واضح آرشیو وب فارسی:سياست روز: سرلشكر جعفرياحتمال دادتشكيل فرماندهي موشكي در سپاه
فرمانده سپاه از احتمال تشكيل يك فرماندهي مستقل به منظور تقويت ساختار و فعاليت بخش موشكي در سپاه خبر داد .
به گزارش مهر، سرلشكر پاسدار محمد علي جعفري گفت: اصلاحات ساختاري در همه جاي دنيا مرسوم بوده كه در راستاي صرفه جويي هر مجموعه، بهينه سازي منابع مالي و انساني و تحرك بيشتر انجام مي شود كه اين موضوع در سپاه نيز طبيعي است.وي با بيان اينكه چند سالي بود كه اصلاح ساختاري در سپاه به اين قدرت انجام نشده بود كه با توجه به تغيير شرايط محيطي و نوع تهديدات لازم است، اظهار داشت: در طرح تعالي و تحول سپاه، اهميت خاصي به مسئله معنويت داده شده و مسئله اصلي سپاه ارتقاي سطح ايمان و معنويت است.
سرلشگرجعفري خاطرنشان كرد: نبايد بگذاريم در درون سپاه عناصر اصلي پيروزي و موفقيت تضعيف شود و روحيه تعبد، روحيه دينداري، خلوص در نيت، عمل را مخلصانه براي خدا انجام دادن، نبايد تضعيف شود. وي ادامه داد: ، و خداوند را ناظر بر اعمال خود دانستن و دل در گرو حق و پرتو ايمان داشتن و براي خدا و در جهت او حركت كردن، راهبرد اصلي سپاه بوده و خواهد بود و از اين نظر مي توان گفت در واقع اجراي منويات فرماندهي معظم كل قوا و زمينه اي براي نوكردن و زدودن كهنگي از سپاه است.
فرمانده كل سپاه پاسداران انقلاب اسلامي، تاكيد كرد: طرح تعالي و توسعه سپاه بدنبال پاسخ به اين سوال اساسي است و اقدامات خود را در دو بخش و متمركز كرده و ضروريست كليه فرماندهان و مديران در سطوح مختلف سپاه بدانند كه اقدامات تحولي (مانند تغييرات ساختاري و يا بازنگري در نظامات و آيين نامه ها و...) از بالا به پايين و البته با مشاركت فعال رده هاي پايين، اعمال مي شود. لكن اقدامات تعالي بخش (مانند مسائل رفتاري، معنوي و اخلاقي) بصورت گسترده و همزمان در كليهِ سطوح سازماني و عمدتاً از پايين به بالا صورت خواهد گرفت.
وي اقدامات تعالي بخش را به مثابه جهاداكبر دانست و گفت: اقدامات تعالي بخش در سپاه عمدتاً در راستاي تحقق ارزش هاي ديني و انقلابي بوده و پياده سازي آن در رفتار و فرهنگ سازماني سپاه، امري بسيار اساسي و زيربنايي است كه هيچ مانعي نمي شناسد و بايد دانست كه احياي ارزش ها و رواج آن در سپاه، جز با عزمي راسخ براي جهاد اكبر در سپاه با توكل برخداي متعال و صرفاً براي رضاي او، حاصل نمي گردد.
سرلشكر جعفري يادآور شد: با توجه به اهميت و اولويت مسئله ارتقاي معنويت، اين امر بايد به عنوان دغدغه اصلي همه مسئولين و فرماندهان در همه سطوح تبديل شود و هرچه موانع سازماني بر سر راه تحقق آن وجود دارد بايد برداشته شده و محور سازماني و برنامه ريزي سپاه قرار گيرد.
فرمانده كل سپاه با تاكيد بر اينكه فلسفه وجودي سپاه و ماموريت آن، دفاع از انقلاب اسلامي و دستاوردهاي آن است و اقتضا مي كند كه سپاه از يك سازمان ، به يك سازمان تبديل شود تصريح كرد: سپاه يك سازمان تجهيزات محور نبايد باشد، سپاه يك سازمان انسان محور است. لذا بايد محور سازماني سپاه را در اين جهت قرار داده و محور كار را تقويت ايمان و معنويت و جنبه هاي اعتقادي كه قدرت و ماهيت سپاه نيز بر همين پايه است، قرار دهيم. اين مسئله اساسي بايد در رفتار و فرهنگ سازماني سپاه اثر عميق بگذارد.وي ادامه داد: اهميت اين مسئله تا به آنجاست كه همه در هر سطوحي كه هستند بايد نسبت به آن اهتمام بورزند و در برنامه ريزي هاي ريز و كلان خود آن را مورد توجه قرار دهند و اين اشتباه است كه گفته شود، اين كار فقط كار حوزه نمايندگي است و ديگران چندان احساس مسئوليت نكنند. بار سنگيني است كه همه بايد با كمك هم آن را بردارند و به دوش بكشند و مشاركت و همكاري كنند.فرمانده كل سپاه با اشاره به اينكه رسالت سپاه فرهنگي، سياسي و نظامي است و سپاه بايد با عمق بخشي داخلي و خارجي با انواع تهديدات روياروي نظام اسلامي مقابله كند بيان داشت:پيشگيري از بروز تهديدات فرهنگي و سياسي را از جمله وظايف سپاه است و يكي از دغدغه هاي بخش سياسي سپاه بايد شناسايي عوامل ثبات بخشي و تهديدزدايي از انقلاب و نظام اسلامي باشد.
فرمانده كل سپاه پاسداران همچنين انعطاف سازماني را از مهم ترين ويژگي هاي سازمان سپاه دانست و اظهار داشت: سپاه يك سازمان خشك و نظامي صرف نيست و انعطاف پذيري از ضروريات اجتناب ناپذير آن است؛ چرا كه بسته به نوع تهديدات، ماموريت هاي آن نيز در حال تغيير است كه تغييرات ساختاري سپاه نيز در اين راستا قابل ارزيابي است.
وي تغييرات در حال انجام در سپاه پاسداران را در راستاي كيفي تر و قوي تر شدن اين تشكيلات براي مقابله با تهديدات موجود و آينده ذكر كرد يادآور شد: تهديدات موجود عليه ما ثابت نيست و ماهيت آن در حال تغيير است. در مقاطع مختلف تهديدات به شكل هاي مختلف نظامي، امنيتي، سياسي، فرهنگي و اقتصادي به اوج خود مي رسد كه سپاه به عنوان مدافع، حافظ و نگهبان انقلاب و دستاوردهاي آن، بايد قبل از هر چيز تهديدات و ماهيت آنها را بشناسد و در مقابل آنها با برنامه ريزي كامل مقابله كند.سرلشكر جعفري خاطرنشان كرد: سپاه پاسداران با 5 نيرو، 2 دانشگاه و فرماندهي جديدي كه در حال شكل گيري است با توجه به ماموريت هاي مختلف و متنوع خود، نيازمند تهيه و تدوين نظامات براساس نيازهاي خاص آن است.
محمدعلي جعفري ادامه داد: بازنگري ساختارها و سازمان ها، همواره به عنوان يك ضرورت اجتناب ناپذير در برنامه هاي سپاه قرار داشته و هرگاه الزامات ماموريتي و فرايند پيشرفت، تعالي، روزآمدي و قدرت افزايي آن اقتضا نمايد، تحولات در ساختار و سازمان سپاه با نگاه راهبردي ستاد كل نيروهاي مسلح رقم خواهد خورد.وي پيرامون تشكيل سپاه استاني گفت: در راستاي تقويت توان رزم سپاه و در سال نوآوري و شكوفايي، طرح تشكيل سپاه استاني به تصويب فرماندهي معظم كل قوا رسيد و عمليات اجرايي آن آغاز شد.
فرمانده سپاه با تاكيد بر اينكه با فعال شدن سپاه در استان هاي كشور، تعامل بين نيروي زميني و نيروي مقاومت بسيج تقويت شده و آمادگي و توانمندي هاي يگانهاي رزم و گردان هاي بسيج در صحنه ماموريت هاي سپاه بيش از پيش ارتقأ خواهد يافت تصريح كرد:تجربه ساله پاسداران در محيط دروني و بيروني و بويژه در عرصه مواجهه با واقعيت ها و مقتضيات سازماني، همچنين درك راهبردها و تهديدات دشمنان انقلاب و ملت ايران نشان داده است تحولات ساختاري در اين سازمان مردمي و انقلابي، همواره در افزايش ميزان آمادگي هاي دفاعي كشور نقش مهم و اساسي ايفا كرده است.
محمدعلي جعفري با اشاره به فعاليتش در مركز راهبردي سپاه يادآور شد: طي دو سالي كه در مركز راهبردي سپاه مشغول فعاليت بودم، فرصت خوبي بود تا بر نقش بسيج در انقلاب و نظام و ماموريت هاي آن تمركز كرده و با تجزيه و تحليل وضع موجود، وضع مطلوب و مورد انتظار آن را بررسي كنم.
وي اضافه كرد: به خاطر مطالعه كامل و بررسي جزئيات اين امر، توانستيم با آمادگي، تصميمات خوبي بگيريم و در جلسه اي كه به محضر فرمانده كل قوا رفته بوديم تا موضوع مسئوليت فرماندهي كل سپاه را به من ابلاغ فرمايند، پيرامون مديريت سپاه و اقدامات اوليه اي كه بايد صورت بگيرد، به ويژه وضع بسيج، صحبت شد و من در آنجا اشاره كردم كه اگر مي خواهيم بسيج نقش مطلوب و مورد انتظار را ايفا كرده و به جايگاه شايسته خود نزديكتر شود، بايد سرمايه گذاري كنيم.
فرمانده كل سپاه افزود: براي اينكه شعار عملي شود لازم بود فرماندهي كل سپاه خودش مسئوليت فرماندهي بسيج را نيز برعهده بگيرد تا بتواند سپاه را در راستاي حمايت از ماموريت هاي بسيج و ايجاد آمادگي هاي لازم سازماندهي كند.سرلشكر جعفري با تاكيد براهميت نقش بسيج و سپاه يادآور شد: بسيج در همه اقشار، همه موضوعات و همه زمينه ها و ابعاد سياسي، امنيتي، فرهنگي، اجتماعي، و اقتصادي نقش دارد و از جمله نيروهايي كه گوش به فرمان رهبري هستند و به صورت رسمي در پيشبرد اهداف انقلاب اسلامي نقش بسيار مؤ ثري دارند، سپاه و بسيج هستند.
جعفري با بيان اينكه حضرت امام(ره) 20ميليون بسيجي را هدف گذاري كرده بودند و انتظار مقام معظم رهبري نيز همين است، گفت: تا الان سپاه توانسته12ميليون نفر را سازماندهي كند كه حدود پنج ميليون نفر از اين تعداد را خواهران بسيجي تشكيل مي دهند.وي اضافه كرد: در حال حاضر تاكيد عمده به كار فرهنگي در بسيج است. در جامعه بخش هاي فرهنگي خوبي فعاليت مي كنند و سپاه و بسيج همواره براي كمك به دستگاه هاي كشور از جمله دستگاه هاي فرهنگي آمادگي دارند و اگر آنها از ما كمك بخواهند، در خدمتشان هستيم. اما فعلاً مسئوليت كامل بسيج، ارتقاي سطح فرهنگي در درون خودش است.
سرلشكر جعفري با اشاره به اينكه بدنه بسيج مردم هستند تاكيد كرد: فرمانده كل سپاه پاسداران با تاكيد بر اينكه پاداش كمك و مشاركت مردم براي برقراري امنيت، چيزي جز اجراي عدالت به معناي واقعي كلمه نيست، تصريح كرد: چنانچه حمايت و پشتيباني مردم در تحقق امنيت وجود داشته باشد، ما به امنيت پايدار دست يافته ايم و در دفاع مقدس نيز با حضور مردم توانستيم به پيروزي برسيم.
وي با بيان اينكه انقلاب از بيرون تهديد نمي شود و آنچه مايه نگراني امام(ره) بود، تهديدات داخلي است؛ گفت: برقراري امنيت در كشورهاي مختلف متفاوت با جمهوري اسلامي ايران است و در ايران، اين موضوع بدون مشاركت مردم امكان پذير نيست، زيرا نظام اسلامي ايران متكي به حمايت مردم است.
سرلشكر جعفري با اشاره به اهميت دستيابي به عدالت در نظام اسلامي بيان داشت: ما بايد به دنبال موانع بگرديم كه چرا نمي توانيم عدالت را در خور نظام اسلامي اجرا كنيم. عدالت در گفتار وسيع و در اجرا بسيار سخت و دشوار است و بايد ببينيم كه چرا نمي توانيم علي رغم خواست و تاكيد الهي روايات، فرمايشات مقام معظم رهبري و تلاش ساير مسئولين، عدالت را آنطور كه شايسته نظام است، پياده كنيم.جعفري با تاكيد بر اينكه اجراي عدالت صد درصد، مربوط به ظهور امام زمان است اضافه كرد: ولي بايد الگويي از آن را اجرا كنيم و به سمت آن حركت كنيم.فرمانده كل سپاه پاسداران انقلاب اسلامي با اشاره به تهديدات خارجي خاطرنشان كرد: حمله احتمالي آمريكا به ايران بدون همكاري اسرائيل عملي نمي شود و آمريكا براي حمله به ايران نيازمند اسرائيل است. اما همين نياز به همكاري، به دليل آسيب پذيري اسرائيل، عاملي بازدارنده براي حمله به ايران است.وي درباره آسيب پذيري هاي اسرائيل گفت: موقعيت جغرافيايي اين كشور و توانمندي هايي كه در خارج از ايران براي ضربه زدن به اسرائيل وجود دارد دو عامل مهم بازدارنده نسبت به حمله ايران است.
سرلشكر جعفري در مورد موقعيت جغرافيايي اسرائيل نيز گفت: محاسبات و برآوردهاي استراتژيكي ما نشان مي دهد چنانچه رژيم صهيونيستي به صورت مستقل يا همراه با آمريكا كوچكترين تحركي عليه منافع ما داشته باشد، در كمترين زمان تمام مناطق در كنترل رژيم صهيونيستي ناامن خواهد شد، رژيم صهيونيستي فاقد عمق استراتژيك است و اين سرزمين تماماً در برابر برد موشك هاي جمهوري اسلامي قرار دارد. قابليت ها و توان موشكي نيروهاي مسلح ما به گونه اي است كه رژيم صهيونيستي با تمام امكانات خود، قادر به مقابله با آن نخواهد بود.
پنجشنبه 7 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سياست روز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 291]