واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: نگاهي به بازار فروش حيوانات خيابان مولوي يكسال پس از اجراي طرح ساماندهي؛بازاري براي فروش پرندگان مرده - بهار فرجي
پس از بسته شدن بازار پرندهفروشهاي خيابان مولوي و كوچه مرغي در روز چهارشنبه 21 آذر سال گذشته و انتقال آن به پارك حقاني (هرندي) هيچ كارشناسي از اداره كل دامپزشكي استان تهران، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي و اداره كل محيط زيست استان تهران از آن بازديد نكرده است و از وضعيت اسفبار آنجا اطلاعي ندارد. پس از پلمب مغازههاي اين بازار تمام كارشناسان محيط زيست و انجمنهاي حمايت از حيوانات انتظار داشتند كه وضعيت پرندگان به ويژه پرندگان نادر و در حال انقراض بهبود يابد اما پس از گذشت 9 ماه نهتنها وضعيت پرندگان تزئيني و شكاري بهتر نشده بلكه هماكنون روزهاي جمعه در گوشهاي كوچك و باريك در پارك حقاني بازاري وجود دارد كه در آن پرندگان تزئيني، شكاري و اهلي مانند مرغ عشق، مينا، كاسكو، شاهين و كبوتر در زير آفتاب و در جعبه دربسته موز براي خريدار ارائه ميشود.
در اين باره عبدالرضا باقري، مدير روابط عمومي انجمن حمايت از حيوانات با ابراز تأسف از وضعيت كنوني پرندگان ميگويد: پس از بسته و پلمب شدن بازار مولوي كه براي آن انجمن تلاش زيادي انجام داد ديگر سركشياي از سوي انجمن براي بازديد از بازار پرنده فروشها صورت نگرفته است و هماكنون از وضعيت پرندگان بياطلاع است.
او ميافزايد: بازار مولوي و انتقال آن به مكان ديگر براي كنترل ورود و خروج پرندگان توسط دامپزشكي و معاينه پرندگان و شناسنامهدار كردن و نظارت محيط زيست و دامپزشكي روي بازار بود كه متأسفانه پس از انتقال دوباره پيگيريها به صورت جدي انجام نشد و هماكنون در بازار مانند گذشته پرندههاي بيمار و سالم در كنار هم به فروش ميرسند.
به گفته مدير روابط عمومي انجمن حمايت از پرندگان، نيروي انتظامي و شهرداري تنها صورت مساله كه شلوغي و بيماري پرندگان در بازار مولوي و كوچه مرغي و پشت مسجد بود را پاك كردند در حالي كه مشكلات بازار پرندهفروشي كماكان ادامه دارد.
از ميدان هرندي به سمت پارك حقاني در كوچه پسكوچهها فروشندههايي را ميتوان ديد كه حيوانات و پرندگان كمياب مثل عقاب، سنجاب، گرگ، شير، روباه را غيرقانوني خريد و فروش ميكنند و نيروي انتظامي نيز تنها نظارگر اين صحنهها است.
جاويد آل داوود، رئيس انجمن حمايت از حيوانات دليل بيتوجهي پليس نسبت به اين اتفاق را چنين توضيح ميدهد: در ايران هيچ قانوني براي خريد و فروش اين موجودات وجود ندارد و تنها ماده قانوني به سال 1337 بازميگردد كه مربوط به خريد و فروش مرغ است.
بازار مولوي با 120 غرفه يك در يك متري با ديوارههاي آهني و سقف ايرانيت در يك راهرو باريك با عرض 4 متر در انتهاي پارك حقاني پشت وسايل بازي كودكان كه در حال بازي هستند در نظر گرفته شده است و ابتداي آن يك كيوسك نيروي انتظامي قرار دارد و بر سر در آن ورودي نيز نوشته شده در حالي كه...
در اين بازار 20 سهره در كنار 4 كبك، مرغ عشق و قناري در قفسهاي مربعي شكل بسيار كوچك نگهداري ميشوند. كبوترها اغلب در كارتن و زير آفتاب داغ تابستان به فروش ميرسند و از قفسهاي گنبدي و كلبهاي مخصوص قناري و طوطي و غيره خبري نيست، برخي از پرندهفروشها با روزنامه درصدد كم كردن گرما و كاهش ورود آفتاب به قفس پرندگان هستند اما كاري پيش نميبرند و هر چه از ساعت 10 به سمت ساعت 12 تا 14 پيش ميرويم بيحالي پرندگان بيشتر به چشم ميخورد و آنها چنان از شدت گرما نقش زمين شدهاند كه بيمار به نظر ميآيند. در اين ميان وضعيت همسترها، خرگوشها و ميمونها وخيمتر است.
در اين باره باقري ميگويد: مهمترين دليل فروش اينگونه پرندگان، قاچاق بيش از حد و بدون كنترل و قرنطينه پرندگان است كه در اين شرايط آنها در قرنطينه نگهداري نميشوند كه مشخص شود بيماري آنها چيست و در حالي كه از بيماري رنج ميبرند در بازار پارك حقاني به فروش ميرسند. برخي بيماريها بين انسان و حيوان مشترك است و بيتوجهي ماموران در كنترل اين بازار به ضرر جان انسانهاي زيادي از جمله فروشندگان بياطلاع ميانجامد.
باقري با اشاره به فروش حيوانات قاچاق در مغازههاي پلمب شده كوچه مرغي ميگويد: انبارهاي اطراف كوچه مرغي پر است از حيواناتي كه فروش آنها ممنوع بوده و به صورت قاچاق وارد ايران ميشوند. اين انبارها چون مسكوني است ماموران بدون حكم نميتوانند وارد آنها شوند.
او همچنين درباره تلاش انجمن حمايت از حيوانات براي مبارزه با قاچاق حيوانات توضيح ميدهد: بارها با سازمان مبارزه با قاچاق كالا تماس گرفتيم و اهميت اين موضوع را متذكر شديم اما هيچ اهميتي به نامهها و تماسهاي ما داده نشد.
اين موضوع وقتي اهميت بيشتري مييابد كه در گفتوگو با دكتر يحيي باباخاني معاون سابق شبكه دامپزشكي تهران متوجه ميشوم هدف اصلي از اجراي طرح كنترل آنفلوآنزاي مرغي به فروش نرسيدن پرندگان زينتي است.
او ميگويد: تخلفات در بازار شامل شرايط نامناسب نگهداري طيور و حيوانات و عرضه غيرقانوني گونههاي حمايت شده و در معرض انقراض است كه متاسفانه آمار بالايي را نيز شامل ميشود زيرا بازار در منطقهاي واقع شده كه نقطه كور به شمار ميآيد و تخلفات متعددي در آنجا صورت ميگيرد. بنابراين عرضه غيرمجاز گونههاي جانوري و طيور حفاظت شده هم در حجم زياد تخلفات گم شده است. به طور كلي در بازار مولوي با دو وضعيت مواجه هستيم. يكي عرضه و نگهداري حيوانات وحشي و حفاظت شده و ديگري حيوانات اهلي است. ساماندهي وضعيت گونههاي حفاظت شده در رديف وظايف اين سازمان نيست و سازمان حفاظت محيط زيست موظف است در اين مورد اقدام كند. چنان كه در قانون هم بر وظايف سازمان محيط زيست در برخورد با اين تخلف تصريح شده است.
جواد زرندي يكي از دوستداران پرندگان نيز در اين زمينه ميگويد: بايد شهرداري تمام پارك را در اختيار بازار پرنده فروشها قرار ميداد و دور پارك ديوار ميكشيد و مانع رفت و آمد شهروندان عادي و خردسالان به پارك ميشد تا تمام اعضاي خانواده بتوانند در باره خريد يك پرنده نظر بدهند چرا كه فروش يك كاسكوي يك ميليون و چهارصد هزار توماني در جعبه موز نيز نه تنها جذابيتي نداشته بلكه قيمت واقعي پرنده را نيز پايين ميآورد.
او ميافزايد: در اين بازار كسي به فكر چگونگي نگهداري و حمايت از پرندگان نيست و علم آن را نيز در بسياري از موارد ندارند و همين موضوع نيز به مشكل دامن ميزند تا آنجا كه بسياري از پرندگان نيز پس از فروش در مدت كوتاهي جان خود را از دست ميدهند.
باقري نيز ميگويد: اين پرندگان بايد با تعبيه چادرهاي بزرگ با تهويه مناسب به دور از آفتاب در بازار به فروش برسند تا هم آزار نبينند و هم بازار رونق بيشتري داشته باشد اما مسوولان شهرداري و محيط زيست تا كنون در اين زمينه اقدامي انجام ندادهاند.
در حالي كه روزهاي جمعه 3 تا 4 هزار نفر از آن بازار بازديد ميكنند اما از امكانات در پارك خبري نيست و شهروندان زير آفتاب براي انتخاب پرنده مورد علاقه خود به دردسر زيادي ميافتند.
هماكنون بازار پرنده فروشها در وضعيتي اسفبارتر از گذشته از 9 صبح تا غروب به فعاليت مشغول است و پرندهها بدون نظارت دامپزشكي و شناسنامه، دست به دست در بازار و كوچه پسكوچههاي مرغي و مولوي به فروش ميرسند و هيچ ارگان يا سازمان و نهادي مسووليت حمايت، حفظ و نگهداري گونههاي ناياب يا در حال انقراض را بر عهده نميگيرد.
دو سال پيش خبرنگاري نيز با بازديد از كوچه 20 متري مولوي اين جملات را بر زبان ميآورد.
پرندگان در قفس، لاشه جوجهاي در جوي آب، گربههاي بيرمق و ماموران تجسس...>
انتهاي خبر // روزنا - وب سايت اطلاع رساني اعتماد ملي//www.roozna.com
------------
------------
شنبه 9 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 3440]