واضح آرشیو وب فارسی:هموطن سلام: مشكلات اجرايي شدن سياستهاي كلي اصل 44 قانون اساسي
وي گفت: در تعيين نرخ سود بانكي دچار افراط و تفريط شديم و بايد زمينه را براي فعاليت مستقل بانكهاي خصوصي فراهم كنيم
علياكبر ناطقنوري در نوزدهمين همايش بانكداري اسلامي گفت: در بخش سلامت نظام بانكي بايد 4 محور مدنظر قرار گيرد كه از جمله آنها سلامت نظام بانكي از طريق جلوگيري از ورشكستگي بانكها است.
وي افزود: بانكها بايد فعاليت توليدي انجام دهند و با در دستگيري پروژههاي بزرگ اشتغال پايدار ايجاد كنند.
وي خاطرنشان كرد: بانكها بايد از تامين مالي پروژههاي زيانبار جلوگيري كنند تا از ضايعشدن پساندازها خودداري شود، ضمن اينكه اين كار جز ورشكستگي بانكها نتيجه ديگري ندارد.
ناطق نوري بر هدايت منابع به كارآمدترين بنگاهها تاكيد كرد و گفت: كوچكترين بنگاهها لزوماً كوچكترين و زودبازدهترين بنگاهها نيستند.
وي به محور دوم سلامت نظام بانكي اشاره كرد و گفت: سلامت از نظر روابط انساني بين مشتري و بانك و دور بودن اقتصادهاي متعارف و پرهيز از ارتشاء در تخصيص منابع بانكي از جمله الزامات است.
رئيس دفتر بازرسي مقام معظم رهبري سلامت از طريق عدم ورود بانكها به عرصه خريد و فروش و تجارت را سومين محور سلامت توصيف كرد و گفت: كار بانك هدايت منابع به بخشهاي كارآمد است.
ناطق نوري در توصيف چهارمين محور به همخواني قواعد و كاركردهاي نظام بانكي با ارزشهاي معنوي و دوري از ربا در بانكها اشاره كرد و گفت: روابط بانك و مشتري بايد به نحوي تنظيم شود كه آسودگي خاطر و اجتناب از معامله ربوي را تضمين كند.
وي بر استقلال بانك مركزي تاكيد كرد و گفت: اگر بانك مركزي مستقل نباشد، سيستم بانكي فشل شده و سنگ روي سنگ بند نميشود.
وي تصريح كرد: بانك مركزي بايد در تصميمگيري در خصوص تعيين نرخ برابري پول ملي با ديگر ارزها مستقل باشد و اينگونه نباشد كه پمپاژ پول پرقدرت تورم ايجاد كند و بعد يكي توي سرخودمان و يكي توي سر مردم بزنيم.
وي علم اقتصاد را همانند علم پزشكي دقيق توصيف كرد و گفت: در خلال 20 سال حضور در مجلس و تدوين برنامههاي 5 ساله به اين نتيجه رسيدم كه علم اقتصاد در ظرافت و دقت كمتر از علم پزشكي نيست، چراكه تشخيص غلط و تصميم نادرست اقتصادي، نظام را دچار چالش ميكند.
ناطق نوري خاطر نشان كرد: بانكها نبايد زير بار تسهيلات تكليفي باشند، چراكه يكي از جهتگيريهاي ما در برنامههاي 5 ساله رفع كامل اعتبارات تكليفي است.
وي گفت: در تعيين نرخ سود بانكي دچار افراط و تفريط شديم و بايد زمينه را براي فعاليت مستقل بانكهاي خصوصي فراهم كنيم.
ناطق نوري به تاكيدات مقام معظم رهبري در خصوص اصل 44 اشاره كرد و گفت: من در اين خصوص نظر تندي دارم و به آقاي هاشمي رفسنجاني گفتم، با اين نگاهي كه به مسؤولان و جامعه دارم، اعتقاد دارم سياستهاي كلي اصل 44 اجرايي نميشود چراكه ما اولاٌ سخنران خوبي هستيم، ثانياً انشاء خوب مينويسيم.
وي به لزوم تغيير فرهنگ، باور و فكر مسؤولان اشاره كرد و گفت: مسؤولان ما وقتي مسؤول دولت هستند، بسته و دولتي فكر ميكنند. اين درحالي است كه اعلام ميكنند ظرف 5 دقيقه سهام يك شركت دولتي فروش رفت، بعد ميبينيم كه يك دستگاه عمومي، سهام را خريده و يك دستگاه دولتي آشكار را به يك دستگاه دولتي پنهان برديم.
وي در پايان خاطر نشان كرد: عدم امكان رقابت بين بانكها به دليل دخالت دولت در امور بانكي، تعدي بخش بودجهاي دولت نسبت به منابع بانكي، افزودن ابزارهاي جديد به قانون بانكداري بدون ربا، توجه به سرمايهگذاري در نيروي انساني و ارائه تسهيلات دانشگاهي از جمله مواردي است كه بايد در اين همايش به آن توجه كرد.
دوشنبه 11 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: هموطن سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 132]