تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 15 آبان 1403    احادیث و روایات:  
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826202003




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

وقتی دچار اضطراب می شویم چه کنیم : روانشناسی و مشاوره


واضح آرشیو وب فارسی:آشپز آنلاین:  
 



وقتي دچار اضطراب مي‌شويم، چه كنيم؟







 


 

 
 

 
اضطراب‌ عبارت‌ است‌ از احساس‌ ناراحت‌ کننده‌ و مبهم‌ ترس‌، وحشت يا خطر با علتي‌ ناشناخته‌ که‌ بر فرد مستولي‌ مي‌شود. براي‌ برخي‌ از افراد اين‌ حالت‌ ممکن‌ است‌ ناگهاني‌ باشد و برطرف‌ شود، اما براي‌ برخي‌ ديگر اين‌ حالت‌ به‌ صورت‌ مزمن‌ در مي‌آيد.

 
 
زماني كه دچار استرس يا اضطراب و دلشوره مي‌شويد اقدامات زير را انجام دهيد:
 
 
 
- درخواست كمك از ديگران در صورت نياز
 
 
 
- مشغول شدن به انجام كاري در خانه ترجيحا كار مورد علاقه مانند تماشاي تلويزيون، كتاب خواندن، باغباني و ...
 
 
 
- صحبت كردن با دوستان و اقوام
 
 
 
- ديدار با دوستان و آشنايان
 
 
 
- خارج شدن از خانه براي مدت كوتاه و تماشاي مغازه‌ها يا قدم زدن در پارك
 
 
 
- ورزش
 
 
 
- انجام تمرينات آرام سازي: در اين تمرين عضلات به ترتيب از سر به طرف پا يا برعكس سفت مي‌شود 10 تا 15 ثانيه در اين حالت نگه داشته و بعد به آرامي شل مي‌شود اين سفت و شل شدن عضلات تاثير خوبي بر آرامش ذهن مي‌گذارد.
 
 
 
روش تمرينات آرام سازي:
 
 
 
- ابتدا به يك مكان خلوت برويد روي صندلي بنشينيد و پشت خود را صاف نگه داريد. كف پاها را روي زمين بگذاريد و دست‌ها را روي ران قرار دهيد.
 
 
 
- ابروها را تا جايي كه مي‌توانيد به طرف بالا بكشيد و در اين حالت نگه داريد. سپس به آهستگي رها كنيد.
 
 
 
- چشم‌ها را محكم ببنديد و پلك‌ها را روي هم فشار دهيد در اين حالت نگه داريد. سپس به آهستگي چشم‌ها را باز كنيد.
 
 
 
- زبان خود را به سقف دهان فشار دهيد آن را چند ثانيه نگه داريد. سپسبه آهستگي رها كنيد.
 
 
 
- دندان‌هاي خود را روي هم به مدت چند ثانيه فشار دهيد، سپس به آهستگي رها كنيد در صورتي كه دندان مصنوعي داريد اين حركت را انجام ندهيد.
 
 
 
- شانه‌ها را بالا بكشيد و سفت نگه داريد. سپس به آهستگي رها كنيد.
 
 
 
- دست راست را مشت كنيد و ساعد را روي بازو خم كنيد و محكم فشار دهيد در اين حالت نگه داريد سپس به آهستگي رها كنيد اين حركت را با دست چپ نيز انجام دهيد. يك نفس عميق بكشيد و ريه خود را از هوا پر كنيد و نفس خود را حبس كنيد ودر اين حالت به شكم خود فشار آوريد. سپس به آهستگي نفس خود را بيرون دهيد و ريه را كاملا خالي كنيد.
 
 
 
- كتف‌ها را تا جايي كه مي‌توانيد به عقب ببريد و فشار دهيد و در اين حالت سفت نگه داريد، سپس به آرامي رها كنيد.
 
 
 
- پاي راست را صاف نگه داريد و پنجه پا را به طرف بيرون بكشيد و در اين حالت نگه داريد بعد پنجه پا را به طرف خود خم كنيد و پا را سفت در اين حالت نگه داريد، سپس به آهستگي پا را زمين بگذاريد. اين حركت را با پاي چپ تكرار كنيد.
 
 
 
- زانوي راست را خم كنيد و ران را تا جايي كه مي‌توانيد بالا بياوريد و سفت نگه داريد، سپس به آهستگي پا را زمين بگذاريد اين حركت را با پاي چپ تكرار كنيد.
 
منبع:ایسنا






همه ما در مراحل مختلف زندگی اضطراب را تجربه می کنیم و طبیعی است که هر فردی در مواجهه با موقعیت های تنش زا مضطرب شود...

 

اما احساس اضطراب شدید و مزمن بدون وجود دلیل آشکار بیرونی عادی نیست و بیماری یا اختلال محسوب می شود.

 اضطراب با احساساتی همچون نداشتن اطمینان، درماندگی و نگرانی شدید همراه است و به طور کلی احساس بسیار ناخوشایند همراه با دلواپسی است که با واکنش های جسمانی مانند تنگی نفس،تپش قلب، تعریق یا سردرد بروز پیدا می کند.

در بیشتر موارد فرد می تواند با در پیش گرفتن چند راهکار ساده این علایم را تحت کنترل درآورد اما در مواردی مراجعه به روان شناس ضروری است. امروزه در زندگی شهری با وجود مشکلات عدیده اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، قطعا همه ما گهگاه دچار اضطراب می شویم بنابراین خواندن ادامه مطلب را به خوانندگان توصیه می کنیم.

تفاوت اضطراب و ترس
دکتر اکرم پرند روان شناس و مشاور در این باره به خراسان می گوید: آن چه عامه مردم از اضطراب می دانند، اضطراب فراگیر است که یکی از انواع اختلالات اضطرابی محسوب می شود. اختلالات اضطرابی دامنه گسترده ای از اختلالات روانی شامل انواع وسواس های فکری و عملی، اختلالات وحشت زدگی ، هراس ها یا ترس های مرضی و اختلالات اضطرابی ناشی از مصرف مواد مخدر یا الکل را تشکیل می دهد اما شایع ترین آن همان اضطراب فراگیر است که نگرانی مفرط و مداوم است.

در واقع نگرانی بدون منشاء اضطراب نامیده می شود، مثلا مادری که به محض خارج شدن فرزندش از منزل دایم نگران اوست و دچار اضطراب می شود. نکته این جاست که هراس ها دسته ای از اختلالات اضطرابی است که با اضطراب فراگیر توسط عموم اشتباه گرفته می شود. این دسته از هراس ها که به «فوبیا »معروف است ، منشاء دارد یعنی فرد از یک جسم یا موقعیت یا فضای خاص می ترسد و یا ممکن است از ارتفاع، آسانسور یا خون دچار هراس شدید شود.

هم چنین ممکن است فردی دچار هراس های اجتماعی شود مثلا از حضور در جمع یا گفت وگو با دیگران هراس داشته باشد و مدت ها طول می کشد تا به بی دلیل بودن هراس خود پی ببرد. از این رو ترس ها در واقع زیرمجموعه اختلالات اضطرابی قرار می گیرد. اضطراب فراگیر شایع ترین نوع اضطراب محسوب می شود و ممکن است در درازمدت به اضطراب شدید، مزمن و بیمارگونه تبدیل شود.

بیشتر علایم اضطراب فراگیر به صورت واکنش های جسمی بروز پیدا می کند. تپش قلب، تعریق فراوان، احساس بی قراری و بی تابی و خستگی مفرط در بیشتر موارد قابل مشاهده است اما گاه علایم دیگری هم بروز می کند. مثلا ممکن است فردی به پرخوری یا کم خوری روی آورد و اگر به اضطراب مزمن تبدیل شود ممکن است فرد را پرخواب یا کم خواب کند. در بسیاری از مواقع کیفیت خواب فرد تحت تاثیر قرار می گیرد و او ممکن است وحشت در خواب را تجربه کند.

عوامل ایجاد اضطراب
دکتر پرند با اشاره به این که اضطراب مانند دیگر اختلالات روانی منشاء درونی یا بیرونی دارد، توضیح می دهد: ژنتیک ازجمله عوامل درونی است که در ایجاد اضطراب نقش مهمی دارد. ویژگی های شخصیتی بعضی از افراد در ابتلا به اختلالات اضطرابی نقش دارد به عنوان مثال افراد کمال گرا بیشتر از دیگران در معرض ابتلا به اضطراب قرار دارند زیرا همواره انتظارات و توقعات بالایی دارند و ممکن است نتوانند به آن ها برسند.

ازجمله عوامل محیطی موثر در ایجاد اضطراب نیز می توان به بعضی از مشاغلی که استرس زاست، اشاره کرد که تاثیر قابل توجهی در بروز اضطراب دارد.

نکته این جاست که این دسته از اختلالات مانند دیگر اختلالات روانی، مسری است و وقتی یکی از اعضای خانواده مضطرب باشد، آن را ناخودآگاه به دیگران منتقل می کند. اما نبود اضطراب باعث کاهش بار انگیزشی عملکرد و رفتارهای فرد می شود. کسانی که هیچ اضطرابی ندارند و در اصطلاح به آن ها «خونسرد» می گویند، افرادی هستند که درباره انجام امور و کارهای روزانه نگرانی ندارند و بیشتر کارهایشان را با خونسردی افراطی انجام می دهند و ممکن است همین امر مانع پیشرفت آن ها شود.

بنابراین اگر اضطراب به اختلال تبدیل نشود می تواند مفید باشد و به فرد کمک کند تا به پیشرفت و ترقی برسد. اضطراب طبیعی توسط خود فرد قابل تشخیص است اما مشاور می تواند با یک سری سوالات درباره کیفیت خواب، خوراک، فعالیت های روزانه و بررسی واکنش های جسمی سطح اضطراب فرد را تعیین کند.

هم چنین پرسش هایی درباره تحریک پذیری، بی قراری، ناآرامی و ... به مشاور کمک می کند تا سطح اضطراب فرد تعیین شود. اضطراب به ۳ دسته خفیف، متوسط و شدید تقسیم می شود و بسته به نوع و شدت آن درمان ها آغاز می شود.

درمان های اختلالات اضطرابی
دکتر پرند درباره شیوه های متفاوت درمان اختلالات اضطرابی چنین توضیح می دهد: یکی از شیوه های درمانی، روان تحلیل گری است که شیوه درمانی بسیار طولانی و زمان بری است و توسط روانکاو صورت می گیرد. شیوه رایج تر درمان، شیوه شناختی و رفتاری است که طی آن مشاور به فرد کمک می کند تا بتواند به ریشه اضطراب پی ببرد و آن را درمان کند.

روان شناس در این روش ها روی افکار و باورهایی که در شکل گیری اضطراب نقش داشته است، تمرکز و به فرد کمک می کند تا این باورها را اصلاح کند. اصلاح این باورها باعث می شود فرد زندگی و پیرامون خود را از زاویه جدیدی ببیند و دچار اضطراب های بیهوده نشود.

پس از اصلاح باورها، او باید به صورت عملی کارهایی انجام دهد تا اضطرابش کنترل شود. به عنوان مثال او وضعیت جسمی خود را به هنگام احساس اضطراب مشاهده و سعی می کند با اضطراب مقابله کند. کنترل ضربان قلب، نبض، وضعیت تعریق و... به او کمک می کند تا دریابد با اضطراب در واقع چقدر بدن خود را مستهلک کرده است و به خود آسیب می زند. به این ترتیب می تواند با کنترل شرایط جسمی با اضطراب مقابله کند.

این روان شناس با اشاره به این که اضطراب از بدو تولد با انسان همراه است، تاکید می کند: اگر نیازهای اولیه یک کودک به غذا، توجه، امنیت و پوشاک را تامین نکنید، می توانید اضطراب را در او ببینید، بنابراین زمانی که نیازهای انسان برآورده نشود، اضطراب خود را نشان می دهد.

همان طور که قبلا اشاره کردیم اگر اضطراب سلامت روانی و جسمانی فرد را تحت تاثیر قرار ندهد، مفید است و مشکلی برای وی به وجود نمی آورد. دکتر پرند با بیان این که اگر فردی «چراهای »زیادی در ذهن داشته باشد و جوابی برای آن نیابد باید روی تغییر افکار و باورهایش تلاش کند، تصریح می کند: بعضی افراد تفکر همه یا هیچ دارند یعنی می خواهند در زندگی فردی یا اجتماعی خود به تمام افکار و باورهای خود پای بند بمانند و انعطاف پذیری لازم را در زندگی اجتماعی ندارند.

این دسته از افراد در طول زمان حمایت اجتماعی اطرافیان را از دست می دهند و ممکن است به علت پای بند بودن به این باورها دچار مشکلات بیشتری شوند، درون نگری و سپس ارزیابی باورها و تلاش برای اصلاح و تغییر باورها یکی از اولین راهکارهای مقابله با اختلالات اضطرابی محسوب می شود.

پذیرش، کلید رفع اضطراب
به عقیده وی آن چه بیش از هر چیز دیگری در جوامع امروز باعث افزایش اضطراب می شود، بالا رفتن سطح توقعات و انتظارات انسان از خود و اطرافیانش است. وی می گوید: هر قدر سطح توقعات بالاتر باشد، دستیابی به آن چه موردنظر است دشوارتر و اضطراب فرد بیشتر خواهد شد، بنابراین داشتن انتظارات منطقی به افراد کمک می کند تا کمتر دچار اضطراب شوند.
از سوی دیگر رفع تنش ها و گرفتاری های روزانه با دید منطقی و صحیح سطح اضطراب را کاهش می دهد. در بسیاری از موارد توجه به علایق و نیازهای فردی در زندگی روزمره در مقابله با اضطراب کمک کننده است. این موضوع به ویژه در مورد مادران صادق است زیرا همواره عادت دارند تمام زندگی خود را صرف فرزندان کنند غافل از این که توجه صد در صد به فرزندان در طول زمان و نادیده گرفتن علایق و نیازهای فردی اضطراب زاست و سلامت روان را به خطر می اندازد.

گردآوری : گروه سلامت سیمرغ
www.seemorgh.com/health

استرس تان را مدیریت کنید!
اغلب زمانی که دربارۀ استرس حرف می‌زنیم، فقط دربارۀ استرس منفی فکر می‌کنیم. استرس مثبت هم وجود دارد....

 

سرکار مدام در حال فعالیت هستیم. کودکان در مدرسه سرشان شلوغ است و خیلی خسته می‌شوند... . تعطیلات نوئل نزدیک می‌شوند اما این تعطیلات پر استرس تر از سال های دیگر است! برای بسیاری از افراد، ماه نوامبر مترادف است با استرس. چگونه می‌توان آرامش را بازیافت و استرس را بهتر مدیریت کرد؟

 اما از آنجایی که حس خوبی به ما می‌دهد، آن را به عنوان یک مشکل ارزیابی نمی‌کنیم. استرس چه مثبت و چه منفی، نشان دهندۀ این است که ما باید خودمان را با شرایطی که تغییر می‌کند، وفق دهیم. بنابراین استرس زیان آور نیست. فقط زمانی ناخوشایند است که آسیبی به ما برساند، ما را ناتوان کند، و مانع از انجام کارمان شود؛ یا زمانی مضر است که روی هم انباشته شود و ما هیچ جا را بدون استرس نبینیم.

بنابراین بی فایده است که سعی کنیم استرس را به طور کل از بین ببریم: استرس پاسخی طبیعی به شرایط متفاوتی است که ما در آن زندگی می‌کنیم. خیلی بهتر است که سعی کنید استرس تان را "مدیریت کنید"، یعنی نگذارید که خودش را به رفتارهای تان تحمیل کند.

برای مدیریت استرس، باید دلایل آن را پیدا کرد
اولین راه برای مدیریت استرس، تحلیل آن است. هیچ چیز بدتر از آن نیست که برای این احساس استرس و نگرانی هیچ کاری انجام نشود! این در حالی است که هر استرسی دلیلی دارد.
گاهی اوقات ما می‌توانیم بر روی این دلیل تأثیر بگذاریم: اگر من همیشه دیر به سر کار می‌رسم و این موضوع به من استرس وارد می‌کند، برای حل این مشکل مثلاً  می‌توانم یک ربع زودتر از خواب بیدار شوم.
دلایل دیگر استرس، خصوصاً در رابطه با محیط های زندگی ما (سروصدا، ترافیک و چیزهای دیگر)، تقریباً در حیطۀ اختیارات مان نیستند.

اگر واقعاً نمی‌توانیم برای مقابله با آنها کاری انجام دهیم، عاقلانه ترین کار این است که خودمان را با آنها سازگار کنیم. آیا باید زمانی را در ترافیک بمانید؟
از این فرصت برای لیست کردن کارهای خوشایندی که می‌خواهید در هفته ای که می‌آید انجام دهید، بهره ببرید. همسایه تان خیلی سروصدا می‌کند؟ تمرین های تنفسی برای بازیابی آرامش انجام دهید... به این ترتیب فقط سروصدا را تحمل کرده اید و دیگر عصبی نشده اید.
برای مقابله با استرس، تفکرات جدیدی نیاز است
کنترل افکار یا احساسات مان دشوار است؛ اما اگر بتوانیم این کار را انجام دهیم، دیگر مجبور به تحمل ناملایمات نیستیم. یاد بگیرید که چگونه افکار منفی یا نگران کننده را بیرون کنید و در نتیجه استرس تان را کاهش دهید. این کار ذهن مان را آزاد می‌کند که از اقدامی مفیدتر است!

 
ادغام شد .........

قبل از زدن تایپیک جدید از دکمه جستجو استفاده کنید تا از زدن تایپیک مشابه جلوگیری شود...........

 
 






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: آشپز آنلاین]
[مشاهده در: www.ashpazonline.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 458]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن