تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 15 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):تا زمانى كه مردم، امر به معروف و نهى از منكر نمايند و در كارهاى نيك و تقوا به ي...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1838111351




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

مباني نظري ارتباطات (5)ارتباط انسان با ماشين


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: مباني نظري ارتباطات (5)ارتباط انسان با ماشين
خبرگزاري مهر - گروه دين و انديشه: حل مسئله انسان – ماشين در گرو بررسي خرد داده‌هاي مربوط به ارتباطات ميان انسانهاست كه در قلمرو روانشناسي و جامعه‌شناسي گرد آمده‌اند. رشد تكنولوژي‌هاي متفاوت اين ارتباط را محور توجه قرار داده است.

داده‌هاي تجربي در مورد گفتگوي انسان – ماشين براي درك مسايل محض نهفته در ارتباطات انسان نيز حائز اهميت است.

ارتباطات بين سفينه وايكينگ يك گه 20ژوئيه 1976 اولين پيام خود را به زمين مخابره كرد، نوع ديگري از ارتباط انسان با ماشين است. انسان يك ربوت بسيار پيشرفته را به مريخ فرستاد، او بر سطح مريخ فرود آمد. تصاويري رنگي و سه بعدي از سطح مريخ به زمين فرستاد، از خاك نمونه برداري كرد. لحظه لحظه كارش را در زمينه كشف آثار حيات در مريخ به زمين گزارش كرد.

پيامهايي كه اين ربوت از مريخ مي فرستاد، بيست دقيقه طول مي كشيد تا به زمين مي رسيد. توماس ماچ، سرپرست گروه مشاهده گر تصاوير (مدول نشين) بود. وقتي سفينه روي مريخ نشست، توماس ماچ در حاليكه فاصله اش با تصوير كافي بود اما خودش را به جلو خم كرده بود. حالت آدمي را داشت كه كسي را ملاقات كرده كه از مدتها پيش منتظرش بوده وحال تمام وجودش گوش شده است تا حرفهاي او را بشنود. بي جهت صندلي را حركت مي داد. انگشتان دستش را در هم انداخته بود وگاهگاهي بي‌اختيار فشار مي داد و صورتش را باز هم جلو تر مي برد. گاهي به دقت نگاه مي كرد و بعد خودش را روي صندلي رها مي‌كرد. بعد بي اختيار با انگشتش صفحه تصوير را به ديگران نشان مي داد. حتي او نيز بي اختيار در مقابل اين ربوت حركاتي را انجام مي داد كه مشابه ارتباطات غير كلامي آدمها و پس فرستهاي آنان در مقابل دريافت پيامها بود.

روز پس از فرود وايكينگ يك، وقتي دانشمندان در جلسه اي مشغول تصميم گيري براي براي نقطه فرود وايكينگ دو بودند صحبتهايي مي شد كه از ديدگاه ما نكات قابل توجهي داشت. بحث بر سر اين بود كه وايكينگ دو ممكن است به هنگام فرود در دره ها آسيب ببيند . در بحث و تحليل اين صحبتها، كلمات و جملاتي چون "فدا كردن"، "گذشتن از نكات عاطفي"، "فراموش كردن احساسات" شنيده مي شد. آنها يك عده دانشمند علوم تجربي بودند گه براي تصميم گيري در باره يك ماشين، بي اختيار از واژه‌هاي فدا كردن، عاطفه و احساسات استفاده مي كردند. واژه هاي كه انسان انتظار دارد براي تصميم گيري درباره يك كودك بشنود

كنون بي توجه به مرزها، بشر از انواع وسايل رمز گذاري و ارسال رمز، دريافت رمز و رمز خواني يا به عبارتي انواع وسايل ارتباطي در ارتباطات انساني استفاده مي كند. اين وسايل را مي توان به دو دسته شنيداري و ديداري تقسيم بندي كرد.

ديوار نوشته هاي روي ديواره غار، خط تصويري، خط نيمه تصويري،ويا الفباي (رمزي) عكس ، نقاشي ، اسلايد، فيلم سينمايي صامت، رادار و... همگي از گروه پيامهاي ديدني هستند كه وسايل رمز گذاري آنها معمولاً مغز و دست انسان است. در مورد وسايل دريافت رمز شنيدني مي‌توان گفت كه صحبت شما، صداي سوت پليس، سوت كارخانه اي كه پايان كار را اعلام مي كند ، صداي زنگ ساعت شماطه دار ،صداي زنگ تلفن،صداي مخاطب شما در تلفن ، صداي بلند گو ، صداي راديو، گرامافون ،ضبط صوت ، كامپيوتر ناطق كه متن نوشته را تبديل به صدا مي كند (آن را مي خواند) همگي از گروه پيامهاي شنيدني است كه وسيله رمز گذاري آنها،اندامهاي بياني و يك سري دستگاه هاي دست ساز بشر از ساعت شماطه دار تا فرستنده راديو، دستگاه گرامافون، ضبط صوت وغيره است.

تكنيكهاي تازه فقط مخصوص شاخه ارتباط جمعي نيست، در ساير انواع ارتباطات انسان با انسان نيز تحولاتي روي داده است. مثلاً دستگاه هاي ويدئو تله كنفرانس ، به شركت كنندگان يك ارتباط گروهي اجازه مي دهد دور از يكديگر حتي در دو شهر مختلف بنشينند و در يك ميز گرد شركت كنند. شركت كنندگان جلسه در مقابل دو صفحه تلويزيون رنگي بزرگ كه در داخل ديوار نصب شده مي نشينند. هر صفحه نيمي از حضار دوردست جلسه را نشان مي دهد. بالاي هر صفحه يك دوربين ثابت تلويزيوني است. اسناد لازم را مي توان با دوربين ديگري به انان نشان داد.از يك ضبط ويديو مي توان اطلاعاتي را كه قبلاً ضبط شده است به موقع براي ديگر اعضاي جلسه نشان داد و همزمان مي توان تصاوير دريافتي را ضبط كرد. اين نخستين بار است كه تكنولوژي ، پس از ميكروفون وبلند گو به ارتباطات گروهي توجه كرده است.

علوم تجربي، در توسعه انواع وسايل ارتباطي در زمينه ارتباطات انسان با انسان سخت در تلاش است و مجلات علمي جهان، بانكهاي اطلاعاتي و واحدهاي ثبت اختراعات، آرشيو غني از خبرهاي تحول و توسعه اين وسايل را در اختيار دارند.

منبع: ارتباط‌شناسي، تأليف دكتر محسنيان راد.
 يکشنبه 10 شهريور 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 473]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن