واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: بزرگترين جشنواره هنري كشور در تهران برگزار ميشود
فرهنگي. هنري. جشنواره. نشست
مديركل امور استانها و مجلس حوزه هنري سازمان تبليغات اسلامي، گفت:
بزرگترين جشنواره هنري كشور، ۲۴آذر ماه در تهران برگزار ميشود.
مجيد مصلحي، روز يكشنبه در جمع خبرنگاران افزود: اين جشنواره كه همان جشنواره آثار و توليدات مراكز استاني حوزه هنري است، در رشتههاي مختلف هنرهاي تجسمي، فيلم، نمايش، موسيقي، ادبيات و ... به مدت دو روز در تهران برگزار ميشود .
وي هدف از برپايي اين جشنواره را تسريع در روند توليد آثار، شناسايي و جذب استعدادهاي هنرمندان جوان ، ايجاد و تقويت جريان هنر اسلامي، انعكاس توانمنديهاي مراكز استانها به ساير مراكز و گراميداشت سال نوآوري و شكوفايي ذكر كرد.
وي با اشاره به اين كه تهران، همه ايران نيست، اظهار داشت: اين گونه جشنوارهها را بايستي در مراكز استاني هم برگزار كنيم، چرا كه استعدادهاي فراواني در استانها وجود دارد و اين افراد با كمترين امكانات و بدون بهره مندي از آموزش تاكنون توانستهاند كارهاي بزرگ هنري انجام دهند.
مصلحي يادآورشد: نخستين جشنواره آثار و توليدات مراكز استاني در سال ۱۳۸۵ با شركت ۷۰۰هنرمند پيشكسوت در تمامي رشتهها در شهر اصفهان برگزار شد.
وي افزود: در زمان حاضر، در ۲۹استان كشور بجز خراسان شمالي، داراي حوزه هنري هستيم، اين در حالي است كه تا سال ۱۳۸۰در بيشتر از شش مركز استاني، حوزه هنري نداشتيم .
به گفته مصلحي هم اكنون ۸۰سينما در اختيار حوزه هنري است و از اين تعداد شش سينما در تهران و بقيه در مراكز استاني واقع است.
وي با يادآوري اينكه هم اكنون، تهران مركز همه تصميمگيري ها شده است، خاطرنشان ساخت: ضروري است كه مراكز استاني را گسترش دهيم و شرايط و امكانات را در اختيار استانها قرار دهيم و به همين سبب جشنواره آثار و توليدات استاني را به دليل گستردگي آن، در تهران كه داراي امكانات بيشتري است، برگزار ميكنيم .
وي همچنين از چاپ ۶۰۰عنوان كتاب با موضوع دفاع مقدس و انقلاب اسلامي در حوزه هنري خبر داد و افزود: بيش از ۵۰درصد اين كتابها به كوشش پژوهشگران استاني گردآوري شده است.
مصلحي، همچنين گفت كه با راه اندازي دفاتر ادبيات پايداري در مراكز استانها تا پايان امسال، ۶۰عنوان كتاب در زمينه ادبيات پايداري در اين مراكز توليد ميشود.
به گفته اين مقام مسوول، حوزه هنري با هيچ دستگاهي رقابت ندارد، بلكه مشاركت دارد و محلي براي حضور هنرمندان و شناسايي استعدادهاي جوان در بيشتر استانهاي كشور است و يكي از مهمترين هدفهاي برپايي اين جشنواره نيز شناسايي استعدادهاي جوان است.
در اين نشست خبري، احمد مرتضايي فرد دبير دومين جشنواره آثار و توليدات مراكز استاني، يادآور شد: از جشنواره توليدات استاني به نام جشنواره بزرگ هنري ياد ميشود و اين امر از آن روست كه اين جشنواره در تمامي رشتههاي هنري برگزار ميشود و هنرمندان پير و جوان رشتههاي مختلف فرهنگي و هنري در يك مقطع زماني و در يك مكان جمع ميشوند و آثار خود را به نمايش مي گذارند كه اين امر در نوع خود، كم سابقه است.
وي يكي از مهمترين اهداف برگزاري اين گونه جشنوارهها را در كشور، ايجاد شور و نشاط در ميان هنرمندان اعلام كرد و افزود: در اين جشنواره برترين آثار هنري توليد شده در استانها شركت دارند و در واقع بخش رقابت به پيش از جشنواره منتقل شده است.
مرتضايي فرد، تقدير از پيشكسوتان هنرمند، نقد و بررسي همه آثار ارايه شده، برپايي نمايشگاه كتاب و برگزاري كارگاههاي مختلف را از برنامههاي جنبي اين جشنواره اعلام كرد.
وي خاطرنشان كرد: در بخش هنرهاي تجسمي اين جشنواره، هر استان ميتواند حداكثر پنج اثر را در ۱۰رشته هنرهاي تجسمي به جشنواره ارايه دهد.
وي افزود: در زمينه اكران فيلم محدوديت وجود ندارد، اما در مورد بخش نمايش، هر استان ميتواند يك اثر را ارايه دهد.
به گفته مرتضايي فرد، علاوه بر نمايش و عرضه توليدات استاني در اين جشنواره، به بخش شادي و نشاط نيز توجه شده است و در اين زمينه با توجه به اينكه زمان برپايي جشنواره ميان دو عيد بزرگ قربان و غدير قرار دارد، هر شب در محل تالار انديشه، موسيقي نواحي ايران در قالب برنامههاي تركيبي اجرا ميشود.
يکشنبه 10 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 220]