واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: رييس كميته رسانه و هنر مجلس درگفتوگوباايسنا: صداوسيما و مساجد در ارتباط هماهنگ، از فرصت ماه مبارك رمضان براي ارتقاء سطح ديني و فرهنگي مردم استفاده كنند
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: مجلس
رييس كميته رسانه و هنر مجلس در ارزيابي از نقش رسانهها به ويژه رسانهي ملي در ماه مبارك رمضان در زندگي مردم، گفت: ماه مبارك رمضان به صورت ذاتي در قلب مردم تاثيرات خاص خود را دارد، يعني اين ماه باعث ميشود به دليل ارتباط نزديكتري كه مردم با خدا دارند، آمادگي بيشتري نيز داشته باشيم.
حجتالاسلام حميد رسايي درگفتوگو با خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، افزود: در اين بين با توجه به اين كه زمينهها از طرف جامعه و مردم فراهم است صداوسيما و رسانهها بايد بتوانند از اين فرصت به خوبي استفاده كنند.
به گفته نماينده تهران، صداوسيما در طول چند سال گذشته با رويكردي كه داشته توانسته است با توليد برخي برنامههاي مناسب مخاطبان زيادي را به سمت خود جلب كند.
به نظر رسايي، هم صداوسيما و هم مجموعههاي تبليغاتي ديگر بايد در يك ارتباط هماهنگ با يكديگر از اين ظرفيت براي ارتقاء سطح ديني و فرهنگي مردم استفاده كنند.
وي انتقاد از برخي توليدات صدا و سيما كه مردم را پاي تلويزيون مينشاند و باعث جلوگيري از حضور آنها در مساجد و مكانهاي ديني ميشود، را انتقاد جامع و كاملي ندانست و گفت: همچنين اين نكته كه صداوسيما بايد اساسا با توليد برنامهها و پر كردن وقت مردم آنها را جذب خود كند، نگاه جامعي نيست. بايد مديريتي بين صداوسيما و تشكلهاي مذهبي اعم از كانون مساجد، دفتر سياستگذاري ائمه جماعت و مجموعههايي اين چنيني شكل گيرد، به گونهاي كه از تمام ظرفيت وقت مردم استفاده و بهره ببريم.
وي در ادامه خاطرنشان كرد: تقريبا ميتوان گفت رسانه ملي يكي دو سالي است به اين سمت در حركت است، ولي امسال ميتوان بيشتر به اين مساله توجه كرد كه وقت برنامههاي صداوسيما تنظيم شود، به ويژه در مورد فيلمهايي كه به صورت طبيعي مردم قصه آن را پيگيري ميكنند و از آن طرف با اين هماهنگي كه صورت ميگيرد، مساجد بتوانند برنامههاي خود از قبيل نماز جماعت، سخنرانيها و مجالس قرآن را به مردم ارايه دهند تا در آن فرصت مردم به آن برنامهها نيز برسند.
به گفتهي اين نماينده مجلس منتهي بايد آن فرصت، فرصت مناسب و درخوري باشد كه اين اتفاق صورت بگيرد، چرا كه همان اندازه كه ارتباط رسانهاي تاثيرگذار است، قطعا بيش از آن ارتباط چهره به چهره تاثيردارد. هر اندازه هم فيلم توليد كنيم و فيلمهاي ما خوب باشد، به اندازهاي كه مردم با حضور در مسجد ميتوانند ارتباطگيري چهره به چهره داشته و تاثيرپذير باشند، صداوسيما نميتواند اين كار را انجام دهد.
وي با بيان اين كه گستره صداوسيما زياد ولي عمق آن به اندازهي تاثيرگذاري چهره به چهره نيست، گفت: صدا وسيما با يك برنامه ميتواند 20 الي 30 ميليون را مورد خطاب قرار دهد، اما معلوم نيست تاثيرگذاري آن چقدر عمق داشته باشد.
وي افزود: مسالهي ديگر محتواي برنامههاست كه اين مساله شامل هر دو گروه تاثيرگذار فرهنگي ميشود. هر اندازه كه صداوسيما در محتواي برنامههاي خود دقت كند كه اين برنامهها از معنويت و معناي بيشتري برخوردار باشد منبرها و كلاسها و دورههاي تفسير و مجالس وعظ ما هم بايد از غناي بيشتري برخوردار باشد تا مردم زماني كه در مسجد حضور پيدا ميكنند احساس نمايند كه در حال پيدا كردن محتوايي هستند، تا خواستهها و سوالات دروني خود را پاسخ دهند.
به گفته اين نماينده مجلس، تاثيرگذاري صداوسيما و نحوه ورود آن به شكلي است و تاثيرگذاري منبر و محراب و مسجد به شكل ديگري. در هر دو بعد بايد برنامهريزان و كساني كه دستاندركار هستند نسبت به محتوا تعمق و دقت داشته و براي آن برنامه نيز داشته باشند؛ اگر در اين راستا برنامهاي نداشته باشند لطمه خواهيم خورد.
وي ادامه داد: سومين نكتهاي كه مهم بوده و به ويژه صداوسيما بايد به آن توجه كند اين است كه بايد برنامههاي ما به دور از آفت باشد. اين كه ما براي انتقال پيامهاي مثبت ميتوانيم از شيوههاي مشكوكي يا منفي استفاده كنيم، نگاه غلطي است. متاسفانه در طول چند سال گذشته با وجود اين كه دوستان ما در صداوسيما زحمت كشيده و برنامههايي توليد كرده و مخاطب هم جذب كردهاند، ولي اينها باعث يك سري آفتهاي اجتماعي شده است.
رسايي ادامه داد: مانند سريالي كه طرف چشم حقيقتبين داشت. اين برنامه قصد داشت پيامهاي مثبتي را منتقل كند اما بعد از اتمام ماه مبارك رمضان به صورت طبيعي مشاهده كرديم بازار كساني كه به صورت ادعاي دروغين حرف از داشتن چشم حقيقتبين ميزنند زياد شده بود؛ به صورت طبيعي چون آن فيلم نيز پخش شده بود مردم تا حدودي از اين ادعاها پذيرايي داشتند و آن فيلم به رغم اين كه مخاطب زيادي داشت و داراي پيامهاي مثبتي نيز بود ولي آفت آن بيشتر از پيام مثبت آن بود.
رييس كميته رسانه و هنر مجلس تاكيد كرد: لذا اين نكته نيز بايد مورد توجه باشد. البته قاعدتا برنامهها براي ماه مبارك رمضان امسال تاكنون توليد شده است، لذا اگر اين گونه مصاحبهها به منظور جلوگيري از برخي عيبها و اشكالات است بايد زودتر از اين يك موج رسانهاي راه بيفتد و با كارشناسان صحبت شود. معمولا اين گونه است كه يا در آستانه ماه رمضان اين مصاحبهها توليد ميشود و يا بعد از اتمام ماه رمضان موجي توليد ميشود در نقد و انتقاد. اگر مسئول امر نظرات سال گذشته را مورد استفاده قرار داده باشند و به نقطه نظرات سال گذشته توجه كرده باشند، بار امسال خود را بستهاند.
به گفته وي، بهتر است زودتر از اينها نيز نسبت به اين موضوعات واكنش نشان داده شود.
رسايي در ارزيابي از تشكيل جلسهاي از سوي كميسيون فرهنگي مجلس با مسئولان صداوسيما براي شنيدن نظرات نمايندگان و مسئولان رسانه ملي در اين راستا گفت: طبعا اين نوع ارتباط بين كميسيون و رسانه ملي تاثيرگذار و كمك كننده به رسانهي ملي است و هم به نمايندگان مجلس كمك ميكند تا از ابعاد بيشتر فعاليت رسانه ملي اطلاع پيدا كنند؛ منتهي امسال به دليل اين كه مجلس هشتم در آغاز راه بود و برخي از نهادهاي ديگر در فاصلهي قبل از ماه مبارك رمضان توفيق پيدا كرده بودند در كميسيون فرهنگي حاضر شوند هنوز نتوانستيم با فعالان و مسئولان صداوسيما جلسهاي تشكيل دهيم.
اين عضو كميسيون فرهنگي مجلس در پايان گفت: ولي قاعدتا اين كار موثر و مفيد است، به ويژه قبل از شروع ماه مبارك رمضان و حتي بعد از آن ميتواند براي رسانه ملي بسيار كمككننده باشد و تصور ميشود هر دو طرف نيز از اين موضوع استقبال كنند. البته معتقدم مجلس بايد حرمت خود را بيشتر نگه دارد و اگر حرفي را زد و مشاهده كرد صداوسيما توجهاي ندارد يعني اشكالات را ميپذيرد اما از مجلس كه بيرون ميروند گويي اتفاقي نيفتاده، آنجا مجلس بايد خود اقدام كند.
انتهاي پيام
يکشنبه 10 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 182]