واضح آرشیو وب فارسی:مردم سالاری: مدير مركز هنرهاي نمايشي راديو اعلا م كرد: تصميم براي راه اندازي استوديوي نمايش شهر و باشگاه نمايش راديو
مدير مركز هنرهاي نمايشي راديو صبح ديروز در يك كنفرانس خبري در جمع خبرنگاران از شروع به كار «راديو نمايش» تا قبل از دهه فجر خبر داد.
شهرام گيل آبادي در اين نشست همچنين خبرداد كه درصدند تا «استوديوي «نمايش شهر»» را در آينده نزديك افتتاح و باشگاهي را نيز ويژه «نمايش» راه اندازي كنند.
به گزارش ايسنا، وي كه از خرداد ماه مسووليت اين مركز را برعهده گرفته است در جمع خبرنگاران گفت: اكنون مشغول ساماندهي و دسته بندي آرشيو غني كه در اختيار ماست به منظور راه اندازي راديو نمايش هستيم. اما فعلا از ساعت 12 تا 6 صبح اين راديو به طور آزمايشي كار خود را از راديو سلامت آغاز خواهد كرد.
وي همچنين از برگزاري جشنواره كلمه در ماه مبارك رمضان خبر داد و گفت: دراين جشنواره تلاش براين است كه از ظرفيت ادبيات نمايشي در انتقال مفاهيم ديني استفاده كنيم.
گيل آبادي با اشاره به اين كه اين يك جشنواره عمومي است درباره اهداف آن گفت: بازشناسي آموزه هاي قرآني در ادبيات نمايشي، ايجاد فضاي پژوهشي در فضاي قرآني، تقويت و حمايت ادبيات نمايشي از اين حوزه ها و شناسايي نمايشنامه نويساني كه مي توانند دراين حوزه براي راديو كار كنند از جمله اهداف اين جشنواره است.
گيل آبادي ادامه داد: شركت كنندگان تا پايان ماه رمضان فرصت دارند آثار خود را ارسال كنند و مراسم اختتاميه اين جشنواره نيز شانزدهم آبان ماه برگزار خواهد شد.
مدير سابق راديو جوان درباره ي جشنواره مونولوگ ها نيز گفت: مهلت ارسال آثار به اين جشنواره به پايان رسيده است و اكنون در مرحله داوريي است، بزرگاني چون استاد سمندريان، صادقي و پورحسيني به عنوان داوران اين جشنواره برگزيده شده اند. همچنين اختتاميه اين جشنواره پانزدهم رمضان به مناسبت ميلاد امام حسن مجتبي (ع) در استوديوي 8 راديو برگزار خواهد شد.
وي خاطر نشان كرد: از ميان آثار ارسالي 62 مونولوگ ضبط شد كه سي دي آن را دريك پكيچ تهيه كرده و در اختيار علاقه مندان قرار مي دهيم.
گيل آبادي با بيان اين كه خانواده نمايش در اين مراسم جمع خواهند شد گفت: فيلمي از ثبت مونولوگ ها تهيه شده است كه پخش مي شود و هم چنين به شكل سي دي انتشار خواهد يافت.
مدير مركز هنرهاي نمايشي راديو اظهار كرد: بعد از ماه مبارك رمضان جذب نيروي كيفي را در دستور كار خود قرار خواهيم داد.
وي همچنين از تهيه و توليد 14 نمايش ويژه ماه مبارك رمضان براي شبكه هاي مختلف راديو خبر داد و اظهار كرد: نمايش دوقسمتي «خون بهاي مهر» براي راديو جوان، نمايش «ساحره» براي راديو ايران، نمايش 30 قسمتي «ثرياي بي آسمان» براي راديو سلامت، نمايش 30 قسمتي «نيمه روشن ماه» براي راديو فرهنگ از اين جمله اند.
وي از ايجاد استوديوي «نمايش شهر» در آينده اي نزديك خبر داد گفت: اگر شهرداري و سازمان فرهنگي، هنري فضاي لازم را در اختيار ما قرار دهد مي توانيم با توان قصه گويي و پيشينه آن در راديو استوديو نمايش شهر را راه اندازي كنيم.
مدير سابق راديو جوان با بيان اين كه اكنون برروي نمايش مستند كه يك ساختار جديد است كار مي كنيم تا با توجه به ظرفيت هاي مستندي كه بيرون از راديو وجود دارد مستند راديويي توليد كنيم اظهار كرد: اگر به اين ساختار دست پيدا كنيم در دنيا حرفي براي گفتن خواهيم داشت. چرا كه مي بينيم دردنيا نمايش مستند پيشينه اي 50 ساله دارد و ما با توجه به پتانسيل بالايي كه داريم مي توانيم به بدعتي در دنيا برسيم و حرفي براي دنيا داشته باشيم.
وي همچنين گفت: اگر ساختمان مناسب پيدا كنيم تا پايان ماه مبارك رمضان «باشگاه نمايش» راه اندازي خواهيم كرد.
گيل آبادي هم چنين اظهار كرد: سايت هنرهاي نمايشي طراحي شده است و عيد فطر آن را راه اندازي مي كنيم كه كاملا فضاي مولتي مديا خواهد داشت.
وي افزود: «امروز يك هزار و 76 ساعت نمايش راديويي براي شبكه هاي صدا توليد مي شود كه در سال آينده پيش بيني مي كنيم آن را به يك هزار و 250 ساعت برسانيم.»
رييس مركز هنرهاي نمايشي راديو در ادامه اظهارات خود گفت: مجموعه نمايش صداي جمهوري اسلامي ايران از قديمي ترين واحدهاي خدمتگذار به مردم است و جالب است بدانيد از سال 1319 كه راديو راه اندازي شد ما تحقيقا فضاي نمايش را نيز داشتيم و آن هم به دليل ظرفيت بالاي نمايش براي بيان مفاهيم پيچيده است.
شهرام گيل آبادي ادامه داد: وقتي به كنه قضايا توجه مي كنيم ادبيات نمايشي تبديل به يك سلاح جدي و اساسي در جنگ فرهنگ ها هم شده است. به طوري كه در گذشته زبان يكي از ابزارهايي بود كه كشورها براي نفوذ در كشورهاي ديگر از آن استفاده مي كردند ولي اكنون با توجه به مخدوش شدن مرزهاي جغرافيايي سعي مي كنند به وسيله هنر در كشورهاي ديگر رسوخ كنند كه در اين ميان هنرهاي نمايشي در راس قرار مي گيرد.
مدير مركز هنرهاي نمايشي با توجه به اين كه بي توجهي به اين فضا خسران جدي براي ما در پي خواهد داشت اظهار كرد: هوشمندانه ترين نوع برخورد با اين فضا اين است كه از ظرفيت فضاي نمايشي در كشور در تمامي حوزه ها استفاده كنيم. در اين صورت متوجه مي شويم كه شايد ظرفيت فضاي نمايش در صداي جمهوري اسلامي ايران را به شكل حداقلي مورد توجه قرار داده ايم.
وي با بيان اين كه معاون صدا فضايي را در راديو ايجاد كرده است كه يك تحول جدي در نمايش راديو رخ دهد گفت: نمايش راديو مابه ازاي نمايش هايي است كه در سيما شاهد آن هستيم. نوع سرمايه گذاري سازمان هم به اين جهت مي رود كه مردم بيشتر از فضاي نمايشي بهره بگيرند كه البته اين استراتژي سازمان نياز به سامان دارد كه سامان دادن آن نيز با توجه به پتانسيل بالايي كه داريم كار سختي نيست.
گيل آبادي با اشاره به اين كه ما از حدود 130 تا 140 تن از بهترين بازيگران كشور بهره مي گيريم كه در اين محيط رشد و نمو داشتند و در همين فضا نيز به رشد خود ادامه خواهند داد تصريح كرد: پتانسيل ما پتانسيل بسياربالايي است ما با بيش از 170 تا 180 نويسنده كار مي كنيم كه همه بزرگاني هستند كه در حوزه هاي حرفه اي نام و نشاني دارند. همچنين حدود 20 كارگردان جدي داريم كه بعضي تا 45 سال سابقه ساخت كارهاي نمايشي دارند و البته برخي نيز از انديشمندان جديد و نيروهاي تازه راديو هستند.
مدير سابق راديو جوان با بيان اين كه ما از به كارگرفتن نيروهاي جديد غافل نشده ايم و ورود اين نيروهاي علاقه مند و متخصص مي تواند براي ما بسيار سودمند باشد اعلام كرد: بعد از ماه رمضان جذب نيروي كيفي را در دستور كار خود قرار خواهيم داد.
وي ادامه داد: نشست هاي تخصصي را در حوزه هايي مختلف برگزار كرديم تا مجموعه را آماده تحولات جديدي كه در راستاي استراتژي سازمان است كنيم.
گيل آبادي همچنين گفت: نقد فضاي نمايشي كشور را در دستور كارمان قرار داديم و راهبردهاي خودمان را از صحبت هاي بزرگان كشور استخراج مي كنيم به ويژه اين كه 114 گفتاري كه مقام معظم رهبري فقط در حوزه نمايش دارند را سرلوحه حركت خودمان قرار خواهيم داد.
وي با بيان اين كه براساس آمارهاي رسمي كشور برنامه هاي نمايشي در راديوهاي مختلف در رده دوم و سوم برنامه هاي هر شبكه از نظر مخاطب قرار دارد گفت: ما مهم ترين مركز نمايشي كشور هستيم كه در قياس با مهم ترين مركز نمايشي كشور (تئاترشهر) كه سالن اصلي آن حدود 540 نفر گنجايش دارد يك روز اجراهاي آن مخاطبان راديو نمايش را در كل شهر ندارد.
گيل آبادي ادامه داد: حوزه ماموريت ما در سه حيطه توليد نمايش براي 9 شبكه راديويي و تامين برنامه هاي راديو نمايش كه به زودي راه اندازي مي شود و همچنين يك حوزه عام جدي هنري است كه با توجه به قدرت رسانه ورود به اين حوزه براي جذب نيروي متخصص ضروري به نظر مي رسد.
مدير مركز هنرهاي نمايشي راديو از تدوين چشم انداز 5 ساله در اين مركز خبر داد و گفت: ماموريت ها، اهداف و استراتژي ما در اين چشم انداز پنج ساله مشخص شده است.
وي توجه به نيازهاي روزمره مردم در موقعيت هاي اجتماعي مختلف و توليد نمايش براساس ماهيت هر شبكه را از اهداف راديو نمايش برشمرد و اظهار كرد: حفظ مخاطبان قبلي و جذب مخاطبان جديد از ديگر استراتژي هاي مهم ماست كه اين يك استراتژي عمومي در حوزه راديو است.
چهارشنبه 6 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مردم سالاری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]