واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان: اميرالمؤمنين عليه السّلام فرمود:
چيزى جز حالت جنابت، مانع رسول خدا صلّى اللّه عليه و آلهاز تلاوت کردن قرآن نمىشد.
امّ سلمه گويد: رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله در قرائت قرآن هر آيه را از آيه ديگرجدا مىنمود.
رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله نمىخوابيد تا«مسبّحات»را قرائت کند، و مىفرمود : در اين سورهها آيهاى است که از هزار آيه برتر است. گفتند: «مسبّحات»کدامسورههاست؟فرمود : سوره حديد، حشر، صف، جمعه و تغابن.
جابر گويد: رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله نمىخوابيد تا سوره«تبارک»و«الم، تنزيل»را قرائت کند.
على عليه السّلام فرمود: رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله اين سوره«سبّح اسم ربّک الاعلى»رادوست مىداشت. و اول کسى که گفت: «سبحان ربّى الاعلى»ميکائيل عليه السّلام بود.
ابن عباس گويد: رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله وقتى سوره«سبّح اسم ربّک الأعلى»
را قرائت مىکرد، مىگفت: «سبحان ربّى الأعلى».
اين معنى از على عليه السّلام نيز روايت شده است.
ابى امامه گويد: بعد از حجّة الوداع با رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله نماز مىخواندم وآن حضرت زياد سوره«لا اقسم بيوم القيامة»را قرائت مىفرمود، و چون آيه: اليس ذلک بقادر على أن يحيى الموتى (آيا آن خدا قادر نيست مردگان را زندهکند؟) را مىخواند، شنيدم مىفرمود: بلى و انا على ذلک من الشّاهدين. «چرا قادراست؛من نيز به آن گواهى مىدهم».
مؤلّف: در اين معنى روايات ديگرى نيز وجود دارد با مختصر اختلافى درآنچه آن حضرت مىگفت .
ابو هريره گويد: رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله چون آيه: و ما نفس و ما سوّاها، فألهمهافجورها و تقويهارا تلاوت مىفرمود، اندکى مکث مىکرد، بعد مىگفت: اللّهمّ اتنفسى تقويها، و زکّها أنت خير من زکّيها، أنت وليّها و موليها. «خدايا، به منپرهيزکارى ده، و جانم را پاکيزه کن، که تو بهترين پاکيزه کننده آن، و تو سرپرست ومولاى آنى». اين را مىفرمود در حالى که مشغول نماز بود.
ملحقات
ابو سعيد خدرى گويد: رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله پيش از خواندن قرآن مىگفت : اعوذ باللّه من الشّيطان الرّجيم«پناه مىبرم به خدا از شيطان رانده شده».
امام باقر عليه السّلام ضمن حديثى فرمود: صداى رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله در خواندنقرآن از همه مردم دلرباتر بود.
رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله فرمود: جبرئيل به من دستور داد ايستاده قرآنبخوانم . . .
انس بن مالک گويد: رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله موقع قرآن واندن، صدايش رامىکشيد .
امام صادق عليه السّلام ضمن حديثى فرمود: ما اهل بيت، قرآن را موافققرائت«ابىّ»مىخوانيم .
مؤلّف: در بعضى روايات اهل بيت عليهم السّلام از جمله در کتاب خصال، سايرقرائتهاى هفتگانه نيز تجويز شده است.
قتاده گويد: رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله وقتى سوره«تين»را تمام مىکرد (آن جا کهفرموده: «آيا خداوند احکم الحاکمين نيست؟») مىگفت: بلى و انا على ذلک منالشّاهدين . «چرا، هست؛و من نيز به آن گواهى مىدهم».
در ذيل تفسير آيه 61 سوره يونس: «تو ـ اى رسول ما ـ در هيچ کارىنباشى و هيچ آيهاى از قرآن نخوانى و شما هيچ عملى را انجام ندهيد مگر آنکه ماشاهد و گواه بر شماييم آنگاه که سرگرم آنيد، و به قدر ذره کوچکى از آنچه درزمين و آسمان است از پروردگارت پنهان نيست. و چيزى کوچکتر و يا بزرگتر ازآن نيست جز آنکه در کتاب آشکار حق ثبت است»روايت شده که رسول خدا صلّى اللّه عليه و آلهچون اين آيه شريفه را قرائت مىکرد، گريه شديدى به آن حضرت دست مىداد.
رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله وقتى سوره«قل هو اللّه أحد»را مىخواند، بعد از هرآيه وقف مىکرد (آن را به يک نفس نمىخواند) .
[B]منبع: سنن النبى،علامه سيد محمدحسين طباطبائى[/B]
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 387]