حجتالاسلام مظلومي، عرضه كارهاي نو و بديع را جزو لوازم افرادي مانند مينائي دانست، كه در اثر ممارست در مفاهيم قرآني و اسلامي و در كنار آن بهرهگيري از علوم روز دست به خلق و توليد آثار نرمافزاري ميزنند، كه اين افراد استحقاق واژه خادمالقرآن بودن را دارند.
حجتالاسلام و المسلمين «سيدجواد مظلومي»، پژوهشگر و محقق نرمافزارهاي قرآني، دكتر بهروز مينائي، فعاليتهاي عرصه نرمافزاري وي و ويژگيهاي يك خادمالقرآن را در گفتو گويي با خبرنگار سرويس وبلاگ و IT خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا) مورد بررسي قرار داد.
قسمت اول اين مصاحبه را در اينجا ببينيد!
در پروژه ديگري به نام علم رجال كه ايشان مديريت پروژه را به عهده داشتند، نرمافزار درايهالنور توليد شد و مينائي به دليل قابليتهاي زياد اين نرمافزار، آنرا به عنوان بخشي از رساله كارشناسي ارشد خود داد و مورد تقدير اساتيدش قرار گرفت، وي در جمعبندي اين پروژه الگوي جديدي از يك بانك اطلاعاتي غني از اصطلاحات رجالي در مورد ارزيابي صنعتهاي روايات ارائه داد.
همكاري بسيار خوب و تعاملي سازنده در اين پروژه بين بخش پژوهش و فني به وجود آمد، كه شايد بدون شخصي كه خودش حضور در زمينههاي علمي و عملي دارد، امكانپذير نبود. يكي از مزيتها و شاخصههاي كسي كه در زمينه فني كار ميكند، تسلط بر حوزه اطلاعاتي و محتوايي است.
اگر كسي كه در پژوهش و محتوا خودش تخصص داشته باشد، تعامل سازندهاي ميتواند با ديگر بخشها برقرار كند و غير از اين است كه بخش پژوهشي بيايد يك سفارشاتي بدهد و بخش فني موظف به اجرا و پيادهسازي باشد.
وقتي كار بهصورت هماهنگ در دو بخش يك مجموعه انجام ميشود و هر بخش از كم و كيف طرف مقابل اطلاع دارد، معمولاً با نوآوري و ابتكار فوقالعاده بيشتري نرمافزار ارائه خواهد شد و مرزهاي بيشتري از دو جنبه براي افراد گشايش خواهد يافت.
به نظر ميرسد كسي كه عنوان خادمالقرآن به او اطلاق ميشود و انشاءالله قرار است به اين افتخار نائل شود، چند ويژگي را در كنار هم لازم دارد، يكي اين است كه در اين عرصه جزو فعالاني باشد، كه حضور مستمر دارند، يعني با يك حضور كوتاهمدت و صرف توليد يك نرمافزار اطلاق اين عنوان خيلي دقيق نخواهد بود.
كما اينكه در زمينه تفسير اگر كسي يك تفسير كوچك نوشته باشد، نميتواند به عنوان يك خادمالقرآن شناخته شود، در زمينه نرمافزار هم همينطور است كه بايد بهصورت مستمر در زمينه قرآن و پروژهش فعاليت داشتهباشد.
عرضه كارهاي نو و بديع جزو لوازم چنين افرادي است. يعني كساني كه حرف نوعي زدهاند، راه جديد بازكردهاند، گام بزرگ برداشتهاند، استحقاق اين عنوان را خواهند داشت.
خادمالقرآني صرفاً يك عنوان دانشگاهي، يا يك مدرك تحصيلي يا يك موفقيت در يك پروژه نيست، كساني كه ميخواهند خادمالقرآن باشند، زندگيشان هم بايستي از فرهنگ قرآني بهرهمند باشد و زندگي خودشان را بر اين اساس بنا نهادهباشند، تا شايستگي عنوان خدمت را داشتهباشند.
كسي كه در حوزه ديجيتال ميخواهد به عنوان خادمالقرآن مطرح شود بايد خلاقيت داشته باشند، خلاقيت بدون آشنائي با مفاهيم و علوم قرآني به ذهن يك نفري كه فقط نقش فني دارد، نخواهد رسيد.
لذا آشنائي با مفاهيم و علوم قرآني كمك ميكند،كه آن ابتكار و نوآوري اتفاق بيافتد و ما با يك پديده نو روبرو شويم.
زندگي در اين فضا، آشنائي با علوم و پژوهشها در كنار تخصص فني بالا و عشق داشتن به انجام اين نوع كارها ميتواند بعد از سالها منجر به كارهاي ويژه شود، بعضي از كارهايي كه در حوزه قرآن شده مثل كاري كه در جامعالتفاسير به مديريت مينائي انجام شد، كه هنوز من در سطح داخلي و خارجي نرمافزار مشابهي براي آن نميبينيم، از اين دست كارها هستند.
دكتر «بهروز مينائي»، سرپرست معاونت فني شوراي عالي اطلاعرساني، عضو هيئت علمي دانشگاه علم و صنعت و مديرعامل و رئيس بنياد ملي بازيهاي رايانهاي در شهريور سال 1341 در روستاي بيدگل كاشان بدنيا آمد. تحصيلات حوزوي خود را در قم آغاز و همزمان در رشته علوم كامپيوتر تحصيل كرد.
وي در سال هشتاد و چهار از دانشگاه ميشيگان امريكا در رشته هوش مصنوعي در مقطع دكتري فارغالتحصيل شد. مينائي پس از بازگشت به ايران در همان سال براي توليد نرمافزار رايانه به عنوان خادمالقرآن از سوي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي شناخته شد.
دوشنبه 11 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 145]