واضح آرشیو وب فارسی:پی سی سیتی: سازمان بهداشت جهاني تصميم گرفته است كه آنفلوآنزاي خوكي را بيماري "فراگير جهاني" اعلام كند.
انتظار مي رود كه اين تصميم سازمان بهداشت جهاني تا ساعاتي ديگر رسما اعلام شود.
اين تصميم سازمان بهداشت جهاني بدنبال جلسه كارشناسان سازمان بهداشت جهاني در مقر اين سازمان در ژنو، سوئيس، درخصوص اينكه آيا دامنه ابتلاي به آنفلوآنزاي خوكي به حدي رسيده است كه اعلام وضعيت همه گيري جهاني را موجه جلوه دهد، گرفته شده است.
اين جلسه در پي گزارش هاي مربوط به افزايش شمار مبتلايان به اين بيماري ويروسي در نقاط مختلف جهان برگزار شد.
تا كنون حدود بيست و هشت هزار مورد ابتلاي به آنفلوآنزاي خوكي در هفتاد و چهار كشور و مرگ يكصد و چهل و يك نفر از بيماران مورد تاييد قرار گرفته است.
در حاليكه بعضي كارشناسان معتقدند كه اين آمار نشاندهنده بروز همه گيري جهاني اين بيماري است، مقامات سازمان بهداشت جهاني نگران آن هستند كه اعلام وضعيت همه گيري باعث دست زدن دولت ها به اقداماتي مانند بستن مرزها و ممنوعيت سفرهاي خارجي و در نتيجه، اضطراب مردم شود.
در حال حاضر، سازمان بهداشت جهاني وضعيت هشدار رده پنج را در مورد خطر گسترش آنفلوآنزاي خوكي اعلام كرده كه در صورت اعلام رسمي فراگيري جهاني اين بيماري، انتظار مي رود شرايط هشدار رده شش - آخرين درجه هشدار - اعلام شود.
درجه شش البته بدان مفهوم نيست كه اين ويروس خطرناكتر شده، بلكه به مفهوم آن است كه اين ويرس در وسعت جغرافيايي بيشتري حضور دارد.
اعلام وضعيت هشدار رده شش باعث مي شود تا نهادهاي بهداشتي كشورهاي مختلف برنامه ريزي براي مقابله با احتمال ابتلاي شمار قابل توجهي از مردم به آنفلوآنزاي خوكي را به طور كامل دنبال كنند.
در آخرين گزارش هاي مربوط به موارد ابتلاي به آنفلوآنزاي خوكي، در پي تاييد آلودگي چند دانش آموز در هنگ كنگ به ويروس عامل اين بيماري، تمامي كودكستان ها و دبستان هاي اين سرزمين به مدت دو هفته تعطيل شده است.
به اين ترتيب، بيش از نيم ميليون دانش آموز در يكهزار و ششصد واحد آموزشي هنگ كنگ در كلاس هاي درس حاضر نخواهند شد.
آمار مبتلايان در كشورهاي مختلف
آمار ابتلاي به آنفلوآنزاي خوكي در هنگ كنگ تا كنون به شصت مورد رسيده است.
دونالد تسانگ، رئيس اجرايي هنگ كنگ، گفته است كه آزمايش هاي انجام شده بر روي افراد مظنون به ابتلاي به آنفلوآنزاي خوكي نشان داده است كه دوازده دانش آموز يك مدرسه به اين بيماري مبتلا بوده اند.
دست كم يك نفر از اين بيماران از مسافرت خارج بازنگشته و مقامات بهداشتي هنگ كنگ هنوز مي كوشند چگونگي ابتلاي او به آنفلوآنزاي خوكي را مشخص كنند اما تا كنون به نتيجه قطعي نرسيده اند.
همزمان، وزارت بهداشت فيليپين گزارش كرده است كه با تاييد پانزده مورد جديد ابتلاي به آنفلوآنزاي خوكي، شمار مبتلايان در اين كشور به نود نفر رسيده است.
دولت آلمان هم از ابتلاي بيست و هفت دانش آموز يك مدرسه در اين كشور خبر داده اند و تايلند نيز سي مورد جديد را گزارش كرده است.
كارشناسان نگران آن هستند كه با فرا رسيدن فصل سرما در نيمكره شمالي، ويروس عامل آنفلوآنزاي خوكي فعال تر شود و شمار بيشتري از مردم را مبتلا كند.
در گذشته، همه گيري گونه هاي مختلف آنفلوآنزاي در جهاني تلفات سنگيني را در پي داشته است.
پر تلفات ترين مورد ثبت شده به همه گيري آنفلوانزا در جهان به سال 1918 ارتباط دارد كه به مرگ حدود هفتاد ميليون نفر در نقاط مختلف جهان منجر شد.
اين بيماري نخست در ميان نظاميان در ميدان نبرد بروز كرد و به زودي، غير نظاميان در بسياري از كشورها را مبتلا ساخت.
در دهه هاي اخير، پرتلفات ترين مورد ابتلاي به بيماري آنفلوآنزا، موسوم به آنفلوآنزاي هنگ كنگي، در سال 1968 گزارش شده كه در نتيجه آن، حدود يك ميليون نفر در جهان جان خود را از دست دادند.
حتي بدون بروز همه گيري گونه هاي خاصي از آنفلوآنزا، اين بيماري هر ساله حدود دويست و پنجاه هزار تا پانصد هزار نفر را به كام مرگ مي فرستد.
شمار مبتلايان به آنفلوآنزاي خوکي در کشور به 196 نفر رسيد
رييس مرکز مديريت بيمارهاي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي شمار مبتلايان به آنفلوآنزاي خوکي در کشور تا ديروز را 196 نفر اعلام کرد.
دکتر محمد مهدي گويا روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعي ايرنا افزود: از اين تعداد 55 درصد مبتلايان عمره گذاران، 17 درصد کساني بودند که با افراد مبتلا تماس داشته و 10 درصد افرادي بودند که از کشور تايلند برگشتند و مابقي نيز افرادي بودند که از ساير کشورهاي خارجي که اين بيماري در آنها شيوع يافته است به ايران سفر کرده اند.
وزارت بهداشت درهفته هاي گذشته آمار مبتلايان را به صورت روزانه اعلام مي کرد.
وي با تاکيد بر اين که تا کنون هيچ گونه مورد مرگ و مير از اين بيماري در کشور مشاهده نشده و به تاييد وزارت بهداشت نيز نرسيده است اظهار داشت: همچنين تا کنون از بيش از هزار مورد مشکوک به آنفلوآنزاي خوکي که علائمي مانند تب، عطسه، سرفه داشته اند در آزمايشگاه ملي آنفلوآنزاي کشور نمونه برداري شدند که از اين تعداد 196 نفر ابتلاي آنان به اين بيماري تاييد شده است.
گويا اظهار داشت: خوشبختانه ما هنوز به مرحله اپيدمي اين بيماري در کشور نرسيده ايم و سعي داريم با کنترل و نظارت دقيق تر بتوانيم از همه گيري آن که در حال حاضر در بسياري از کشورها شدت فراواني يافته پيشگيري کنيم.
اين مقام مسئول در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي گفت: سيستم چک نيز در فرودگاه هاي بين المللي کشور برقرار شده و افراد به محض ورود به داخل فرودگاه توسط کارشناسان بهداشت مورد بررسي از لحاظ داشتن علائم آنفلوآنزا مي شوند و در صورت موارد مشکوک از آنان نمونه برداري شده و پس از تاييد در آزمايشگاه ملي توسط يک پزشک معتمد وزارت بهداشت با هماهنگي هاي لازم و انجام شده تحت درمان قرار مي گيرند.
وي خاطر نشان کرد: اين بيماري قابل درمان است فقط بايد بهداشت فردي در اين زمينه رعايت شود و از مردم مي خواهيم از روبوسي، تماس چهره به چهره با افراد مبتلا به سرماخوردگي ساده نيز خودداري کنند.
بيماري آنفلوانزاي خوکي در شش ماهه گذشته پس از بروز در قاره آمريکا ، هزاران نفر را در پنج قاره درگير کرده است.
قرار است تا 15 روز آينده نخستين سري از واکسن اين بيماري به بازارهاي جهاني عرضه شود.
منبع:ايرنا
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پی سی سیتی]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 392]