واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: زنان - بودجه 88ميلياردي مركز امور زنان و خانواده چگونه خرج ميشود؟
زنان - بودجه 88ميلياردي مركز امور زنان و خانواده چگونه خرج ميشود؟
وظايف مركز امور زنان و خانواده در آييننامه راهكارهاي اجرايي گسترش فرهنگ عفاف و حجاب به شرح زير است:1- تحقيق و تدوين كتب و مقالات مناسب درخصوص حجاب و عفاف و شيوههاي رواج آن در كشور و پاسخگويي به شبهات طرحشده در زمينه حجاب. 2- تهيه پودمانهاي آموزشي ترويج فرهنگ عفاف براي خانوادهها. 3- تشكيل دورههاي آموزشي كوتاهمدت براي اربابرجوعها در دستگاههاي اجرايي و تشكيلات غيردولتي. 4- برگزاري همايشها، كنفرانسها و نشستهاي تخصصي با موضوع فرهنگ عفاف در مراكز علمي ـ تحقيقاتي. 5- تشويق و حمايت از NGOهايي كه در خصوص ترويج فرهنگ عفاف فعاليت مينمايند. 6- همكاري با سازمان صدا و سيما و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي درخصوص ترويج نمادها و الگوهاي لباسهاي بومي ايراني و تشويق و حمايت از مراكز توليد و توزيع لباسهاي ملي و اسلامي. مركز امور زنان و خانواده بيشتر نقش سياستگذاري و نظارت بر عملكرد دفاتر امور بانوان استانها و ادارات و نيز ايجاد هماهنگي بين فعاليتهاي بينبخشي را دارد. در آييننامه اجرائي ماده111 قانون برنامه چهارم كه در تاريخ 21/3/1386 بهشماره 42005/ت37208ك به تصويب كميسيون فرهنگي هياتوزيران رسيده اولويتهاي مركز امور زنان و خانواده به شرح زير تعيين شده است: «الف- توسعه آموزش، پژوهش و اطلاعرساني در جهت تعميق باورهاي ديني بانوان و گسترش فرهنگ عفاف. ب- حمايت از طرحهايي به منظور تسهيل ازدواج و تحكيم و تعالي بنيان خانواده. ج- ارائه خدمات آموزشي، مشاورهاي و اطلاعرساني به منظور توانمندسازي، ارتقاي كيفيت زندگي، حرفهآموزي و ارتقاي مهارتهاي شغلي، بهداشت و سلامت رواني و جسماني زنان و پيشگيري و كاهش آسيبهاي اجتماعي مورد ابتلاي زنان و خانواده با تاكيد بر زوجهاي جوان، زنان سرپرست خانوار و خانوادههاي محروم. د- بهينهسازي اوقات فراغت زنان.
هـ- طرحهاي متناسبسازي فرصتهاي شغلي زنان با نيازهاي جامعه و خانواده.
و- حمايت و پشتيباني از ارائه خدمات مشاوره حقوقي و قضايي به زنان.
ز- توانمندسازي تعاونيهاي زنان و سازمانهاي مردمنهاد كه در زمينه امور بانوان فعاليت دارند.
ح- حمايت از پروژههاي پژوهشي مرتبط با زنان و خانواده.
ط- حمايت و تشويق زنان متعهد و ايثارگر (خانوادههاي شهدا، جانبازان، آزادگان و رزمندگان) كارآفرين، هنرمند، محقق، نويسنده، پژوهشگر و نخبه در عرصههاي مختلف»
در سال 86 به اتكاي همين بند، 88ميليارد و 475ريال به مركز امور زنان تخصيص يافت در سال 87 هم 87ميليارد و 480ميليون ريال بودجه اين مركز بوده است. ضوابط تخصيص بودجههاي مربوط به عفاف و حجاب به تفصيل در بررسي عملكرد سازمان مديريت و برنامهريزي اشاره شده است. فهرست برخي از همايشهاي برگزار شده توسط مركز امور زنان و خانواده كه با وظايفمندرج در اين آييننامه ارتباط دارند عبارت است
-گردهمايي بيش از 1000 نفر از مربيان طرح رحمت سراسر كشور تيرماه1387.
- همايش بينالمللي زنان مسلمان انديشمند بهمنماه 1386.
- همايش خانواده كلان راهبرد نظام اسلام ديماه 1386.
- همايش سازمانهاي مردمنهاد، مردمسالاري ديني، كارآمدي و تحقق جامعه علوي ديماه 1386.
- اولين كنگره «زن بودن ممنوع» – تالار علامه اميني دانشگاه تهران 1386.
- همايش بانوان وبلاگنويس در شهرستان قم 1386.
- همانديشي حجاب؛ مسووليتها و اختيارات دولت اسلامي 1386.
- همايش علمي ـ آموزشي تربيت ديني مدرسين آموزش خانواده استان تهران.
- همايش روز ملي خانواده در بهزيستي.
- همايش برگ سپيد در بزرگداشت روز ملي دختران.
- اولين همايش علمي و ششمين جشنواره فرهنگي- ترويجي عذرا 1386.
- همايش گراميداشت حضور زنان در صنعت صلحآميز انرژي هستهاي 1386.
- همانديشي رايحه نبوي تيرماه 1385.
- اولين كنفرانس حقوق و مسووليتهاي زن در نظام اسلامي 1385.
رئيس مركز امور زنان و خانواده در همانديشي حجاب؛ مسووليتها و اختيارات دولت اسلامي ميگويد: «بايستي كليه دستگاههاي حكومتي بهصورت واحد و يكپارچه به وظايف تعيينشده خود در آييننامه اجرايي عفاف و حجاب بدون سياسيكاري و محافظهكاري عمل كنند» او افزايش نظارت خانواده به نسل جوان، اصلاح سياستهاي صدا و سيما در مقوله زن و پوشش، بازگرداندن مقررات خاص در محيطهاي آموزشي، علمي و استانداردهاي پوششي و رفتاري در اين محيطها را از جمله محورهاي اجراييشدن طرح عفاف و حجاب در جامعه برشمرد. وي گفت: «نظارت و شدت عمل به جريانهاي سياسي، امنيتي درگير در مفاسد اخلاقي و عفت عمومي، رعايت اصول تقليل اختلاط در محيط، تاكيد بر اجراييشدن طرح عفاف و حجاب بهصورت كلان و همهجانبه و كنترل اماكن تحت نظر دولت در ارتباط با نوع پوشش كارمندان و مراجعين از ديگر محورهاي اجراييشدن طرح عفاف و حجاب در جامعه است.» رئيس مركز امور زنان و خانواده اجراي طرحهاي پژوهشي از جمله طرح بررسي وضعيت امنيت اجتماعي زنان؛ تاكيد بر پوشش و حجاب، تاليف كتب مختلف با موضوعات چرايي عفاف و حجاب در سطوح مختلف و حمايت از همايشهايي كه با تكيه به موضوع حجاب و عفاف برگزار ميشود را از جمله اقدامات اين مركز در اشاعه و تعميق فرهنگ حجاب و عفاف در جامعه عنوان كرد. درهمين راستا در چهارمين اجلاس سراسري مشاورين امور بانوان استانداران سراسر كشور تاكيد ميشود كه هماكنون زمينه براي پرداختن به مقوله حجاب و عفاف آماده است و دفاتر امور بانوان در استانهاي كشور بايد فعاليتهاي خود در اين زمينه را با هماهنگي و مشورت با مركز انجام دهند. در همين نشست اعلام شده كه در دولت پيشين، سهم پژوهش در خصوص مباحث مرتبط با حجاب 2درصد بوده است در حالي كه از ۱۶طرح ملي،۱۰طرح در ارتباط با اشتغال و ششطرح مربوط به مشاركتهاي سياسي و اجتماعي بوده است.
در بخش اقدامات اجرايي سند فرابخشي توسعه امور زنان و خانواده كه از سوي مركز زنان و خانواده جهت تصويب به شوراي عالي انقلاب فرهنگي ارائهشده اقدام اول و هفتم موارد زير هستند:
- تهيه و اجراي برنامه تقويت و تعالي فرهنگ و تعميق باورهاي ديني (دستگاه اقدامكننده: مركز امور زنان و ساير دستگاههاي ذيربط).
- تهيه و اجراي برنامه تقويت و گسترش همهجانبه فرهنگ عفاف و حجاب ( دستگاه اقدامكننده: مركز امور زنان و خانواده با همكاري سازمان مديريت و ساير دستگاههاي اجرايي ذيربط).
همچنين مطابق نظامنامه پژوهش مركز امور زنان نخستين اولويت طرحهاي پژوهشي اين مركز گسترش معنويت و تعميق باورها و ارزشهاست كه برخي از مصاديق آن عبارتند از:
- بررسي نقش زنان در برپايي و تحكيم نهضت نبوي .
- تبيين اصول راهبردي و استراتژيك در نهضت نبوي نسبت به مسائل زنان.
- بررسي نحوه حضور زنان در عرصه امور خانوادگي و اجتماعي در عصر نبوي.
- تبيين حقوق زنان، مالكيتهاي اصيل و حمايتي در شيوه قانونگذاري نبوي.
- تبيين علوم و دانشهاي مستخرج از كلام و سيره حضرت فاطمه زهرا(س).
- تبيين تاثير انديشه موعود بر زندگي ديني و اجتماعي زنان.
- بازنگري مباني و روشهاي تدريس در آموزش ابتدايي و متوسطه با رويكرد ديني بهويژه در امور زنان وخانواده.
- بررسي متون آموزشي و كمكآموزشي مربيان دورههاي ابتدايي و متوسطه با توجه به تعميق باورها، گسترش فرهنگ عفاف، بهويژه در امور زنان وخانواده.
- تحليل محتواي كتب ديني- فارسي- جامعهشناسي- تاريخ و اجتماعي از منظر ارتقاي آگاهي ديني و ايجاد و گسترش فرهنگ عفاف، بهويژه در امور زنان وخانواده.
- تحليل محتواي داستانها و رمانها و بازيهاي موجود و در دسترس از حيث تعميق باورها وتغيير رفتار (50 مورد).
- بررسي مباني فقهي و حقوقي مسووليتهاي نظام اسلامي در زمينه فراهم آوردن شرايط مطلوب حجاب و عفاف در جامعه.
اما بخش عمده فعاليتهاي مركز امور زنان و دفاتر امور بانوان ادارات و استانها به حمايت مالي و اجرايي از هزاران همايش، جلسه، نشست، سمينار و مسابقه و... اختصاص دارد كه در دفاع و ترويج از حجاب برگزار ميشوند. طرح حجاب ريحانهالنبي در شهرري، نمايشگاه حجاب و عفاف در اردبيل، جشنواره بينالمللي توليدات رسانهاي عفاف و حجاب نور، همايشهاي ملي حجاب و عفاف در يازده شهرستان خراسان رضوي، همايش بينالمللي زنان انديشمند با محوريت معنويت، عفاف و خانواده، طراحي800 كارگاه پرسش و پاسخ عفاف و حجاب ويژه دانشآموزان و اجراي 15كارگاه آموزشي ويژه هنجارشكنان استان فارس، همايش حجاب در اديان ابراهيمي با مشاركت انجمن كليميان، نمايشگاه سالانه زنان سرزمين من در تهران و... از اينگونه برنامهها هستند. رئيس مركز امور زنان و خانواده در جمع زنان بسيجي بهخوبي فعاليتهاي اين مركز براي حجاب را فهرست كرده است: «امروز بايد به جراحي ريشههاي فساد و فحشاء پرداخت و فردا بسيار دير است. مركز امور زنان و خانواده نيز به عنوان عضوي از اعضاي دولت نهم هم خود را مصروف فعاليتهايي نموده است كه به تبيين فرهنگ عفاف و حجاب و آثار و فوايد آن در جامعه و عواقب ناگوار بدحجابي به شرح ذيل ميپردازد:
1- كليه طرحهايي كه به تعميق باورهاي ديني ميانجامد طبيعتا حامي گسترش فرهنگ عفاف و حجاب خواهد بود. لذا اكثر برنامههاي آموزشي و فرهنگي مركز در سال گذشته در اين راستا بوده است.
2- انجام طرحهاي پژوهشي چون: «بررسي وضعيت امنيت اجتماعي زنان با تاكيد بر پوشش و حجاب و...
3- تاليف كتابهايي با موضوع «چرايي عفاف و حجاب»، «ضرورت رعايت عفاف و حجاب» در جامعه در سه سطح «آموزش و پرورش، آموزش عالي و فرهنگ عمومي».
4- گردآوري و چاپ كتاب سابقه حجاب در اديانهاي الهي به زبانهاي خارجي.
5- حمايت از همايشهايي كه با تكيه بر موضوع عفاف و حجاب برگزار ميشود.
6- گسترش وبلاگهايي با موضوع عفاف و حجاب و پاسخگويي به شبهات نسل جوان.
7- حمايت از طرحهاي دستگاهها با موضوع عفاف و حجاب همانند طرح برگزاري كارگاههاي آموزشي نيروي مقاومت بسيج جهت تربيت نيروي انساني مورد نياز در توسعه فرهنگ عفاف و حجاب.
8- تعيين وظايف سازمانها براساس سند فرابخشي در توسعه امور زنان و خانواده در بندهاي تعميق باورها و ارزشهاي ديني و توسعه فرهنگ عفاف و حجاب تهيه و تدوين پودمانهاي آموزشي جهت تقويت بنيه علمي مروجان و مبلغان ديني و فرهنگي در اين زمينه، برگزاري كارگاهها، نشستهاي تخصصي، دورههاي آموزشي و....
شنبه 9 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 237]