واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: مدير مسؤول نشريه مكتوب خراسان رضوي: وضعيت نشريات محلي مطلوب نيست مسائل مالي از مهمترين مشكلات اين نشريات است
خبرگزاري دانشجويان ايران - مشهد
سرويس: شهرستانها
مديرمسؤول نشريه مكتوب استان خراسان رضوي گفت: مسائل مالي از مهمترين مشكلات نشريات محلي است و اين مسائل به ويژه در خراسان رضوي حل شده نيست.
فرهاد قاسم پور در گفت وگو با خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، منطقه خراسان، اظهار كرد: در حقيقت يك بخش از مشكلات به بخش آگهي و بازار آگهي مربوط ميشود كه اگر در محل انتشار نشريه، منطقه صنعتي و يا يك جايگاه توليدي نداشته باشد كه بتواند از آن آگهي بگيرد، قطعاً مشكلات بزرگي را در پيش خواهد داشت.
وي تصريح كرد: بخشي ديگر مشكلات مربوط به حوزه فروش باز است كه در كنترل خود نشريه بوده كه البته آن هم به دليل نقصي كه معمولا در سيستم توزيع وجود دارد، در نشريات قابل توجه است، ولي در حوزه چاپ و نشر، خراسان به عنوان يكي از قطبهاي چاپ و نشر كشور است و عليرغم اين كه معمولا از تكنولوژيهاي جديد چاپ و نشر خيلي در خراسان خبري نيست ولي با اين حال به دليل وجود دستاندركاران زياد در اين حوزه در اين بخش، ميزان مشكلات قدري كمتر است.
وي تصريح كرد: در حوزه چاپ و نشر هم بايد به صاحبان اين صنايع بهاي بيشتري داده شود تا بتوانند در سرمايهگذاريهاي جديتر، تكنولوژيهاي روز دنيا را هم استفاده كنند.
مدير مسؤول نشريه مكتوب استان خراسان رضوي مهمترين كاركرد نشريات محلي را پر كردن و پوشش دادن خلاء رسانهاي دانست و افزود: نشريات پر تيراژ و سراسري ما معمولا خبرهايي را پوشش ميدهند كه ارزشهاي خبري بالايي دارند، شايد يك خبر در يك شهرستان كوچك مثل چناران و نيشابور ارزش دربرگيري فوق العادهاي داشته باشد ولي وقتي به يك نشريه پر تيراژ مثل همشهري ميرسد، ارزش خبرياش افت ميكند و در نتيجه اينها پوشش داده نميشوند و در اين ميان يك خلاء اطلاعرساني يا يك خلاء رسانهاي در شهرها يا مناطق كوچكتر به وجود ميآيد كه وظيفه نشريات محلي پوشش دادن اين خلاءهاست.
وي گفت: از ديگر كاركردهاي نشريات محلي، تكميل زنجيره اطلاعرساني درست در حوزههاي مختلف است كه البته در كنارش انتقال ديدگاههاي مردم به مسؤولان نيز است.
وي با بيان اين كه نگاه دولت به جايگاه نشريات محلي، نگاه جدي نيست، افزود: حكومتهايي كه به شيوه مردم سالاري يا دموكراسي ميخواهند اداره شوند، چارهاي جز پذيرفتن اركان دموكراسي ندارند. در سالهاي گذشته معمولا اين شعار شنيده ميشود كه مطبوعات ركن چهارم دموكراسي و مردم سالاري هستند، به نظرم حكومت يا دولتي كه به شيوه مردم سالاري يا دموكراسي اداره ميشوند بايد به اركان اين شيوه و به ويژه مطبوعات تن بدهد.
قاسمپور تصريح كرد: رسانهها به صورت عام و باز به ويژه رسانههاي محلي ميتوانند پل ارتباطي دولت و مردم باشند، يعني بسياري از پيامهايي را كه دولت ميخواهد به مردم برساند، رسانه به طور مستقيم به گوش مخاطب برساند و از سوي ديگر تقويت اين رسانههاي محلي نيز مطمئنا به تقويت پايههاي خود حكومت و همان دولت باز ميگردد و اگر حكومت و دولت، يك حكومت خرد محور باشد، حتما روي اين مساله تاكيد ميكند؛ چراكه پايههاي خود دولت تقويت خواهد شد، ضمن اين كه بسياري از هزينههاي تبليغاتي دولت نيز كاهش مييابد.
وي با بيان اين كه در حال حاضر وضعيت نشريات محلي مطلوب نيست و نقايصي در آن وجود دارد، اظهاركرد: به عنوان مثال در گسترش مطبوعات محلي، مشكلي كه داريم، بحث سختگيريهايي است كه در دادن مجوز ميشود كه بخشهايي از آن لازم و بخش هاي ديگر آن به كم كاريهاي دستاندركاران اين حوزه باز ميگردد.
مدير مسوول نشريه مكتوب استان درباه نقش خانه مطبوعات و ديگر تشكلهاي صنفي در ارتقاي كيفي نشريات محلي، گفت: تاثير و نقش خانه مطبوعات غير قابل انكار است، در حقيقت نظامهاي صنفي در همه جا پشتوانههاي مدني آن بخش اجتماعي يا صنفي هستند كه به طبع در مورد مطبوعات نيز اين مساله صادق است.
وي ادامه داد: نظامهاي صنفي كه در اين حوزه بوجود ميآيد مانند خانه مطبوعات، انجمن صنفي مديران مطبوعات و غيره در حقيقت پشتوانههاي مدني اين بخش هستند و حمايتهايي كه اينها از مطبوعات و اصحاب مطبوعات ميكنند، غير قابل انكار است و به عبارت ديگر پشتوانه و تكيه گاه مطبوعات همين نظامهاي صنفي ميتوانند، باشند.
وي درباره تاثير ميزان اخلاق حرفهاي كار در ذكر منابع خبر، گفت: ضرورت اخلاق حرفهاي در هر شغلي واجب و لازم است و در حوزه مطبوعات به دليل تاثيرگذاري كه رسانهها بر جامعه دارند به نوعي اين مساله از ارزش بيشتري برخوردار است.
قاسم پور افزود: مطبوعات پشتوانهاش، اعتماد مردم است؛ اگر رسانهاي پشتوانه اعتماد مردمي خود را از دست دهد، شكستش حتمي است.
وي در خصوص تاثير رسانهها در جريانات فرهنگي ـ هنري، گفت: رسانهها خود يك مجموعه فرهنگي هستند؛ يعني در داخل همين جريانات فرهنگي ـ هنري قرار دارند و اصلاً كار مطبوعاتي و انتشار نشريه، روزنامه و مطبوعات در حقيقت خودش در حوزه همين جريانات فرهنگي است
انتهاي پيام
جمعه 8 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 218]