واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: تأثير چربي بالاي كبد در بروز ديابت /بيماري ديابت به مثانه آسيب مي رساند/قطع عضو مشكل ديابتي ها را حل نمي كند
محققان به يافته هاي جديدي در رابطه با بيماري ديابت دست يافتند.
به گزارش باشگاه خبرنگاران به نقل از خبرگزاري آلمان، محققان كلينيك دانشگاهي "توبينگن" آلمان دريافتند، افراد داراي چربي كبدي بالا و اضافه وزن بيشتر در معرض خطر بروز ديابت و آسيب ديدگي هاي عروقي قرار دارند.
بنابر اين گزارش، به گفته محققان تحقيقات آنها نشان داد كه تقسيم و توزيع چربي هاي بدن نقش مهمي را در به خطر افتادن سلامتي افراد ايفا مي كند و بخصوص افرادي كه چربي هاي شكمي و پايين تنه زيادي دارند بيشتر در معرض خطر قرار دارند.
اين گزارش حاكي است، در آزمايش بر روي 314 فرد 18 تا 69 سال مشخص شد كه چربي كبدي بالا فاكتور مهمي در بروز يك بيماري ديگر محسوب مي شود.
بر اساس اين گزارش، از آنجايي كه بالا بودن چربي هاي كبدي در آزمايش هاي صورت گرفته هميشه با بالا بودن ميزان انسولين همراه است كه با يك آزمايش ساده قابل تشخيص است و خطر بروز بيماري ديابت را در آنها افزايش مي دهد.
به گفته متخصصان با استفاده از آزمايش مي توان افراد چاق در معرض خطر را تشخيص و از بروز ديابت در آن ها جلوگيري كرد.
*****بيماري ديابت به مثانه آسيب مي رساند
متخصصان مي گويند، بروز مشكلات مثانه در افراد ديابتي بالا بوده و از هر دو فرد مبتلا، يكي به اين عارضه دچار مي شود.
به گزارش خبرگزاري آلمان، بسياري از افراد مبتلا به ديابت در نتيجه آسيب ديدگي هاي مثانه دچار عارضه ناتواني كنترل ادرار مي شوند.
بنابر اين گزارش، هنوز مشخص نشده كه بيماري ديابت از چه راهي به مثانه صدمه مي زند اما محققان احتمال مي دهند كه ميزان بالاي قندخون در افراد مبتلا به اين عارضه در طولاني مدت به عصب هاي مثانه آسيب برساند كه در بسياري از افراد مبتلا بصورت فعاليت زياد مثانه بروز مي كند.
اين گزارش حاكي است، در نتيجه آسيب ديدن اعصاب، ساختار عضلاني مثانه پيش از پر شدن حجم آن، جمع مي شود.
بسياري از افراد مبتلا به ديابت مدت طولاني متوجه عملكرد نادرست مثانه خود نيستند، در حاليكه اين تكرر ادرار مي تواند بيماري هاي دستگاه تناسلي را در آنها بدنبال داشته باشد و از سوي ديگر عارضه ناتواني كنترل ادرار رادر آنها ايجاد مي كند.
بر اساس اين گزارش، ديابتي هايي كه بيش از 10 سال از بالا بودن ميزان قندخون خود رنج مي برند دو برابر بيشتر از افراد سالم دچار ضعف مثانه مي شوند.
متخصصان هشدار دادند، در صورتي كه اين عارضه به موقع در افراد مبتلا به ديابت درمان نشود، مي تواند ناتواني شديد در كنترل ادرار را بدنبال داشته باشد.
بدين ترتيب افراد مبتلا به ديابت هم بايد ميزان قندخون خود را بطور مرتب كنترل كنندو هم مراقب ابتلا به بيماري هاي مسري دستگاه تناسلي خود باشند، براي اين كار بايد بطور مرتب توسط پزشك معاينه شوند تا مشكلات احتمالي آنها به موقع تشخيص داده شده و از بروز اختلال در عملكرد مثانه آنها جلوگيري شود.
**** قطع عضو مشكل ديابتي ها را حل نمي كند
متخصصان مي گويند، قطع عضو مشكل بروز عارضه پاي ديباتي در افراغد مبتلا به ديابت و سالمندان حل نمي كند و حتي مي تواند مشكلات بعدي را بدنبال داشته باشد.
به گفته متخصصان ارتوپدي دانشگاه "هايدلبرگ" آلمان، 36 درصد از افراد مبتلا به ديابت يكسال بعد از قطع عضو، حدود نيمي از آنها سه سال بعد و حدود 66 درصد از آن ها پنج سال بعد از قطع عضو جان خود را از دست مي دهند.
بنابر اين گزارش، در 55 درصد از افراد مبتلا به ديابت فرد مجبور مي شود ظرف چهار سال بعد از قطع يك پا، پاي ديگر خود را نيز قطع كند، به همين دليل متخصصان معتقدند با استفاده از تدابير پيشگيرانه بايد ميزان قطع عضو را در اين بيماران كاهش داد.
بر اساس اين گزارش، متخصصان معتقدند بايد با تشديد روند درمان و جراحي هاي حفظ عضو در صورت برطرف نشدن عامل ايجاد نشده مي توان ميزان قطع عضو را در افراد ديابتي كاهش داد.
لازم به ذكر است، تنها در كشور آلمان سالانه 62 هزار مرد قطع عضو ناشي از ابتلا به بيماري ديابت صورت مي گيرد كه در مقايسه با بسياري از كشورهاي ديگر بالاست و به عقيده متخصصان، 50 درصد آنها قابل پيشگيري و انجام نشدن است.
چهارشنبه 6 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 315]