واضح آرشیو وب فارسی:سازمان خبری اقتصاد ایران: تصويب آيين نامه تشكيل شوراي برنامه ريزي استانها
توسط هيئت دولت صورت گرفت؛تهران - خبرگزاري اقتصادي ايراناكونيوز: به منظور هماهنگي و تصميم گيري در امور برنامهريزي، توسعه و عمران استانها و نظارت بر آنها و تصويب طرحها در چارچوب سياستها و برنامههاي مصوب در همه استانهاي كشور، دولت آيين نامه تشكيل شوراي برنامه ريزي و توسعه استانهاي سراسركشور و كارگروههاي تخصصي در هراستان را تصويب كرد.
به گزارش خبرگزاري اقتصادي ايران به نقل از پايگاه اطلاع رساني دولت، بر اساس اين آيين نامه كه توسط معاونت برنامهريزي و نظارت راهبردي رئيس جمهور پيشنهاد شده و سپس در هيات وزيران به تصويب رسيده است، شوراي برنامه ريزي و توسعه در هر استان مسئول هماهنگي و تصميم گيري در امور برنامهريزي، توسعه و عمران آن استان خواهد بود و كارگروههاي تخصصي بعنوان مكمل شورا ، سياستها و برنامههاي مصوب در همه استانهاي كشور را پيگيري و هدايت ميكنند.
استاندار ، معاونبرنامهريزي استانداري، معاون عمراني استانداري، رييس سازمان امور اقتصادي و دارايي استان، رييس سازمان مسكن و شهرسازي استان، مديركل حفاظت محيط زيست استان، رييس سازمان بازرگاني استان، مديركل راه و ترابري استان، رييس سازمان جهاد كشاورزي استان، رييس سازمان صنايع و معادن استان، رييس سازمان آموزش و پرورش استان، مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان، مديركل تعاون استان، رييس شوراي هماهنگي بانكهاي استان، مديركل صدا و سيماي مركز استان، مديركل اطلاعات استان، مديركل تربيت بدني استان، رئيس سازمان بنياد شهيد و امور ايثارگران استان،مديركل دفتر روستايي استانداري، 2نفر صاحب نظر ترجيحاً از اساتيد دانشگاه به پيشنهاد استاندار و تصويب شورا، يك نفر از نمايندگان مردم استان در مجلس شوراي اسلامي به انتخاب مجمع نمايندگان استان اين شورا را تشكيل ميدهند كه استاندار و معاون برنامهريزي استان به عنوان رئيس و دبير اين شورا محسوب ميشوند.
از جمله موارد مذكور در اين آيين نامه دعوت از مسئولان دستگاههاي اجرايي است كه با حق راي و هنگام طرح مباحث مربوط به آن دستگاه در اين شورا حاضر ميشوند.
علاوه بر اين دبير شورا همچنين موظف است هنگام طرح مباحث مربوط به هريك از شهرستانهاي استان از فرماندار آن شهرستان براي شركت در جلسه با حق رأي دعوت بهعمل آورد.
همچنين دبير شورا مكلف است هنگام طرح مباحث مربوط به مسايل آمايش از نماينده وزارت دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح دعوت كند.
اين شورا كه بايد حداقل ماهي يك بار تشكيل جلسه دهد، با حضور حداقل دو سوم اعضاي صاحب رأي رسميت مييابد و تصميمات آن با رأي موافق اكثريت اعضاي حاضر داراي حق رأي اتخاذ ميشود.
در بخشي از اين آيين نامه وظايف دبيرخانه شورا كه در استانداريها تشكيل ميشود، ذكر شده كه از مهمترين آنها ميتوان به تهيه دستور كار جلسههاي شورا، ارسال تصميمات شورا براي اعضا و دستگاههاي اجرايي ذيربط و همچنين پيگيري مصوبات شورا اشاره كرد.
همچنين به منظور پيشبرد اهداف و انجام وظايف شورا، 10 كارگروه تخصصي امور زيربنايي، امور اقتصادي و توليدي، امور اجتماعي و فرهنگي، تحول اداري، بهرهوري و فناوري اطلاعات، آمايش، محيط زيست و توسعه پايدار، اشتغال و سرمايهگذاري، بانوان و خانواده، مسكن و شهرسازي، سلامت و امنيت غذايي و ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري در هر استان تشكيل ميشود كه اجراي تصميمات اين كارگروهها منوط به تصويب در شوراي استان است.
كارگروههاي تخصصي هر استان همچنين ميتوانند متناسب با وظايف محول شده، گروههاي كاري و كارشناسي در هريك از زمينهها و محدودههاي جغرافيايي تشكيل دهند.
دبير هر يك از كارگروههاي تخصصي نيز موظف است از مديران دستگاههاي اجرايي غيرعضو هنگام طرح مباحث مربوط براي شركت در جلسه دعوت به عمل آورند.
در اين آيين نامه همچنين اعضا و وظايف كارگروههاي تخصصي به تفكيك مشخص و تشريح شده است.
اين آيين نامه اعضاي كارگروههاي تخصصي را موظف كرده است حداقل يك هفته قبل از تشكيل جلسه، پيشنهادهاي خود را براي طرح در كارگروهها صورت كتبي به دبيرخانه كارگروه اعلام كند و پيشنهادها حسب نوبت و به ترتيب در كارگروه مطرح مي شوند و دبير كارگروه تخصصي موظف است دستور كار هر جلسه كارگروه را حداقل يك هفته قبل از برگزاري آن جلسه با هماهنگي رئيس كارگروه تخصصي تهيه و به صورت كتبي به آگاهي اعضا برساند.
بر اساس اين آيين نامه، مصوبات شورا پس از ابلاغ براي دستگاههاي اجرايي و ستادي هر استان لازمالاجرا است.
در ماده 83قانون برنامه چهارم توسعه اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي كشور كه اين آيين نامه بر اساس آن تنظيم و تصويب شده است، برتشكيل شوراي برنامه ريزي و توسعه هراستان به منظور تصميمگيري، تصويب، هدايت، هماهنگي و نظارت در امور برنامهريزي و توسعه عمران استانها در چهارچوب برنامهها و سياستها و خط مشيهاي كلان كشور تاكيد شده است.
اين تصويبنامه در تاريخ 31/5/1387 به تأييد رئيس جمهور رسيده و در تاريخ 3/6/1387 توسط معاون اول رئيس جمهور به معاونت برنامهريزي و نظارت راهبردي رئيسجمهورو وزارت كشور ابلاغ شده است.
انتهاي پيام//
چهارشنبه 6 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سازمان خبری اقتصاد ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 57]