تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 8 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):منافق، نيرنگباز، زيانبار و شكّاك است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1835097375




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

صادق طباطبايي: *در انديشه ديني امام (ره) تحجر جايگاهي نداشت *بر مبناي انديشه امام (ره) مي‌توان ايراني آزاد و آباد ايجاد كرد


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: صادق طباطبايي: *در انديشه ديني امام (ره) تحجر جايگاهي نداشت *بر مبناي انديشه امام (ره) مي‌توان ايراني آزاد و آباد ايجاد كرد


خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسي

صادق طباطبايي اظهار كرد: اين كه بر مبناي انديشه امام (ره) مي‌توان ايراني آزاد و آباد ، پيشرو و مستقل در جهان امروز و با اقتضائات آن ايجاد كرد، غلو نيست.

به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، صادق طباطبايي در نشست انجمن اسلامي دانشجويان دانشگاه تهران و علوم پزشكي تهران كه در دانشگاه صنعتي اصفهان سخن مي‌گفت، با اشاره به شرايط دانشگاه قبل از پيروزي انقلاب اسلامي گفت: آنچه كه باعث شد در فضاي خفقان آن روز، كه در خارج از كشور نيز حاكم بود؛ مبني بر اين كه حتي اگر بيانيه اي از امام (ره) در خوابگاه دانشجويان ديده مي‌شد بورسيه آنها را قطع مي‌كردند اين بود كه در انديشه امام (ره) دين تنها راه رسيدن به سعادت آخرت نيست؛ بلكه دستورالعمل زندگي در اين دنيا نيز است.

طباطبايي خاطرنشان كرد: در انديشه ديني امام (ره) زور جايگاهي نداشت و تحجر و تعصب در اين انديشه نبود، از سوي ديگر امام (ره) به شدت در زندگي و عمل خداباور بود؛ به گونه‌اي كه امام(ره) به تمام الزامات و آنچه كه به خدا مربوط مي‌شد، پايبند بود.

وي پايبندي، دقت و ريزه‌كاري كه در كارهاي امام (ره) وجود داشت را از ويژگي خدامحوري ايشان نشات گرفته عنوان و اظهار كرد: امام (ره) نه تنها در ايران بلكه در مدت اقامتشان در فرانسه نيز به شدت به قوانين پايبند بود؛ پايبندي امام (ره) به قانون چيز عجيبي بود.

طباطبايي تاكيد كرد: از ديگر خصلت‌هاي امام(ره) مردم باوري‌شان بود . امام(ره) اعتقاد داشت كه حكومت براي مردم و توسط مردم است. از اين رو هنگامي كه در پاريس خبرنگاران از امام (ره) پرسيدند كه چه نوع حكومتي را مي خواهيد در كشور برپا كنيد فرمودند جمهوري مبتني بر آراي مردم.

وي ادامه داد: امام(ره) وقتي بحث ولايت فقيه را مطرح كرده بودند در گفت‌وگويي به ايشان گفتند اگر ولايت فقيه بر اساس راي مردم عمل نكند چه كسي بايد آن را تغيير دهد؟ كه امام (ره) تاكيد كرد در اين صورت خود به خود معزول مي‌شود و لازم نيست كسي او را بردارد؛ چرا كه فردي كه از شرايط ولايت فقيه عدول كند خود به خود عزل شده است.

طباطبايي خاطرنشان كرد: هنگامي كه امام (ره) در پاريس بودند به دليل قرارگرفتن در مركز توجه بايد تلاش مي‌كردند نوعي مشروعيت را به مجموعه‌اي كه قرار است به شخصي به نام خميني در كشور ايجاد شود، بدهند؛ مشروعيتي كه بايد اثبات مي‌شد بر چند اصل استوار بود؛ عامليت، حاكميت و قدرت اعمال نفوذ. اين فرد با اين ادعاي حاكميت در حوزه جغرافياي خاصي حاكم شود، فرامين سلبي و ايجابي نيز در آن محدوده عمل شود كه امام (ره) تمام اين شرايط را دارا بود و پس از آن هر چه كه امام (ره) در مسند دولت و حكومت در پاريس مطرح مي‌كردند مشروعيت داشت.

وي افزود: وقتي مشروعيت امام(ره) به تصويب رسيد ايشان مساله قانون اساسي را مطرح و از دكتر حبيبي خواستند پيش نويسي را تهيه كنند. روزي مساله‌اي ايجاد شد مبني بر اين كه اگر مجلس كه در قبال مردم مسوول و منتخب مردم است قانوني را تصويب كرد و رييس‌جمهور آن قانون را به ضرر كشور دانست، تكليف چيست؟

وي ادامه داد: امام براي راه حل اين مشكل ابتدا راه حل كشورهاي ديگر را جست‌وجو كردند، وقتي مورد قبول واقع نشد اين را ارائه دادند كه اين موضوع را به راي مردم بگذاريم و اين امر از همان روحيه مردم‌باوري امام(ره) نشان دارد، از سوي ديگر امام(ره) تبصره‌اي اضافه كردند كه احتمال لج‌بازي بين رييس‌جمهور و مجلس را كاهش مي‌داد، مبني براين كه اگر راي مردم مويد نظر رييس‌جمهور باشد مجلس منحل و اگر نظر مردم مويد نظر مجلس باشد رييس‌جمهور عزل مي‌شود و براي مجلس و يا رياست‌جمهوري انتخابات مجددي برگزار شود.

طباطبايي با بيان اين كه يكي ديگر از خصلت هاي امام (ره) مشورت ايشان با ديگران بود، گفت: امام (ره) اهل شوخي، خنده و هنر نيز بودند.

به گزارش ايسنا، طباطبايي با اشاره به سالگرد ربوده شدن امام موسي صدر به بيان خاطراتي از امام موسي صدر پرداخت و گفت: امام موسي صدر به عنوان يك فقيه 50 سال آينده را مي ديد و براين اساس حركت مي كرد. ايشان در يكي از سخنراني‌هايشان تحت عنوان اسلام و فرهنگ قرن بيستم مسايلي را مطرح كردند كه بيانگر مشكلات امروز دنياست.

وي افزود: امام موسي صدر فتاوايي در حوزه عمل دارد كه اكنون برخي جرات بيان آن را ندارند.

وي با اشاره به مهاجرت امام موسي صدر به لبنان گفت: زماني كه امام موسي صدر وارد لبنان شد فرقه شيعيان آنجا بي‌هويت ترين و محروم ترين فرقه ها بود. ايشان حدود دو سال به همه خانه‌هاي شيعيان سر زد و با جمع‌آوري آمار به ارزيابي از ريشه‌هاي اصلي مشكلات آنها پرداخت و براين اساس تاكيد كرد كه ريشه اصلي اين مشكلات مساله فقر است كه علت فقر هم ريشه در استعمار فكري دارد. براين اساس ايشان در جلساتي كه با خانم هاي شيعه انجام دادند توانستند آنها را به گونه‌اي متحول كنند كه اكنون اين خانم ها مادران شهدا هستند.

وي احساس مسووليت اجتماعي و تعهد شديد و آشنايي به جهان و تحولات پيرامون را از ديگر ويژگي‌هاي امام موسي صدر بيان و اظهار كرد: در حال حاضر مساله ديالوگ و گفت‌وگو در جهان مطرح است، اما ايشان در آن زمان سازماني را تاسيس كردند كه همه فرقه‌ها در آن بتوانند بحث كنند كه اين مساله باعث شد كه مسيحي‌ها به اندازه شيعيان به امام موسي صدر علاقه‌مند باشند.

وي گفت: دليل اين علاقه و نفوذ عاطفي امام موسي در جامعه مسيحي لبنان اين بود كه ايشان به همان اندازه كه به قرآن مسلط بود به تورات و انجيل نيز تسلط داشت.

طباطبايي ادامه داد: تاثير حضور ايشان در لبنان طوري بود كه جمعيت شيعه لبنان كه تا آن روز حس مي‌كرد در صدر قرار دارد نه تنها در لبنان بلكه در خاورميانه نيز حرفي براي گفتن دارد.

وي تاكيد كرد: يك سال پس از سال 43 و تبعيد امام (ره) امام موسي صدر به همراه شهيد طالقاني، مطهري و بهشتي تصميم گرفتند كه كاري كنند تا حركت امام (ره) ادامه يابد و خون شهدا پايمال نشود و اين قيام به سرانجام برسد و هم چنين كار گذشتگان تكرار نشود. براين اساس آنها تاكيد كردند كه بايد از تجربه گذشته استفاده و به گونه‌اي جلو بروند كه كارشان به ثمر برسد؛ از اين رو آنچه كه در انقلاب 57 رخ داد معماري فرهنگي اين ياران امام (ره) بود.

انتهاي پيام
 يکشنبه 10 شهريور 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 163]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن