تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 8 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):خوبى و بدى در روز جمعه چند برابر (حساب) مى‏شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1835059037




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

این قلب تپنده را دریابید


واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان: این قلب تپنده را دریابید




من به همه مسئولان و دست‏اندرکاران سفارش می‏کنم که به هر شکل ممکن ، وسایل ارتقای اخلاقی و علمی و هنری جوانان را فراهم سازید و آنان را تا مرز رسیدن به بهترین ارزش‏ها و نوآوری‏ها همراهی کنید و روح استقلال و خودکفایی را در آنان زنده نگه دارید. ("امام خمینی ره" )


[تصویر: 2461108567253101110250194114391361691291934.jpg]

روند تغییر و تحولات رو به رشد جهان امروز ، با توجه به پیشرفت و توسعه سریع علوم و فنون و تنوع بسیار زیاد مشاغل و تخصصی شدن حرفه‏ها ، جوامع کنونی را با چالش‏هایی روبه رو ساخته است. مشکلات انتخاب شغل ، از قبیل : احساس نیاز به انتخاب شغل مناسب ، عدم آگاهی به چگونگی انتخاب شغل موفق ، نگرانی از موقعیّت مادی و جایگاه شغلی در آینده، ناتوانی در تشخیص شغل متناسب با استعدادها و توانایی‏های واقعی ، نگرانی درحدود این که آیا وقت و هزینه صرف شده برای تحصیل و آموزش در یک رشته خاص ، بازده کافی خواهد داشت یا نه نیز بر این چالش‏ها افزوده است.
با توجه به جوان بودن هرم جمعیتی کشور و نیازی که جوانان در تصمیم‏گیری و انتخاب شغل مناسب با ویژگی‏های شخصیتی و تخصصی خود دارند ، این مبحث (انتخاب شغل) از بهترین موضوعات مربوط به جوانان در جامعه کنونی ایران به شمار می‏آید.
کار ، همزاد انسان


حیات آدمی از دیرباز با کار ، عجین بوده است و انسان فقط در مدّت کوتاهی از کار ، صرفا به منظور زنده نگه داشتن خود ، بهره می‏برده است. اما به مرور زمان و با به کارگیری هوش و استعدادهای ذاتی خویش، به ابزارسازی پرداخت و ماده و طبیعت را به خدمت خویش درآورد و به آنچه به صورت مستقیم در دسترس داشته، اکتفا نکرد و با تلاش بسیار در پی آن شد تا با استفاده از آنچه دارد به آنچه ندارد (اما نیاز به آن را احساس می‏کند) دست یابد. این امر ، در طول سالیان دراز ، سبب به وجود آمدن مشاغل متعدد با پیچیدگی‏های خاص شده است. بنا بر این ، می‏توان گفت : کار ، وجه اشتراک و شرط لازم زندگی انسان در جامعه است که از ابتدای زندگی بشر، همراه او بوده است.
یکی از مسائلی که باید در درجه اوّل، مدّنظر مسئولان هر کشوری قراربگیرد ، شناخت استعدادها و علایق جوانان آن کشور و فراهم آوردن فرصت‏ها و امکاناتی به منظور شکوفا کردن و جهت دادن به این استعدادهاست ، تا بدین وسیله از پتانسیل (نیروی) نهفته در درون جامعه ، برای توسعه و پیشرفت آن جامعه کمک گرفته شود.

نیروی کار ، قلب تپنده اجتماع


همان‏گونه که می‏دانیم ، جمعیت جوان ، بخش عظیم و عمده نیروی کار هر جامعه‏ای را تشکیل می‏دهد و همین نیروی کار است که ابزار لازم و ضروری برای توسعه اقتصادی و پژوهش‏های علمی کشورها را فراهم می‏آورد ، به طوری که بدون داشتن نیروهای کارآمد و متخصص ، دستیابی به توسعه ، امری غیرممکن و دست نیافتنی خواهد بود. در مقابل ، استفاده از جوانان فعّالی که قابلیت‏ها و استعدادهای درونی آنها در جهت خلاقیت و کمال ، گام برداشته است ، باعث شکوفایی علم و صنعت می‏شود و مسیر توسعه و پیشرفت را برای جوامع ، هموار می‏سازد.
از این رو به‏نظر می‏رسد ، یکی از مسائلی که باید در درجه اوّل، مدّنظر مسئولان هر کشوری قراربگیرد ، شناخت استعدادها و علایق جوانان آن کشور و فراهم آوردن فرصت‏ها و امکاناتی به منظور شکوفا کردن و جهت دادن به این استعدادهاست ، تا بدین وسیله از پتانسیل (نیروی) نهفته در درون جامعه ، برای توسعه و پیشرفت آن جامعه کمک گرفته شود.
امام خمینی(ره) نیز پیوسته می‏فرمودند : «من به همه مسئولان و دست‏اندرکاران سفارش می‏کنم که به هر شکل ممکن ، وسایل ارتقای اخلاقی و علمی و هنری جوانان را فراهم سازید و آنان را تا مرز رسیدن به بهترین ارزش‏ها و نوآوری‏ها همراهی کنید و روح استقلال و خودکفایی را در آنان زنده نگه دارید. دولت و ملت و وسایل ارتباط جمعی ، نسل جوان را کماکان در شمار مهم‏ترین سرمایه‏های اصلی و انسانی و در زمره بهترین تضمین کنندگان سلامت و سعادت ، حیات و حرکت ، توسعه و پیشرفت همه جانبه کشور قرار دهند و حداکثر حمایت را از آنان به عمل آورند».
اهمیت انتخاب شغل مناسب



[تصویر: 22612453217217102162568710252100246936022.jpg]

یکی از محورهای اصلی و مهم زندگی هر جوان ، انتخاب شغل است و به طور کلی، انتخاب شغل برای هر فرد با توجه به جنبه‏های مختلف شغل و محیط کار وی ، مفهومی متفاوت دارد. همچنین مرجع‏های ارزشی مؤثر در انتخاب شغل ، در فرهنگ‏های مختلف هم متفاوت است. مذهب ، جهان‏بینی ، ارزش‏های جمعی و سنت‏های اجتماعی و تاریخی ، مواردی هستند که بر انتخاب شغل ، تأثیر می‏گذارند. البته در بعضی موارد ، شغل ، تنها وسیله‏ای است برای کسب دستمزد و ارضای نیازهایی که بیرون از خودِ کار است. پس دستیابی به شغل ، با توجه به سطح آرزوها و آمال افراد می‏تواند تحت تأثیر متغیّرهایی نظیر : سطح تحصیلات ، طبقه اجتماعی ، طبقه شغلی ـ اجتماعی والدین و سطح فرهنگی و سرانجام، منشأ جغرافیایی نیز باشد. واضح است که عوامل دیگری هم نظیر : جستجوی موفقیّت در رقابت با دیگران (که غالبا با درآمدهای مادی سنجیده می‏شود) یکی از مبانی انتخاب شغل در نسل جوان به شمار می‏رود. امنیت شغلی ، ثبات شغلی و پیشرفت در کار نیز موارد دیگری هستند که جوانان برای انتخاب شغل به آنها توجه دارند. باید به این نکته توجه داشت که اگر انتخاب ، ناصحیح باشد ، و با روحیات فرد ، سازگار نباشد ، آثار زیانبار و جبران ناپذیری به دنبال خواهد داشت ، چنان‏که جوان از ابتکار و خلاقیت در شغل خویش باز می‏ماند و در پایانِ روز ، مانند برده‏ای که از اسارت می‏گریزد ، آن را رها می‏کند . پس کار ، نه تنها باید از نظر فنّی ، جسمی و روان‏شناختی ، مناسب و مساعد باشد ، بلکه باید استعدادها و ظرفیت‏های جوان را هم به منصّه ظهور برساند.
رضایت شغلی و کیفیت زندگی


ارج ننهادن مدیران به خلاّقیت و ابتکار در بسیاری از بخش‏های جامعه ، با پدیده عدم رضایت شغلی همراه است. در حالی که به وجود آوردن رضایت شغلی، متضمّن بیشترین بهره‏وری و بازده است و تأثیری شگرف بر ساخت کلی اشتغال می‏گذارد. برای جوان مهم است که احساس کند کار و درآمدش منصفانه و به تناسب مهارت و کوشش اوست.

[تصویر: 225149148208811931656033154131211001092342.jpg]

همچنین انتخاب شغل در وسیع‏ترین و انتزاعی‏ترین معنای آن ، صرفا حاوی مجموع ارزش‏های مادّی و غیر مادّی است که بر اساس کیفیت زندگی شغلی پدید می‏آید و رشد اقتصادی جامعه و ارتقای سطح زندگی افراد را سبب می‏شود. از این رو ، پاسخ ندادن به خواسته‏ها و انتظارات شغلی جوانان ، نه تنها به نارضایتی شغلی ، بلکه به کاهش بهره‏وری و عدم ثبات اجتماعی نیز می‏انجامد.
بنا بر این ، باید کوشش کرد که انتخاب شغل ، از دو جنبه فنّی و انسانی ، به بهترین شکل ممکن تحقّق پذیرد.
خلاصه کلام ، این که چنان که بخواهیم از بن‏بست وابستگی و عقب‏ماندگی رهایی یابیم ، باید تلاش‏های خود را دوچندان کنیم و با گسترش دامنه کار و فعالیت علمی و پژوهشی و توسعه اقتصاد ملی و برنامه‏ریزی‏های دراز مدت ، راه شناخت و ارتقای استعدادها را برای نسل جوان کشورمان هموار سازیم.
باید بپذیریم که بررسی نظری و عملی انتخاب شغل ، موضوع پیچیده‏ای است و تمامی ابعاد آن ، در این مختصر نمی‏گنجد و ضروری است با توجه به وضعیت اجتماعی و فرهنگی جامعه ، تحقیقات همه جانبه و متعددی در زمینه «انتخاب شغلِ» جوان‏ها انجام شود.
[b]منبع:تبیان
[/b]





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[مشاهده در: www.freedownload.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 294]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن