تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 8 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):نزديك‏ترين شما به من در قيامت: راستگوترين، امانتدارترين، وفادارترين به عهد و پي...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1835111922




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

نگاهى به عملكرد سه ساله دولت در بخش آموزش و پرورش دغدغه هاى پايان ناپذير


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: نگاهى به عملكرد سه ساله دولت در بخش آموزش و پرورش دغدغه هاى پايان ناپذير
[على حسينى ]
آموزش و پرورش دو مفهوم بنيادى بشرى است كه انتقال فرهنگ، دانش و تمدن از نسلى به نسل ديگر، در سايه آنها ميسر است، جوامع انسانى در مسير رشد و ترقى براى اين دو مفهوم پايه اى و مبنايى، نظام خاصى را طراحى كرده اند كه به نظام آموزشى و تربيتى شهرت دارد. اين نظام باز در درون خود آنقدر كلى است كه مابه ازاى بيرونى آن را نمى توان يك نهاد خاص اجتماعى در نظر گرفت به عبارت ديگر برآورده كردن تمامى اهداف نظام آموزشى و تربيتى تنها وظيفه يك سازمان و تشكيلات خاص نيست و در دل جامعه هر بخشى از اين اهداف و وظايف كلان بر عهده يك نهاد با مأموريت ويژه گذاشته شده است. در اين مجموعه وزارت آموزش و پرورش به عنوان يكى از نهادهاى مدرن تعليم و تربيت جايگاه خاصى دارد چنانكه در دنياى امروز سرمايه گذارى براى ارتقاى كمى و كيفى آموزش و پرورش را اساس توسعه و گاه معادل توسعه مى دانند.
پرداختن به اينكه تعليم و تربيت و مفاهيمى همچون آموختن، معلم، مكتب و.‎/‎/ در فرهنگ دينى و ايرانى ما چه جايگاهى دارد، توضيح واضحات است. در فرهنگ ما چنين مفاهيمى نه صرفاً ابزار رسيدن به دانش و دانايى بلكه خود داراى اهميت و تقدسند. بر همين اساس دولت نهم از همان ابتدا يكى از مهمترين دغدغه هاى خود را آموزش و پرورش تعريف كرد و به شكل ويژه اى در اين بخش متمركز شد كه بررسى عملكرد سه ساله وزارت آموزش و پرورش نيز چيزى جز اين را ثابت نمى كند.
رشد فضاى آموزشى
افزايش ۶۰ درصدى بودجه مصوب آموزش و پرورش ازجمله افتخارات دولت براى افزايش كيفيت نظام آموزشى است. بودجه نظام آموزشى از ۳۸۰۰ ميليارد تومان در سال ۸۴ ، به ۶۱۰۰ ميليارد تومان در سال ۸۵ افزايش يافت و سهم آموزش و پرورش در بودجه دولت، از ۱۰ درصد در سال ،۸۴ به ۱۶درصد در سال ۸۵ رسيد.
مدارس فنى و حرفه اى در طول سه سال گذشته ، ۱۳‎/۶ درصد رشد داشته ، تعداد مراكز كارودانش، ۱۵‎/۲ درصد با احتساب رشد ۴۱‎/۲۴ درصدى سهم دختران در اين دوره و شمار مراكز پيش دانشگاهى، ۲۳ درصد رشد داشته است و ۲۷ باب مركز تربيت معلم به مجموع اين مراكز، ۲۴۳ آموزشگاه استثنايى و ۷۶ آموزشگاه سمپاد، ۱۱۰ مدرسه شاهد، ۶۸۵ مركز آموزش از راه دور، دو هزار و ۲۵۶ دبيرستان و مركز پيش دانشگاهى، يك هزار و ۲۱۵ مدرسه راهنمايى شبانه روزى و۱۰۰ پژوهشكده دانش آموزى به مجموع مراكز و آموزشگاه هاى تحصيلى كشور، افزوده شده است.
۳۷ برابر شدن تعداد كانون هاى فرهنگى و تربيتى، ايجاد ۴۰ هزار و ۸۵۶ نمازخانه در مدارس، افزودن ۶۰ مجموعه ورزشى به فضاهاى ورزشى دانش آموزى، رشد ۱۶‎/۶۴درصدى تحصيلات معلمان از مقطع كاردانى به كارشناسى، رشد ۲۲ درصدى تحصيلات آنها از مقطع كارشناسى به كارشناسى ارشد و رشد ۲۲ درصدى تحصيل اين افراد از مقطع كارشناسى ارشد به مقطع بالاتر بخش ديگرى از عملكرد دولت نهم در حوزه آموزش و پرورش است.
ارتقاى كيفيت آموزشى درمقاطع تحصيلى (درصد قبولى ابتدايى از ۹۷‎/۲۶ به ۹۷‎/۹۹ ، درصد قبولى راهنمايى از ۹۰‎/۹۳ به ،۹۱‎/۳۶ درصد قبولى متوسطه از ۷۱‎/۸ به ۷۶‎/۶۹ وسطح باسوادى افراد شش سال به بالا از۸۴‎/۵ به ۸۶ درصد در طول سه سال گذشته افزايش پيدا كرده است.)
رشد ۵۰ درصدى آموزش هاى بهداشتى و تندرستى وقرار گرفتن چهار ميليون دانش آموز تحت آموزش هاى سلامتى و يك ميليون و ۲۰۰ هزار دانش آموز تحت طرح سلامت دهان و دندان.

385884.jpg

افزايش تعداد پروژه هاى عمرانى از سه هزار و ۲۸۶ به سه هزار و ۶۹۷ باب وسه برابر شدن مجموع بودجه عمرانى آموزش و پرورش به نرخ جارى و با احتساب كمك خيران مدرسه ساز در طول خدمت دولت نهم از موارد ديگرى است كه بايد به آن اشاره كنيم. همچنين افزايش تعداد پروژه هاى عمرانى از سه هزار و ۲۸۶ به سه هزار و ۶۹۷ باب وسه برابر شدن مجموع بودجه عمرانى آموزش و پرورش به نرخ جارى و با احتساب كمك خيران مدرسه ساز.
در مرحله تصويب قرار داشتن فلسفه آموزش و پرورش و تدوين سند ۲۰ ساله آموزش و پرورش مبتنى بر فلسفه آموزش و پرورش و بازنگرى در مأموريت هاى حاكميتى در مقايسه با فعاليت هاى تصدى گرى با ملاحظه ماهيت آموزش و پرورش.
آغاز تدوين برنامه درسى ملى از سال ۸۶ ، اخذ مجوز براى ارتقاى سطح تحصيلى مراكز تربيت معلم، تلاش كارگروهى براى ساماندهى مراكز عالى آموزش و پرورش براى ايجاد دانشگاه مركزى از سرفصل هاى اقدامات دولت در بخش آموزش و پرورش است. همچنين در دستور كار قرار داشتن بيمه نيروهاى حق التدريس، خدماتى و شركتى و نهضتى ها، توسعه مدارس خارج از كشور با مشاركت وزارت امور خارجه، توسعه حضور زنان در مديريت عالى وزارتخانه ، تعداد آموزشگاه هاى ويژه نوآموزان پيش دبستانى درسال ۸۷-86 در مقايسه با ۸۴-83 ، ۱۶۵۹ واحد (۹‎/۶درصد) افزايش يافته است.
روند كاهش دانش آموزان كه از سال ۷۷ به دليل كاهش مواليد آغاز شده بود در سه سال گذشته ادامه يافته به طورى كه تعداد دانش آموزان دوره هاى ابتدايى، راهنمايى و متوسطه نزديك به ۱‎/۳ ميليون نفر ( 8۵‎/ درصد) كاهش پيدا كرده اما وضعيت تربيت معلم روند صعودى داشته است. بر اين اساس تعداد دانشجويان مراكز تربيت معلم از ۸۸۰۳ نفر به ۱۸۸۵۸ نفر رسيده كه رشد ۱۱۴ درصدى را نشان مى دهد. همچنين تعداد معلمين ورزش در سال ۸۷-86 گوياى رشد ۳‎/۵ درصدى است.
دولت نهم در همان دو سال ابتدايى عمر خود توانست، حدود ۷۸۰ هزار نفر از معلمان را، از ميانگين افزايش حقوق به ميزان ۸۰ هزار تومان برخوردار كند. در سال ۸۴ ميانگين دريافتى معلمان، حدود ۲۸۰ هزار تومان بود كه اين رقم در سال ۸۶ به ۴۱۰ هزار تومان رسيد. مطالبات معوقه فرهنگيان در سال ۸۴ و سال هاى قبل، حدود ۲۵۳۵ ميليارد تومان بود كه در ارديبهشت سال گذشته رقم پرداخت مطالبات معوقه، به ۹۹ درصد رسيد. همچنين سال گذشته در راستاى افزايش عدالت آموزشى، بيش از ۲۰ هزار نفر از خانواده هاى نيازمند، با هزينه دولت به دانش آموزان مدارس شبانه روزى اضافه شد و حدود ۱۰۰۰ واحد آموزشگاهى مجهز روستايى فقط در سال ۸۶ افتتاح و زمينه مشاركت ۱۲ هزار نفر از دانش آموزان عشايرى، در مسابقات فرهنگى و هنرى فراهم آمد.
دغدغه هاى پايان ناپذير
گويى دغدغه هاى دولت نهم براى رفع و رجوع كاستى هاى آموزشى و تربيتى و نيز شتاب دادن به موتور محركه بازسازى ها و ارتقاى كمى وكيفى تعليم و تربيت و مهم تر از همه برقرارى عدالت در اين حوزه پايان ناپذير است. موارد زير به خوبى مى تواند گوياى اين موضوع باشد:
تلاش براى مدرسه سازى رشد ۱۰۰ درصدى را نشان مى دهد
ساخت بيش از ۳۰ استخر براى دانش آموزان مناطق گرمسيرى و احداث ۵۳ زمين چمن مصنوعى در ۵۳ مدرسه
افزايش شمار دانش آموزان داراى شناسنامه سلامت از ۱‎/۴۰۰‎/۰۰۰ نفر به ۲۹‎/۰۰۰‎/۰۰۰ نفر
همچنين دولت به منظور دستيابى به اهداف سند چشم انداز اقدامات زير را در دستور كار قرار داده است:
اصلاح ساختار نظام آموزشى و كارآمد كردن آن براى توسعه و تأمين منابع انسانى مورد نياز سند چشم انداز
ارتقاى سطح شاخص هاى كمى و كيفى عوامل مختلف آموزش از قبيل نيروى انسانى ، فضاها و تجهيزات آموزشى و.‎/‎/
بهينه سازى فرآيند امور اجرايى و كاهش زمان و هزينه انجام كار ها و بهبود كيفيت در كليه بخش هاى ستادى و اجرايى
ارتقاى بهره ورى منابع و افزايش سرمايه گذارى دولتى و غير دولتى براى تأمين امكانات آموزشى و افزايش پوشش تحصيلى
توسعه آموزش و پرورش با كيفيت با اولويت مناطق روستايى، محروم و عشايرى در بخش دختران
مبتنى شدن فعاليت هاى وزارتخانه بر پژوهش و تحقيقات
آموزش مهارت هاى زندگى و بهبود رفتار هاى فردى و اجتماعى به دانش آموزان
آرامش در سال تحصيلى جديد
وزارت آموزش و پرورش برنامه هاى بسيارى براى سال تحصيلى جديد دارد كه مرور برخى از آنها خالى از لطف نخواهد بود اگرچه به اعتقاد مسئولين اين وزارتخانه نه تحصيل به ۹ ماه سال تحصيلى محدود مى شود و نه قرار است برنامه هاى وزارت آموزش و پرورش در سه ماهه تابستان تعطيل شود.
آموزش و پرورش در راستاى ساماندهى و بهبود وضع حمل و نقل دانش آموزان در كلانشهرها و كمك به آسايش خاطر خانواده ها، آئين نامه اجرايى حمل و نقل دانش آموزان مدارس كه شامل معيارها و ضوابط مشخصى براى سرويس مدارس است را، تصويب و ابلاغ كرده است.
خبر خوب ديگر اينكه به گفته وزير آموزش و پرورش معلمان از اين پس در چارچوب طرح مديريت منابع انسانى سر كلاس حاضر مى شوند. اين طرح در حال حاضر در استان ها در حال اجراست و تا ۱۵ شهريور تقسيم كار شده و محل كار افراد و فرهنگيانى كه در اين طرح پيش بينى شده است قطعى مى شود. ساماندهى مراكز تربيت معلم در ساختار جديد آموزش و پرورش نيز به قوت خود دنبال مى شود. نبى الله احمدى رئيس مركز هماهنگى امور مراكز تربيت معلم و آموزشكده هاى فنى و حرفه اى مى گويد:
اين ساماندهى به نحوى است كه پذيرش دانشجو در سطح كارشناسى انجام مى شود و در هر استان حداقل ۲ مركز شامل يك مركز دختران و يك مركز پسران فعال است كه اين ۲ مركز تا سطح كارشناسى دانشجو پذيرش مى كند و بقيه مراكز نيز متناسب با نياز استانى آموزش و پرورش ساماندهى مى شود.
به گفته وى با توجه به برنامه چهارم توسعه و سند چشم انداز، جهت گيرى دانش آموزان به سمت فنى و حرفه اى تا ۲ برابر وضع موجود فعلى پيش بينى شده است.
احمدى عنوان مى كند توسعه كمى و كيفى آموزشكده ها مى تواند زمينه را براى رسيدن به اين اهداف و همچنين ايجاد علاقه و انگيزه در دانش آموزان مستعد جهت انتخاب رشته هاى فنى مساعد كند. همچنين توسعه كمى و كيفى آموزشكده ها به عنوان يكى از برنامه هاى اصلى مركز هماهنگى مراكز تربيت معلم و آموزشكده هاى فنى و حرفه اى است.
در سال جارى حدود ۸ هزار نفر دانشجوى فرهنگى در آزمون كاردانى به كارشناسى پذيرش شدند و همچنين حدود ۷ هزار دانشجو از مقطع ديپلم به كاردانى اختصاصى فرهنگيان وارد مراكز تربيت معلم مى شوند.‎/
 يکشنبه 10 شهريور 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 343]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن