واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: راهكارهاي حجتالاسلام قرائتي براي نوآوري در برنامههاي مذهبي رسانه ملي
گروه هنر: حجتالاسلام والمسلمين «محسن قرائتي» در سخناني به ارائه راهكارهايي براي نوآوري و خلاقيت در برنامههاي رسانه ملي به ويژه برنامههاي مذهبي پرداخت.
به گزارش خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا)، حجتالاسلام والمسلمين «محسن قرائتي» نماينده ولي فقيه و رييس ستاد اقامه نماز كشور در اختتاميه هفتمين جشنواره سراسري توليدات و آثار راديويي و تلويزيوني نماز و نيايش كه عصر روز شنبه 9 شهريور در سالن همايشهاي بينالمللي مركز صدا و سيما برگزار شد، سخناني را درباره اهميت نماز و چگونگي ترويج آن ابراز كرد.
حجتالاسلام قرائتي با توجه به سخنان رهبر معظم انقلاب كه در بيشتر پيامهايشان مطالبي را درباره صدا و سيما و هنر را آوردهاند، گفت: ما نسبت به نماز بدهكار هستيم. امام علي(ع) هنگام نماز شهيد ميشود و امام حسين(ع) در روز عاشورا حتي از انجام نماز مستحب هم نميگذرد. من نزديك به 50 سال است كه طلبه هستم و اكنون در مقابل اسلام شرمنده هستم.
وي افزود: سال پيش از طريق كليسا و دعوت مسيحيان به آمريكا رفتم. بنا به خواسته كيششان موذن اذان گفت تا صداي اذان را با صداي ناقوس كليسا مقايسه كنيم. اذان با كلمه «الله» آغاز ميشود و كلام آخر نيز با «الله» خاتمه مييابد و بين اين دو الله معناي عميقي است.
رييس ستاد اقامه نماز در ادامه سخنان خود گفت: چرا اولين واژه اذان يعني «الله اكبر» را 4 بار تكرار ميكنيم و ديگر واژهها را 2 بار؟ پاسخ امام خميني(ره) اين است كه در آغاز اذان براي آمادگي دل، تكرار بيشتر موثر است.
وي افزود: اسلام داراي يك نظام مهندسي است. مثلاً چرا در قرآن آمده والتين و الزيتون؟ چون انجير تنها يك عيب دارد كه با زيتون برطرف ميشود. آمار قرآن رازهايي دارد، بلندخواندن قرآن رازهايي دارد. من خود در كوتاهترين سوره قرآن يعني سوره الكوثر 92 نكته يافتم. به راستي چه كسي ميتواند در 3 جمله 92 نكته را جاي دهد؟
حجتالاسلام قرائتي كه مثل هميشه با زبان طنز به بيان حقايق ديني ميپرداخت و در اين ميان چون هميشه قسمتي از گفتگوي خود را به مساله ازدواج آسان اختصاص داد و گفت: اگر جواني چه دختر و چه پسر داراي كمالاتي است به عيوب كوچك آنها توجه نكنيد. بلال حبشي از صحابه پيامبر نميتوانست حرف «ش» را تلفظ كند و به جاي آن «س» تلفظ ميكرد و به همين دليل نميتوانست در اذان واژه اشهد را خوب تلفظ كند. اصحاب پيامبر به او گفتند كه بلال نميتواند خوب اذان بگويد و پيامبر در پاسخ به آنان گفت كه اگر كسي صاحب كمالاتي است به ايرادات كوچك آنان توجهي نكنيد.
نماينده ولي فقيه براي فيلمسازي استفاده از فطرت و طبيعت را به فيلمسازان توصيه كرد و افزود: اگر ميخواهيد دست به نوآوري بزنيد، احياي اسلام خود بهترين نوآوري است. نماز جماعت صبح صدا و سيما متشكل از تعدادي افراد سالخورده است كه نمايانگر نسل منقرض است. اين نماز جماعت تاثيري ندارد. ما نماز جماعتي كه متشكل از نسل جوان باشد، نداريم يا بسيار كم داريم. هنوز زيباييهاي نماز معرفي نشده است.
وي براي اين مشكل راهكاري را ارايه كرد و گفت: اين كه چه چيزي را كجا و در چه زماني بگوييم، بسيار مهم است. مثلاً قرآن ميگويد ساعت استغفار، هنگام سحر است. در فيلمها و سريالها براي ترويج فرهنگ نماز نبايد فقط افرادي را كه در سطح اجتماعي و اقتصادي پايين اجتماع قراردارند، نمازخوان نشان دهيم، بلكه بايد افرادي چون اساتيد دانشگاه و تحصيلكردگان را در هنگام نمازخواندن نشان داد.
حجتالاسلام قرائتي مساله تاثير لقمه حرام در زندگي را عامل مهمي در انحراف جامعه دانست و بيان كرد: نشاندادن تاثير لقمه حرام در زندگي در قالب فيلم يا سريال تاثير فراواني بر اذهان عمومي دارد و كاري است كه هزينه بالايي را طلب نميكند. با توجه به اينكه زحمات دستاندركاران تهيه فيلمها و سريالهاي ديني قابل ستايش است ولي مجموعه كارهاي فيلمسازان بسيار هزينهبر است در صورتي كه اگر از فطرت و طبيعت كمك گرفته شود، فيلمها و سريالهايي ساخته خواهد شد كه كمترين هزينه و بيشترين تاثير را خواهد داشت.
رييس ستاد اقامه نماز در ادامه افزود: براي جذب مردم نبايد در بين دو نماز سخنراني كرد، اين كار گروگانگيري است. تمام محرابهاي مساجد ضد فرهنگ نهجالبلاغه است. محراب مساجد بايد ساده باشد تا حواس امام جماعت پرت نشود در حالي كه با سنگهاي مرمر و اشكال گوناگون تزيين ميشود. هيات امناي مساجد از جوانان، زنان و تحصيلكردگان استفاده نميكند و بيشتر سالخوردگان عهدهدار اين مسئوليت هستند در حالي كه در فرهنگ الهي كساني چون ابراهيم خليل، اسماعيل ذبيح، حضرت زكريا و حضرت مريم(س) خادم خانه خدا هستند.
وي تاكيد كرد: مديريت كشور ما صحيح نيست و در زمينه بكارگيري منابع انساني ناتوان است. جامعه ما كار بيهوده بسيار ميكند در حالي كه كاري كه توسط چندين نفر انجام ميشود ميتواند توسط منابع كمتري به وجه بهتري انجام شود.
حجتالاسلام قرائتي در پايان سخنان خود گفت: مدير خوب كسي نيست كه گزارش كار بدهد و كارهايي را كه كرده بازگو كند بلكه مدير خوب كسي است كه به راهي كه هنوز در پيش دارد نگاه كند و ببيند چقدر از راه را نرفته و بايد براي رسيدن به مقصد و مقصود مسير طولاني را طي كند.
يکشنبه 10 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 116]