تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 14 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):به کوچکی گناه نگاه نکنید بلکه به چیزی [نافرمانی خدا] که برآن جرات یافته اید بنگ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837897731




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

/گزارش-رگنوم/ ارتش ليتواني خود را براي حمله‌ي روسيه آماده مي‌كند


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: /گزارش-رگنوم/ ارتش ليتواني خود را براي حمله‌ي روسيه آماده مي‌كند
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بين‌الملل - گزارش و تحليل

"در هفته‌ي گذشته موضوع اصلي رسانه‌هاي ليتواني اين سوال بود كه روسيه چگونه ليتواني را به خاطر حمايتش از گرجستان تنبيه خواهد كرد. در اين باره سياست‌مداران و مفسران ليتواني نظرهاي مختلفي دارند: از فرض تهاجم مستقيم در آينده گرفته تا انواع مختلف تحريم‌هاي اقتصادي. هم زمان در وضعيتي كه از سوي رسانه‌هاي گروهي ليتواني نسبت به "روسيه‌ي غير قابل پيش بيني" ترس به مردم القا مي‌كنند، عالي‌ترين مقامات ليتواني به طور جد بحث آمادگي ارتش خود را براي دفع حملات نيروهاي روسي آغاز كرده‌اند. يكي از منابع اصلي نگراني ليتواني نمونه‌ي واضح نيروهاي گرجي است كه به اعتقاد بسياري از تحليل‌گران پر تعداد‌تر و با تجربه‌تر از نيروهاي ليتواني بودند ولي با اين وجود در برابر توان ماشين جنگي روسيه نتوانستند هيچ كاري انجام دهند. كافي است تعداد نظاميان آمريكايي حاضر در ماموريت‌هاي جنگي را از جانب گرجستان و ليتواني مقايسه كنيد تا متوجه ادعاي بالا شويد. هم چنين يوآزاس الكاس، وزير دفاع ليتواني، اعلام كرده است تمام اقدامات قانوني كه با استراتژي دفاعي كشور ربط دارند بايد با دقت بررسي شده و در صورت لزوم بايد تماما تصحيح شوند."

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) خبرگزاري غير دولتي رگنوم روسيه پس از به پايان رسيدن جنگ ميان گرجستان و روسيه بر سر حاكميت اوستياي جنوبي در منطقه‌ي قفقاز جنوبي و از سويي حمايت كشورهاي حوزه بالتيك و لهستان و اوكراين از رژيم ميخاييل ساكاشويلي، رييس جمهور به اصطلاح دموكراتيك گرجستان، به بررسي تحولات منطقه‌ي درياي بالتيك پرداخته و به طور ويژه كشور ليتواني را از آن لحاظ مورد توجه خود قرار داده است كه اين كشور در جريان جنگ ياد شده به طور قاطعانه و علني از اقدامات رهبران نظامي – سياسي جمهوري سابق اتحاد جماهير سوسياليستي شوروي حمايت خود را ابراز داشت اما از قرار معلوم اين كشور كوچك حوزه‌ي بالتيك از اين اقدام خود پشيمان گشته و از ترس اقدامات تلافي جويانه‌ي "خرس بزرگ" مدام در حال گمانه‌ زني در مورد تحولات آينده در روابطش با مسكو و تقويت توان دفاعي خود است تا شايد اگر بتواند جلوي حملات احتمالي روسيه را بگيرد.

در اين گزارش آمده است: "الكاس مي‌گويد: ما اقدامات مشخصي انجام خواهيم داد زيرا تحولات اوضاع نشان داد كه حتي ارتش نسبتا قوي گرجستان با ‌٤٠ هزار سرباز وظيفه نتوانست به طور موثر مقابل حمله‌ي روسيه قرار گيرد. اين درسي براي ماست كه به ما ياد داد بايد در آمادگي نظامي خود تجديدنظر كنيم.

خاطر نشان مي‌شود كه امروز تعداد سربازان وظيفه در ارتش ليتواني از شمار دو هزار تن نمي‌گذرد.

روزنامه‌ي ويلنيائوس دِنيا به نوبه‌ي خود مي‌نويسد: اگر چه اخيرا به كارشناسان ديپلماتيك سياسي و نظامي ليتواني وظيفه‌ي بررسي تمام اقدامات قانوني آمادگي ارتش براي رفع تهاجم (روسيه) محول شده است، اما والداس آدامكوس، رييس جمهور اين كشور، در تشكيل جلسه‌ي اضطراري "شوراي دفاع كشوري" عجله‌اي ندارد. اما ميندائوگاس لاديگا، مشاور رييس جمهور در امور امنيت ملي، مي‌گويد نخست، كارشناسان بايد كار خود را انجام داده و پيش‌نهاد اعمال تغييرات محسوس را در استراتژي ملي دفاع ارايه دهند و سپس شوراي دفاع كشوري آن‌ها را بررسي خواهد كرد و تصميم خواهد گفت كه كدامين تغييرات را بپذيرد و كدامين را در نظر نگيرد. لاديگا نيز تاريخ تشكيل شوراي دفاع را اما نگفتو به اين حرف بسنده كرد: در يك زمان خوب تاريخ اين جلسه و دستور كار آن به اطلاع خواهد رسيد.

به طور هم زمان اما در لتوني شوراي دفاع كشوري سريعا تشكيل شد و روابط با روسيه و درجه‌ي آمادگي كشور براي دفاع بررسي شد. از سوي ديگر آندريوس كوبيليوس، رهبر حزب "اتحاديه‌ي سرزمين پدري – دموكرات‌هاي مسيحي ليتواني"، در پايان نشست شوراي حزب خود طي بيانيه‌اي خشمگينانه اعلام كرد كه هيچ كسي در ليتواني نمي‌خواهد شوراي دفاع كشوري تشكيل شود كه رييس جمهور رهبر آن است و سريعا استراتژي دفاع ليتواني را در ارتباط با "وقايع روسي" كه گفته مي‌شود حاكي از آنند كه روسيه ممكن است براي به دست آوردن خاك خود (كشورهاي حوزه بالتيك) جنگي متعارف راه بيندازد، بررسي خواهد كرد.

كوبيليوس مي‌گويد:‌ در اين‌جا يك سوال ساده مطرح مي‌شود و آن اين كه چرا لتوني‌ها، همسايگان‌ ما، توانستند شوراي دفاع كشوري را تشكيل بدهند و در مورد واكنش به اين وضعيت و چگونگي تغيير استراتژي دفاعي بحث كنند. سپس پارلمان لتوني هم موفق مي‌شود چنين تغييري را بپذيرد ولي در همان حال در ليتواني به غير از اقدامات حزب ما، هيچ اقدامي از سوي رييس جمهور و وزرا ديده نمي‌شود.

"اتحاديه‌ي سرزمين پدري – دموكرات‌هاي مسيحي ليتواني" از آدامكوس خواسته است سريعا شوراي دفاع كشوري را براي بحثي جديد در مورد مسايل دفاع كشور تشكيل دهد. در بيانيه‌ي اين حزب در مورد وضعيت در گرجستان و اتحاديه‌ي اروپا آمده است: ليتواني به دولتي نياز دارد كه تظاهر نكند كه روسيه‌ي كنوني هيچ تهديدي نيست و افزون بر اين سريعا در جريان كنوني خلع سلاح و امتناع از دفاع كشور خود تجديد نظر كند. ما از رييس جمهور مي‌خواهيم سريعا شوراي دفاع كشوري را براي بحث در مورد اين وظايف تشكيل دهد.

در همين حال، مقامات ليتواني نيز عجله‌اي در بازگشت از تعطيلات ندارند. خود وزير دفاع ليتواني جديدا از تعطيلات برگشته است ولي گياديميناس كركيلاس، نخست وزير ليتواني، در تعطيلات خود به پكن رفته بود تا بازي‌هاي المپيك را تماشا كند. هم چنين پويلاس مالاكائوس كاس، رييس دپارتمان دفاع كشوري، نيز كاملا در تعطيلات به سر مي‌برد. دولت ليتواني نيز ‌٢٧ اوت (چهارشنبه، ‌٦ شهريور) اولين جلسه‌ي خود را پس از تعطيلات برگزار كرد."

خاطرنشان مي‌شود سيم ليتواني در ‌١٥ ژوييه قانوني را تصويب كرد كه در آن آمده است در سال ‌٢٠١٣ اين كشور بايد به سوي يك ارتش حرفه‌اي پيش رود، يعني پس از پنج سال ديگر نبايد ارتشي به نام "ارتش‌ سربازان وظيفه" وجود داشته باشد بلكه در سال ‌٢٠١٢ بايد در ارتش، يك ميليون و شش هزار سرباز وجود داشته باشد. تعداد سربازان فرا خوانده به ارتش از سال ‌٢٠٠٢ كاهش يافته است. در اين سال ارتش ‌٦٣٠٠ سرباز را فرا خوانده بود. افزون بر اين، به طور هم زمان و به تدريج، تعداد نظاميان قراردادي نيز افزايش يافته است. بيش‌ترين تعداد كارمندان دفتر ابتدايي و حرفه‌اي جنگي، داوطلبان و ديگر سربازان ذخيره در سال جاري بيش‌تر از ‌١٦ هزار تن است.

محافظه‌كاران ليتواني از همان اول نيز اعمال تغييراتي را در ساختار ارتش نپذيرفتند. ويتائوتاس لاندس برگيس، رهبر ايدئولوژيك راست‌هاي ليتواني و عضو پارلمان اروپا، مي‌گويد: ستاد‌هاي دفاع ارضي تخريب شده‌اند. پيش‌تر ستاد‌هايي بودند كه در آن‌ها مي‌بايست در موقع بحران جمع شد. هم اكنون اما هم‌چون چيزي باقي نمانده است.

به اعتقاد وي، سياست فعلي دفاعي ليتواني خلع سلاح هسته‌يي است و چنين احساسي به وجود مي‌آيد كه ليتواني نبايد حواسش به دفاع ارضي باشد بلكه بايد در مورد امنيت در اينترنت فكر كند.

در همين حال، قصد محافظه‌كاران براي توقف حرفه‌اي‌سازي ارتش به دليل وقايع گرجستان با مخالفت بعضي از سياست‌مداران روبرو شده است: آلگيس كاشتا، رييس فراكسيون جنبش ليبرا‌ل‌هاي پارلمان ليتواني، عنوان كرده است كه شك و ترديد سياست مداران در ارتباط با تشكيل يك ارتش حرفه‌اي تا سال ‌٢٠١٣ بي‌پايه و اساس است. به اعتقاد كاشتا كه سه دوره تاكنون عضو كميته‌ي امنيت و دفاع ملي سيم ليتواني بوده است، اوضاع گرجستان اجازه نمي‌دهند كه ادعا كنيم فرا خواندن عمومي جوانان به سربازي امنيت ليتواني را تضمين مي‌كند. در عوض، كاشتا معتقد است كه اين تجربه نشان مي‌دهد كه ليتواني براي اين كه از خاك خود دفاع كند، موظف است دفاع موثر از خاك كشور را تضمين كند و در سياست خارجي فعال باشد.

كاشتا مي‌گويد: با توجه به تهاجم روسيه به گرجستان ما بايد با درخواست بيشتر‌ در طرح‌هاي دفاع از خاك كشورمان تجديدنظر كنيم. اما به منظور تضمين دفاع موثر ضروري است كه كميت را پايه و اساس نگيريم بلكه كيفيت را كه تربيت سربازان حرفه‌اي را تضمين مي‌كند، اساس بدانيم. به اعتقاد كاشتا يكي از اهداف سياست خارجي ليتواني اين است كه شريكي فعال و شاخص در بلوك ناتو باشد. وي در اين باره مي‌گويد: سياست خارجي موثر كه كمك نظامي و ديپلماتيك كشورهاي ناتو و اتحاديه اروپا را تضمين مي‌كند، بايد استراتژي ما باشد."

خبرگزاري رنگوم با ميان تيتر "حمايت از موشك‌هاي پاتريوت و استقرار پايگاه‌هاي ناتو در ليتواني" مي‌افزايد: "در بحبوحه‌ي هراس‌هاي ايجاد شده از تهديد نظامي از سوي روسيه، تعدادي از مفسران ليتواني و سياست‌مداران اين كشور با تقويت توان نظامي كشورشان با كمك جديد‌ترين تسليحات شبيه به آنهايي كه بايد از آمريكا وارد لهستان شود، موافقت كرده‌اند. والنتيناس ميته، مفسر سياسي كمپاني راديو و تلويزيون "ال.آر.تي" ليتواني در مقاله‌اي با عنوان "چندين درس از جنگ روسيه – گرجستان" مي‌نويسد: اما بايد متوجه شد كه اگر چه رييس جمهور گرجستان درصدد رويارويي با تحريكات روسيه بر آمد و تلاش كرد در يك چشم بر هم زدن و نهايتا مشكل اوستياي شمالي را حل كند، ولي در دام روسيه افتاد. ارتش گرجستان ظرف چندين روز محو شد و متوجه شد كه طرف‌دار ژنرال‌هاي روسي است. اين كارشناس هم چنين رفتار ساكاشويلي را "احمقانه" خواند و مي‌نويسد: اين كه اقدامات روسيه پاسخي به رفتار احمقانه‌ي ميخاييل ساكاشويلي نبود، حداقل حاكي از آن است كه روسيه از مدت‌ها قبل ظرف چند ماه بلافاصله پس از آن‌كه گرجستان و اوكراين در بخارست روماني قصد خود را براي به عضويت در آمدن در ناتو اعلام كردند،‌ گردآوري نيرو را در اطراف مرزهاي گرجستان آغاز كرده بود.

اين تحليل‌گر با گذر به ليتواني، خاطرنشان مي‌كند: دولت‌هاي حوزه‌ي درياي بالتيك بايد به ايجاد عادي و نه تشريفاتي نيروهاي مسلح بينديشند. به دست آوردن سيستم موشكي پاتريوت آمريكا براي ليتواني ايده خوبي است."

در ادامه‌ي اين گزارش با عنوان "روسيه مي‌تواند به وسيله‌ي تانك از ترانزيت به كاليننگراد محافظت كند"، آمده است: "برونيوس ناينيس، يك دانشمند سياسي در مقاله‌اي با عنوان "ليتواني در سايه گرجستان" اين سوال را مطرح مي‌كند كه آيا روسيه به دفاع از راهي كه ترانزيت اين كشور را از طريق ليتواني به استان كاليننگراد تضمين مي‌كند با استفاده از زور بر نخواهد خواست و آيا اين كه نياز نيست در ليتواني تا زماني كه دير نشده است، پايگاه‌هايي از ناتو مستقر شود كه در ديگر كشور‌ها وجود دارد؟

با اين حال بازار ليتواني از واكنش روسيه مي‌ترسد؛ پاسخ روسيه اگر نظامي نباشد، بنابراين يك حمله‌ي اقتصادي خواهد بود: اكثريت تحليل‌گران ليتواني معتقدند روسيه نمي‌تواند در آينده‌ي قابل پيش بيني تصميم بگيرد به ليتواني حمله‌ي مستقيم انجام دهد. زيرا اين به معني درگيري مستقيم با كشورهاي عضو ناتو و جنگ سوم جهاني خواهد بود.

ليتواني بر خلاف گرجستان كه فعلا هنوز حتي عضو برنامه‌ي آماده سازي عضويت در ناتو نيز نيست، عضو كامل اين پيمان است. اما اگر روسيه ليتواني را به خاطر حمايتش از گرجستان تنبيه نكند، بنابراين چه كاري خواهد كرد؟ چسلواس ايشكائوسكاس، ستون نويس بخش تحليل وقايع خارجي راديو"Ziniu Radiac" مي‌نويسد: كرملين به اندازه‌ي كافي اهرم‌هاي اقتصادي در اختيار دارد تا با آن‌ها كشورهايي را مانند ليتواني كه به روسيه وابسته هستند، تنبيه كند. اين تحليل‌گر با مقايسه‌ي وضعيت ليتواني با روس زبان‌هاي دو كشور ديگر حوزه‌ي درياي بالتيك كه از لحاظ تئوري‌ نيز مي‌توان ‌آن‌ها را "آزاد كرد" مي‌نويسد: به نظر مي‌رسد اوضاع براي ليتواني آرام‌تر باشد زيرا در اين جا كم‌ترين روس زبان زندگي مي‌كنند يعني فقط ‌٣/٦ درصد.

ممكن است ليتواني بدون برق باقي بماند: در همين حال، بر اساس نظرسنجي از تاجران كه توسط جامعه‌ي (اداره‌ي احياي بدهي‌ها) انجام شده است، ‌٧/٦٦ درصد از پرسش شوندگان معتقدند نقش فعال ليتواني در درگيري‌ گرجستان – روسيه مي‌تواند تحريم‌هاي اقتصادي را به هم‌راه خود داشته باشد. رايمونداس كوآديس،‌ مدير دپارتمان اقتصادي بانك ليتواني (بانك مركزي)، در اين باره مي‌گويد: روسيه مي‌تواند به خود اجازه دهد مستكبر شود و جريان كالاها را به بنادر كشورهاي حوزه درياي بالتيك متوقف كند، با روش‌هاي غير تعرفه‌يي واردات را محدود كند، قيمت‌هاي گاز خود را براي ليتواني افزايش دهد، كالا‌هاي ليتواني را تحريم كند و تا زماني كه اقتصاد‌ش را ژئوپلتيك كنترل مي‌كند، ديگر اقدامات بسيار سخت اتخاذ كند. اگر روس‌ها گاز نفروشند ما از سال ‌٢٠١٠ ديگر بدون برق خواهيم بود و اين بسيار غم انگيز خواهد بود."

در پايان اين گزارش جامع آمده است: "تحريم‌ احتمالي روسيه – بستن لوله‌ي گاز صادراتي به ليتواني: به اعتقاد واريم تيتارنكو، مشاور رييس بانك DnB Nord، كرملين مي‌تواند قوي‌ترين اسلحه‌ي خود را نشان دهد – انتقال انرژي.

به گفته‌ي تيتارنكو، ضربه‌ از بخش انرژي به ليتواني وارد شود يعني لوله‌ي گاز صادره‌ از روسيه بسته شود كه اين براي ليتواني دردناك خواهد بود."

انتهاي پيام
 دوشنبه 11 شهريور 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 298]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن